Borsttose in Turkije

borst ptosis prijs Turkije 1 1
Geschreven door Laurence

Borsttose maakt deel uit van de verandering in uiterlijk die de meeste vrouwen ervaren, vooral naarmate ze ouder worden. Het is over het algemeen een volledig natuurlijke verandering. Sommige vrouwen willen echter geen verslapte borsten hebben. Het is dan mogelijk om verslapte borsten te corrigeren met cosmetische chirurgie.

BesteKlinieken.com informeert u over borsttose in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een borstlift in Turkije

De gemiddelde kosten van een borstvergroting in Istanbul, Turkije zijn €2.300. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €2.000 tot €2.600.

ProcedureKosten Turkije
Borst ptosis2300 €

Wat is borsttose?

Hangende borsten maken deel uit van de verandering in uiterlijk die de meeste vrouwen ervaren, vooral als ze ouder worden. Het is over het algemeen een volledig natuurlijke verandering. Sommige vrouwen willen echter geen verslapte borsten hebben.

De medische term voor verslapte borsten is borsttose. Er is veel informatie beschikbaar over wat wel of niet bijdraagt aan verslapte borsten. Sommige zijn waar, andere niet.

Hoe dan ook, er zijn manieren om uitgezakte borsten te voorkomen en te verbeteren.

Wat veroorzaakt borsttose?

Over het algemeen worden de gewrichtsbanden van de borsten (Cooper’s ligamenten genoemd) door de leeftijd langer en is ptosis of een borstlift nodig. Dit komt meestal door de zwaartekracht, maar er kunnen ook andere factoren meespelen.

Informatie over de oorzaken – of juist niet – van borstverzakking kan tegenstrijdig zijn. Gelukkig zijn sommige experts het unaniem eens over de belangrijkste oorzaken.

De echte oorzaken van ptosis van de borsten zijn de volgende:

 • Veroudering
 • Collageentekort
 • Oestrogeentekort
 • Ernst
 • Hoge index van de lichaamsmassa
 • Toegenomen borstomvang
 • Menopauze
 • Meervoudige zwangerschappen
 • Snel gewichtsverlies gevolgd door gewichtstoename (of omgekeerd)
 • Roken

Lees ook: Mamamakeover in Turkije

Andere oorzaken van verslapte borsten :

 • Borstvoeding
 • Geen beha dragen
 • De verkeerde beha dragen

Verlies van elasticiteit van de huid door veroudering is de meest voorkomende oorzaak van verslapte borsten. Een andere factor is roken, dat veroudering versnelt en dus bijdraagt aan verslapte borsten, soms al op jonge leeftijd.

Meervoudige zwangerschappen zijn een andere oorzaak, maar borstvoeding niet. Hormonale veranderingen vernauwen en verwijden de melkkanalen bij elke zwangerschap, wat tot verslapping van het weefsel kan leiden. Snelle gewichtsveranderingen voor en na de zwangerschap kunnen deze situatie verergeren.

Grotere borsten hebben meer kans om te verslappen, simpelweg omdat een grotere borstmassa kwetsbaarder is voor de zwaartekracht.

Het geven van borstvoeding heeft echter geen invloed op de stevigheid van de borsten. Over het algemeen wordt gedacht dat borstvoeding het borstweefsel uitrekt en een verzakking veroorzaakt.

Zie ook: Borstverkleining in Istanbul

Hoe kan ptosis van de borst worden voorkomen of behandeld?

Wilt u het risico op verslapte borsten verminderen of de stevigheid van uw borsten verbeteren? Hier zijn een paar dingen die u kunt doen.

Zorg voor een gezond gewicht

U hoeft niet per se gewicht te verliezen of aan te komen. In plaats daarvan moet u uw gewicht constant houden, op een niveau dat gezond voor u is. Dit kan voorkomen dat uw borsten verslappen en ze steviger maken.

Zoek een goed passende, comfortabele bh

Dit geldt vooral voor training, zoals joggen. Een ondersteunende sportbeha (voorgevormde cups) kan borstbewegingen verminderen. Eén onderzoek suggereert dat borstbewegingen als gevolg van lichaamsbeweging leiden tot uitrekken en verslapping, maar verdere studies zijn nodig.

Hetzelfde onderzoek suggereert dat wanneer u niet sport, u niet per se een beha nodig hebt om te voorkomen dat uw borsten verslappen. Het dragen van de verkeerde maat bh kan zelfs meer negatieve effecten hebben dan helemaal geen bh dragen.

Roken

Roken versnelt het verouderingsproces. Veroudering leidt tot een verlies van weefselstevigheid, vooral in de ligamenten van de borst. Roken versnelt veroudering specifiek door elastine te vernietigen, een eiwit dat de huid soepel houdt.

Hormoontest

Een daling van het hormoon oestrogeen, dat normaal gesproken optreedt tijdens de menopauze, kan in verband worden gebracht met een vermindering van het weefselcollageen. Gezonde manieren vinden om het oestrogeenniveau te verhogen (bijvoorbeeld met fyto-oestrogenen of supplementen) kan de vorm van de borsten verbeteren.

Praat met uw arts en laat u testen voordat u probeert uw oestrogeenniveaus te verhogen.

Vermijd zwangerschap

Als uw wens om het uiterlijk van uw borsten te behouden groter is dan uw wens om uw gezin uit te breiden, overweeg dan om een zwangerschap te vermijden. Betrouwbare onderzoeken tonen aan dat hoe vaker een vrouw zwanger is, hoe groter de kans is dat ze slappere borsten heeft.

Train de borstspier

Hoewel er geen spieren in de borst zelf zitten, kunt u de spieren eronder wel trainen. Deze spieren worden de borstspieren genoemd. Bepaalde workouts zijn erop gericht en kunnen uw borsten een natuurlijke boost geven.

Plastische chirurgie in Turkije

Veel verschillende chirurgische ingrepen kunnen ptosis van de borst in Turkije behandelen, zoals borstimplantaten. Deze kunnen uw borsten een jeugdiger en soepeler uiterlijk geven. Het is een dure optie, maar wel een die de meest spectaculaire resultaten geeft. Cosmetische chirurgie in Turkije is de effectieve oplossing voor u, inclusief borstlifting in Istanbul.

Hoe lang is het verblijf?

Duur van het verblijf in het ziekenhuis: 1 tot 2 dagen.
Wordt vaak poliklinisch uitgevoerd. Patiënten kunnen dezelfde dag nog ontslagen worden.

Kosten van een borstlift in Turkije

De gemiddelde prijs van een borstvergroting in Turkije in Istanbul is €1.900, met een minimumprijs van €1.600 en een maximumprijs van €2.200.

Vóór de behandeling

 • Een regelmatige preoperatieve controle wordt uitgevoerd zoals voorgeschreven.
 • De anesthesist wordt uiterlijk 48 uur voor de operatie in overleg gezien.
 • Naast de gebruikelijke preoperatieve onderzoeken wordt een radiologisch onderzoek van de borst voorgeschreven (mammografie, echografie).
 • Het kan nodig zijn om te stoppen met het innemen van orale anticonceptiemiddelen, vooral als er sprake is van geassocieerde risicofactoren (obesitas, slechte veneuze conditie, stollingsstoornissen).
 • Er moet 10 dagen voor de operatie gestopt worden met roken.
 • Gedurende 10 dagen na de operatie mag u geen medicijnen innemen die aspirine bevatten.
 • Soort narcose: Dit is een algehele narcose waarbij u volledig slaapt.
 • Opnamecondities: Over het algemeen moet u één tot drie dagen in het ziekenhuis blijven. In bepaalde gevallen kan de operatie echter poliklinisch worden uitgevoerd, d.w.z. dat u na een paar uur observatie dezelfde dag nog ontslagen wordt.

Wat houdt dit in?

 • Elke chirurg gebruikt zijn eigen techniek, die hij aan elk geval aanpast om de beste resultaten te verkrijgen.
 • Aan het einde van de operatie wordt een bh-vormig elastisch verband aangelegd.
 • Afhankelijk van de chirurg en de omvang van de mastopexie kan de ingreep anderhalf tot drie uur duren.

Na de behandeling

 • De postoperatieve gevolgen zijn over het algemeen niet erg pijnlijk en vereisen slechts eenvoudige pijnstillers.
 • Zwelling (oedeem) en blauwe plekken van de borsten komen vaak voor, net als ongemak bij het optillen van de armen.
 • Het eerste verband wordt na 24 tot 48 uur verwijderd en vervangen door een lichter verband. Het verband wordt regelmatig aangelegd tot het herstel volledig is.
 • De patiënt wordt 24 tot 48 uur na de operatie ontslagen en twee tot drie dagen later weer op consultatie gezien. Er wordt dan een beha gedragen voor een goede ondersteuning.
 • Het wordt aanbevolen om de beha tijdens de operatie ongeveer een maand lang dag en nacht te dragen.

Vind de beste kliniek voor borstlifting tegen de beste prijs in Turkije

Elk jaar reizen bijna 11 miljoen patiënten naar het buitenland op zoek naar medische zorg. Begin uw medische verblijf in Turkije door een offerte aan te vragen. Onze klantenservice zal u helpen de kliniek in Turkije of Tunesië te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️