Borst omhoog in Turkije

mastopexie prijs Turkije 1
Geschreven door Laurence

Alles wat u moet weten over borstlifting in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Onze tips voor een succesvolle secundaire neuscorrectie.

BesteKlinieken.com biedt informatie over borstlifting in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Borst omhoog prijzen in Turkije

De gemiddelde kosten van een borstlift in Turkije in Istanbul zijn €2.000. Afhankelijk van uw wensen kan de prijs variëren van 1800 euro tot 2800 euro. De operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 4 uur. De verblijfsduur in Istanbul is 7 dagen, met 1 nacht in het ziekenhuis. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en een steunbeha. Het uiteindelijke resultaat is binnen 7 maanden zichtbaar.

Borst omhoog2000 €
Borstlift implantaten2800 €
Lipofilling borstlift2200 €
Borstverkleining2100 €

Wat is een borst omhoog?

Als u een mastopexie (borst omhoog) in Europa of Turkije overweegt, is een manier om te zien of het kan helpen om een potlood onder uw borst te plaatsen en te kijken of het daar blijft zitten. Als dat zo is, kan een borst omhoog een oplossing zijn.

U kunt voor deze operatie kiezen als u last heeft van het uiterlijk of het gevoel van verslapte, platte borsten of borsten waarvan het tepelhof groter is geworden.

Deze effecten kunnen optreden als gevolg van

 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Verandering in gewicht
 • Leeftijd
 • Genetica

Vrouwen ondergaan deze ingreep meestal poliklinisch, wat betekent dat ze niet in de kliniek hoeven te overnachten. De ingreep duurt ongeveer 3 uur en wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd.

Borst omhoog video

Sommige vrouwen krijgen tegelijk met hun mastopexie ook borstimplantaten.

Uw Turkse chirurg beschrijft de opties die voor u beschikbaar zijn en legt de procedure in detail uit.

Foto’s voor en na

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie

Hoe bereidt u zich voor op een mastopexie?

De eerste stap is het raadplegen van een plastisch chirurg in Turkije. Vertel de chirurg wat uw doelen zijn. Als u ook borstimplantaten wilt, neem dan foto’s mee die de grootte en vorm van de borsten laten zien die u wilt. Mensen met HIV mogen deze operatie ondergaan.

De Turkse chirurg houdt rekening met uw gezondheidstoestand en beschrijft de opties die voor u beschikbaar zijn. De chirurg zal ook in detail de procedure, de risico’s en hoe u kunt herstellen uitleggen.

Tracé d'un chirurgien pour un lifting mammaire
Het schema van een chirurg voor een borst omhoog

Complicaties na een borstlift in Turkije zijn relatief zeldzaam. De drie belangrijkste zijn bloeding, infectie en littekenvorming. Uw chirurg zal u voorbereidingsinstructies geven waarmee u het risico op complicaties kunt verkleinen.

Deze instructies omvatten niet roken, ervoor zorgen dat u geen medicijnen gebruikt die bloedingen kunnen veroorzaken en antibiotica innemen indien nodig.

U moet ook beginnen met het plannen van uw herstelperiode. U moet bijvoorbeeld minstens 4 tot 6 weken na uw mastopexie geen zware voorwerpen tillen.

Lees ook: Mamamakeover in Turkije

Wat gebeurt er tijdens mastopexie in Turkije?

U wordt geopereerd in een ziekenhuis, een poliklinisch operatiecentrum of in de operatiekamer van de arts zelf. Voor de operatie maakt u kennis met de anesthesist, de chirurg en het verplegend personeel.

Schéma d'une opération de lifting des seins
Schema van een borstliftoperatie

De Turkse chirurg zal de juiste positie van uw tepel markeren. Vervolgens wordt u naar de operatiekamer gebracht waar u een algehele narcose of sedatie krijgt.

De chirurg verwijdert overtollige huid en brengt het borstweefsel in de juiste positie zonder de borstklier te beschadigen. Als u voor borstimplantaten in Turkije kiest, zal de chirurg deze plaatsen en vervolgens uw borsten sluiten en verbinden. U kunt gedurende 24 tot 48 uur kleine drainages in uw borsten hebben.

Postoperatieve follow-up

Uw chirurg verwijdert eventuele verbanden en drains tijdens uw follow-up bezoek op de eerste of tweede dag na uw borstliftoperatie. De arts zal ook de kleur van de tepel en debloedtoevoer controleren.

Na de operatie kunt u verwachten dat u zich enkele dagen ongemakkelijk zult voelen. Uw arts zal u meestal aanraden om een beha of een speciaal verband te dragen om u de steun te geven die u nodig hebt tijdens uw herstel. De eerste week kunt u pijnstillers nodig hebben.

Als u in Turkije borstimplantaten heeft gehad, zorg er dan voor dat u niet tegen uw borsten stoot, want hierdoor zou het implantaat kunnen scheuren.

Photo avant et après d'un lifting mammaire en Turquie
Voor- en nafoto van een borst omhoog in Turkije

Na 2 tot 3 weken zal uw chirurg alle hechtingen verwijderen. De grootte en vorm van de borst zal na verloop van tijd blijven verbeteren.

Er kunnen kleine verschillen in symmetrie tussen de twee borsten zijn. Als dit het geval is, zal uw plastisch chirurg indien nodig een kleine correctie uitvoeren om de tepel te verplaatsen. Daarna kunnen kleine aanpassingen worden gedaan.

Tijdens uw herstel is het erg belangrijk om uw activiteiten te beperken zoals uw chirurg u heeft geïnstrueerd en om bijwerkingen of problemen die u ondervindt meteen te melden.

Gaine de compression
Compressiegordel

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee, met name infecties. Bij cosmetische borstverkleiningschirurgie is permanent verlies van gevoel in de tepels of borsthuid zeer zeldzaam.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er zijn enkele zeldzame risico’s verbonden aan mastopexie:

 • Slechte genezing van de incisies;
 • Capsulaire contractie;
 • Vroegtijdige verzakking van de borsten;
 • Blauwe plekken en ontstekingen
 • Verlies van gevoeligheid van de borst of tepel;
 • Ongelijke borstvorm.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen de juiste chirurg in Istanbul te kiezen en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Opgemerkt moet worden dat mastopexie in de Islam niet als haram wordt beschouwd. Het is halal en aanvaardbaar als het gebruikt wordt om een defect te verwijderen.

Onze medische instelling is toegankelijk voor mensen met een handicap en beperkte mobiliteit (PRM). U wordt op de luchthaven opgehaald door onze privéchauffeur. U wordt naar uw hotel en naar de kliniek gereden.

Lees ook: Prijs van gynaecomastie in Turkije

Risico’s en complicaties bij mastopexie

Na het ondergaan van mastopexie in Turkije kunt u last krijgen van:

 • Littekens. Deze vervagen meestal na verloop van tijd.
 • Veranderingen in de gevoeligheid van de tepel of borst. Dit keert meestal na een paar weken terug, maar kan soms blijvend zijn.
 • Borsten met verschillende vormen of maten. Soms komt dit doordat de borsten in een ander tempo genezen.
 • Verlies van de tepel of het tepelhof. Dit is zeldzaam, maar kan gebeuren als de operatie leidt tot bloedverlies in het betreffende gebied.
Photo après un lifting des seins
Foto na een borstlift

Welke invloed heeft mastopexie op borstvoeding?

U kunt op elke leeftijd nadat uw borsten zijn uitgegroeid een borstlift ondergaan. U kunt ook een borst omhoog ondergaan voor of na een zwangerschap. U kunt borstvoeding blijven geven na een mastopexie.

Resultaten op lange termijn

De resultaten zijn direct zichtbaar na de operatie, maar het kan een paar maanden duren voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

De resultaten van een borst omhoog zijn mogelijk niet blijvend. Het kan zijn dat u nog een mastopexie en een borstvergroting nodig heeft.

Na verloop van tijd kiezen sommige vrouwen voor een borst omhoog als een “touch-up” om het algemene uiterlijk van hun borsten te verbeteren. Maar zij hebben misschien geen volledige ingreep nodig.

Het kan helpen om de resultaten langer te behouden door een stabiel en gezond gewicht te behouden.


Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken, kunnen wij u helpen om van uw ingreep een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een borstlift in Turkije?

De resultaten van een borst omhoog in Turkije houden gemiddeld 10 jaar aan. Er zijn echter een aantal factoren die deze periode kunnen beïnvloeden: zwangerschap, gewichtsveranderingen of een gebrek aan steun voor de borsten tijdens het sporten.

Een borst omhoog is over het algemeen een pijnloze ingreep, omdat de spieren niet worden aangetast. Het is echter wel mogelijk om een paar dagen na de operatie lichte pijn te ervaren, die gemakkelijk te verlichten is met pijnstillers.

Borstlifting is een zeer gebruikelijke operatie in Turkije, met een succespercentage van ongeveer 96%. Factoren die van invloed zijn op de resultaten van de operatie zijn onder andere de leeftijd van de patiënt, de expertise van de chirurg en het oorspronkelijke uiterlijk van de borsten.

Een borst omhoog kan gecombineerd worden met andere operaties zoals liposuctie van de billen en/of heupen, buikwandcorrectie of het aanbrengen van borstimplantaten. Om de risico’s te beperken, is het over het algemeen raadzaam om u te beperken tot 2 of 3 gelijktijdige operaties.

Ja, het is mogelijk om een borst omhoog zonder implantaten te ondergaan: dit wordt een borstliftkuur genoemd. Deze operatie corrigeert uitgezakt weefsel en verslapte borsten, terwijl de oorspronkelijke cupmaat behouden blijft.

De verblijfsduur voor een borst omhoog in Turkije is ongeveer 7 dagen, inclusief 1 nacht ziekenhuisopname. Dit geeft de chirurg de gelegenheid om de eerste postoperatieve zorg uit te voeren en om te controleren of het herstel onder de best mogelijke omstandigheden plaatsvindt.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️