Veelgestelde vragen

Wat rekenen jullie aan? Hoeveel vraag je voor je diensten?

BestClinic brengt geen kosten in rekening voor patiënten. Onze service is volledig GRATIS. Onze pre-diagnose is ook helemaal GRATIS. Als u tevreden bent met de prijs van de operatie, betaalt u uw behandeling rechtstreeks aan het ziekenhuis of de kliniek.

Hoe weet ik hoeveel een operatie kost?

De beste manier om erachter te komen hoeveel een operatie zal kosten, is door het GRATIS PRE-DIAGNOSIS formulier in te vullen op elke pagina van de kliniek. Op deze manier, en na analyse van uw dossier, krijgt u een gepersonaliseerde prijs op basis van uw beperkingen en doelstellingen. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en, hoewel ze nauwkeurig zijn, niet noodzakelijkerwijs de kosten voor u weergeven. Met name cosmetische chirurgie wordt vaak aangepast aan individuele behoeften om het gewenste resultaat te bereiken. Gezichtsverjonging is bijvoorbeeld een combinatie van chirurgische en niet-chirurgische behandelingen. Terwijl de ene persoon een volledige facelift en een aantal huidverstevigende behandelingen nodig heeft, kan een ander alleen een onderste facelift nodig hebben en misschien een aantal oogbehandelingen. De prijzen kunnen daarom erg verschillen.

Hoe en wanneer betaal ik voor mijn behandeling?

U betaalt voor de behandeling in het ziekenhuis of de kliniek, in euro’s of in de lokale valuta. De meeste plaatsen accepteren contant geld, maar ook andere betaalmogelijkheden, zoals bankoverschrijvingen, creditcards, bankpassen en reischeques. Als u twijfelt, vraag het dan gewoon aan het ziekenhuis of de kliniek voordat u vertrekt.

Waarom niet meteen naar het ziekenhuis gaan en jezelf helemaal omzeilen?

Aangezien onze service 100% gratis is, hebt u er niets aan om rechtstreeks naar het ziekenhuis te gaan, maar mist u wel de service die wij onze klanten bieden. Ons klantenserviceteam kan u extra gemoedsrust geven en helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen, gebaseerd op onze ervaring met het doorverwijzen van buitenlandse patiënten. Onze partnerschappen worden zo gewaardeerd door ziekenhuizen dat onze klanten altijd vooraan in de rij staan. Bovendien kunnen onze partners in sommige gebieden gratis diensten aanbieden, zoals spabehandelingen en massages.

Bieden jullie betalingsfaciliteiten?

De klinieken waarmee wij samenwerken bieden u de mogelijkheid om in meerdere termijnen te betalen.

Zijn er kortingen voor meerdere transacties?

Wij zijn afhankelijk van de prijzen die ziekenhuizen en klinieken in rekening brengen. Helaas kunnen we niet onderhandelen over de prijzen. Maar wees gerust, onze tussenpersoon zal ervoor zorgen dat u de meest geschikte instelling vindt en dat u alleen de juiste prijs betaalt.

Spreken de chirurgen Engels?

Ja, de artsen en het personeel zijn gewend om internationale patiënten in het Engels en in vele andere talen te behandelen. Wij geven op elke pagina aan welke talen de kliniek spreekt. Daarnaast willen wij onze partner traduction-pas-cher.com bedanken voor hun vriendelijke medewerking aan de Engelse vertaling van onze website.

Kan ik rechtstreeks met de arts/chirurg spreken?

Ja, wij kunnen dit voor u regelen, u hoeft alleen maar het formulier voor uw medisch patiëntenprofiel in te vullen (wij sturen het naar u op) en het proces te volgen. Zodra u uw medische gegevens en foto’s hebt ingediend, kunt u dit verder met de arts bespreken.

Waarom zijn chirurgie en cosmetische behandelingen in het buitenland goedkoper?

Er spelen verschillende factoren mee. De kosten voor levensonderhoud zijn bijvoorbeeld over het algemeen veel lager – dit geldt ook voor artsen, verpleegkundigen, anesthesisten en ander medisch personeel. Overheadkosten zijn ook goedkoper, zoals huur, nutsvoorzieningen, laboratoriumapparatuur, verzekeringen en administratiekosten. Deze “verborgen” kosten kunnen een aanzienlijk deel van uw medische rekening uitmaken, dus elke verlaging van deze kosten zal voor u een aanzienlijke besparing opleveren.

Is de kwaliteit van de zorg net zo goed als in uw eigen land?

Ja, zo niet beter. Er zijn faciliteiten van wereldklasse met een uitstekende reputatie, waaronder veel bekende en erkende centra voor internationale patiënten. Dankzij de accreditatie van JCI (Joint Commission International) worden internationale faciliteiten nu vergeleken met dezelfde normen als medische faciliteiten in de VS – let dus op de JCI-markering. Zo bent u verzekerd van de hoogste kwaliteitsnormen. Het is echter niet omdat een faciliteit niet JCI-geaccrediteerd is, dat deze niet overeenkomt met de faciliteiten die u in uw eigen land gebruikt. Bij BestClinic streven we ernaar om patiënten op één plek een waarheidsgetrouwe vertegenwoordiging van de markt te geven, dus het zou niet eerlijk zijn om alle niet-JCI geaccrediteerde instellingen eruit te filteren, maar we nemen alleen het beste van het beste op.

Zijn de chirurgen gekwalificeerd en ervaren?

Ja, we werken alleen met toonaangevende specialisten en chirurgen die hooggekwalificeerd en ervaren zijn op het gebied van esthetische, plastische, reconstructieve, haar- en voortplantingschirurgie.

Is de technologie up-to-date?

Ja, dankzij de grote budgetten van deze faciliteiten zijn apparatuur van wereldklasse en bijbehorende geavanceerde technologieën beschikbaar. De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat medisch-toeristische bestemmingen goed voorzien in cosmetische en plastische chirurgie, maar patiënten reizen nu net zo goed voor vruchtbaarheidsbehandelingen, stamceltherapieën en de nieuwste kankerbehandelingen in gespecialiseerde hightechfaciliteiten.

Hoe zien hygiënenormen, sterilisatie- en veiligheidsprocedures eruit?

Nogmaals, met verwijzing naar de JCI-accreditatie, al deze normen worden gedekt en nageleefd als onderdeel hiervan en voor degenen die nog niet geaccrediteerd zijn, zij moeten zich houden aan lokale normen en praktijken, die ook voldoen aan hoge normen om de beste bescherming voor alle patiënten te garanderen.

Wat gebeurt er als er iets misgaat? Zijn er garanties?

Onze artsen bieden allemaal garanties op uw behandeling en hoewel geen enkele medische behandeling ooit volledig gegarandeerd kan worden vanwege de verschillende manieren waarop ons lichaam reageert, is de sleutel tot een succesvol resultaat om uw behandeling te laten uitvoeren door gekwalificeerd en ervaren medisch personeel in faciliteiten die voldoen aan strenge gezondheids- en veiligheidsvereisten. Het is ook noodzakelijk dat u de richtlijnen en adviezen voor na de behandeling opvolgt om het genezingsproces niet in gevaar te brengen. Vele duizenden patiënten reizen naar het buitenland voor medische, chirurgische en cosmetische behandelingen, maar in het zeldzame geval dat er iets misgaat, moet u het betreffende ziekenhuis of de kliniek onmiddellijk op de hoogte stellen. Wij raden u aan om een aanvullende goedkope verzekering tegen medische complicaties af te sluiten voordat u op reis gaat – en hoewel dit niet voorkomt dat u problemen krijgt, dekt het in ieder geval eventuele extra verblijfs- of reiskosten.

Hoe lang duurt een medische reis?

Het hangt echt van de operaties af. Sommige cosmetische ingrepen, zoals botox of fillers, kunnen in een paar minuten gedaan worden, en er is vrijwel geen downtime, dus u hoeft niet te blijven. Dit is anders voor chirurgie. Hoewel veel chirurgische behandelingen poliklinisch kunnen worden uitgevoerd, moet u meestal ongeveer een week blijven om de hechtingen te verwijderen, hoewel dit vaak door uw plaatselijke arts kan worden gedaan wanneer u weer thuis bent. Bij andere grote chirurgische ingrepen kan het zijn dat u langer moet blijven, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij uw chirurg.

Is het veilig om alleen te reizen voor een operatie?

Ja, maar we raden u aan om met iemand te reizen die u kan steunen en helpen. Dit zal u helpen om u meer op uw gemak te voelen, vooral als u voor het eerst in een nieuw land bent. Als dit echter niet mogelijk is, zal al het ziekenhuispersoneel u alle zorg en aandacht geven die u verwacht.

Wat zijn de stappen bij het organiseren van een medische reis?

Allereerst moet u uw verzoek nauwkeurig omschrijven en aan ons voorleggen. Op deze manier kunnen wij begrijpen welke procedure u wilt en waar u deze wilt ondergaan. Ga dan verder met het invullen van uw medische profiel (we sturen het u per e-mail), en voeg indien nodig foto’s toe. Na het analyseren van uw dossier zullen wij u de beste kliniek tegen de beste prijs aanbevelen. We hebben veel partnerhotels in de buurt van de ziekenhuizen die ons zeer goede kortingen bieden die nergens anders op het internet te vinden zijn, maar we begrijpen het als u liever zelf op zoek gaat.

Organiseren jullie ook vluchten en accommodaties?

Wij organiseren vluchten en accommodatie. Buiten het seizoen reizen is een geweldige manier om kosten te besparen, zowel op vluchten als op accommodatie, en wij kunnen u daar zeker bij helpen.

Hebt u informatie of een medische voorgeschiedenis van mijn eigen arts nodig voordat ik op reis ga?

Dit is niet altijd nodig, maar als u gezondheidsproblemen heeft, moet u deze vermelden in onze rubriek Medische gegevens, die naar het ziekenhuis van uw keuze wordt gestuurd. Als u geopereerd wordt om een bepaald gezondheidsprobleem te verhelpen, zoals een heup- of knieprothese, dan is een medische voorgeschiedenis van uw eigen arts nuttig.

Biedt de kliniek of het ziekenhuis vervoer aan van het ziekenhuis naar mijn hotel? En van het hotel naar de luchthaven?

Veel van onze ziekenhuizen/klinieken bieden dit aan en wij zullen u zeker informeren over deze diensten. Het is belangrijk dat patiënten volledig verzorgd kunnen worden van het vliegtuig naar de kliniek en van de kliniek naar het vliegtuig, via het hotel.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️