Medisch toerisme in Turkije

medisch toerisme Turkije 1
Geschreven door Émilie

Medisch toerisme in Turkije is booming: tandheelkundige chirurgie, cosmetische chirurgie, haarherstel, bariatrische chirurgie, enz. Mensen uit heel Europa komen om te profiteren van de lage tarieven en de vaardigheden van gerenommeerde chirurgen. Er wordt gesproken over een slagingspercentage van 98%… Zoom in op deze trend.

Turkije is een van de landen die de afgelopen jaren de meest opmerkelijke vooruitgang hebben geboekt, met name op het gebied van geneeskunde. Vandaag de dag komen talloze mensen van over de hele wereld naar dit Anatolische land voor geavanceerde medische behandelingen en praktijken.

Dankzij de kwaliteit van de lokale geneeskunde is Turkije nu ongetwijfeld een van Europa’s leiders op het gebied van medisch en gezondheidstoerisme.

Vue sur le pont Galata d'Istanbul en Turquie
Uitzicht op de Galatabrug in Istanboel, Turkije

Maar in welke takken van de geneeskunde onderscheidt Turkije zich voor medisch toerisme? Zijn de kosten betaalbaar? Lees meer over de fijne kneepjes van medisch toerisme in Turkije.

Kosten, het belangrijkste voordeel van medisch toerisme in Turkije

Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor het succes van medisch toerisme in Turkije in de afgelopen jaren. Een van de belangrijkste redenen is de investering van de staat, die van de economische groei heeft geprofiteerd om de medische sector te ontwikkelen.

Maar de belangrijkste reden waarom zoveel toeristen van over de hele wereld naar Turkije komen voor medische behandelingen zijn de lage prijzen, die niet verhinderen dat de diensten van de hoogste en meest onberispelijke kwaliteit zijn.

Hall de l'aéroport d'Istanbul
De hal van de luchthaven van Istanbul

Als we bijvoorbeeld haartransplantaties nemen, een van de belangrijkste takken van medisch toerisme in Turkije, dan kan de prijs van een operatie tot 70% goedkoper zijn dan in andere landen!

Een verschrikkelijk verschil, dat de aantrekkingskracht van Turkije in de ogen van patiënten voor een groot deel verklaart.

Andere voordelen van medisch toerisme in Turkije

Naast de zeer betaalbare prijzen van de meeste van de uitgevoerde procedures, zijn er nog andere kenmerken die medisch toerisme zo aantrekkelijk maken voor zoveel mensen. Ten eerste heeft de vereenvoudiging van administratieve procedures er veel mee te maken.

Een aantal landen maakt de administratieve procedures ingewikkelder om medische toeristen hun land te laten bezoeken, wat een groot nadeel is, maar dit geldt niet voor de Turken.

Hall d'une clinique esthétique à Istanbul
Hal van een esthetische kliniek in Istanbul

Bovendien doet Turkije veel moeite om zijn medische diensten aan te bieden. Er is ultramoderne, geavanceerde apparatuur beschikbaar, om nog maar te zwijgen van de kwaliteit enexpertise van de chirurgen, die op hun gebied tot de beste ter wereld behoren.

Tot slot biedt Turkije luxe, comfortabele accommodatie en goede postoperatieve zorg, in een land dat zeer bevorderlijk is voor toerisme, met een relatief gastvrije bevolking.

Dit zijn slechts enkele van de kenmerken die Turkije tot zo’n sterke bestemming voor medisch toerisme hebben gemaakt, en het tot een echt centrum voor de regio hebben gemaakt.

Voor- en nafoto’s

Hoeveel medische toeristen komen er naar Turkije?

Meer dan 2 miljoen medische toeristen bezoeken Turkije elk jaar voor operaties. De soorten operaties variëren per individu, maar de belangrijkste sectoren blijven tandheelkundige chirurgie, cosmetische chirurgie en haarchirurgie, ooglaseren en dermatologische behandelingen.

Natuurlijk worden er nog veel meer soorten operaties uitgevoerd in het land, maar de vorige zijn het populairst.

Vol long courrier d'un avion Turkish Airline
Langeafstandsvlucht van Turkse luchtvaartmaatschappij

Meer dan 300 ultramoderne ziekenhuizen, uitgerust met alle benodigde faciliteiten en apparatuur, verzorgen elk jaar zo’n grote populatie. Dankzij dit toerisme kan het land jaarlijks enkele miljarden dollars aan inkomsten genereren, een aanzienlijk bedrag dat het land op dit gebied op het podium plaatst, met name naast de VS.

Medisch toerisme in Turkije

Het is de moeite waard om het medisch toerisme in Turkije nader te belichten en te bespreken, en meer specifiek de soorten operaties die worden uitgevoerd. Grofweg zijn er drie verschillende categorieën van medisch toerisme in Turkije. Dit zijn tandheelkundig toerisme, esthetisch toerisme en haartoerisme, en ook toerisme voor reproductieve geneeskunde en meer specifiek in-vitrofertilisatie.

Tandheelkundige chirurgie in Istanbul

Tandproblemen treffen vrijwel iedereen. Zelfs met een onberispelijke mondhygiëne is niemand immuun voor gebitsproblemen, die uiteindelijk erger kunnen worden.

Terwijl kleine problemen voor een klein bedrag behandeld kunnen worden, kan de situatie snel veranderen als het op serieuze chirurgie aankomt. Naast de enorme kosten die hieraan verbonden zijn, vereist dit soort ingrepen veel expertise.

Dentiste et une patiente
Een tandarts en een patiënt

Als u kiest voor een tandheelkundige behandeling in Turkije,bespaart u waarschijnlijktot 70 of zelfs 80% van de kosten van de operatie in Europa! En u kunt zeker zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening, met deskundige chirurgen en ultramoderne apparatuur.

Zelfs voor kleinere operaties zijn de besparingen aanzienlijk. Tandartstoerisme in Turkije kan kosteneffectief zijn voor slechts twee tandkronen.

Er wordt geschat dat de kosten 20 tot 30% lager zullen zijn, en dat is inclusief reiskosten! Hoe groter de ingreep, hoe groter de besparingen.

Choix de la teinte des facettes dentaires
De kleur van facings kiezen

En dat is nog niet alles, want Turkije biedt garantie op de implantaten en prothesen die worden geplaatst, en een dienst na verkoop die altijd beschikbaar is in het geval van problemen na een operatie.

Tot slot zijn de terugbetalingstermijnen voor tandheelkundige behandelingen over het algemeen erg kort. Nog een voordeel dat u zal overtuigen om uw medische behandeling in dit land uit te voeren.

Haarchirurgie in Istanbul

Haarchirurgie is ook een van de meest voorkomende redenen voor medisch toerisme in Turkije. De meerderheid van de mensen die een haaroperatie in Turkije willen ondergaan zijn mannen.

De reden hiervoor is dat mannen van nature vaak last hebben van kaalheid of beginnende kaalheid. Daarom komen ze naar Turkije voor haarimplantaten.

Het belangrijkste voordeel van haarchirurgie is dat het betaalbaar is. In Europa worden de kosten van 1.000 grafts gemiddeld geschat op 2.200 euro. In Turkije kunt u 3.000 grafts laten implanteren voor dezelfde prijs. Interessant, nietwaar?

Chirurgien capillaire
Haarchirurg

Haarimplantaten zijn de meest uitgevoerde vorm van chirurgie in Turkije. Het land onderscheidt zich ook door zijn technologische en medische vooruitgang op dit gebied, meer dan in welke andere tak van de geneeskunde dan ook.

Vandaag de dag kunnen haarherstellende chirurgische ingrepen in Turkije spectaculaire resultaten opleveren, en dat alles zonder pijn voor de patiënt, iets wat veel ziekenhuizen in andere landen niet kunnen garanderen.

Cosmetische chirurgie in Istanbul

Lange tijd bekritiseerd als te kunstmatig of zelfs immoreel, wenden steeds meer mensen zich tot cosmetische chirurgie. Dit is het geval voor mensen met aangeboren misvormingen of die een ongeluk hebben gehad, maar ook voor andere patiënten die gewoon een complex hebben over hoe hun lichaam eruit ziet.

Op het gebied van cosmetische chirurgie gaat Turkije opnieuw de uitdaging aan, vooral wat betreft de kwaliteit en kwantiteit van het medisch personeel. Het land heeft in totaal meer dan 1.200 gekwalificeerde chirurgen, die over de hele wereld bekend staan om hun vaardigheden in cosmetische chirurgieprocedures;

tracé d'une chirurgie faciale
Sporen van gezichtschirurgie

Turkije heeft ook een grote rol gespeeld in de democratisering van cosmetische chirurgie. Vroeger was het voorbehouden aan de zeer rijken, maar nu wordt het steeds toegankelijker.

Tegenwoordig kan bijna iedereen cosmetische chirurgie ondergaan in Istanbul of een andere Turkse stad: Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara.

Het land biedt patiënten nu dezelfde behandelingen als in Europa, tegen de helft van de kosten. Een verleidelijk aanbod, dat eens te meer het succes van Turkije in de sector van medisch toerisme rechtvaardigt.

De belangrijkste cosmetische chirurgische ingrepen die in Turkije worden uitgevoerd zijn neuscorrectie, liposuctie (meestal buikchirurgie), borst- en bilchirurgie.

Rhinoplastie

Het doel van neuscorrectie is het corrigeren en aanpassen van de grootte van de neus. Het kan om esthetische of functionele redenen worden uitgevoerd, of beide tegelijkertijd. De geschatte kosten van een neuscorrectie in Turkije variëren tussen €1.700 en €2.500.

Patiente avec un pansement sur le nez
Patiënte met een verband om haar neus

Liposuctie van de buik

Dit is een chirurgische ingreep om de vetophopingen te verwijderen die sommige mensen op hun buik hebben. Voor de meeste zwaarlijvige mensen is de buik een bron van ongemak, en ze zijn niet in staat om zich aan het dieet te houden dat nodig is om er vanaf te komen.

Opgemerkt moet worden dat liposuctie van de buik succesvol kan zijn als de uitstekende buik van de patiënt te wijten is aan overmatige vetmassa, maar als het probleem ergens anders ligt, zal liposuctie niets oplossen.

Tracés pour une abdominoplastie
Tracings voor buikwandcorrectie

In Turkse klinieken wordt dit type operatie uitgevoerd voor tussen de €2.650 en €3.100, afhankelijk van het geval en de omstandigheden. Hoe dan ook, het is nog steeds veel goedkoper dan wat u in andere landen vindt, vooral in Europa.

Borstchirurgie

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, gaat het bij borstchirurgie niet alleen om het vergroten van de borsten van een vrouw. Hoewel het waar is dat dit de meest voorkomende reden is voor een borstvergroting, ondergaan sommige vrouwen een operatie om de tegenovergestelde reden.

Te grote borsten kunnen namelijk een handicap zijn in het leven van een vrouw en dagelijks pijn veroorzaken. Dit staat bekend als borstverkleining.

Borstchirurgie kan dus zowel om esthetische als om functionele redenen worden uitgevoerd. U kunt voor een dergelijke operatie bij artsen in Turkije een bedrag tussen de €2.200 en €2.800 verwachten.

Tracé pour une réduction mammaire
Overzicht voor een borstverkleining

Bilreconstructie

Bij deze chirurgische ingreep worden de billen vergroot en wordt hun vorm verbeterd. Ze wordt uiteraard uitgevoerd bij vrouwen voor wie de vorm van de billen een belangrijk kenmerk is volgens de heersende schoonheidsnormen van vandaag.

Dit type chirurgische behandeling staat ook bekend als de BBL Brazilian buttock lift, omdat het idee in de jaren 1960 in Brazilië zou zijn ontstaan.

Het is belangrijk om te weten dat bij de Braziliaanse facelift niet, zoals sommige mensen denken, siliconen op de billen worden aangebracht. Het gaat erom uw eigen vetuit een deel van uw lichaam te halen en het opnieuw in uw billen te injecteren.

Fesses galbée après un BBL
Gevormde billen na BBL

Deze procedure is iets duurder dan de andere, met een geschatte gemiddelde prijs van tussen de €2.500 en €3.200, afhankelijk van het geval. Maar het is natuurlijk veel goedkoper dan al het andere dat u in Europa en elders kunt vinden, en met de beste middelen die beschikbaar zijn.

Of u nu valide bent of in een rolstoel zit, onze vestiging is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Wereldwijde goedkeuring van de kwaliteit van de Turkse medische dienst

Veel mensen zijn sceptisch over de kwaliteit van de medische service die Turkse ziekenhuizen bieden. De belangrijkste reden voor dit wantrouwen ligt in de merkwaardig betaalbare prijzen, die, zoals we al hebben vermeld, soms tot 80% goedkoper zijn dan elders. Toch is er geen gebrek aan bewijs dat de Turkse geneeskunde van hoge kwaliteit is.

JCI Accréditation
JCI-accreditatie

Veel van de meest geloofwaardige en gerenommeerde internationale organisaties erkennen de kwaliteit van de geneeskunde in Turkije. Hiertoe behoren JCI (Joint Commissions International), JCAHO (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations) en ISO.

Belangrijkste feiten

In nauwelijks tien jaar tijd is medisch toerisme in Turkije een van de wereldleiders op dit gebied geworden. Elk jaar worden er meer dan 250.000 chirurgische ingrepen in het land uitgevoerd.

Opgemerkt moet worden dat medisch toerisme in de islamitische religie niet haram is. Het is halal en geaccepteerd omdat het gericht is op het verwijderen van een defect aan het lichaam.

Het is te danken aan de kwaliteit van de ziekenhuizen en chirurgen, maar ook aan de prijzen die Turkije kan bieden, dat Turkije zo’n overweldigend succes heeft. Mannen en vrouwen met HIV worden allemaal geaccepteerd. Dat operaties tot 70% minder kosten dan in Europa, inclusief reiskosten, is een opmerkelijke prestatie.

Dus als u op zoek bent naar een goedkope operatie, is Turkije waarschijnlijk een van uw beste opties. Vooral als het gaat om een van de gebieden waarin de Turkse geneeskunde uitblinkt.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Heb ik een VISA nodig om naar Turkije te reizen?

Als u een Europees staatsburger bent, hebt u geen visum nodig om naar Turkije te gaan. Op voorwaarde dat het totale aantal dagen dat u in Turkije doorbrengt niet meer dan 90 dagen bedraagt. U moet echter wel een geldig paspoort of identiteitskaart overleggen met een geldigheidsdatum die ten minste 150 dagen langer is dan de datum van binnenkomst in Turkije.

Het is niet mogelijk om een vergoeding te krijgen voor operaties die in het buitenland zijn uitgevoerd. Zelfs in Europa worden de meeste cosmetische ingrepen niet vergoed door het Europese ziekenfonds. Het is daarom raadzaam om een reisverzekering af te sluiten.

Cosmetische chirurgie in Turkije wordt over het algemeen in de volgende 4 Turkse steden uitgevoerd: Istanbul, Izmir, Ankara en Antalya. Wat de doorslag geeft in het voordeel van dit land is het toeristische karakter van de steden en de prijzen, die er 70% goedkoper zijn dan in Europa.

Na een medische reis moet u uw sportactiviteiten geleidelijk hervatten. Bovendien is elke operatie anders en vereist een specifieke rustperiode. Houd u aan de herstelperiode die door uw chirurg is vastgesteld.

Met medisch toerisme kunt u aanzienlijk besparen en tegelijkertijd nieuwe bestemmingen ontdekken: Tunesië, Thailand, Spanje, Brazilië, enz. Turkije biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding, zowel wat betreft de snelheid van de behandeling als de kwaliteit van de zorg.

Voordat u naar huis terugkeert, voeren we op dag 5 van uw operatie een controle uit. Alle touch-up operaties worden gratis vergoed. Er wordt voor uw comfort in het hotel gezorgd. In het geval van latere complicaties hoeft u alleen uw vliegticket te betalen.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️