Tandprothese in Turkije

tandprothese prijs 1
Geschreven door Melissa

Een gebitsprothese in Turkije is een tandheelkundige voorziening die een ontbrekende tand of kies vervangt of gebitsfouten bedekt. Deze tandprotheses omvatten implantaten, kronen, bruggen, kunstgebitten en facings, en sommige kunnen uitneembaar zijn of permanent in uw mond bevestigd worden.

BesteKlinieken.com informeert u over gebitsprotheses in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een kunstgebit in Turkije?

De gemiddelde kosten van een gebitsprothese in Turkije in Istanbul zijn €900. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 700 euro tot 1100 euro.

ProcedureKosten Turkije
Tandprothese900 €

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese in Turkije is een tandheelkundige voorziening die een ontbrekende tand of kies vervangt of gebitsafwijkingen bedekt. Deze tandprotheses omvatten implantaten, kronen, bruggen, kunstgebitten en facings, en sommige kunnen uitneembaar zijn of permanent in uw mond bevestigd worden.

Ontbrekende tanden en kiezen kunnen om verschillende redenen voorkomen, zoals trauma, tandbederf of schade aan het bindweefsel. Ontbrekende aangeboren tanden zijn ook niet ongewoon. Prothetische tandheelkunde omvat het vervangen van zacht weefsel, ontbrekende tanden of alle tanden met behulp van verschillende kunstmatige methoden. Prothetische tandheelkunde omvat ook het vervangen van beschadigde tanden door kronen, d.w.z. het vervangen van het zichtbare deel van de tand.

Wat voor soort prothetische oplossingen zijn er?

Tandheelkunde in Turkije geeft u toegang tot uitneembare en vaste prothesen. Vaste prothetische opties maken gebruik van bruggen en kronen, die in de mond worden gecementeerd. Uitneembare protheses omvatten gedeeltelijke en volledige gebitsprotheses.

Wat wordt er gerepareerd met kronen?

Een ernstig beschadigde tand kan worden gecorrigeerd met een kroon. Als u aanzienlijk tandbederf hebt en een tand meerdere malen is gevuld of als de tand donkerder is geworden, bijvoorbeeld als gevolg van een wortelkanaalbehandeling, is een kroon een uitstekende behandelingsoptie.

De kroon verbetert het uiterlijk van de tand en versterkt de tand. De tand die gekroond moet worden, wordt geslepen tot een kleine steunpilaar waarop de kroon wordt gemaakt. Een tandtechnicus maakt een individuele kroon volgens de occlusie van de patiënt, op basis van modellen die door een tandarts zijn gemaakt, en deze wordt op het abutment van de tand of kies gecementeerd.

De kroon kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van goud, keramiek of verschillende metaallegeringen. Als de tand of kies volledig ontbreekt en vervangen wordt door een tandheelkundig implantaat, wordt de kroon op het implantaat vastgezet.

Wat kan er vervangen worden door een brug en een gedeeltelijke prothese?

Eén of meer ontbrekende tanden kunnen worden vervangen door een implantaat, een brug of een gedeeltelijke prothese. Een brug wordt bevestigd aan de tanden naast de ontbrekende tand, en deze worden gekroond. Daarnaast kan een spleet die veroorzaakt wordt door het ontbreken van veel tanden of kiezen door een brug worden overbrugd. Net als kronen kunnen bruggen van verschillende materialen worden gemaakt.

In tegenstelling tot een brug is een gedeeltelijke prothese een uitneembare protheseoplossing. Een gedeeltelijke prothese kan bijvoorbeeld een plaat van metaal of acrylplastic zijn waarop kunsttanden worden bevestigd. Wanneer de gedeeltelijke prothese in de mond wordt geplaatst, worden de ruimtes die door de ontbrekende tanden zijn ontstaan, bedekt door de kunsttanden.

Wat gebeurt er als alle tanden ontbreken?

Als u alle tanden en kiezen mist, wordt een volledige prothese gebruikt als prothetisch alternatief. Een volledige prothese is een uitneembaar hulpmiddel dat alle tanden en kiezen vervangt. Een gebitsprothese in Turkije kan zelfs in de mond vastgehecht worden met behulp van bepaalde implantaten. In dit geval kan de prothese nog steeds verwijderd worden om zelf gereinigd te worden.

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

Wennen aan een kunstgebit kan in het begin enige tijd duren. Bovendien passen de weefsels in de mond zich voortdurend aan, waardoor de pasvorm van het kunstgebit kan verminderen. De pasvorm van het kunstgebit wordt tijdens regelmatige bezoeken aan de tandarts onderzocht, en indien nodig kan het kunstgebit opnieuw worden uitgelijnd. Een goede mondhygiëne verlengt over het algemeen de levensduur van een kunstgebit. Een goed gereinigd kunstgebit kan eeuwig meegaan.

Uw kunstgebit verzorgen

Het is een goed idee om boven een opgevouwen handdoek of een bak met water te gaan staan wanneer u uw kunstgebit verzorgt, voor het geval u het per ongeluk laat vallen. Poets uw kunstgebit elke dag (bij voorkeur met een kunstgebitborstel) om tandplak en voedselresten te verwijderen en te voorkomen dat er blijvende vlekken op komen. Gebruik geen borstel met harde haren, want die kunnen het kunstgebit beschadigen. Let vooral op het reinigen van de tanden onder de metalen slotjes van de prothese. Tandplak dat zich aan de onderkant van de beugels vastzet, verhoogt het risico op tandbederf.

Een mild afwasmiddel of handzeep is ook geschikt voor het reinigen van gebitsprotheses. Andere soorten huishoudelijke schoonmaakmiddelen en veel tandpasta zijn te schurend en mogen niet worden gebruikt om een kunstgebit schoon te maken. Een kunstgebit kan zijn juiste vorm verliezen als het niet vochtig wordt gehouden. Voor het slapen gaan moet het kunstgebit in water of een weekoplossing worden gelegd. Maar als het kunstgebit metalen hulpstukken heeft, kunnen deze vlekken krijgen als u ze in een weekoplossing legt.

Zelfs met een volledige prothese moet u een goede mondhygiëne handhaven. Poets elke ochtend uw gehemelte, tandvlees en tong met een zachte borstel voordat u uw kunstgebit in doet. Dit verwijdert tandplak en stimuleert de bloedsomloop in de mond. Het kiezen van evenwichtige voeding is essentieel voor het behouden van een gezonde mond.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Melissa

Mijn naam is Mélissa en sinds 2014 werk ik als medisch en wetenschappelijk schrijver. Ik heb uitgebreide ervaring in het schrijven van regelgevende en medico-marketingdocumenten over een breed scala aan therapeutische gebieden.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️