Borstverkleining in Turkije

prijs borstverkleining 1
Geschreven door Laurence

Focus op borstverkleining in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een succesvolle borstverkleining in Turkije.

BesteKlinieken.com biedt informatie over borstverkleining in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is uitsluitend bedoeld ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een borstverkleining in Turkije?

De gemiddelde kosten van een borstverkleining in Turkije bedragen €2.100. Het All-Inclusive pakket omvat medische kosten, accommodatie, luchthaventransfers en vriendelijk personeel. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 4 uur. De duur van het verblijf in Istanbul is 7 dagen, en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. Het uiteindelijke resultaat is binnen 4 maanden zichtbaar.

Borstverkleining2100 €
Borstverkleining implantaten2800 €
Borstlift2000 €
Lipofilling borstverkleining2200 €

Terwijl sommige vrouwen het gevoel hebben dat ze van nature minder geluk hebben gehad, hebben anderen last van royale borsten. Om hormonale redenen, na gewichtstoename of zwangerschap hebben sommige vrouwen te grote borsten.

Naast het visuele en esthetische aspect, dat vaak schrijnend is, kunnen grote borsten ook problemen veroorzaken zoals rugpijn en houdingsproblemen. Daarom kiezen deze vrouwen voor een borstverkleining.

Poitrine d'une femme
De borsten van een vrouw

Bij een borstverkleining, een plastische en esthetische chirurgische ingreep, wordtovertollig vet uit de borstklier verwijderd. Deze chirurgische ingreep heeft een succespercentage van ongeveer 96% in Istanbul, Turkije.

Het land beschikt over de beste klinieken voor topkwaliteit cosmetische chirurgie met ervaren artsen. En dat alles tegen een prijs die 50% lager ligt dan in Europa.

Voor- en nafoto’s

reduction mammaire avant après en Turquie

Wat is een borstverkleining en waarom?

Borstverkleining, ook wel mammoplastie genoemd, is een cosmetische chirurgische ingreep in Turkije waarbij de omvang of het volume van de borsten wordt verkleind. De operatie wordt bij vrouwen uitgevoerd om hun esthetische contouren te verbeteren. Ook worden de positie en vorm van de borsten gecorrigeerd.

In de praktijk betekent borstverkleining het verwijderen van overtollig vet, huid en borstweefsel. Om esthetische redenen kan reconstructieve en esthetische chirurgie worden uitgevoerd.

Als de borsten hun vorm en stevigheid terugkrijgen, krijgt het lichaam weer een harmonieus silhouet en een goede lichaamshouding. Bovendien wordt het zelfvertrouwen hersteld en worden complexen bevrijd.

Tracé pour une réduction mammaire
Tracing voor een borstverkleining

Een borstverkleining wordt ook om medische redenen uitgevoerd. Zware borsten veroorzaken rugpijn. Het verkleinen ervan verlicht niet alleen deze problemen, maar helpt ook om uw houding weer in balans te brengen.

Wie kan een borstverkleining ondergaan?

Borstreconstructiechirurgie is voorbehouden aan vrouwen van 18 jaar en ouder. De patiënt moet haar lichaam volledig ontwikkeld hebben om bevredigende resultaten te krijgen en om bijwerkingen te voorkomen. De ideale kandidaten voor een borstverkleining in Istanbul zijn vrouwen met :

 • Grote borsten die niet overeenkomen met hun morfologie en resulteren in een onevenredig figuur.
 • Te zware borsten die rugpijn veroorzaken, zoals dorsalgie, of die de houding veranderen en de rug krommen. Deze borsten hebben de neiging om het lichaam naar voren te trekken.
 • Doorhangende borsten die gekenmerkt worden door ptosis van de borst.
 • Grote borsten veroorzaakt door borsthypertrofie.
 • Borsten met verschillende cupmaten.
Asymétrie des seins
Asymmetrie van de borst

Voordat u een cosmetische borstreconstructie overweegt, is het belangrijk om rekening te houden met de parameters die de mogelijkheid daartoe bepalen. De grootte van het lichaam, de grootte van de ribbenkast en de borsten, evenals de morfologie moeten allemaal in overweging worden genomen.

Hoe werkt een borstverkleining in Turkije?

Borstreconstructie in Turkije verloopt in drie fasen.

Eerste consult

Een eerste consult voor patiënten in het buitenland wordt op afstand, via videoconferentie, uitgevoerd. Dit is het moment om de chirurg te leren kennen en de redenen voor en de doelen van de borstverkleining uit te leggen, en om in detail te bespreken wat u van deze reconstructieve operatie verwacht.

Deze eerste afspraak zal ook bepalen welk type operatie zal worden uitgevoerd. De arts kan u vragen om in afwachting van uw komst naar Turkije aanvullende onderzoeken of tests te ondergaan, zoals een mammografie. Alle mensen met HIV worden geaccepteerd.

Poitrine trop imposante
Borst te groot

De tweede consultatie ter plaatse

De tweede fase is de consultatie ter plaatse in het centrum voor cosmetische chirurgie in Turkije. Dit is uw afspraak met deanesthesist en de chirurg, om de details van de operatie te bespreken. De chirurg kan indien nodig ook een aanvullend medisch onderzoek overwegen.

De dag van de operatie

Borstplastiek is een operatie die ongeveer twee tot drie uur duurt. Dit hangt af van de hoeveelheid klierweefsel en huid die verwijderd moet worden. Het wordt onder algehele narcose op een lege maag uitgevoerd en vereist een overnachting in het ziekenhuis.

Eerst maakt de chirurg een incisie om overtollig weefsel, vet of huid te verwijderen.

Découpe de l'aréole
Het tepelhof doorsnijden

Hiervoor gebruikt de chirurg een van de volgendeincisietechnieken :

 • Een cirkelvormige incisie rond het tepelhof, zodat de tepel niet geraakt wordt.
 • Een verticale incisie langs de onderste rand van het tepelhof tot aan de onderste borstplooi.
 • Een ankervormige incisie of omgekeerde T die de natuurlijke curve van de borstplooi volgt.

Nadat de incisie is gemaakt, verwijdert de chirurg het overtollige klierweefsel, de huid en het vet. Vervolgens zal hij de tepel op een geschiktere hoogte plaatsen. Vervolgens brengt hij drainages in voordat hij de incisie met hechtingen sluit.

Er kan een drainageslang worden gebruikt, maar dit verschilt van patiënt tot patiënt. Deze wordt gedurende 2 dagen in de borst geplaatst om te voorkomen dat er zich bloed of vloeistof in de borst ophoopt.

Photo avant et après une réduction de seins
Foto voor en na een borstverkleining

De hechtingen worden in de diepe weefsels van de borsten aangebracht, zodat er een onopvallend litteken ontstaat. Deze zullen na verloop van tijd vervagen. Nadien moet de patiënte tijdens de herstelperiode een speciale beha dragen.

Zie ook: Kosten van gynaecomastie in Turkije

Nacosmetische chirurgie kan de patiënt gedurende 24 uur pijn hebben. De chirurg zal een pijnstiller voorschrijven totdat de pijn minder wordt.

Borstlift en borstlift

Borstverkleinende chirurgie kan gecombineerd worden met een borstlift. Deze operatie bestaat uit het corrigeren van deverzakking van de borsten. Een borstlift kan ook worden overwogen om te voorkomen dat de borsten gaan hangen na een borstverkleining.

Une femme qui cache son sein
Een vrouw die haar borsten verbergt

Alleen de chirurg kan bepalen of u al dan niet een borstlift nodig heeft. Bij een borstlift of borstlift worden de borsten opgetild om ze steviger en steviger te maken. De tepels en areola’s worden verstevigd.

Zie ook: Mommy Makeover in Turkije

Herstelperiode

De postoperatieve herstelperiode duurt ongeveer 2 weken. Tijdens de gehele herstelperiode moet een medische beha gedragenworden. Alle sporten en zware lichamelijke activiteiten moeten tijdens deze periode worden gestaakt. U moet ook een paar maanden vermijden om uw borsten aan de zon bloot te stellen.

Femme qui mesure sa poitrine
Vrouwen meten hun borsten

De eerste resultaten van een borstverkleining zijn direct na de operatie zichtbaar. U zult een duidelijk verschil merken in de grootte van uw cups. Vervolgens is het mogelijk om de borsten na een paar dagen in een iets groter formaat te zien.

In de eerste weken na de operatie kan oedeem optreden. Het duurt ongeveer twee maanden voordat het oedeem volledig verdwenen is. Het uiteindelijke resultaat is na 6 maanden te zien.

Gewichtstoename kan leiden tot vet op de verkleinde borsten. Op dezelfde manier kan gewichtsverlies leiden tot het afslanken van de borsten.

Video met uitleg over borstverkleining

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s verbonden zijn aan een borstverkleining:

 • Necrose van het tepelhof;
 • Verschijnen van hematomen ;
 • Longembolie;
 • Littekenhypertrofie;
 • Moeilijkheden of onvermogen om borstvoeding te geven;
 • Asymmetrie van de borst.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

In de islamitische religie is een borstverkleining niet haram. Het wordt geaccepteerd als het bedoeld is om een defect aan het lichaam te verwijderen.

Alex Dunphy de Modern Family a subi une réduction mammaire
Alex Dunphy van Modern Family onderging een borstverkleining

Wij bieden diensten op maat om aan de behoeften van mensen met een handicap te voldoen.


Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een borstverkleining in Turkije?

De borst bereikt haar definitieve vorm ongeveer drie maanden na de operatie. Een borstverkleining is definitief, maar er kunnen toch enkele variaties zijn. Bijvoorbeeld als de patiënt aanzienlijk gewicht verliest of toeneemt.

De pijn na een borstverkleining is vaak matig. Pijnstillers en pijnstillers worden systematisch voorgeschreven om de patiënt zoveel mogelijk te ontlasten. En dit geldt voor de gehele postoperatieve fase.

Borstverkleining in Turkije is over het algemeen een veilige chirurgische ingreep, met een succespercentage van meer dan 90%. Het land trekt patiënten van over de hele wereld aan dankzij de moderne infrastructuur, geavanceerde apparatuur en hooggekwalificeerde chirurgen.

De littekens zijn zeer fijn en worden enkele maanden na de borstverkleiningsoperatie bijna onzichtbaar. Ze vervagen geleidelijk in de eerste paar maanden na de operatie. Het regelmatig aanbrengen van huidverzorgende crèmes zal echter helpen om het genezingsproces te versnellen.

Ja, het is heel goed mogelijk om een borstverkleining te combineren met een borstlift, en het wordt vaak aanbevolen voor het beste esthetische resultaat. Door de twee te combineren kan de plastisch chirurg de grootte van de borsten verkleinen en tegelijkertijd hun vorm en ligging verbeteren.

De verblijfsduur voor een borstverkleining in Turkije hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen kunnen patiënten een week in Turkije verwachten voor een pre-operatief gesprek met een chirurg, de operatie, een overnachting in het ziekenhuis en postoperatieve follow-up ter plaatse.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️