Tandheelkundige implantaten in Turkije

tandheelkundig implantaat
Geschreven door Émilie

Overweegt u een tandheelkundig implantaat in Turkije, in Istanbul? Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor succesvolle tandheelkundige implantaten in Turkije.

BesteKlinieken.com biedt informatie over tandheelkundige implantaatchirurgie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een tandheelkundig implantaat in Turkije?

In Istanbul kost een tandheelkundig implantaat gemiddeld €400. Deze prijs is inclusief de schroef en het abutment. De tandkroon kost €140. Wij bieden een All-Inclusive pakket: implantaten, schroef, abutment, kroon, taxi en hotel in Istanbul.

De procedure wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt ongeveer 1 uur per tand. De operatie vereist 2 reizen naar Istanbul vanwege het genezingsproces. Eén reis voor de schroef en één reis 3 maanden later voor de kroon.

Kosten van tandheelkundige implantaten in Turkije

NucleOss® tandheelkundig implantaat279 €
Medigma® tandheelkundig implantaat339 €
Medentika® tandheelkundig implantaat379 €
Nobel-Biocare® tandheelkundig implantaat500 €
Astra® tandheelkundig implantaat570 €
Straumann® tandheelkundig implantaat679 €

Tandheelkundige implantaten geven u mooie tanden en een charmante glimlach, maar bovenal herstellen ze de primaire functie van tanden: kauwen. Tandheelkundig toerisme aan de Bosporus kan het antwoord zijn op het krijgen van een perfecte glimlach.

Waar wacht u nog op om te kiezen voor een tandheelkundig implantaat in Turkije? Volg de gids.

Schéma d'implant dentaire avec la couronne, le pilier et la vis.
Schema van een tandheelkundig implantaat met kroon, abutment en schroef.

Wat is een tandheelkundig implantaat in Turkije?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst. In de vorm van een schroef vervangt het de wortel van een ontbrekende of beschadigde tand om er kunsttanden in te plaatsen. Dit worden implantaatgedragen tandprothesen genoemd.

Het tandheelkundig implantaat werkt als een schokdemper tussen de tand en het kaakbot en bestaat uit een staafje van 10 tot 15 mm dat dient als bevestigingspunt voor de kunsttand.

Voor- en nafoto’s van onze patiënten

Waarom tandheelkundige implantaten?

Hier zijn de voordelen:

 • Efficiënt en comfortabel kauwen
 • Verbeterde spraak
 • Goede mondgezondheid
 • Een prachtige glimlach
 • Meer zelfvertrouwen en een einde aan hang-ups

Wanneer moet het gebeuren?

Om een tandheelkundig implantaat te laten plaatsen, moet de patiënt zowel de tand als de wortel verloren hebben. Het kan overwogen worden bij volledig ontwikkelde kaken. Als het tandvlees in slechte conditie is, kan een bottransplantaat of sinuslift nodig zijn.

Het is raadzaam om te wachten tot het kaakbot volledig ontwikkeld is voordat u overgaat tot een tandheelkundige behandeling in Istanboel, Izmir of Antalya. Het is daarom aan te raden omte wachten tot uw 18e voordat u uw gebit laat herstellen in Turkije.

Mensen met HIV komen ook in aanmerking voor tandheelkundige implantaten.

Schéma d'un implant dentaire
Schema van een tandheelkundig implantaat

Aan de andere kant zijn de volgende medische aandoeningen niet geschikt voor tandheelkundige implantaten in het buitenland: auto-immuunziekte, reumatoïde artritis, diabetes, hoge bloeddruk en nierfalen.

Welk type implantaat moet ik kiezen in Turkije?

Materialen

Titanium wordt in 70% van de gevallen aanbevolen aan onze patiënten vanwege de voordelige eigenschappen: uitstekende thermische, mechanische en corrosiebestendigheid. Het is ook biocompatibel met het lichaam.

Zirkonia wordt vaker gebruikt voor tandheelkundige facings. Zirkonia is harder dan titanium en de weerstand is ook zeer effectief.

De merken

Dit zijn de merken die wij aanbevelen:

 • NucleOss® tandimplantaat: een merk van goedkope tandimplantaten dat erg populair is in Istanbul. De betaalbare prijs betekent niet dat het van slechte kwaliteit is. Integendeel, het is een van de meest aanbevolen implantaten door de medische instantie FDA.
 • Medentika® tandheelkundig implantaat: een Duits merk dat bekend staat om de productie van tandprothesen. Het staat hoog aangeschreven voor de kwaliteit en precisie van de productie, waardoor tandheelkundige implantologie sneller en veiliger wordt.
 • Straumann® tandheelkundige implantaten: een innovatief merk van topklasse. Het is ook de grootste leverancier van implantaten ter wereld, inclusief Turkije. Het is de Rolls Royce onder de implantaten.
logo Straumann

Hoe werkt de procedure in Istanbul?

Contact leggen

Het eerste consult vindt online plaats. Dit is het eerste contact tussen de kaakchirurg, de medisch coördinator en de patiënt. Zij zal zich concentreren op het verzamelen van de nodige informatie: pathologische voorgeschiedenis, foto’s van de kaak, enz. om de mogelijkheid van een tandheelkundig implantaat vast te stellen.

De consultatie in de praktijk

Het tweede consult vindt plaats in Turkije. Er worden verschillende röntgenfoto’s gemaakt met behulp van een 3D-beeldvormingstechniek. Het tandvlees en botweefsel worden geanalyseerd en er wordt een tandafdruk genomen.

Plaatsen van het tandheelkundig implantaat

Bij deze operatie wordt het implantaat in het tandvlees geplaatst om als wortel te fungeren. De chirurg maakt een incisie in het tandvlees om een tandvleesflap te verwijderen. Vervolgens boort hij diep om het implantaat in te brengen.

De chirurg eindigt met het hechten van het tandvlees en het plaatsen van een genezingsschroef. Er kan ook een tijdelijke tandkroon worden geplaatst.

Pose d'un implant dentaire dans une gencive
Een tandheelkundig implantaat in het tandvlees plaatsen

De genezingsfase

Het tandvlees krijgt rust terwijl het implantaat met het bot vergroeit. Deze fase kan 2 tot 3 maanden duren. Tijdens deze periode is het essentieel om een onberispelijke mondhygiëne te handhaven. U moet ook de door uw chirurg aanbevolen medicijnen innemen.

De tand plaatsen

In deze laatste fase wordt de gebitsprothese op het implantaat geplaatst. De chirurg schroeft een abutment op het implantaat. Dit dient als basis voor de valse tand. De prothese wordt zo gesneden dat deze past bij de vorm, grootte en kleur van de aangrenzende tanden.

Lees meer over tandheelkundige chirurgie in Turkije.

Hoe lang duurt het om een tandheelkundig implantaat te plaatsen in Istanbul?

Een sessie kan tussen de 1 en 3 uur duren. Hoe lang het duurt om een tandheelkundig implantaat te plaatsen, hangt grotendeels af van het aantal implantaten dat geplaatst moet worden. De expertise en professionaliteit van de tandarts bepalen ook de benodigde tijd.

Cabinet dentaire à Istanbul
Tandheelkundige chirurgie in Istanbul

Doet een tandheelkundig implantaat pijn?

Een tandheelkundig implantaat in Istanbul is pijnloos. Het wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de operatie en tijdens de genezingsperiode kunt u echter wat ongemak in uw kaak en tandvlees voelen.

Het innemen van pijnstillers en ontstekingsremmers zal u helpen om de genezingsfase beter door te komen. Aan de andere kant kunnen er bijwerkingen optreden zoals zwelling, oedeem of kleine bloedingen.

Een ijspack die 20 minuten op het gezwollen gebied wordt aangebracht, is voldoende om de zwelling te verminderen.

Hoeveel tandheelkundige implantaten kunnen er in één keer geplaatst worden?

Er kunnen tussen de 4 en 8 tandheelkundige implantaten in één operatie worden geplaatst. De operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd.

De technieken voor het plaatsen van meerdere implantaten in één operatie worden hieronder beschreven:

De All-on-4 techniek

Hierbij worden 4 tandheelkundige implantaten in één keer geplaatst op de dag van de operatie. De 4 implantaten worden op een metalen staaf aan elkaar geschroefd. Op dezelfde dag worden ook tijdelijke prothesen geplaatst, die later na genezing worden vervangen door permanente prothesen.

Lees meer: All-on-4 tandheelkundige behandeling in Istanbul

Schéma d'implant dentaire all-on-4
Diagram van een all-on-4 tandheelkundig implantaat

De All-on-6 techniek

Bij deze techniek worden 6 implantaten tegelijk geplaatst om de ondersteuning van de nieuwe gebitsprothese te versterken. Wij raden deze techniek aan voor de behandeling van mensen die al lange tijd edentate zijn.

Schéma d'implant dentaire all-on-6
Diagram van een all-on-6 tandheelkundig implantaat

Lees meer: All-on-6 tandheelkundige behandeling in Istanbul

Hoe lang duurt het verblijf in Istanbul voor een tandheelkundig implantaat?

De tandheelkundige implantaatprocedure in Turkije vereist twee bezoeken aan Istanbul:

 • Het eerste medische verblijf in Istanbul duurt 5 dagen en maakt het mogelijk om het implantaat in het tandvlees te plaatsen;
 • Het tweede medische bezoek aan Istanbul vindt plaats na genezing, binnen 3 maanden, en duurt 8 dagen om de gebitsprothese te plaatsen. Opgemerkt moet worden dat de prothese zelfs na 6 maanden geplaatst kan worden. Hoe langer u wacht, hoe zekerder u bent van een goede genezing.
Magnifique panoramique d'Istanbul avec une vue sur le Bosphore
Prachtig panoramisch uitzicht op Istanbul met uitzicht op de Bosporus

Voorzorgsmaatregelen

Om het succes van uw tandheelkundig implantaat en een optimaal herstel te garanderen, zijn hier de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen:

 • Stop met roken;
 • Stop enkele weken voor de operatie met alle medische behandelingen. Neem een paar dagen voor de ingreep geen aspirine of ontstekingsremmers;
 • Doe geen inspannende activiteiten vóór de operatie;
 • Zorg dagelijks voor een goede mondhygiëne;
 • Eet geen heet voedsel in de weken na de operatie;
 • Eet vloeibaar voedsel dat niet te gekruid is. Beperk suikerhoudende dranken en drink liever gewoon water;
 • Vermijd het slapen op uw wangen. Slaap niet op uw wangen, maar liever op uw rug;

Hoe lang mag ik niet roken na een tandheelkundig implantaat?

Na het plaatsen van tandheelkundige implantaten raden wij u aan om te stoppen met roken. Rokers lopen namelijk een groter risico om een infectie te ontwikkelen na een botimplantatie. We zijn ons er echter van bewust dat het niet gemakkelijk is om van de ene op de andere dag te stoppen met roken.

We kunnen u alleen aanraden om uw gebruik zo veel mogelijk te beperken, zodat u stap voor stap kunt stoppen met roken, en om het roken pas 3 tot 4 maanden na een implantaat te hervatten.

Coordinatrice avec une patiente
Coördinator met een patiënt

Om uw reis nog aangenamer te maken, bieden wij speciale diensten aan voor mensen met een handicap.

Uw medische reis naar Turkije voorbereiden

Hebt u besloten om de sprong te wagen en naar Istanbul te vliegen om een prachtig gebit te laten aanmeten? Onze coördinator kan uw reis plannen.

stap 1: Kies de beste tandheelkundige kliniek in Turkije

De expertise van een goede chirurg bepaalt de reputatie van een praktijk of kliniek. Vertrouw bij het kiezen van uw kliniek voor tandheelkundige implantaten in Turkije dus op de reputatie van de tandarts: zijn of haar expertise, getuigenissen van patiënten en voor-en-na foto’s.

stap 2: Uw verblijf voorbereiden

De meeste tandheelkundige klinieken in Istanbul bieden all-inclusive pakketten aan: vliegtickets, transfers, accommodatie en tandheelkundige chirurgie in Turkije. Dit type pakket is erg praktisch, omdat alle kosten voor uw reis door de coördinator worden geregeld en georganiseerd.

Video over tandheelkundige implantaten in Turkije

De beste steden in Turkije voor goedkope tandheelkundige ingrepen

Istanbul

De Turkse hoofdstad Istanbul is de perfecte plek om uw glimlach terug te krijgen. De vlucht van Parijs naar Istanboel kost 140 euro. Wat accommodatie betreft, kost een luxe hotelovernachting in Istanbul gemiddeld 60 euro per nacht.

Tot slot is het ook heel eenvoudig om u te verplaatsen in de charmante Turkse hoofdstad. Een taxirit van 1 km kost slechts 0,45 euro.

Izmir of Antalya

Izmir, een havenstad aan de Egeïsche Zee, is een van de aantrekkelijkste steden van Turkije. De luxe hotels van Izmir openen hun deuren voor u voor 50 euro per nacht.

Het zal in deze sublieme Turkse havenstad ook geen gedoe zijn om van uw hotel naar uw kliniek te komen. Taxi’s in Izmir of Antalya kosten gemiddeld €0,53 voor 1 km.

Zie ook: Hollywood Smile in Turkije

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er zijn enkele zeldzame risico’s verbonden aan tandheelkundige implantaten:

 • Beschadiging van tandvlees en bot ;
 • Schade aan bloedvaten;
 • Zenuwbeschadiging ;
 • Problemen met de sinus;
 • Breuk van het implantaat;
 • Tandinfectie.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van de juiste chirurg in Istanbul, Izmir of Antalya, en kies voor een gerenommeerde en ervaren behandelaar om ongemakken te voorkomen.

Opgemerkt moet worden dat het laten plaatsen van een tandheelkundig implantaat in de Islam niet als haram wordt beschouwd. Het is halal en aanvaardbaar als het gebruikt wordt om een defect te verhelpen.

coordinatrice à Istanbul
Voorbereiding van de medische schatting door de coördinator

Hoeveel kost een tandheelkundig implantaat in Turkije?

De gemiddelde kosten van een tandheelkundig implantaat in Turkije zijn €350. Het beste merk implantaat is Straumann®, dat €550 kost. Deze prijs is inclusief het implantaat, het abutment en de porseleinen of zirkonia kroon, evenals postoperatieve follow-up.

Deze prijs kan variëren als bottransplantatie of sinusvulling nodig is. Als u voor Turkije kiest, betaalt u gegarandeerd tot 70% minder dan in Europa, en kunt u zeker zijn van de kwaliteit van de zorg die u krijgt.


Als u moeite heeft met het maken van een keuze, kunnen wij u helpen het beste uit uw ervaring te halen en ervoor zorgen dat uw tandheelkundige implantatie in Turkije een succes wordt.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een tandheelkundig implantaat in Turkije mee?

Fabrikanten garanderen over het algemeen dat hun implantaten tussen de 10 en 15 jaar meegaan. In werkelijkheid is de levensduur van tandheelkundige implantaten, zowel in Turkije als elders, echter veel langer. De prothese kan zelfs het hele leven van de patiënt meegaan.

Het plaatsen van een tandheelkundig implantaat is volledig pijnloos, omdat de patiënt een plaatselijke verdoving krijgt. De moderne technieken die in Turkije worden gebruikt, zorgen ervoor dat het gebied waar de kaakchirurg werkt perfect slaapt.

Het succespercentage voor tandheelkundige implantaten in Turkije is optimaal. Het varieert tussen 90 en 98%, wat overeenkomt met het Europese gemiddelde. Dit percentage geldt niet alleen voor het plaatsen zelf en de weken die daarop volgen, maar ook voor de duurzaamheid van het implantaat op de lange termijn nadat het genezen is.

Het tandheelkundig implantaat wordt rechtstreeks in het kaakbot vastgezet. Het is dus onafhankelijk. Een brug daarentegen rust op de tanden naast de tanden die vervangen moeten worden. Dit betekent dat deze tanden moeten worden gedevitaliseerd om ze te kunnen knippen, wat zonde is als ze gezond zijn.

De meest gebruikte merken in Turkije zijn internationaal bekend. Het zijn Straumann (Zwitsers), Medentika (Duits), Nobel Biocare (Zweeds), BioHorizons (Amerikaans), MIS Implants (Israëlisch) en Neodent (Braziliaans).

Het plaatsen van een implantaat vereist twee bezoeken aan Turkije. De eerste duurt 3 dagen om het implantaat te plaatsen, wat tussen de 1 en 3 uur duurt. De tweede duurt 2 dagen om de kroon te plaatsen, wat minder dan 1 uur duurt. tussen de twee bezoeken zitten 3 tot 6 maanden.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️