Facings in Turkije

fineer Turkije 2 1
Geschreven door Émilie

Overweegt u facings in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over tandheelkundige behandeling, postoperatieve follow-up en kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste kosten in Turkije voor een stralende glimlach.

BesteKlinieken.com geeft informatie over facings in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van tandheelkundige facings in Turkije

De prijs van een tandvernisje in Turkije in Istanbul is €200. Afhankelijk van uw behoeften kunnen de kosten van een Emax® of Lumineers® fineer variëren van €180 tot €350. Een verblijf van 8 dagen in Istanbul is vereist. De behandeling duurt 1 week.

Deze prijs is inclusief het pre-operatieve consult, röntgenfoto’s, afdruk, aanmeten, verdoving, hotel en luchthaventransfer. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar.

Zirkonia fineer180 €
Keramische fineer200 €
Emax tandveneer250 €
Lumineers tandveneer350 €

Facings in Turkije: De ultieme gids

Tandheelkundige facings, ook wel bekend alsde “Hollywood Smile” in Istanbul, bestaan uit het plaatsen van schelpjes op de tanden. Ervaren tandartsen, veneers van hoge kwaliteit, een 100% geslaagde operatie en vooral een zeer betaalbare prijs– net als Antalya is Istanbul de bestemming bij uitstek voor een nieuwe gebitsvorm.

choisir la teinte pour un sourire de star avec les facettes dentaires à istanbul
De kleur van uw facings kiezen

In de Islamitische religie zijn facings niet haram. Het wordt geaccepteerd als het doel is om een defect aan de tanden te verwijderen.

Klaar voor facings in Turkije? Volg de gids.

Wat zijn facings?

Facings zijn voor tanden wat kunstnagels zijn voor vingers. Het is een cosmetische tandtechniek waarbij een dun laagje materiaal (vaak keramiek of composiet) op het zichtbare oppervlak van de tanden wordt aangebracht.

résultat avant après des facettes dentaires à Istanbul
Voor- en na-resultaten van facings in Istanbul

Facings zijn ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en kunnen worden gebruikt om de kleur van tanden te corrigeren of kleine afwijkingen zoals overlappende of uit elkaar staande tanden te verbergen.

Het wordt uitgevoerd in een tandheelkundige praktijk en verstoort op geen enkele manier de hoofdfunctie van het kauwen. Het helpt ook om kwetsbare tanden te beschermen en het glazuur te behouden. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden: gewoon drie keer per dag poetsen.

Voor- en nafoto’s van onze patiënten in Istanbul

avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul

Een esthetische oplossing voor kleine correcties

Tandheelkundige facings in Turkije worden aanbevolen voor volwassenen, of vanaf 18 jaar, en kunnen alleen worden toegepast bij patiënten met een gezonde levensstijl.

Voor een stralende glimlach, zoals die van beroemdheden of influencers op Instagram, moet u te zoet of te zuur eten en drinken beperken. Wees voorzichtig, op uw nagels bijten of op uw potlood kauwen zal niet meer mogelijk zijn.

Schéma pour comprendre la pose d'une facette dentaire en Turquie
Diagram dat laat zien hoe een tandversteviging in Turkije wordt aangebracht

Deze techniek is effectief op :

 • Vlekken die niet meer verwijderd kunnen worden door tanden te bleken.
 • Tanden die open staan, slecht gepositioneerd zijn of een diasteem hebben.
 • Licht gebroken of beschadigde tanden
 • Snijtanden die slecht gepositioneerd zijn.

Aan de andere kant zijn facings onverenigbaar als u aan bruxisme lijdt. Er bestaat een risico dat de facings tegen elkaar schuren. Ook niet in het geval van ontbrekende zenuwen of rottende tanden. Hetzelfde geldt voor parodontale aandoeningen.

Een diagnose bij de tandarts zal bepalen of facings aangebracht kunnen worden. Wij kunnen u de beste tandartsen in Istanbul, Izmir en Antalya aanbevelen.

De verschillende soorten tandvernis in Turkije

Geavanceerde technologie, hoogwaardige materialen: tandheelkundige facings in Turkije staan bekend om hun hoge kwaliteit.

Vooral in Istanbul zijn de charme van de stad, maar ook de kwaliteit van de chirurgie en het succespercentage van de operaties genoeg om uw glimlach te herstellen.

Différence entre vraies dents et facettes dentaires
Het verschil tussen echte tanden en facings

Er worden over het algemeen twee soorten materiaal gebruikt om tandheelkundige facings te maken: composiethars en keramiek. Beide helpen het uiterlijk van de glimlach te verbeteren en een harmonieuze glimlach te creëren.

Composiethars

Een composiet fineer is een omhulsel dat direct door de tandarts op kantoor wordt aangebracht. Er is geen speciale voorbereiding voor nodig. Het omhulsel (witte vulling) wordt direct op de tand gevormd. Dit zijn de voordelen:

 • Een enkele afspraak om onvolkomenheden op uw tanden te maskeren en te zorgen voor een perfecte uitlijning van uw tanden;
 • Een snelle behandeling met onmiddellijk effect, maar ook minder duur;
 • Gemakkelijk te onderhouden en repareren;
 • Kortere levensduur dan keramiek.
Schéma explicatif sur les facettes dentaires
Schema dat uitlegt hoe tandheelkundige facings worden aangebracht

Keramiek en porselein

Om een keramische of porseleinen tandvernis te maken, moet er een afdruk van de tanden worden genomen. Tijdens een tweede afspraak kan de tandarts de facing op de tand vastlijmen. Dit zijn de voordelen

 • Een natuurlijk, doorschijnend uiterlijk voor stralende tanden;
 • Eenvoudig onderhoud en langdurig gebruik. Ze kunnen tot 20 jaar meegaan;
 • Duurder dan composietveneers, maar duurzamer;
 • Veranderen niet van kleur na verloop van tijd.

Zirkonia

Zirkonia of zirkonium is een natuurlijke chemische verbinding. Het is biocompatibel met het tandvlees. Het is wit van kleur, heeft een zekere doorschijnendheid en geeft facings een natuurlijk uiterlijk. Dit zijn de voordelen:

 • Natuurlijk, doorschijnend uiterlijk van de tanden;
 • Esthetisch aangename resultaten;
 • Verkleurt niet na verloop van tijd. Bestand tegen koffie, thee en nicotine.
Sourire avec des facettes Ziconium
Glimlach met Zirkonium facings

De beste merken tandheelkundige facings

Keramische veneers zijn nog steeds populairder dan composiet veneers, om een aantal voor de hand liggende redenen: ze bieden een natuurlijker, langdurig effect. Hier volgt een overzicht van de merken keramische veneers:

Het merk Emax®

IPS e.max® veneers zijn een geregistreerd handelsmerk en verwijzen naar porseleinen veneers van het merk Emax.

Emax tandvernisjes zijn erg populair bij patiënten, maar ook bij tandartsen in Istanbul, en worden op maat gemaakt van veldspaatkeramiek, glas en lithium.

Ze worden aangebracht op de voorkant van de tand, die 0,3 mm is afgevijld om het oppervlak ruw te maken en ervoor te zorgen dat de tandvernis perfect houdt. Deze samenstelling maakt ze duurzamer na verloop van tijd.

De levensduur van Emax tandvernisjes wordt geschat op 10 tot 15 jaar, of zelfs langer als u er een uitstekende levensstijl op nahoudt.

Schéma d'une dent limée
Diagram van een gevijlde tand

Emax tandvernisjes zijn dunner. Ze zien er natuurlijk uit en zijn licht doorschijnend, waardoor ze dichter bij het glazuur liggen.

Een ander voordeel van Emax facings is dat ze metaalvrij zijn, waardoor ze gezond zijn en biocompatibel met het tandvlees. Bovendien zijn ze even geschikt voor snijtanden, hoektanden en, in sommige gevallen, premolaren.

Het merk Lumineers®

Lumineers® is een Amerikaans merk van tandheelkundige veneers. Het verscheen voor het eerst in Hollywood in de jaren 90 en werd al snel erg populair bij Hollywoodsterren. Vandaar de naam Hollywood Smile.

De ondoorzichtig witte en zeer doorschijnende Lumineers tandheelkundige facings geven u perfect uitgelijnde, stralende tanden. Ze zijn slechts 0,3 mm dik. Wanneer ze in de mond worden geplaatst, mogen ze de kauwfunctie of de occlusie van de kaak niet verstoren.

facette dentaire lumineers en Turquie
Lumineers® tandheelkundige facings in Turkije

Voordat Lumineers tandheelkundige facings kunnen worden aangebracht, moet er een tandafdruk worden genomen. Het duurt echter ongeveer 3 weken voordat ze klaar zijn om te passen.

De verschillende stappen bij het aanmeten van een tandheelkundige facings in Turkije

Het aanmeten van een tandvernis in Turkije is een orthodontische procedure met hoge precisie. Het wordt op maat gemaakt in een tandartspraktijk door een kaakchirurg.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreken we de vorm en positie van uw tanden, hun grootte en het aantal tandheelkundige fineren dat u nodig zult hebben. Indien nodig kan er een röntgenfoto en een afgietsel van de tanden worden gemaakt.

Premiere consultation dentaire à Istanbul
Eerste tandheelkundig consult in Istanbul

Een mal maken van uw tanden

In deze tweede fase wordt er een mal van uw tanden gemaakt. Dit is niet nodig als u kiest voor composiet facings. Voor Emax- of Lumineers-veneers is deze stap echter erg belangrijk.

Hiervoor gebruikt de behandelaar een bakje waarin hars wordt gegoten. Deze wordt vervolgens in de mond van de patiënt geplaatst. U moet een paar minuten wachten voordat u het bakje verwijdert, zodat de hars stevig op de tanden blijft zitten.

Création du moule dentaire à Istanbul
De gebitsmal maken in Istanbul

De tanden voorbereiden

Zodra de mal is gemaakt, kan de tandarts overwegen om het glazuur licht op te schuren om de veneers te helpen uitharden.

Passen van

De kaakchirurg brengt cement aan op elke tand om de facing te hechten. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De operatie duurt tussen 35 minuten en 4 uur. Voor de definitieve hechting van de facings wordt een tijdelijke proef uitgevoerd.

Après la pose des facettes dentaires en Turquie
Na facings in Turkije

Na het aanbrengen

De eerste paar uur kunt u zich wat ongemakkelijk voelen, vooral tijdens het eten. Maar dit zal verdwijnen naarmate u aan uw nieuwe tanden went. Binnen de volgende twee dagen wordt er een controle gepland om te controleren of de facings goed aan uw tandvlees en glazuur hechten

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s verbonden zijn aan het aanbrengen van facings:

 • Problemen met kleuraanpassing;
 • Gevoeligheid van de tanden voor warm en koud;
 • Ontstoken tandvlees;
 • Mogelijk tandbederf;
 • Allergische reactie op verdoving.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul en kies voor een gerenommeerde en ervaren behandelaar.

Uitlegvideo over het aanbrengen van tandheelkundige facings

Belangrijke informatie

Facings zijn, net als natuurlijke tanden, niet beschermd tegen gaatjes. Bovendien zal het tandvlees rond de facings blijven groeien, dus mondverzorging is essentieel.

Het onderhouden van facings vergt weinig inspanning:

 • Uw tanden poetsen met een tandenborstel met zachte haren;
 • Gebruik van tandzijde om vuil te verwijderen;
 • Regelmatig kloven om de witheid intact te houden.

Beperk het gebruik van koffie, thee of tabak, want die kunnen de tanden en facings bruin maken. Pas ook op met karamel en artisjokbladeren of ander voedsel dat aan de kaak kan trekken.

photo avant après de facettes dentaires
Voor- en nafoto van facings

Tandheelkundig en schoonheidstoerisme in Turkije

Turkije is een paradijs voor medisch en tandheelkundig toerisme. Istanbul, de bakermat van hightech esthetiek, zit vol met de beste adressen voor cosmetische chirurgie en tandheelkundige chirurgie voor facings of tandheelkundige implantaten.

Met het prachtige landschap van de Bosporus, klinieken met de beste toeristische en medische infrastructuur en de betaalbare operatiekosten is de keuze voor Turkije snel gemaakt.

Hebt u HIV? Er is een speciale tandheelkundige kliniek waar u in alle veiligheid voor zowel u als het personeel facings kunt laten aanbrengen.

Lees ook: all-on-4 tandheelkundige implantaten in Turkije

Magnifique panoramique d'Istanbul avec une vue sur le Bosphore
Prachtig panoramisch uitzicht over Istanbul met uitzicht op de Bosporus

Onze toewijding aan toegankelijkheid omvat een rolstoelverhuurservice en persoonlijke assistentie voor mensen met beperkte mobiliteit.

De juiste tandarts kiezen

Turkije heeft een overvloed aan tandartsen die gespecialiseerd zijn in facings, vooral in Istanboel. Maar als het gaat om de tandarts die uw facings in Turkije zal plaatsen, kunt u het beste de beste kiezen om een mislukte operatie te voorkomen.

Aangezien dit een op maat gemaakte en onomkeerbare operatie is, is het belangrijk om een bekwame en ervaren tandarts te kiezen.

Uw reis voorbereiden

Bereid uw reis naar Turkije voor. Als u een identiteitskaart uit bepaalde Europese landen hebt, hebt u geen visum of zelfs geen paspoort nodig.

Onze coördinator zal u een all-inclusive pakket voorstellen, waarin uw vliegticket, taxi, accommodatie, vertaler, behandeling en medicijnen zijn inbegrepen. Dit pakket beperkt de kosten en voorkomt onaangename verrassingen.

coordinatrice dentaire à Istanbul en Turquie
Tandheelkundige coördinator in Istanbul, Turkije

Hoe lang gaan facings mee?

De levensduur van facings is uitstekend wanneer ze volledig aan het glazuur gehecht zijn. Ze kunnen tot 20 jaar of meer meegaan in het geval van massief porseleinen facings, of 7 tot 10 jaar in het geval van composiet facings.

Kunnen veneers verkleuren?

Na verloop van tijd kunnen facings van minder dure materialen vlekkerig en/of verkleurd worden. Terwijl composiet facings na verloop van tijd kunnen verkleuren, is het extreem moeilijk om porseleinen facings te verkleuren.

Hoe lang moet ik in Turkije blijven voor facings?

Umoet 8 dagen in Istanbul blijven. Niets houdt u tegen om langer te blijven om van de schoonheid van het land te genieten of om de verleidingskracht van uw nieuwe tanden te testen.

Calcul des devis médical par la coordinatrice
Voorbereiding van de medische schatting door de coördinator

Als u moeite heeft met het maken van een keuze, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een tandfineer in Turkije mee?

Facings in Turkije zijn zeer duurzaam. De levensduur varieert afhankelijk van de kwaliteit. Composiet facings gaan tussen de 7 en 10 jaar mee. Porseleinen of keramische facings daarentegen kunnen tot 20 jaar meegaan.

Composiet- of keramische facings zijn een goede manier om overlappende tanden te corrigeren, vooral als ze elkaar maar een beetje overlappen. Ze moeten echter op maat gemaakt worden om een natuurlijk, esthetisch en duurzaam resultaat te krijgen.

Indien nodig kunnen tandheelkundige facings op keramische kronen worden gehecht. Dit is het geval wanneer een tandkroon is afgebroken. Aan de andere kant is het ten strengste verboden om een slecht geplaatste kroon te verbergen met een tandvernis.

Het verdient de voorkeur om de tanden licht te vijlen om te voorkomen dat er volume aan de tanden wordt toegevoegd en om voor een zeer sterke hechting te zorgen. Het is ook mogelijk om facings aan te brengen zonder de tanden te knippen, met behulp van ultradunne facings die Lumineers® worden genoemd.

Facings zijn net zo sterk als natuurlijke tanden. U kunt normaal eten, mits u een paar voorzorgsmaatregelen neemt: Vermijd hard, kleverig of zuur voedsel. Kauw langzaam en voorzichtig. Gebruik een zachte tandenborstel en raadpleeg regelmatig uw tandarts.

Om veneers te laten zetten in Turkije moet u minstens 10 dagen blijven. In feite duurt het 7 dagen om de hele behandeling te voltooien. Maar u zult niet al die tijd in de tandkliniek doorbrengen. Er zijn slechts 4 consulten bij de tandarts nodig.

Het aanbrengen van facings in Istanbul is pijnloos. Het is een pijnloze en veilige procedure omdat het niet nodig is om de tanden te ontsmetten. Als er meerdere tanden moeten worden bijgevijld, wordt de ingreep onder algehele narcose uitgevoerd. U voelt geen pijn.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️