Kattenogen in Turkije

kattenogen chirurgie 1
Geschreven door Manuella

Katteogen in Turkije is een chirurgische techniek die wordt gebruikt om de buitenste ooghoeken te liften, hangende oogleden te corrigeren en extra steun aan de oogleden te geven.

BesteKlinieken.com informeert u over Kattenogen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een Cat Eye operatie in Turkije

De gemiddelde kosten van een Cat Eye operatie in Turkije in Istanbul zijn €1.800. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €1.500 tot €2.100.

ProcedureKosten Turkije
Kattenogen1800 €

Wat is canthoplastiek?

Katteogen in Turkije is een chirurgische techniek die gebruikt wordt om de buitenste ooghoeken te liften, hangende oogleden te corrigeren en extra steun aan de oogleden te geven na een bovenste of onderste blepharoplastie. Canthoplastiek is ideaal om een vermoeide of droevige uitdrukking te verbeteren, de gewenste blik van kattenogen te herstellen en het gebied rond de ogen een jeugdiger uiterlijk te geven.

Deze procedure wordt ook wel laterale canthoplastie genoemd, omdat het de bedoeling is om een deel van uw oog, de laterale canthus, opnieuw vorm te geven en te verplaatsen. De laterale canthus is de bovenste buitenhoek van uw oog, waar uw bovenste en onderste oogleden een horizontale “v” vormen.

Algemene informatie
VerdovingPlaatselijke
Verblijf in het ziekenhuisGeen
Terug naar het werk3-5 dagen
Duur van de operatie1-2 uur
Minimum verblijf in Istanbul3 dagen

Canthoplastiek in Istanbul kan een los, verslapt onderooglid strakker maken en de laterale canthus een nieuwe vorm en positie geven. Deze procedure maakt gebruik van een incisie in de buitenste hoek van het ooglid om de verzwakte of uitgerekte canthal pees, die het onderste ooglid verankert, te reconstrueren, waardoor de buitenste ooghoeken omhoog gaan en de algehele vorm verbetert.

Zie ook: Prijs van Fox Eyes in Turkije

Voorbereiding op Cat Eyes

 • Patiënten moeten 6 weken voor de operatie stoppen met roken en een week voor de operatie geen alcohol drinken.
 • Patiënten moeten in goede gezondheid verkeren en alle medicatie en voedingssupplementen op basis van kruiden vermijden vóór de operatie.
 • Patiënten moeten ervoor zorgen dat iemand hen vergezelt tijdens de operatie, omdat ze een kalmerend middel en een plaatselijke verdoving krijgen en zich moe en slaperig kunnen voelen.
 • Patiënten wordt aangeraden om enige tijd voor de operatie niet te eten (de chirurg zal patiënten hierover vóór de operatie informeren).

Wie is de beste kandidaat?

Canthoplastiek is geschikt voor :

 • Over het algemeen zijn patiënten met hangende, verslapte of gezwollen onderste oogleden goede kandidaten voor dit type ingreep, vooral als ze zich zorgen maken over het huidige uiterlijk en de vorm van het oog.
 • Mannelijke en vrouwelijke patiënten ouder dan 18 jaar
 • Patiënten die in goede geestelijke en lichamelijke gezondheid verkeren.

Lees ook: Blepharoplastie in Turkije

Waarom wordt een canthoplastie uitgevoerd?

Deze procedure kan worden uitgevoerd voor esthetische of medische doeleinden, en kan worden gebruikt om een amandel- of kattenoogvorm te creëren of om het effect van hangende ogen (ptosis) of oogwallen die met het ouder worden verschijnen te verminderen. Canthoplastie kan ook worden uitgevoerd om een verkeerde positie of laksheid van het onderste ooglid te corrigeren, veroorzaakt door trauma of een eerdere ooglidoperatie (blepharoplastie).

Wat zijn de voordelen van canthoplastie?

 • Ooglidproblemen corrigeren, in het bijzonder ptosis of misvorming veroorzaakt door trauma, veroudering of ziekte.
 • De spier(en) aanspannen die uw bovenste en onderste oogleden verbinden (deze spieren in het ooggebied verzwakken met de jaren).
 • Verbeteren van eerdere oogoperaties die niet de beste resultaten gaven (bijvoorbeeld een revisie blepharoplastie om een eerdere operatie aan het onderooglid te corrigeren).
 • Ectropische of entropische aandoeningen corrigeren
 • Het hoornvlies en het oogoppervlak beter beschermen
 • Ondersteuning bieden aan de oogspieren en het smeervermogen van de traanbuizen herstellen.

Risico’s en complicaties

Canthoplastiek is een kleine ingreep die geen ernstige risico’s met zich meebrengt, maar zoals elke chirurgische ingreep brengt het bepaalde risico’s met zich mee, waaronder de volgende:

 • Tijdelijk wazig of dubbel zien
 • Zwelling
 • Infectie

Canthoplastiek en blepharoplastiek: wat zijn de verschillen?

Canthoplastiek moet niet verward worden met de bekendere blepharoplastiek, een ander type ooglidcorrectie. Blepharoplastie is een verjongingsprocedure die zich richt op het verwijderen van overtollige huid van het onderste of bovenste deel van het oog die door ouderdom los is gaan zitten, zonder de vorm of grootte van het oog te veranderen.

Tijdens oogcorrectie in Turkije

Canthoplastiek duurt over het algemeen tussen de 1 en 2 uur. Voordat de operatie begint, wordt er een doorzichtig plastic schild geplaatst om het oog voor de duur van de operatie af te dekken. De chirurg begint met het maken van markeringen op het bovenste ooglid waar de incisies zullen worden gemaakt. Er worden incisies van ongeveer 1 cm gemaakt op het bovenste ooglid, waarbij de natuurlijke plooien van het gebied worden gevolgd.

Wanneer de Turkse chirurg de canthalpees bereikt, spant hij deze aan en zet deze vast aan het membraan dat de oogkasrand bedekt (periosteum). Als er te veel overtollige huid of vet op het onderste ooglid zit, verwijdert de chirurg dit en sluit hij de incisies met hechtingen. Als de operatie voltooid is, wordt het schild van het oog verwijderd en wordt er een verband aangebracht om de wonden te beschermen.

Na de canthoplastie operatie

 • Patiënten worden meestal een paar uur na de operatie naar huis ontslagen.
 • De hechtingen worden meestal twee dagen na de operatie verwijderd en de meeste zwellingen verdwijnen binnen twee weken.
 • Patiënten moeten hun hoofd hoog houden door op ongeveer twee kussens te slapen.
 • Gedurende de dag kan er verschillende keren een koud kompres op het oog worden gelegd.
 • Er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen om letsel aan het oog te voorkomen.
 • Patiënten mogen niet bukken of zware voorwerpen optillen.
 • Patiënten moeten de oogdruppels, zalven en andere medicatie die de chirurg voorschrijft, aanbrengen en innemen.

Patiënten kunnen over het algemeen twee dagen na hun operatie weer aan het werk. Als u hechtingen hebt gekregen die niet resorbeerbaar zijn, moet u twee tot vijf dagen later terugkomen naar de operatiekamer om ze te laten verwijderen.

Er zijn bepaalde activiteiten die u een tijdje moet vermijden. U wilt uw ogen niet belasten omdat ze geïrriteerd kunnen raken. Vermijd dus activiteiten zoals lezen, televisie kijken, computeren of contactlenzen dragen. U moet ook bukken of sporten vermijden, want u moet uw hoofd zo hoog mogelijk houden.

Volledig herstel van Cat Eyes duurt meestal tussen de 2 en 4 weken.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️