IVF in Turkije

fiv prijs turkije 2
Geschreven door Laurence

De prijs van IVF in Turkije en het hoge succespercentage in Istanbul hebben een groot aantal mensen aangetrokken die zwanger willen worden.

BesteKlinieken.com biedt informatie over IVF in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van IVF in Istanbul, Turkije

De gemiddelde kosten van IVF in Turkije in Istanbul zijn €2.100. De prijs varieert afhankelijk van het type vruchtbaarheidsbehandeling, het aantal vereiste cycli, de medicatie, de vereiste vooronderzoeken en de honoraria van de arts. De behandeling in Istanbul duurt ongeveer 15 dagen, met een succespercentage van 75%.

IVF-cyclus zonder medicatie2000 €
IVF-cyclus met medicatie2250 €
IVF-behandeling met ICSI2250 €
IVF-behandeling met PGD3500 €

Wat is IVF?

De laatste jaren is Turkije een mekka voor medisch toerisme geworden en de bestemming bij uitstek voor koppels die een IVF-behandeling willen ondergaan. Het hoge succespercentage van IVF in Turkije heeft een groot aantal mensen aangetrokken die in het beste ziekenhuis in Turkije hun baby willen verwekken dankzij een geschikte vruchtbaarheidsbehandeling.

IVF-klinieken in Turkije hebben een opmerkelijke groei doorgemaakt dankzij hun hoge succespercentage en expertise in gynaecologische en verloskundige zorg.

Zie ook: IVF met keuze van het geslacht van de baby in Turkije

Schéma de spermatozoïdes et d'un ovule
Diagram voor sperma en eicellen

De toename van het aantal buitenlandse patiënten dat naar Turkije komt voor hun vruchtbaarheidsbehandeling is naar verluidt ongeveer 15-20% in het jaar 2018-20 en er wordt verwacht dat dit percentage de komende jaren zal stijgen.

De onderzoekers en specialisten in het beste IVF-ziekenhuis in Turkije zijn allemaal experts en gekwalificeerd om onvruchtbaarheidsproblemen op te lossen door het koppel de juiste en perfecte vruchtbaarheidsbehandeling voor te stellen.

Patiënten die Turkije als hun IVF-bestemming kiezen, krijgen de beste behandeling met goedkope en redelijke IVF-kosten in Turkije.

Ons medisch team

Lees meer over de kosten van IVF in Turkije

We zochten naar verhalen van vrouwen die naar het buitenland zijn gereisd voor IVF. Vrouwen meldden dat ze tussen €2.000 en €3.000 moesten uitgeven voor een IVF-behandeling in Turkije in Istanbul.

Deze kosten omvatten alle kosten voor IVF, inclusief intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) en vruchtbaarheidsmedicijnen. Deze kosten omvatten ook de reiskosten voor één of twee personen.

Hoewel deze gereduceerde kosten aantrekkelijk lijken, moet u er rekening mee houden dat het een paar buitenlandse reizen en een paar IVF-cycli kan duren voordat u een kind mee naar huis neemt.

Ovule au microscope
Eicel onder de microscoop

Europese faciliteiten kunnen ook meer in rekening brengen vanwege de aangeboden diensten, waaronder counselors die u door de hartstochtelijke angst voor IVF loodsen en voedingsdeskundigen die een vruchtbaarheidsdieet op maat kunnen maken om u te helpen uw ideale gewicht te bereiken.

U kunt zich afvragen: kiest u liever voor het minder stressvolle alternatief om dicht bij huis te blijven en met plaatselijke specialisten te werken, of bespaart u liever een beetje geld en wordt u liever geconfronteerd met de angst van een reis naar het buitenland?

Hoe dan ook, de werkelijke kosten van IVF in Turkije kunnen variëren tussen verschillende centra en klinieken, maar een koppel kan de meest reële en reële prijs van IVF in Turkije vinden in het beste IVF-centrum in Turkije.

Schéma d'un spermatozoïde et d'un ovule
Diagram van een spermacel en een eicel

LET OP – Eiceldonatie, spermadonatie en embryodonatie zijn volledig verboden in Turkije.

Schéma d'un spermatozoïde et d'un ovule
Diagram van een zaadcel en een eicel

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er zijn enkele zeldzame risico’s verbonden aan in-vitrofertilisatie:

 • Krampen en een opgeblazen gevoel ;
 • Pijnlijke borsten
 • Constipatie
 • Hoofdpijn;
 • Buikpijn.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen de juiste arts in Istanbul te kiezen, en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Bovendien is IVF toegestaan in de Islam. Het is een halal operatie, geen haram, omdat het een medisch voordeel biedt en de levenskwaliteit van een persoon verbetert.

Ons team is opgeleid om speciale hulp te bieden aan mensen met beperkte mobiliteit.

IVF-wet in Turkije

In tegenstelling tot andere landen staat de Turkse wet het doneren van eicellen, sperma en embryo’s niet toe; daarom wordt een IVF-behandeling in Turkije altijd uitgevoerd met eigen eicellen en sperma, tegen een redelijke prijs.

Deze Turkse wet lijkt vrij beperkend, maar de prijs van IVF in Turkije is bijna de helft van die in andere Westerse landen en dit maakt Turkije tot het land bij uitstek voor IVF-behandelingen.

Video over IVF in Istanbul

De wet bepaalt:

 • Sperma-, eicel- en embryodonatie is niet toegestaan.
 • Draagmoederschap is niet toegestaan door de overheid.
 • Koppels moeten getrouwd zijn om een IVF-behandeling te kunnen ondergaan.
 • Alleenstaande vrouwen en lesbische stellen worden niet behandeld.
 • PGD en PGS zijn toegestaan, maar als een koppel het geslacht van de baby wil weten, is dit illegaal.
 • Er is geen wet die bepaalt hoeveel embryo’s er in de baarmoeder van de ontvanger geplaatst mogen worden.

Hoeveel kost IVF in Turkije?

De gemiddelde kosten van IVF in Istanbul, Turkije zijn €2.150. Deze prijs is inclusief stimulatie van de eierstokken, echografisch onderzoek, eicelpickup, algehele narcose, IVF of ICSI, uitbroeden met behulp van laser, embryoscopie, embryotransfer, follow-up en raadpleging van de resultaten. De prijs is ook inclusief hotelaccommodatie en luchthaventransfer.


Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken, kunnen wij u helpen om uw procedure tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Wat is de leeftijdsgrens voor in-vitrofertilisatie in Turkije?

De leeftijdsgrens voor in-vitrofertilisatie in Turkije is 46 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt opgelegd door de menopauze. Het begin van de menopauze vermindert de kansen van een vrouw om een kind te krijgen aanzienlijk, voordat de procedure definitief onmogelijk wordt.

Er zijn een groot aantal klinieken die in-vitrofertilisatie aanbieden in Turkije. De bekendste zijn Memorial Bahçelievler Hospital, Hisar Hospital Intercontinental, Jinemed Hospital, Medicana International Istanbul Hospital en Anadolu Medical Centre.

De hele in-vitrofertilisatieprocedure in Turkije vereist een verblijf van 13 tot 17 dagen. Dit geeft de arts de tijd om het sperma te onderzoeken, de vrouwelijke hormonen te stimuleren om de eicellen te verkrijgen, de eisprong op gang te brengen en vervolgens de embryo’s over te brengen.

Het aantal IVF-pogingen dat in Istanbul mogelijk is, hangt af van de kliniek waar u terecht kunt. Als algemene regel is het beperkt tot 4 pogingen. Merk op dat IVF met restembryo’s niet is toegestaan om meerlingzwangerschappen te beperken: er zijn maximaal 2 embryo’s per poging toegestaan.

Het succespercentage voor IVF in Turkije varieert tussen 40% en 50% voor jonge koppels, maar kan oplopen tot maximaal 70% voor de meest ontvankelijke patiënten. Het percentage daalt tot 25-30% voor koppels ouder dan 40, maar kan oplopen tot meer dan 50% voor de meest gelukkige koppels.

Het minimale verblijf in Turkije voor in-vitrofertilisatie is 12 dagen, en zelden langer dan 18 dagen. De procedure vereist tijd tussen de stimulatie van hormonen om oöcyten te verkrijgen en de ovulatie op gang te brengen, en vervolgens het implanteren van de embryo’s.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️