Baardtransplantatie in Spanje

baardtransplantatie spanje 1

Als uw baard te weinig dichtheid heeft of er gaten in zitten, kan een baardtransplantatie in Spanje iets voor u zijn. U krijgt de baard waar u naar op zoek bent, met een perfect natuurlijke look.

BesteKlinieken.com geeft informatie over baardtransplantaties in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde plastisch chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een baardtransplantatie in Spanje?

De kosten van een baardtransplantatie in Spanje zijn €3.300. Afhankelijk van uw behoeften kan het all-inclusive medisch verblijf variëren van €3.100 tot €3.600.

Baardtransplantatie3700 €
Haartransplantatie voor mannen4300 €
Haartransplantatie voor vrouwen4300 €

Dit artikel bevat alle informatie die u moet weten over baardtransplantaties in Spanje.

Wat is een baardtransplantatie?

Baarden komen tegenwoordig veel voor en zijn een integraal onderdeel van de mannenstijl. Helaas hebben sommige mannen van nature geen dichte gezichtsbeharing. Ook het uiterlijk van een brandwond of litteken kan het uiterlijk van een baard veranderen.

Een baardtransplantatie kan de delen van een baard herstellen die dichtheid missen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een eenvoudig gebrek aan haargroei of door de aanwezigheid van een litteken. Met een baardtransplantatie kunt u de juiste dichtheid herstellen, waardoor u een volle, gelijkmatige en natuurlijke baard krijgt.

Net als bij een haartransplantatie worden er bij de procedure grafts uit een donorgebied genomen, meestal boven in de nek. Deze transplantaten worden vervolgens opnieuw geïmplanteerd in de baard van de patiënt, met name op gebieden waar een tekort aan haar is.

Baardtransplantatie is een minimaal invasieve, langdurige oplossing die natuurlijke resultaten geeft.

Wie is de ideale kandidaat voor een baardtransplantatie in Spanje?

Baardtransplantaties zijn aangewezen voor mannen die een probleem hebben met het uiterlijk van hun baard. Het is de ideale oplossing voor mannen die baardloos zijn of een dunner wordende baard hebben. Dit zijn genetische en hormonale oorzaken die de ontwikkeling van gezichtshaar vertragen.

Daarnaast kan het voor mannen die de gaten die zijn achtergebleven door littekens, brandwonden of acne willen verbergen, ook een oplossing zijn voor hun ongemak. Mannen die lijden aan alopecia merken soms ook dat hun baard aangetast is. Voor hen kan een baardtransplantatie aanbevolen worden.

Het transplantaat kan betrekking hebben op gebieden op de wangen en snorren. Er wordt een voorlopige diagnose uitgevoerd om de levensvatbaarheid van de implantaten te garanderen.

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Het voorbereidende consult

Voor de baardtransplantatie moet een voorbereidend consult plaatsvinden. Dit bestaat uit een gesprek met de behandelaar waarin de patiënt zijn of haar verwachtingen en wensen kan uitleggen. Het te behandelen gebied wordt bepaald, evenals de gewenste vorm. Bovendien worden het donor- en ontvangergebied zorgvuldig gediagnosticeerd.

Vervolgens wordt het aantal benodigde transplantaten bepaald. Gemiddeld zijn er 250 tot 500 implantaten nodig voor een snor, 600 tot 700 implantaten voor een sik en 600 tot 1500 implantaten voor de wangen, afhankelijk van de gewenste dichtheid en het betreffende oppervlak.

Tijdens dit consult wordt ook bepaald welke techniek voor de baardtransplantatie wordt gekozen.

De verschillende baardtransplantatietechnieken

Er zijn verschillende technieken voor baardtransplantatie. Deze omvatten de FUE techniek, de DHI techniek en de FUT techniek.

FUE methode

De FUE methode, of folliculaire extractie, is de meest geavanceerde techniek om de dichtheid van een baard of snor te herstellen. De follikels worden verwijderd aan de achterkant van de nek, die van tevoren verdoofd is, met behulp van een gereedschap dat een punch wordt genoemd.

De follikels kunnen ook uit de nek worden gehaald. De geëxtraheerde follikels worden vervolgens gesorteerd zodat alleen de grafts met één of twee haren overblijven. Na een volledige scheerbeurt van de baard en een plaatselijke verdoving worden deze enten geïmplanteerd op de gebieden die ontbreken. De grafts die slechts één haar bevatten, worden meer aan de rand van de baard geplaatst om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen. Deze techniek herstelt de permanente dichtheid van de baard. De procedure duurt gemiddeld 5 tot 6 uur, afhankelijk van het aantal follikels dat geïmplanteerd moet worden.

HID-methode

De DHI-methode verschilt licht van de FUE-techniek. De incisies die nodig zijn voor de implantatie worden op hetzelfde moment gemaakt als de implantatie zelf, met behulp van een implanteerpen. Hierdoor hoeft het ontvangende gebied niet geschoren te worden.

FUT methode

Bij de FUT-techniek worden stroken huid uit het donorgebied verwijderd. Er worden haarfollikels uit het donorgebied gehaald. Deze grafts worden vervolgens opnieuw geïmplanteerd in de haarloze gebieden van de baard.

Welke oplossing ook gekozen wordt, de implantatie is niet invasief of pijnlijk voor de patiënt. Alleen de verdovingsinjecties kunnen een licht ongemak veroorzaken.

Voorzorgsmaatregelen na een baardtransplantatie

Er kan 24 tot 48 uur na de operatie een lichte zwelling optreden, die 2 tot 4 dagen later verdwijnt. Soms is het raadzaam om de eerste 24 uur na de operatie een desinfecterende oplossing te spuiten. Sommige artsen raden ook aanom gedurende enkele dagen thermaal bronwater te gebruiken, gevolgd door aloë vera gel.

Het gezicht kan de volgende dag met betadine gewassen worden.

Over het algemeen verschijnen er korstjes aan de basis van het transplantaat. Het is belangrijk om hier niet aan te krabben. Ze zullen er binnen 10 tot 15 dagen vanzelf afvallen.

De baard kan na 15 dagen met een schaar getrimd worden. Scheren is toegestaan na een maand. Aan de andere kant moet u twee maanden wachten voordat u zich scheert.

De baard groeit terug in de tweede of derde maand. Het uiteindelijke resultaat is 9 maanden tot een jaar na de operatie zichtbaar. Controles vinden meestal plaats in de loop van dit jaar, een paar weken en een paar maanden na de operatie.

Om optimaal te profiteren van de optimale, natuurlijke resultaten, is het raadzaam om een maand na de operatie te wachten voordat u weer gaat sporten, vooral als u daarbij moet zweten. U moet uzelf ook tegen de zon beschermen tijdens de maanden na de operatie. Het is ook beter om een paar weken te wachten voordat u een masker draagt.

Hoeveel kost een baardtransplantatie in Spanje?

Afhankelijk van het aantal grafts dat geïmplanteerd wordt, varieert de gemiddelde prijs van een baardtransplantatie in Spanje van €3.100 tot €3.600. Klinieken die gespecialiseerd zijn in haartransplantaties in Spanje bieden ook postoperatieve follow-up.


Als u moeite heeft met het maken van een keuze, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️