Baardtransplantatie in Turkije

baardtransplantatie Turkije 1
Geschreven door Émilie

Alles wat u moet weten over baard- en snortransplantaties in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een succesvolle baard- en snortransplantatie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over baardtransplantatie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde artsen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een baardtransplantatie in Turkije

De gemiddelde kosten van een baardtransplantatie in Turkije zijn €1.500. Deze prijs varieert afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, de specifieke behoeften van de patiënt, het type verdoving en de haarsupplementen. Onder plaatselijke verdoving duurt de procedure 7 uur op poliklinische basis. Het minimale verblijf in Istanbul is 4 dagen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 5 maanden zichtbaar.

Baardtransplantatie1500 €
Snor transplantatie1700 €
Baard Snor2200 €
PRP behandeling100 €

Voorwoord

De baard, nu een symbool van jeugd, maar ook van volwassenheid, is stevig verankerd in de mannencultuur en maakt deel uit van de charme van een man. Hij is eerder verzorgd dan ruig, eerder gezalfd dan perfect getrimd en is een indicator van viriliteit geworden.

In een maatschappij die geëvolueerd is, waar mannen nu voor zichzelf zorgen, is de baard zeer symbolisch en revolutionair geworden. We willen hem koste wat het kost laten groeien, zelfs als dat betekent dat we de groei ervan moeten accentueren met allerlei oliën en lotions.

Simulation avant après
Simulatie voor en na

En als u niet zoveel geluk hebt en niet veel haar hebt, is er nog altijd een oplossing waarmee u net zo’n viriele baard kunt hebben als de modellen in de kalenders: een baardtransplantatie. Baardtransplantaties, die steeds populairder worden bij mannen, zijn net als haartransplantaties een vorm van chirurgie die het gezichtshaar dichter laat groeien.

Voor- en nafoto’s van onze patiënten

Alles wat u moet weten over baardtransplantaties in Turkije

Een mannelijk attribuut, de baard en snor zijn het zelfvertrouwen van een viriele man. Ze zijn een belangrijk accessoire voor het gezicht en kunnen in veel gevallen ook de ongunstige verhoudingen van de wang of kin maskeren. Om esthetische en soms ook culturele redenen dragen mannen met trots een baard. Het is een symbool van hun gevoel van eigenwaarde.

Gezichtshaar is echter niet kenmerkend voor alle mannen. En om vele redenen zijn sommige mannen niet in staat om op natuurlijke wijze een volle baard te laten groeien. Bij baardtransplantatie worden folliculaire eenheden gebruikt voor transplantatietechnieken om de groei van een dichte, dikke baard te stimuleren.

Patient avant une greffe de barbe
Patiënt voor een baardtransplantatie

Genetische aanleg, littekens van ongelukken, ziekten, puberale acne en hormonale grillen kunnen de groei van gezichtshaar beïnvloeden. Om deze redenen kunnen natuurlijke baarden dun en ongelijkmatig zijn.

Bij sommige mannen bereikt de baard nooit een bepaalde lengte, of is er gewoon helemaal geen baardgroei. In veel gevallen kan dit leiden tot een echt complex en een verlies aan zelfvertrouwen, omdat de mannelijkheid een klap krijgt.

Om dit baardloze gezicht te corrigeren, nemen we dus onze toevlucht tot cosmetische chirurgie. Baardtransplantatie in Turkije is een zeer gerenommeerde manier om een dichte, gelijkmatige gezichtsbeharing te krijgen, op voorwaarde natuurlijk dat het door een expert wordt uitgevoerd.

Wat is een baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie is een cosmetische operatie die bedoeld is om het gebrek aan haar in de baard en snor te corrigeren. Er worden haarzakjes in het gezicht geïmplanteerd om het gebrek aan dichtheid te compenseren. De haarzakjes worden uit een dichter gebied gehaald.

Implantaten worden over het algemeen in de nek gewonnen, waar het haar vergelijkbaar is met dat van een baard, wat een natuurlijk resultaat geeft.

De baardtransplantatie wordt in de kliniek uitgevoerd door een expert met behulp van hoogtechnologische en pijnloze procedures. In onze kliniek in Istanbul worden baardhaartransplantaties uitgevoerd door een gerenommeerd plastisch chirurg.

Wanneer moet een baardtransplantatie worden uitgevoerd?

Hoewel er geen belangrijke contra-indicaties zijn voor cosmetische baardchirurgie, kunnen baardtransplantaties in Turkije uitgevoerd worden vanaf de leeftijd van 20 tot 22 jaar. Het wordt vooral aangeraden als de puberteit voorbij is, omdat u moet wachten tot uw hormonen gestabiliseerd zijn.

Patient après une greffe de barbe
Patiënt na een baardtransplantatie

Het is ook belangrijk dat u zich al enkele jaren regelmatig scheert voordat u een baardtransplantatie overweegt. In alle gevallen moet u zeker zijn van uw keuze, aangezien deoperatie onomkeerbaar is en een baardhaartransplantatie onderhouden moet worden.

Wat zijn de contra-indicaties?

Baardtransplantatie chirurgie is geschikt voor baardloze mensen. Zoals bij elke operatie kunnen er enkele contra-indicaties zijn. Ten eerste is het niet geschikt voor patiënten met stollingsproblemen of die een antistollingsbehandeling ondergaan.

Transplantatie is in deze gevallen geen optie. Mensen die gevoelig zijn voor hart- en vaatziekten moeten ook hun chirurg raadplegen voordat ze een dergelijke operatie overwegen.

Uit voorzorg en voor een bevredigend resultaat moet de Turkey baard transplantatie op gezonde huid worden uitgevoerd. Geïnfecteerde of verbrande huid is niet geschikt voor een snor- of baardtransplantatie. Een voorafgaand consult zal de gezondheid van de huid bepalen.

Er kunnen andere contra-indicaties zijn die de chirurg tijdens het eerste consult vermeldt. Mensen met HIV komen ook in aanmerking.

Patient après une greffe de barbe
Patiënt na een baardtransplantatie

Wanneer moet u voor deze operatie kiezen?

 • Afwezige of bijna geen baard
 • Slecht gevormde baard, waardoor deze slordig is
 • Dunne, schaarse baard
 • Gaten in de baard
 • Ongelijke haargroei
 • Geen snor

Hoeveel grafts zijn er nodig?

Het aantal grafts dat nodig is, hangt af van waar het implantaat wordt uitgevoerd. Baardtransplantaties kunnen worden uitgevoerd op de bakkebaarden, snor, sik en wangen. Hier volgt een schatting van het aantal grafts dat nodig is voor een baardtransplantatie:

 • Bakkebaarden: 300 tot 800 grafts
 • Snor: 250 tot 500 enten
 • Sik: 600 tot 800 enten
 • Wangen: 1.200 tot 2.400 enten

Heel vaak kiezen patiënten voor een volledig baardimplantaat. Het is echter ook mogelijk om slechts een deel van de graft uit te voeren waar meer haar gewenst is. Een voorafgaand consult met de chirurg zal helpen om uw behoeften te bepalen.

Methoden voor baardtransplantatie

Net als haartransplantaties worden baardtransplantaties in Turkije uitgevoerd met twee gespecialiseerde technieken. Tot de populairste methoden die door onze kliniek in Istanbul worden gebruikt, behoren de FUE methode en de DHI methode.

Beide methoden maken gebruik van moderne hightech en niet-invasieve procedures. De baardtransplantatie in Turkije, die door onze esthetische chirurg wordt uitgevoerd, heeft een succespercentage van 99%.

Simulation photo avant et après une greffe de barbe
Fotosimulatie voor en na een baardtransplantatie

FUE baardtransplantatie

De FUE of Follicular Unit Extraction baardtransplantatie voor mannen is de veiligste techniek voor een gezichtshaartransplantatie. Het is een zeer geavanceerde procedure die grote precisie biedt bij het implanteren van grafts.

Bij een FUE transplantatie worden haartransplantaten uit een donorgebied gehaald en vervolgens in het ontvangende gebied geïmplanteerd. De grafts worden geïmplanteerd na de uitlijning van de haren, de opening van de haarkanalen in de huid en de plaatsing van de bollen volgens de dichtheid van de gewenste baard. Voor een natuurlijk resultaat worden de grafts één voor één geplaatst, de natuurlijke lijn van de haargroei volgend.

Om de grafts in de baardstreek te implanteren, gebruikt de chirurg een elektrische micropunch met een stalen of saffieren mesje om microincisies in de opperhuid te maken om de haarfollikels te implanteren. Deze microincisies genezen vanzelf.

Hierbij kan de chirurg kiezen om een stalen of saffieren mesje te gebruiken. Dit laatste staat bekend als FUE-Sapphire. Het saffiermes is vrij zacht en gezond.

Het geneest beter en vermindert het risico op infectie. Bovendien is het transplantaat natuurlijk en pijnloos.

Chirurgien capillaire
Haarchirurg

Voor een baardtransplantatie in Turkije volgens de FUE procedure, moet u rekening houden met ongeveer 5 tot 6 uur op de operatietafel. De duur van de operatie varieert afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd moet worden.

PRP-behandeling

FUE transplantaties kunnen gevolgd worden door een behandeling met PRP of Platelet Rich Plasma. Dit is echter niet verplicht. Deze behandeling verbetert de implantatie en hergroei van toekomstige haren na een transplantatie. Het bevordert ook de genezing na een FUE transplantatie.

DHI baardtransplantatie

De DHI of Direct Hair Implantation baardtransplantatietechniek is een gezonde en vooral zeer snelle procedure. Het is een revolutionaire methode waarmee een baardtransplantatie in slechts 2 of 3 uur kan worden uitgevoerd.

Tijdens een DHI haarimplantatie gebruikt de chirurg een pen om de haarzakjes één voor één uit het donorgebied te verwijderen. Met dezelfde pen implanteert de chirurg de grafts in het ontvangende gebied. De operatie is systemisch. Zodra een graft is verwijderd, wordt deze snel geïmplanteerd.

Hierdoor is het minder lang buiten het lichaam. Want hoe langer een transplantaat in de lucht is, hoe groter de kans dat het door virussen of microben geïnfecteerd raakt. Bovendien blijft het donorgebied minder lang open, wat de genezing bevordert.

Chirurgien capillaire
Haarchirurg

Deze HID-pen is uitgerust met een micromes dat de kleine incisies in de huid van het ontvangende gebied zelf maakt. Bovendien levert het verdovingsmiddel zonder injectie. Hierdoor is de operatie vrijwel pijnloos.

Het mesje is gemaakt van saffiersteen. Het is gezond en veilig voor zowel de patiënt als de chirurg. Met deze techniek hebben baardtransplantaties in Istanbul meer kans van slagen, zowel wat betreft de operatie als de resultaten zelf.

Hoe wordt een baardtransplantatie in Turkije uitgevoerd?

Een baardtransplantatie in Turkije, en vooral in onze kliniek in Istanbul, vindt plaats onder de best mogelijke omstandigheden. De eerste stap is een eerste contact of consult om uw behoeften te bepalen.

Het eerste consult

Het eerste consult is het contactmoment met ons team in de kliniek. Het kan online gedaan worden en is een soort haardiagnose. Tijdens dit eerste consult bekijken we

 • Uw redenen om een baardtransplantatie te willen
 • De aard en conditie van uw haar: heeft u geen baard, een schaarse baard of gaten in uw snor?
 • De informatie die nodig is voor een baardtransplantatie: eerdere ziekte, gezondheidstoestand, enz.
Homme avec une barbe
Man met baard

De Turkse chirurg kan u ook vragen om een foto van uw huidige gezicht om de mogelijkheden voor grafts te bekijken. U kunt ook een offerte aanvragen om te weten te komen hoeveel u zou moeten begroten voor een baardtransplantatie in Turkije.

Het tweede consult

Deze tweede afspraak voor een baardtransplantatie in Turkije gaat een stap verder in de baardimplantatie procedures. Op verzoek van de chirurg kunnen er bloedtesten worden uitgevoerd om de effectiviteit van het implantaat te bepalen.

Tijdens dit tweede consult kan de chirurg ook bepalen hoeveel grafts er nodig zijn en wat de meest geschikte techniek is. Dit is ook het moment om te beslissen over de datum van de operatie.

De dag van de baardtransplantatie

Op de dag van de operatie wordt u verzorgd door het team van onze kliniek. Voor de operatie wordt u zowel lichamelijk als psychologisch voorbereid. Tijdens de hele operatie wordt u medisch ondersteund.

Patient avant une greffe de barbe
Patiënt voor een baardtransplantatie

Als de chirurg de FUE techniek gebruikt , duurt de operatie tussen de 4 en 6 uur. Na het verwijderen van de grafts en voor de implantatie is er een pauze van 10 tot 15 minuten. Zodra de implantatie is begonnen, mogen er geen pauzes meer zijn, omdat het risico bestaat dat de grafts te lang in de open lucht blijven.

Als de chirurg de DHI-techniek gebruikt, duurt de operatie 2 tot 3 uur. De toegestane korte pauzes zijn wanneer u uzelf moet ontlasten.

Na de operatie

Na de operatie wordt het geënte gebied bedekt met een helende gel of zalf. De patiënt moet deze 3 dagen op houden zonder het gezicht te wassen. De volgende dagen moet u blootstelling van uw gezicht aan de zon vermijden.

Een periode van rust wordt aanbevolen, maar als u zin heeft om Istanbul te verkennen, ga dan bedekt naar buiten. Een hoed of sjaaltje is voldoende. Een andere optie is om er ‘s avonds op uit te gaan, wanneer er minder zon is. Istanbul en zijn duizend-en-één-nacht zijn een bezoek meer dan waard.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s verbonden zijn aan een baardtransplantatie:

 • Beschadiging van de haarfollikel;
 • Koorts en hoofdpijn;
 • Puistjes en ingegroeide haren;
 • Tijdelijke korstjes;
 • Jeuk en dermatitis;
 • Huidreacties.

Vertrouw daarom op ons bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Let op: in de islamitische religie is baardtransplantatie niet haram. Het is halal en geaccepteerd als het doel is om een defect te verwijderen.

Photo après une greffe de barbe
Foto na een baardtransplantatie

Om het medische traject voor mensen met beperkte mobiliteit (PBM) te vereenvoudigen, is onze vestiging volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wat zijn de resultaten na een baardtransplantatie in Turkije?

De eerste zichtbare resultaten van een baardtransplantatie in Turkije ziet u na 6 tot 8 weken na de operatie. Na een week krijgt het geïmplanteerde gebied zijn natuurlijke uiterlijk terug. Een groot deel van de grafts zal afvallen, wat een teken is van goede genezing en dus van duidelijke hergroei.

Na 6 tot 8 maanden ziet u al een mooie, natuurlijke baard die u uw zelfvertrouwen teruggeeft. Na 12 maanden zal de baard dik worden. Goed onderhoud maakt hem sexy en vergroot uw viriliteit.

Voorzorgsmaatregelen na een baardtransplantatie in Turkije

Terwijl een groot deel van de haartransplantatie gebaseerd is op de expertise van de chirurg, is het andere deel gebaseerd op de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen nadat de transplantatie is uitgevoerd. De belangrijkste zijn :

 • Was uw gezicht niet gedurende 3 dagen na de operatie.
 • Slaap een paar weken op uw rug in plaats van op uw zij om beschadiging van de transplantaten te voorkomen
 • Draag geen motorhelm en vermijd blootstelling aan de zon gedurende 2 tot 3 weken.
 • Bescherm uzelf met een zonnecrème of vochtinbrengende crème gedurende 6 maanden na de operatie
 • Gebruik geschikte cosmetische producten die door de chirurg worden aanbevolen; gebruik geen zeep of eau de cologne.
Chirugien capillaire
Haarchirurg

Hoe moet ik shampoo gebruiken na een Turkey baardtransplantatie?

Het getransplanteerde gebied moet 10 dagen droog gehouden worden. Het mag niet gewassen worden. Om uw shampoo aan te brengen, raden wij u aan om naar de kapper te gaan en uw haar in een wasmachine te wassen.

Voor het wassen van uw baard moet u ongeveer 1 maand wachten voordat u het grondig reinigt. Gebruik een zachte, geschikte shampoo. Laat de shampoo niet te lang zitten. Spoel af met veel schoon water.

Wanneer moet ik me scheren na een baardtransplantatie?

De eerste scheerbeurt na een baardtransplantatie vindt 2 maanden na de operatie plaats. U moet wachten tot de grafts zijn afgevallen en er echte hergroei is voordat u uw baard scheert. In alle gevallen zal uw chirurg een postoperatieve controle uitvoeren om de voortgang van de genezing en de resultaten van de baardtransplantatie te controleren.

Photo avant et après une greffe de barbe en Turquie
Foto voor en na een baardtransplantatie in Turkije

Voorbereiding op uw baardtransplantatie in Turkije

U hebt besloten om de sprong te wagen en een baardtransplantatie in Turkije te laten doen. Weet u niet welke procedures u moet volgen? Hier zijn een paar stappen die u niet wilt missen:

Uw chirurg kiezen

Kies uw chirurg na een aantal zoekacties op internet op basis van zijn expertise, reputatie, ervaring en de resultaten van zijn operaties. De website, sociale netwerken en mond-tot-mondreclame zijn uw beste bondgenoten bij het vinden van de juiste chirurg in Turkije.

Onze kliniek is een van de beste in Istanbul. Wij hebben uitgebreide ervaring in haarchirurgie, van haartransplantaties totbaardimplantaties. We hebben een tevredenheidspercentage van 100%.

Uw reis voorbereiden

U kunt via een medisch toerismebureau gaan, dat u een all-inclusive pakket voor uw verblijf zal aanbieden: vliegtickets, accommodatie, kliniek, operatiekosten, verzorging tijdens uw verblijf, enz.

U kunt het avontuur ook zelf aangaan en het zelf organiseren. Voor een veilig en zeker verblijf raden wij het all-inclusive pakket aan.

Illustration sur la greffe de barbe FUE
FUE baardtransplantatie illustratie

Hoeveel kost een baardtransplantatie in Turkije?

In Turkije kost een baardtransplantatie €1.500. De minimumprijs is €1.200 en de maximumprijs is €1.800. Deze prijs is inclusief het transplantaat, verdoving en postoperatieve medicatie, en hangt af van de ervaring van de chirurg en de reputatie van de kliniek.


Voor een preciezere, persoonlijke offerte kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoeveel transplantaten zijn er nodig?

Het hangt allemaal af van wat er geënt moet worden. Voor een been zijn ongeveer 250 enten voldoende. Voor een wang zijn 350 tot 600 enten nodig. Voor het gebied van de sik en de bovenlip zijn tussen de 250 en 650 enten nodig.

De baardtransplantatie procedure in Turkije is niet pijnlijk. Hoewel er incisies in de huid worden gemaakt, wordt de operatie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De patiënt voelt dus niets.

Ja, het getransplanteerde baardhaar is permanent en zal zich op dezelfde manier vernieuwen als normaal haar. De follikels worden uit delen van de hoofdhuid gehaald die niet door androgenetisch haarverlies zijn aangetast.

Littekenvorming is een inherent onderdeel van chirurgie. Baardtransplantatie is geen uitzondering op deze regel. De FUE transplantatieprocedure laat ook littekens achter. Deze zijn echter microscopisch klein en niet zichtbaar met het blote oog.

De resultaten van een baardtransplantatie zijn niet altijd direct zichtbaar. In het begin zien de haren er te fijn en vreemd uit. Na ongeveer 6 maanden worden ze net als de andere haren.

Voor een baardtransplantatie in Turkije moet u minstens 4 dagen uittrekken voor de ingreep. De operatie zelf duurt tussen de 3 en 6 uur, afhankelijk van het aantal grafts dat de chirurg moet implanteren en de gebruikte methode.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️