Hymenoplastiek in Turkije

Hymenoplastiek 1
Geschreven door Émilie

Hymenoplastie is een operatie om een gescheurd maagdenvlies te herstellen of dicht te naaien met weefsel of biomaterialen.

BesteKlinieken.com geeft informatie overhymenoplastiek in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een hymenoplastiek in Turkije?

De gemiddelde kosten van een Turkse hymenoplastiek in Istanbul zijn €1.100. Afhankelijk van uw wensen kan de prijs variëren van €950 tot €1250.

ProcedureKosten Turkije
Hymenoplastiek1100 €

Wat is hymenoplastiek?

Hymenoplastiek in Turkije is een operatie om een gescheurd maagdenvlies te herstellen. Het maagdenvlies is in veel culturen een symbool van zuiverheid, terwijl wetenschappelijk bewijs suggereert dat dit dunne vlies bedoeld was om infectie van de vagina te voorkomen. Hoewel een maagdenvlies een teken van maagdelijkheid is, kan het breken om niet-seksuele redenen, zoals rennen, springen of een andere vorm van sportactiviteit; sommige vrouwen zijn zelfs zonder maagdenvlies geboren!

Onze 2 partnerklinieken bevinden zich in het Europese deel van Istanbul. Het is 15 minuten rijden van de luchthaven. Alle ingrepen worden uitgevoerd door gynaecologen en begeleid door anesthesie-experts.

Hymenoplastiek kan op twee manieren worden uitgevoerd:

  • Als de resten van het maagdenvlies aanwezig zijn, kunnen ze weer aan elkaar genaaid worden.
  • Bij de tweede optie wordt een nieuw maagdenvlies gereconstrueerd met weefsel van het eigen lichaam van de patiënt. Naast het herstellen van het maagdenvlies kunnen ook de vaginale wanden strakker gemaakt worden. Deze operatie herstelt het maagdenvlies, maar de volgende keer dat het maagdenvlies breekt, zult u last hebben van bloedingen en ongemak.

Hoewel veel conservatieve samenlevingen aandringen op een maagdelijke bruid, heeft deze ingreep enorm aan populariteit gewonnen in minder conservatieve samenlevingen zoals de VS en Europa.

Hoe werkt hymenoplastiek in Turkije?

Allereerst moet u een afspraak maken voor een consult met de gynaecoloog om de ingreep te bespreken en hem of haar duidelijk en precies te vertellen wat uw verwachtingen zijn. De arts geeft u een overzicht van de operatie en instructies over hoe u zich op de hymenoplastiek in Turkije moet voorbereiden.

De basistechniek – Als er resten van het maagdenvlies overblijven, kunnen deze weer aan elkaar genaaid worden. Er wordt een plaatselijke of soms algehele verdoving toegediend om pijn en ongemak te voorkomen. De chirurg naait dan de gescheurde delen aan elkaar – de hechtingen zijn oplosbaar. De procedure duurt ongeveer 30 tot 40 minuten en wordt meestal poliklinisch uitgevoerd.

De alloplant techniek – Deze techniek wordt gebruikt als de resten niet weer aan elkaar genaaid kunnen worden. De chirurg brengt een biomateriaal in de vagina in en dit materiaal fungeert als het maagdenvlies. Deze procedure duurt ongeveer twee uur en u wordt plaatselijk verdoofd.

Hymenreconstructie – Bij deze procedure creëert de chirurg een nieuw maagdenvlies met weefsel van de lip van de vagina. Bij deze methode moet u zich echter minstens drie maanden onthouden van geslachtsgemeenschap.

Voor wie is hymenoplastiek in Turkije geschikt?

Over het algemeen vragen vrouwen een maagdenvliescorrectie aan om culturele en religieuze redenen. In de meeste gevallen heeft de vrouw haar maagdelijkheid verloren tijdens geslachtsgemeenschap en wil ze deze herstellen voor het huwelijk. In sommige gevallen heeft het meisje haar maagdenvlies verloren door niet-seksuele activiteit, maar opnieuw, vanwege religieuze of sociale normen, vinden ze het noodzakelijk om het maagdenvlies te herstellen.

Ideale kandidaten

  • Degenen die een scheur in het maagdenvlies hebben opgelopen door geslachtsgemeenschap of andere activiteiten.
  • Vrouwen ouder dan 18 jaar.
  • Vrouwen die in goede gezondheid verkeren en geen ernstige ziekten hebben.

Er is ook een gynaecologisch onderzoek nodig om te bepalen of uw maagdenvlies hersteld kan worden.

Wie komt niet in aanmerking?

Alleen als de vrouw aan genitale kanker of een geslachtsziekte lijdt, komt ze niet in aanmerking voor behandeling.

Zijn er bijwerkingen?

Mogelijke bijwerkingen van hymenoplastiek in Turkije zijn onder andere:

  • Zwelling en pijn
  • Blauwe plekken na de operatie
  • Hematomen en bloedingen
  • Verkleuring van het maagdenvlies
  • Gevoelloosheid

Dit zijn echter kleine bijwerkingen en het medische team zal alle voorzorgsmaatregelen nemen om ze te voorkomen.

Postoperatieve follow-up

De patiënte wordt na de behandeling enkele uren in de verkoeverkamer geobserveerd en als er geen complicaties worden vastgesteld, wordt ze ontslagen. De patiënte kan na 3 tot 4 dagen weer aan het werk. Het is echter raadzaam om pas na 10 dagen met gematigde activiteiten te beginnen.

U moet het gebied schoon houden en antibiotica nemen om infectie te voorkomen. U moet warme kompressen en ijskompressen gebruiken om de pijn en zwelling te verlichten. U kunt 2 tot 3 dagen na de operatie in bad. U moet zich tot 8 weken na de operatie onthouden van geslachtsgemeenschap.

Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken om volledig te genezen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️