Maagband in Turkije

prijs maagband Turkije 1
Geschreven door Laurence

Alles wat u moet weten over maagbanding in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een succesvolle maagbanding in Turkije

BesteKlinieken.com biedt informatie overmaagbanding in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies.

Hoeveel kost een maagband in Turkije?

De gemiddelde kosten van een maagband in Istanbul, Turkije zijn €2.200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 2.000 euro tot 2.400 euro.

ProcedureKosten Turkije
Mouwband2300 €
Maag Botox1200 €
Maagballon1500 €
Maagbypass2500 €
Maagband2200 €

Wat is een maagbandoperatie?

Een maagbandoperatie is een veel voorkomende vorm van gewichtsverlies (bariatrische) chirurgie voor mensen met overgewicht (obesitas). Er wordt een verstelbare band om het bovenste deel van de maag geplaatst, waardoor u minder kunt eten. Dit helpt u om gewicht te verliezen.

Hoe werkt een maagband?

Wanneer u een maagband heeft, creëert deze een klein zakje bovenaan uw maag, boven de band. Als u eet, vult dit deel van de maag zich snel, waardoor u eerder dan normaal en langer een vol gevoel hebt. Hierdoor eet u minder, waardoor u gewicht verliest.

Uw chirurg kan de maagband strakker of losser maken door vloeistof in een slangetje te injecteren dat met de band verbonden is. Dit beïnvloedt de snelheid waarmee voedsel van de pouch naar het onderste deel van uw maag gaat. Dit zorgt ervoor dat u regelmatig de juiste hoeveelheid gewicht verliest.

Het succes van de operatie hangt af van uw latere gezonde levensstijl, in het bijzonder door uw eetgewoonten te veranderen en actiever te zijn. U moet vooral oppassen met calorierijke dranken, waaronder alcohol, die mogelijk niet door uw maagband worden beperkt.

Wie kan een maagband krijgen?

Over het algemeen moet u aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een maagband. Deze criteria zijn als volgt:

 • Een body mass index (BMI) hebben van 40 of meer, of tussen 35 en 40 met een gezondheidsprobleem zoals diabetes of hoge bloeddruk
 • Eerst alle andere behandelingsopties geprobeerd hebben, zoals dieet en lichaamsbeweging
 • Over het algemeen gezond genoeg zijn om algehele anesthesie en een operatie te ondergaan
 • Zich inzetten voor follow-up op lange termijn, inclusief regelmatige controles en veranderingen in levensstijl
 • Bereid zijn om regelmatig vervolgafspraken te maken

Het is mogelijk dat u geen maagbanding kunt ondergaan als u bepaalde gezondheidsproblemen op lange termijn heeft, zoals een inflammatoire darmziekte of hartziekte, of een psychologische aandoening. Als u zich zorgen maakt over uw geestelijke gezondheid, kan een psychologische beoordeling nodig zijn.

Als u zwaarlijvig bent, kan uw huisarts u doorverwijzen naar een gespecialiseerde dienst voor obesitasmanagement, die kan beoordelen of een operatie u kan helpen. Als u aan de bovenstaande criteria voldoet, kunt u mogelijk een maagbandoperatie ondergaan via de NHS, maar dit hangt af van de beschikbaarheid van diensten in uw omgeving.

Een andere optie is om privé geopereerd te worden. Privéchirurgie kan worden uitgevoerd in bepaalde NHS-centra of in privéziekenhuizen, met name in Turkije, die gespecialiseerd zijn in de behandeling van obesitas, en tegen lagere kosten.

Beslissen over een maagband

Een maagband is een grote operatie. Het is belangrijk om precies te weten wat de procedure inhoudt, inclusief mogelijke complicaties en wat u daarna kunt verwachten.

Als u maagbanding in Turkije overweegt, zal uw arts u bij elke stap begeleiden. Hij of zij zal ook met u praten over andere soorten operaties voor gewichtsverlies, zoals gastrectomie en gastric bypass. Uw chirurg kan u helpen beslissen wat het beste voor u is.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen.

 • Een maagband helpt veel mensen bij het afvallen. Het kan ook helpen om het risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, te verminderen of te verbeteren als u die al heeft.
 • De hoeveelheid gewicht die verloren gaat varieert van persoon tot persoon, maar de meeste mensen verliezen ongeveer de helft van hun overgewicht in ongeveer twee jaar. Niet iedereen verliest zoveel als ze zouden willen.
 • Er zijn aanwijzingen dat andere soorten operaties voor gewichtsverlies op de lange termijn effectiever zijn.
 • Het kan nodig zijn om uw maagband te laten verwijderen of vervangen, bijvoorbeeld als deze afzakt of lekt. Zie voor meer informatie het gedeelte over complicaties.

Neem de tijd om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw beslissing om in Turkije een maagband te laten plaatsen – aarzel niet om uw chirurg vragen te stellen. Als u besluit door te gaan, wordt u gevraagd een toestemmingsformulier te ondertekenen – het is dus belangrijk dat u zich goed geïnformeerd voelt.

Voorbereiding op een maagbanding in Turkije

U moet beoordelingen en bloedtesten ondergaan om te controleren of u geschikt bent voor de operatie. Deze tests kunnen ook aangeven of u gezondheidsproblemen hebt die verband houden met uw zwaarlijvigheid.

Als u rookt, wordt u gevraagd om te stoppen, bij voorkeur minstens zes weken voor uw operatie. Roken kan de wondgenezing belemmeren en kan ook tot complicaties leiden. Er kan u gevraagd worden om voor uw operatie gedurende een korte periode een vet- en koolhydraatarm dieet te volgen. Dit helpt om uw lever te laten krimpen en maakt het plaatsen van de band gemakkelijker en veiliger.

De maagband wordt onder algehele narcose geplaatst, wat betekent dat u tijdens de operatie slaapt. U moet vasten voordat u een algehele narcose ondergaat. U krijgt duidelijke instructies over wanneer u moet stoppen met eten en drinken. Het is belangrijk dat u dit advies opvolgt.

Op de dag van de operatie zal uw chirurg een afspraak met u maken om te controleren of u zich goed voelt en of u nog steeds wilt doorgaan. Het ziekenhuispersoneel voert de laatste controles uit en bereidt u voor op de operatie.

U kunt gevraagd worden om steunkousen te dragen en/of een injectie met antistollingsmedicatie te krijgen om diep-veneuze trombose (DVT) te helpen voorkomen.

Wat gebeurt er tijdens de maagbandoperatie?

Uw maagband wordt laparoscopisch aangelegd (kijkoperatie). Dit betekent dat uw chirurg de operatie uitvoert met instrumenten die via verschillende kleine incisies in uw buik (abdomen) worden ingebracht, in plaats van via één grote incisie.

Uw chirurg brengt de band in en plaatst deze rond de bovenkant van uw maag, zodat er een klein zakje boven de band ontstaat. Een dun slangetje verbindt de band met een injectiepoort, die gebruikt wordt om de band strakker of losser te maken. Uw chirurg zal dit op zijn plaats hechten, net onder uw huid.

Uw chirurg zal vervolgens de sneetjes in uw buik sluiten. Dit zijn meestal oplosbare hechtingen, maar het kunnen ook clips zijn, die na ongeveer een week worden verwijderd.

Wat kunt u daarna verwachten?

In het ziekenhuis

U moet rusten tot het effect van de verdoving is uitgewerkt. Het kan ook zijn dat u pijnstilling nodig heeft om uw ongemak te verlichten.

U krijgt een infuus in een ader in uw hand of arm om u vocht te geven totdat u weer kunt drinken. U wordt aangemoedigd om op te staan en te bewegen zodra u zich daartoe in staat voelt. Dit verkleint het risico op een borstinfectie en op de vorming van bloedstolsels in uw benen.

Uw verpleegkundige zal u advies geven over de verzorging van uw wonden voordat u naar huis gaat en zal een datum afspreken voor een vervolgafspraak.

Naar huis gaan

Meestal kunt u later op de dag van uw operatie, of de volgende dag, naar huis. Zorg ervoor dat iemand u naar huis kan brengen en, indien mogelijk, een dag of wat bij u kan blijven terwijl de verdoving wegebt. U kunt thuis naar behoefte vrij verkrijgbare pijnstillers blijven innemen.

Voor- en nafoto van een maagbandoperatie

Uw maagband wordt tijdens de operatie gedeeltelijk gevuld (geprimed), waardoor er beperkingen zijn aan wat u direct kunt eten. U mag pas na de operatie vocht drinken. Uw chirurg of diëtist zal u vertellen wanneer u mag beginnen met eten.

Het kan een week of twee duren voordat u hersteld bent van de maagbandoperatie en uw normale activiteiten kunt hervatten. Maar dit kan per persoon verschillen, dus het is belangrijk om het advies van uw chirurg op te volgen.

Na uw operatie moet u regelmatig vervolgafspraken maken om uw maagband te laten aanpassen. Dit zorgt ervoor dat u regelmatig de juiste hoeveelheid gewicht verliest.

Complicaties van een maagbandoperatie

Complicaties zijn onverwachte problemen die zich tijdens of na uw operatie kunnen voordoen.

Mogelijke complicaties van elke operatie zijn een onverwachte reactie op de verdoving, overmatig bloeden of een bloedstolsel (diepe veneuze trombose – DVT). Andere veel voorkomende complicaties van een maagbandoperatie zijn

 • Infectie rond uw maagband, het buisje onder uw huid of in één van uw wonden. Als dit gebeurt, kan uw huid er rood of gevoelig uitzien.
 • Verwonding van uw maag of andere nabijgelegen organen, zoals uw lever of milt, tijdens een operatie.
 • Uw maagband kan verschuiven, lekken en leeglopen, of langzaam door de wand van uw maag heen kruipen. Als een van deze situaties zich voordoet, moet de band opnieuw worden geplaatst, verwijderd of vervangen.
 • Als u te snel gewicht verliest, kunt u galstenen ontwikkelen. Deze kunnen pijnlijk zijn en u moet mogelijk geopereerd worden om ze te verwijderen.

Neem contact op met uw arts of chirurg als u na uw operatie klachten krijgt, zoals koorts, buikpijn, pijn op de borst, kortademigheid of voortdurend overgeven.

Niet iedereen verliest na de operatie zoveel gewicht als ze zouden willen, en sommige mensen komen weer aan. Als dit gebeurt, kan uw chirurg andere behandelingen voorstellen, zoals een gastric bypassoperatie.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️