Mamamakeover in Turkije

mama makeover istanbul 1
Geschreven door Laurence

De Mommy Makeover-operatie wordt gekozen door vrouwen die moeder zijn geworden en die een borstvergroting, liposuctie of buikwandcorrectie nodig hebben om hun oude lichaamsvorm terug te krijgen.

BesteKlinieken.com informeert u over Mommy Makeover in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Mamamakeover in Turkije

De gemiddelde kosten van een Mommy Makeover in Turkije zijn €4.700. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 4.000 euro tot 6.500 euro. Deze prijs is inclusief de borstlift, buikwandcorrectie en liposuctie. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 3 uur. De verblijfsduur in Istanbul is 7 dagen, en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. Het eindresultaat is binnen 7 maanden zichtbaar.

Mamma Makeover4500 €
Liposuctie2200 €
Borstlift2000 €
Buikwandcorrectie2800 €

Wat is een “Mommy Makeover”, of “body contouring”?

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding ondergaat het lichaam van een vrouw veranderingen door gewichtstoename. De borsten groeien en de buik wordt groter. Tenzij het lichaam heel goed geneest en de elasticiteit van de huid heel goed is, hebben vrouwen geen Mommy Makeover nodig.

Maar over het algemeen hebben vrouwen een Mommy Makeover nodig omdat hun buik is uitgezakt, omdat ze het hardnekkige vet rond hun middel niet kwijt kunnen of omdat hun borsten zijn uitgezet

Hoewel het ondergaan van meerdere operaties tegelijkertijd ontmoedigend kan zijn, is het, als de patiënt in goede gezondheid verkeert, volledig gunstig.

Photo de face et de dos d'un Mommy Makeover
Voor- en achterfoto van een Mommy Makeover

Veel vrouwen zijn geïnteresseerd in deze cosmetische operatie na de bevalling. Dit komt omdat hun kind geen borstvoeding hoeft te krijgen en vrouwen hun oude lichaam terug willen, of in ieder geval een lichaam dat er voldoende op lijkt. Weinig mensen weten wat een Mommy Makeover is.

Patiënten die naar Turkije komen voor een Mommy Makeover weten dat ze goede resultaten en een natuurlijke uitstraling zullen krijgen. Deze operatie wordt gekozen door vrouwen die moeder zijn geworden en die een borstvergroting, buikwandcorrectie of buikwandcorrectie nodig hebben om hun oude lichaamsvorm terug te krijgen. Afhankelijk van het profiel van de patiënt kunnen ook andere operaties gepland worden.

Wat is een Mommy Makeover?

Een Mommy Makeover is een vrij standaard mix van plastische chirurgie die tegelijkertijd wordt uitgevoerd: een borstlift, een buikwandcorrectie en liposuctie (meestal van de buik).

Dit zijn over het algemeen de meest voorkomende ingrepen. Een borstverkleining of -vergroting kan echter ook worden uitgevoerd op verzoek van de patiënt of op voorstel van de arts.

Vrouwen die een keizersnede hebben gehad, kunnen hun litteken ook laten corrigeren. In sommige gevallen is deze procedure bijna vergelijkbaar met een volledige lichaamstransformatie.

Het goede aan een Mommy Makeover is dat de resultaten in één keer worden bereikt en dat de hersteltijden voor verschillende procedures worden samengevoegd. Een vrouw krijgt in één keer het lichaamsbeeld dat ze wil. Dit kan in zekere zin ook body contouring worden genoemd, omdat uw lichaam opnieuw gevormd, aangepast of veranderd wordt.

Simulation photo avant et après d'un Mommy Makeover
Voor-en-na fotosimulatie van een Mommy Makeover

Waarom een mammamakeover de beste keuze is

Wanneer Daarnaast is er na elke operatie de hersteltijd, de pijn. Met de Mommy Makeover procedure in Turkije doet de patiënte alles in één keer en kan ze zich concentreren op haar herstel in plaats van zich fysiek en mentaal voor te bereiden op de volgende operatie.

Cosmetische chirurgie na de bevalling in Istanbul

Na de zwangerschap wordt het lichaam van een vrouw op vele manieren aangetast: de borsten kunnen leeglopen of verslappen, de buik kan verslappen of er kan hardnekkig vet zijn, de borsten kunnen te groot zijn geworden.

De kliniek zal daarom waarschijnlijk minstens drie van de hieronder beschreven ingrepen uitvoeren. Natuurlijk kan de patiënt tijdens het consult zeggen: “Ik wil deze cosmetische ingreep niet”. De plastisch chirurg in Istanbul moet echter adviseren wat het beste is.

Tracé pour un Mommy Makeover
Plaatsen voor een Mommy Makeover

Borstlift en implantaten

Tijdens het consult wordt de patiënte gevraagd welke maat ze zou willen hebben en wordt de borst gecontroleerd op verzakking. Implantaten worden over het algemeen gekozen op basis van de grootte van de borstzakken en het lichaam van de patiënt.

Sommige patiënten willen geen implantaten (zeer zelden) en zijn tevreden met een eenvoudige facelift, dus wordt er alleen een facelift uitgevoerd. Zie voor meer informatie over mastopexie onze pagina over borstliftchirurgie.

Borstverkleining

Deze procedure alleen komt vrij vaak voor. Maar met de Mommy Makeover procedure is het niet de meest voorkomende. Als de patiënt echter een klein lichaam heeft, maar haar borsten te groot zijn geworden naar haar zin, kan een borstverkleining worden uitgevoerd in plaats van borstimplantaten. Ga voor meer informatie over deze procedure naar onze pagina over borstverkleining in Turkije.

Tracé pour un Mommy Makeover
Plaatsen voor een Mommy Makeover

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie is een procedure om de buik platter te maken en overtollige huid te verwijderen. Als de hoeveelheid vet of huid niet te groot is, kan de arts besluiten om een mini-abdominoplastiek uit te voeren. Als het teveel aan vet of huid echter te groot is, kan de arts kiezen voor een buikwandcorrectie.

Video met uitleg over de Mommy Makeover

Liposuctie

Na een zwangerschap is het normaal om vet te hebben dat niet weggaat, zelfs als de patiënt gesport en gedieet heeft, gaat het soms gewoon niet weg. Liposuctie is daarom een goede keuze. Er zijn verschillende liposuctie technieken.

 • Liposuctie van de buik, heupen en billen
 • High-definition laserliposuctie
Tracé d'un chirurgien pour un Mommy Makeover
Het schema van een chirurg voor een Mommy Makeover

Tijdens het consult vertelt de plastisch chirurg u welke techniek hij of zij gaat gebruiken. Aangezien elke techniek anders is, variëren de prijzen dienovereenkomstig. Kijk voor meer informatie over deze procedure op onze pagina over liposuctie in Turkije.

Mammaverjonging in Turkije

De laatste jaren is er veel vraag naar cosmetische chirurgie in Turkije door buitenlanders, met name voor de mammaverjonging, omdat Turkse plastisch chirurgen deze ingreep al vele jaren uitvoeren en daardoor veel ervaring hebben opgedaan.

De respons van onze voormalige patiënten bewijst dat chirurgen, dankzij hun schat aan informatie, natuurlijk ogende plastische chirurgische resultaten voor moeders kunnen bereiken. Zo kunnen onze patiënten er zeker van zijn dat ze volgens de regels van de kunst worden geopereerd.

Na hun plastische chirurgische ingreep in Istanbul gaan onze patiënten graag door de stad toeren, want winkelen in Istanbul is heel betaalbaar, net als de prijs van de ingreep.

Ensemble de silhouettes féminines
Set vrouwelijke silhouetten

Een Mommy Makeover operatie in Turkije duurt meestal tussen de 3 en 7 uur en wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Onze nazorgservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar tijdens uw verblijf in Turkije, voor het geval u pijn of ongemak ervaart na de operatie.

Voordelen van Mommy Makeover in Turkije

BesteKlinieken.com biedt all-inclusive mama makeover pakketten. Wij werken alleen met de beste gespecialiseerde klinieken.

Het behandelingspakket dat onze patiënten tijdens hun behandeling in Istanbul ontvangen, omvat alles wat ze maar nodig kunnen hebben en biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding:

Tracés du chirurgien avant opération
Pre-op tracings door de chirurg
 • Mommy Makeover met een van de beste chirurgen van Istanbul
 • Verblijf van 6 nachten in een 4-sterrenhotel
 • Meestal 2 nachten in het ziekenhuis
 • Vervoer van luchthaven naar hotel per privéauto
 • Persoonlijke gastheer
 • Gratis controle en periodieke follow-up

Resultaten van de mammamakeover

De Mommy Makeover procedure is eindelijk voorbij. Maar daar houdt het niet op. De resultaten zijn niet blijvend, tenzij de patiënt zich niet aan bepaalde regels houdt.

Na de ingreep moeten patiënten zich aan een voedzame en actieve levensstijl wijden. Dit is de meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat de resultaten van de mommy makeover heel lang blijven. Het dieet dat patiënten kiezen en de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze doen zullen een directe invloed hebben op de consistentie van uw resultaten.

Tracès du chirurgien avant une mommy makeover
Instructies van de chirurg vóór een mammamakeover

Een geschikt dieet bestaat normaal gesproken uit eiwitten, verse groenten en volkoren granen. Natuurlijk is iedereen anders en sommige patiënten zien de voordelen van het werken met een gekwalificeerde voedingsdeskundige. Hetzelfde geldt voor de bereidheid om met personal trainers te werken, zodat ze een fitnessprogramma kunnen vinden dat zowel bij hun lichaam als bij hun levensstijl past.

Met andere woorden, het eindresultaat van een Mommy Makeover kan aanzienlijk zijn en lang duren, maar het hangt allemaal af van de patiënt. Om de vorming van nieuw vet te voorkomen en haar nieuwe figuur te behouden, moet de patiënte ook een inspanning leveren. De hoeveelheid werk hangt uitsluitend af van de behoeften en fysieke kenmerken van de patiënt.

Tracés du chirurgien avant une chirurgie post-accouchement
Tracings van de chirurg vóór de postoperatieve ingreep

Postoperatieve follow-up :

 • Week 1: De moeilijkste herstelperiode na de Mommy Makeover procedure. Het lichaam van de patiënt zal in een staat van trauma verkeren, waardoor patiënten niet meer kunnen doen dan slapen, eten, naar het toilet gaan of net genoeg bewegen om hun bloed te laten circuleren.
 • Week 2: De patiënt begint een verschil te merken in hoe ze zich voelt. Dit kan pijnlijk en gevoelig zijn in de gebieden die de operatie hebben ondergaan
 • Week 3: Deze week is het moeilijkst. De genezing verloopt niet zo snel als voorheen, maar de patiënte zal zich nog steeds moe voelen.
  De patiënt moet zoveel mogelijk tijd nemen voor een goede genezing. Het is daarom een goed idee als hij iemand bij zich heeft om hem te helpen (vriend of familielid).
 • Week 4: De zwelling is afgenomen en de patiënt zou zich energieker moeten voelen.
 • Weken 5 en 6: De patiënt zou grote veranderingen moeten gaan voelen. Patiënten kunnen hun gebruikelijke oefeningen hervatten, maar met een gematigde intensiteit. De zwelling moet afnemen en de incisies moeten gesloten zijn.
Simulation avant après
Voor en na de simulatie

Het kan tot een jaar duren voordat de zwelling volledig verdwenen is. Als de patiënt een buikwandcorrectie heeft gehad, is dit normaal.

Mamamakeover in Turkije

In de loop der jaren is plastische chirurgie steeds populairder geworden. Omdat het “in de mode” is geworden, zijn mensen het gaan doen om zich lichamelijk en geestelijk beter te voelen. De prijzen zijn echter niet gedaald.

Daarom zijn patiënten naar andere landen gaan kijken. Turkije is bijvoorbeeld een zeer populair land voor plastische chirurgie geworden, omdat de prijzen betaalbaar zijn en omdat de Turkse plastische chirurgen zeer ervaren zijn.

Als patiënten de kosten van een Mommy Makeover vergelijken met de prijs in hun eigen land, merken ze dat de kosten in Istanbul erg laag zijn en dat de kwaliteit van de artsen erg hoog is. Het is dus een win-winsituatie voor patiënten die naar Turkije komen.

Photo avant et après d'une Mommy Makeover en Turquie
Voor- en nafoto van een mammamakeover in Turkije

Turkije is een van de populairste landen voor Mommy Makeover-operaties dankzij de ervaren chirurgen, het grote aantal operaties dat elk jaar wordt uitgevoerd, de positieve resultaten, de redelijke prijzen en de stimuleringsmaatregelen van de overheid voor medisch toerisme.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s zijn tijdens een Mommy Makeover:

 • Slechte genezing van de incisies ;
 • Verlies van gevoel in de tepel;
 • Lekkage of verplaatsing van implantaten;
 • Capsulaire contracties;
 • Beschadiging van het borstweefsel;
 • Onvermogen om borstvoeding te geven.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Merk op dat in de islamitische religie een mammamakeover niet haram is. Het wordt geaccepteerd als het bedoeld is om een defect aan het lichaam te verwijderen.

Er zijn speciale voorzieningen getroffen om mensen met een handicap een aangenaam verblijf te garanderen. Onze kliniek is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Advies voor en na de operatie in Istanbul

De operatie wordt geannuleerd als de mogelijkheid bestaat dat de patiënt zwanger is of gezondheidsproblemen heeft (de anesthesist zal dit controleren voordat de patiënt naar de operatiekamer wordt gebracht).

Twee weken voor de operatie:

 • Drink geen alcohol en rook niet. Nicotine beïnvloedt de bloedsomloop, wat het resultaat van uw operatie kan beïnvloeden en het risico op complicaties door de anesthesie kan verhogen.
 • Stop met het innemen van producten die ibuprofen (Advil, Motrin), aspirine, ontstekingsremmers of vitamine E bevatten.
Photo avant et après d'une Mommy Makeover de dos en Turquie
Voor- en nafoto van een rug-Mommy Makeover in Turkije

Een dag voor de operatie

 • NA MIDDERNACHT NIETS MEER ETEN OF DRINKEN.

De dag van de operatie:

 • Neem een douche voordat u naar het ziekenhuis gaat.
 • Draag geen make-up. Er mag geen product op het haar zitten en nagellak en valse wimpers moeten verwijderd worden.
 • Neem een tas met loszittende kleding en comfortabele schoenen mee.
 • Draag geen sieraden en neem geen waardevolle spullen mee.

Postoperatieve instructies:

Silhouhette féminine avec tracés du chirurgien
Vrouwelijk silhouet met de tracings van de chirurg
 • Afhankelijk van de intensiteit van de pijn die de patiënt voelt, zal de arts de verpleegkundigen opdragen om zoveel mogelijk pijnstillers toe te dienen. De chirurg zal dan de nodige medicatie voorschrijven.
 • 5 tot 10 dagen later kunnen patiënten weer aan het werk.
 • gedurende 1-3 weken hebben patiënten blauwe plekken.
 • gedurende 2 tot 8 weken hebben patiënten last van zwelling.
 • Gedurende 1 tot 3 weken zullen de liposuctiegebieden gevoelig, gevoelig en zelfs gevoelloos zijn.
 • Borstchirurgiepatiënten kunnen verwachten dat hun borsten 2 tot 3 weken gevoelig zijn.
 • Afhankelijk van het type hechtingen dat de arts heeft gebruikt, kunnen deze, als ze niet oplosbaar zijn, 6 tot 8 dagen na de operatie door een chirurg worden verwijderd
 • Een week na de operatie kunnen patiënten licht lopen en voorwerpen optillen.
 • Gedurende 6 weken moeten patiënten het rustig aan doen.

Patiënten die de Mommy Makeover-operatie in Istanbul ondergaan, blijven 2 nachten in het ziekenhuis en de operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Het is heel belangrijk dat patiënten de instructies van hun plastisch chirurg opvolgen om ervoor te zorgen dat hun genezingsproces vlot verloopt.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een Mommy Makeover in Turkije?

Een Mommy Makeover corrigeert lichamelijke onvolkomenheden die tijdens de zwangerschap zijn ontstaan. Het is een cosmetische operatie die u maar één keer in uw leven ondergaat, want de resultaten zijn blijvend. Zolang u er een gezonde levensstijl op nahoudt en niet opnieuw zwanger wordt.

De Mommy Makeover is een combinatie van verschillende operaties die tegelijkertijd worden uitgevoerd. De ingreep is niet pijnlijk, omdat deze onder algehele narcose wordt uitgevoerd. Als u wakker wordt, kan er echter wat verdraagbaar ongemak zijn in de gebieden die geopereerd worden.

Turkije onderscheidt zich steeds meer van andere bestemmingen, vooral dankzij het hoge slagingspercentage voor cosmetische chirurgie. De Mommy Makeover is bijvoorbeeld 95% succesvol in Turkije! Er zijn hier moderne klinieken opgezet met de beste chirurgen van Europa.

De resultaten van postnatale chirurgie zijn langdurig en blijvend. Om uw nieuwe figuur te kunnen waarderen, moet u echter zes maanden na de operatie wachten. Dit is de tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat alle geretoucheerde gebieden genezen zijn en dat er geen oedeem of blauwe plekken zijn.

Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een Mommy Makeover is dat u niet van plan bent om opnieuw zwanger te worden. Een volgende zwangerschap is geen contra-indicatie. Dit zal echter wel het resultaat van de Mommy Makeover veranderen. Het zal dus nodig zijn om na de zwangerschap nog een operatie te ondergaan.

Aangezien de Mommy Makeover-operatie meerdere esthetische ingrepen in één omvat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze allemaal op dezelfde dag worden uitgevoerd. Omdat ze allemaal op dezelfde dag worden uitgevoerd, hoeft u maar één nacht in het ziekenhuis door te brengen. Het totale medische verblijf in Turkije is 7 dagen.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️