Blepharoplastie in Turkije

blepharoplastie Turkije 1
Geschreven door Émilie

Focus op blepharoplastie in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een succesvolle ooglidcorrectie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over blepharoplastie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een blepharoplastie in Turkije?

De gemiddelde kosten van een blepharoplastie in Turkije zijn €1.400. Ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 1 tot 2 uur op poliklinische basis, zonder pijn bij het ontwaken. De verblijfsduur in Istanbul is 6 dagen. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicijnen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 1 maand zichtbaar.

Blepharoplastie 2 oogleden1200 €
Blepharoplastie 4 oogleden1600 €
Ooglift1400 €
Temporale lift2200 €

Wat is blepharoplastie?

Blepharoplastie in Turkije, ook wel bekend als ooglidlift, is een gezichtsverjongingsoperatie waarbij overtollige huid van de bovenste of onderste oogleden wordt verwijderd. Deze procedure is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het kan gecombineerd worden met het verwijderen van vetzakken van zowel het bovenste als het onderste ooglid.

De ingreep wordt poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De patiënt gaat ‘s avonds weer naar huis. De operatie is niet pijnlijk. Het is mogelijk om alle 4 oogleden in één operatie te behandelen.

Video met uitleg over blepharoplastie

Blepharoplastie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met wallen onder de ogen of hangende of zware oogleden. Blepharoplastie is in principe voor patiënten die van hun vermoeide blik af willen.

Voor- en nafoto’s van onze patiënten

Ooglidcorrectie

De eerste tekenen van veroudering zijn zichtbaar in de huid rond de ogen, en het is eerlijk om te zeggen dat als u een operatie overweegt, dit zo vroeg mogelijk moet gebeuren – naarmate we ouder worden, verliest onze huid zijn elasticiteit, waardoor hij verslapt en verslapt – vooral als het om de dunne huid van het gezicht gaat.

In sommige gevallen kan deze verslapte huid ervoor zorgen dat de bovenste en onderste oogleden hangen, waardoor het zicht wordt belemmerd en de persoon in kwestie zich ongemakkelijk en zelfbewust voelt.

Photo avant et après d'une blépharoplastie
Voor en na foto van blepharoplastie

Hoe werkt een blepharoplastie in Turkije?

Blepharoplastie is een eenvoudige ingreep die onder plaatselijke of algehele verdoving kan worden uitgevoerd; chirurgen maken een kleine incisie boven de wimperlijn om overtollige huid en vet te verwijderen.

Deze kleine incisies worden weer dichtgenaaid, zodat er geen spoor meer is van de wallen die u zoveel ongemak en gebrek aan zelfvertrouwen hebben bezorgd. Ooglidcorrectie in Turkije duurt over het algemeen tussen de één en drie uur, afhankelijk van de mate van veroudering.

Lees ook: Prijs van Fox Eyes in Turkije

Een operatie als deze heeft een minimale hersteltijd; normaal gesproken mag u de operatie na de ingreep verlaten en komt u alleen terug voor uw controle en om er zeker van te zijn dat er geen complicaties zijn opgetreden en een volledig herstel is normaal gesproken mogelijk binnen een week tot tien dagen.

Simulation photo avant et après d'une bichectomie
Fotosimulatie voor en na een bichectomie

Veroudering rond de ogen is een natuurlijk proces en door de voortdurende verslapping van de huidelasticiteit is blepharoplastie in Istanbul een operatie die mogelijk meer dan eens in iemands leven moet worden uitgevoerd om de natuurlijke progressie van veroudering in het gebied rond de ogen te overwinnen.

Ooglidcorrectie voor mannen en vrouwen

Een ooglidcorrectie verwijdert de extra vetophopingen die voor een gezwollen uiterlijk in het bovenste ooglid zorgen. Na de operatie zal de patiënt er beter uitzien en beter zien, aangezien vetafzettingen het gezichtsvermogen kunnen verminderen. Wallen onder de ogen kunnen door de operatie worden hersteld. Een operatie aan het onderste ooglid kan een hangend ooglid corrigeren.

Stappen van ooglidchirurgie

De tijd die nodig is om een operatie uit te voeren hangt af van de techniek die de plastisch chirurg gebruikt en of patiënten een boven- of onderooglidcorrectie ondergaan of beide. De plastisch chirurg maakt kleine incisies langs de natuurlijke lijnen van de oogleden, langs de plooien van de bovenste oogleden van de patiënt en onder de wimpers van het onderste ooglid.

Op deze manier gaan de littekens van de patiënt door de natuurlijke plooien van de ogen heen, wat helpt om ze te verbergen. Overtollig vet en losse huid worden verwijderd en de snee wordt met hechtingen gesloten. Als er alleen vet wordt verwijderd en er geen overtollige huid is, kan de snede binnen in de onderste oogleden worden gemaakt, waardoor er geen zichtbaar litteken achterblijft.

De Turkse plastisch chirurg kan ook een laser gebruiken om losse huid strak te trekken en rimpels te verminderen. Deze methode laat geen litteken achter, maar de huid kan een paar maanden rood blijven. Op deze manier wordt het hangende ooglid gefixeerd.

Un chirurgien analyse la paupière d'une patiente
Een chirurg analyseert het ooglid van een patiënt

Resultaten van ooglidchirurgie

De hechtingen worden meestal drie tot vijf dagen na de operatie verwijderd. Het kan zijn dat patiënten ongeveer een week lang steriele tape-strips moeten blijven gebruiken om hun oogleden te ondersteunen. Patiënten zullen na de operatie enige zwelling rond de ogen ervaren.

Het aanbrengen van een koud kompres, zoals ijs gewikkeld in een handdoek, kan helpen om de zwelling te verminderen. Patiënten mogen geen ijs rechtstreeks op hun huid aanbrengen, omdat dit de huid kan beschadigen. Patiënten die een blepharoplastie in Turkije ondergaan, kunnen twee of drie dagen na de operatie televisie kijken en lezen.

In de week of tien dagen na de operatie kunnen ze weer gaan werken. De littekens kunnen nog zichtbaar zijn, maar ze kunnen met make-up bedekt worden.

Als onderdeel van het herstelproces na een blepharoplastie moeten patiënten gedurende ongeveer vijf dagen buigen en zware activiteiten (vooral activiteiten die de bloeddruk verhogen, zoals tillen en zware sporten) gedurende tien dagen tot twee of drie weken vermijden. De operatie laat littekens achter, maar deze zijn over het algemeen goed verborgen en vervagen na verloop van tijd.

Résultat avant et après d'une blépharoplastie
Resultaat voor en na blepharoplastie

Blepharoplastie kan bij de patiënt blauwe plekken of zwellingen in het gezicht achterlaten, en soms kan de patiënt hierdoor depressief worden. Dit zijn enkele van de bijwerkingen van de operatie, die volkomen normaal zijn en binnen een paar weken verdwijnen als de genezing voltooid is.

Beperkingen van ooglidchirurgie

Chirurgie aan de bovenoogleden kan gebruikt worden om hangende bovenoogleden te behandelen, waardoor de patiënt er vermoeid uitziet of zelfs het gezichtsvermogen kan beperken. Een operatie om wallen onder de ogen te verwijderen kan wallen onder de ogen corrigeren. Blepharoplastie verwijdert donkere kringen onder de ogen.

Blepharoplastie kan ook worden uitgevoerd bij HIV-geïnfecteerde patiënten. Blepharoplastie voor HIV-positieve patiënten wordt uitgevoerd door ervaren artsen in een speciale, steriele operatiekamer. De kosten van de operatie blijven echter hoger omdat het personeel tijdens de operatie overgeëquipeerd is.

Focus op de oogleden

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s optreden tijdens een blepharoplastie:

 • Droge en geïrriteerde ogen ;
 • Littekens, hematomen en infecties;
 • Tijdelijk wazig zicht;
 • Zichtbare littekens;
 • Allergische reacties;
 • Veranderingen in gevoeligheid.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Deze operatie is toegestaan in de Islam. Het is een halal operatie, geen haram, omdat het een medisch voordeel biedt en iemands uiterlijk en levenskwaliteit verbetert.

Mensen met beperkte mobiliteit (PRM) profiteren van assistentie tijdens hun hele reis, van de luchthaven tot hun verblijfplaats.

Contra-indicaties voor ooglidchirurgie

Cosmetische chirurgie in Turkije is gecontra-indiceerd bij de volgende patiëntengroepen:

 • Ongecontroleerde hypertensie
 • Ongecontroleerd glaucoom
 • Netvliesaandoening
 • Droge-ogensyndroom
 • Acute blefaritis

Route Blepharoplastie in Turkije

Dag 1

U ontmoet uw arts en bespreekt de details van uw ooglidoperatie. Nadat u uw toestemmingsformulier hebt ondertekend, ondergaat u uw medische onderzoeken. Als uw geschiktheid is bevestigd, ondergaat u de operatie.

De operatie duurt over het algemeen één tot drie uur. Na de operatie voert uw arts een eerste controle uit en blijft u de eerste nacht van de operatie in het ziekenhuis onder toezicht van medisch personeel.

De meeste ooglidchirurgiepatiënten hebben na de operatie een koud oogmasker nodig om de gevoelige weefsels te verzachten en zwelling en blauwe plekken te voorkomen.

Simulation avant et après d'une chirurgie des paupières
Simulatie voor en na ooglidcorrectie

Dag 2, 3, 4 en 5

Uw arts voert de tweede controle uit op de ochtend van de tweede dag voordat u het ziekenhuis verlaat. Hij zal u adviseren over uw medicatie en u instructies geven over het aankleden en het gebruik van het koude oogmasker.

De tweede, derde, vierde en vijfde dag rust u uit in het hotel in Turkije in Istanbul volgens het gegeven advies. U moet inspannende activiteiten vermijden, maar u kunt rond het hotel wandelen of kiezen voor een stadstour om de bezienswaardigheden te bezoeken.

Dag 6

U bezoekt de privékliniek van de Turkse plastisch chirurg in Istanbul voor een laatste controle. Uw arts zal u advies geven over medicatie en het soort activiteiten dat u kunt doen tijdens uw herstelperiode. Na de zesde dag bent u klaar om naar huis te gaan.

Hoeveel kost een blepharoplastie in Turkije?

De kosten van een blepharoplastie of ooglidcorrectie hangen af van het aantal oogleden dat geopereerd moet worden. In Turkije bedragen de gemiddelde kosten van een blepharoplastie voor 2 oogleden €1.200. Voor 4 oogleden zijn de kosten €1.800. Deze prijs is inclusief verdoving en medicatie.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een blepharoplastie?

De resultaten van een blepharoplastie blijven gemiddeld 10 tot 15 jaar zichtbaar. Natuurlijk zal uw gezicht na verloop van tijd blijven veranderen (door het ouder worden). Na ongeveer tien jaar is het daarom mogelijk om een paar touch-ups uit te voeren als u dat nodig vindt.

Blepharoplastie wordt over het algemeen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, zodat u tijdens de ingreep geen pijn voelt. Een paar dagen na de operatie is het heel normaal om wat ongemak te ervaren door zwelling van de oogleden. U neemt dan ontstekingsremmende medicijnen.

Hangende oogleden zijn een probleem dat meestal voorkomt bij mensen van 30 jaar en ouder: blepharoplastie in Istanbul is dan ook vooral voor hen bedoeld. Blepharoplastie kan echter ook bij kinderen worden uitgevoerd, vooral als het gezichtsvermogen eronder lijdt.

Voor een onderste blepharoplastie worden de incisies meestal in het bindvliesslijmvlies gemaakt, zodat er geen zichtbaar litteken achterblijft. In het geval van overtollige huid zijn littekens echter onvermijdelijk, hoewel ze meestal onopvallend zijn.

De minimale verblijfsduur voor een blepharoplastie operatie in Turkije is 6 dagen: één nacht in het ziekenhuis en 5 dagen in een hotel. Zo kan de chirurg snel handelen in geval van complicaties en controleren of het herstel zo soepel mogelijk verloopt.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️