Otoplastie in Turkije

otoplastie Turkije 1
Geschreven door Manuella

Otoplastiek in Turkije is een chirurgische ingreep die bestaat uit het wijzigen van het uiterlijk van het oor om het meer in harmonie te brengen met het gezicht. Het belangrijkste doel is om afstaande oren weer vast te zetten.

BesteKlinieken.com geeft informatie over otoplastiek in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een otoplastiek in Turkije?

De gemiddelde kosten van een otoplastiek in Turkije zijn €1.600. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €1.300 tot €1.900.

ProcedureKosten Turkije
Otoplastie1600 €

Wat is otoplastiek?

Otoplastie in Istanbul is een chirurgische ingreep in Turkije die bestaat uit het wijzigen van het uiterlijk van het oor om het meer in harmonie te brengen met het gezicht. Het belangrijkste doel is om afstaande oren weer vast te zetten.

Het oor is een orgaan dat het uiterlijk van een persoon beïnvloedt en zowel esthetisch als functioneel belangrijk is. De meest voorkomende esthetische aandoening van het oor is een samengedrukte oorafwijking. Esthetische oorchirurgie is de meest voorkomende vorm van cosmetische chirurgie. Met prominente oorchirurgie worden de hoeken van het oor gecorrigeerd en dichter bij het hoofd gebracht.

Normaal gesproken is de hoek tussen het oor en de schedel tussen de 30 en 35 graden. Deze hoek is groter bij mensen met afstaande oren.

Vandaag de dag heeft meer dan 5% van de bevolking last van afstaande oren. Hoewel het fysiologische effect op de patiënt onbelangrijk is, heeft het een ernstig effect op psychologische en esthetische aspecten. De misvorming van het oor bestaat voornamelijk uit een te grote hoek van de oorschelp met de schedel en het ontbreken van de plooi van het uitwendige oor.

Foto’s voor en na

Wat is de ideale leeftijd voor otoplastiek?

Het oor is voor 98% ontwikkeld op de leeftijd van 5-6 jaar. Deze operaties zijn ideaal voor de voorschoolse periode in deze leeftijdsgroep. Om te voorkomen dat kinderen sociaal getraumatiseerd raken door hun vriendjes op school, en om te voorkomen dat het kind zijn zelfvertrouwen verliest, wordt aanbevolen om otoplastieken in Turkije op jonge leeftijd uit te voeren.

Hoewel dit in ons land geen gezonde statistiek is, zijn de percentages voor beide geslachten ongeveer gelijk. Meisjes zijn echter op latere leeftijd in staat om hun oren met hun haar te sluiten.

Ze zijn niet in staat om dit na 5 of 6 jaar te herstellen. Omdat de ontwikkeling van het oorkraakbeen op deze leeftijd voltooid is, is er geen verbetering. Een significante misvorming van het oor kan een zware psychologische last op kinderen leggen.

Kinderen van wie de vrienden hen tijdens de basisschoolperiode uitlachen, kunnen ook symptomen vertonen die verband houden met een psychologisch trauma, zoals verlies van zelfvertrouwen, het onvermogen om in het openbaar te treden, voor de gemeenschap te spreken, lessen niet te volgen en niet naar school te gaan.

Vóór prominente oorchirurgie

De geschiktheid van de patiënt voor de operatie en hun verwachtingen worden beoordeeld tijdens het gesprek. Er wordt gedetailleerde informatie gegeven over otoplastiek in Turkije en de patiënt moet voor en na de operatie geïnformeerd worden over de procedure.

Patiënten die geen plaatselijke verdoving kunnen krijgen, kunnen ook onder algehele narcose worden geopereerd.

Procedure voor otoplastie chirurgie in Turkije

Prominente oorcorrectie wordt meestal binnen een uur tot anderhalf uur onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het is een pijnloze operatie waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is. Er worden incisies gemaakt achter het oor met behulp van chirurgische koorden om het oorkraakbeen vorm te geven en dichter bij de schedel te brengen.

Na de operatie

Na de otoplastiek in Istanbul kunnen patiënten onder plaatselijke verdoving naar huis gaan. Het enige wat nodig is, is een paar dagen een pijnstiller gebruiken. Het advies van uw arts hierover is uiterst belangrijk. Na een paar dagen kan de patiënt weer aan het werk.

Het nieuw gevormde kraakbeen wordt op zijn plaats gehouden door koordjes, en er worden sportbandana’s gebruikt totdat het oor zich aan het weefsel hecht. Deze periode duurt ongeveer 6 weken.

Tijdens de herstelperiode is het noodzakelijk om ‘s nachts een hoofdband te dragen

Hoe wordt de prijs bepaald?

  • Moeilijkheid van de operatie
  • Soort verdoving,
  • Soort methoden die gebruikt zullen worden,
  • Of de otoplastiek aan één of beide oren wordt uitgevoerd,
  • Andere problemen dan flaporen,
  • Type ziekenhuis (openbaar of privé),
  • Duur van het verblijf in het ziekenhuis,

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️