Tandheelkundige chirurgie in Turkije

tandheelkundige zorg Turkije
Geschreven door Laura

Bent u van plan een tandheelkundige ingreep te ondergaan in Turkije? Implantaten, kronen en facings in Istanbul. Hoeveel kost het in Istanbul? Ons advies over het laten doen van uw tanden in Turkije.

BesteKlinieken.com biedt informatie over tandheelkundige behandelingen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Wat kost een tandheelkundige ingreep in Turkije?

De kosten van een tandheelkundige ingreep in Turkije zijn zeer betaalbaar. U kunt tot 50% tot 70% besparen op uw tandheelkundige behandeling. Reken op €350 voor een tandheelkundig implantaat, €250 voor het bleken van uw tanden, €230 voor een tandheelkundig fineer en €140 voor een tandheelkundige kroon. Het gemiddelde verblijf in Istanbul is 10 dagen. De prijs is inclusief verdoving, de operatie en medicijnen.

Pijler ABtandheelkundig implantaat 350 €
Tandbleken250 €
Keramischetandvernis 230 €
Emaxtandheelkundige kroon 140 €

Uw tanden laten doen in Istanbul: het nieuwe eldorado

Tandheelkundige chirurgie in Turkije is nog steeds de beste manier om uw tanden goedkoop te laten herstellen en weer een perfecte glimlach te krijgen. Op deze manier kunnen de tanden hun verschillende rollen volledig vervullen: functioneel, fonetisch en esthetisch.

In Europa worden jaarlijks naar schatting 400.000 tandheelkundige implantaten geplaatst. In Turkije worden jaarlijks ongeveer 700.000 tandheelkundige ingrepen uitgevoerd. Deze cijfers kunnen worden verklaard door het feit dat Turkije een wereldwijde bestemming voor tandheelkundige behandelingen is geworden.

Het land biedt enkele van de meest betaalbare prijzen ter wereld, met prijzen die 60% lager liggen dan die in Europa, België, Spanje en elders. Maar het is niet alleen de prijs die aantrekkelijk is, het is het hele aanbod dat erbij hoort.

patiente chez le dentiste
Een patiënt bij de tandarts

De afgelopen tien jaar hebben Antalya en vooral Istanbul het concept van tandartstoerisme in Turkije ontwikkeld. Het idee is om een vakantie aan te bieden die lijkt op topklasse toerisme (reis, ontdekking, comfortabel hotel, vertaalservice, persoonlijke begeleiding, enz.) en een medische ingreep omvat (tandheelkundige behandeling, implantaten, kronen, enz.) Voor een nieuw gebit.

Medisch toerisme is een belangrijk onderdeel van de Turkse economie, omdat het prijsbeleid door de staat wordt gecontroleerd via speciale voorschriften. Het land staat ook aan de spits van de technologie als het gaat om tandheelkundige faciliteiten, waardoor snelle, effectieve operaties kunnen worden uitgevoerd. Alle patiënten met HIV worden geaccepteerd.

Er zijn speciale voorzieningen ontworpen om onze vestiging toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

Voor- en na foto’s

implant dentaire turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Extraction dentaire  Implant dentaire à Istanbul
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après

Tandheelkundige behandeling in Turkije

Uw tanden laten doen in Turkije is goedkoop. Daarom komen patiënten uit ontwikkelde landen in Europa, Amerika en Azië vaak naar Istanbul of Antalya voor tandheelkundige implantaten, tandheelkundige kronen, tandheelkundige facings(Hollywood Smile) en ook voor het bleken van tanden.

patiente chez le dentiste
Patiënt bij de tandarts

Terugkerende gebitsproblemen

Mondgezondheid is een grotere zorg voor vrouwen dan voor mannen. Vrouwen gaan naar de tandarts voor preventieve zorg, terwijl mannen alleen een afspraak maken om gebitsproblemen te behandelen.

Tandheelkundige behandeling voor vrouwen

Voor vrouwen behoren tandinfecties, gingivitis en bloedend tandvlees tot de belangrijkste tandproblemen die aanleiding geven tot een bezoek aan de tandarts.

Chirurgie dentaire chez la femme
Tandheelkundige chirurgie voor vrouwen

Deze problemen worden verergerd door hormonale pieken veroorzaakt door zwangerschap, psychologische en/of obsessieve stoornissen, anticonceptie of de menopauze. Loszittende en afvallende tanden zijn ook redenen voor een consult.

Tandheelkundige behandeling voor mannen

Terugkerende gebitsproblemen bij mannen zijn onder andere gingivitis, infecties, abcessen en tandbreuken. Deze worden bevorderd door roken, slechte tandhygiëne en sportactiviteiten.

Chirurgie dentaire chez l'homme
Tandheelkundige chirurgie bij mannen

Mannen ontwikkelen vaak trauma’s aan de mond en tanden tijdens contactsporten.

Populaire tandheelkundige behandelingen in Turkije

In Turkije zijn er drie soorten tandheelkundige ingrepen die het populairst zijn bij Europese en internationale patiënten. Dit zijn tandheelkundige implantaten, tandheelkundige facings (Hollywood Smile) en tandheelkundige kronen.

Tandheelkundige implantaten in Turkije

 • Definitie: Een tandheelkundig implantaat is een implantaat dat in het kaakbot wordt ingebracht om als kunstwortel of ankerpunt te fungeren. Vervolgens kan er een kunsttand of kroon op worden bevestigd. Het doel is om de esthetiek en de essentiële functie van de tand te behouden: kauwen. Het behoudt ook de aangrenzende tanden, het evenwicht van de kaak en de stabilisatie van kunstgebitten.
 • Wanneer worden tandheelkundige implantaten gebruikt in Turkije?
  Uw Turkse tandarts kan u een tandheelkundig implantaat aanraden als u een tand of kies moet vervangen waarvan de wortel in slechte staat is. Tandheelkundige implantaten worden ook aanbevolen wanneer één of meer tanden verloren zijn gegaan of geëxtraheerd zijn en een vast kunstgebit nodig is. Het implantaat ondersteunt het kunstgebit en zorgt voor stabiliteit.
Schéma de l'implant dentaire
Schema van een tandheelkundig implantaat

Wat zijn de verschillende soorten tandheelkundige implantaten?

 • Titanium tandheelkundige implantaten: Titanium is een overgangsmetaal met een hoge thermische, mechanische en corrosiebestendigheid. Het wordt vastgezet in het bot of in het tandvlees als het kaakbot te dun is.
 • Zirconia tandheelkundige implantaten: Zirconia is een polykristallijne keramiek die een moleculaire modificatie heeft ondergaan om het zachter en resistenter te maken. Het is wit van kleur en discreter dan titanium implantaten.

Hoe wordt een tandheelkundig implantaat geplaatst in Turkije?

Het plaatsen van een tandheelkundig implantaat is een poliklinische procedure waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is. Het wordt in fasen uitgevoerd.

In de eerste fase worden er verschillende röntgenfoto’s gemaakt en worden de implantaten op maat gemaakt voor de patiënt.

De tweede fase bestaat uit een extractiesessie, gevolgd door een bottransplantaat indien nodig, en tot slot het plaatsen van het implantaat als dit tijdens dezelfde sessie mogelijk is. De chirurg maakt een incisie in het tandvlees om een implantaat van 5 tot 15 mm in te schroeven of vast te zetten. Hij sluit af met hechtingen om de genezing te bevorderen. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Video van een tandheelkundig implantaat in Istanbul, Turkije

Hoe lang gaat een dentaal implantaat in Istanbul mee?

De levensduur van een tandheelkundig implantaat in Istanbul kan langer zijn dan die van een mens. Er worden hoogwaardige, zeer resistente materialen gebruikt; de operatie wordt uitgevoerd door een ervaren implantoloog, die rekening houdt met alle beperkingen en assen van het kauwen.

De levensduur van het implantaat hangt ook af van de mondhygiëne van de patiënt en het onderhoud van de kroon of prothese die op het implantaat bevestigd is.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Tandheelkundige implantaten worden niet aanbevolen als het tandvlees ziek of in slechte conditie is, of als er onvoldoende bot is. Het wordt ook niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen die aan osteoporose lijden.

Zoals bij elke operatie bestaat er een risico op zwelling rond het implantaat, infectie, laesies en schade aan aangrenzende tanden. Deze problemen zijn gemakkelijk te behandelen.

Doet de operatie pijn? Zo ja, hoe lang?

De operatie zelf doet geen pijn, omdat deze onder narcose wordt uitgevoerd. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kan de patiënt echter wat ongemak of pijn ervaren, die na een paar dagen afneemt na het innemen van pijnstillers of antibiotica. Volg de voedingsadviezen van de tandarts om verergering te voorkomen.

Minimale verblijfsduur in Istanbul of Antalya

Voor tandheelkundige implantaten gevolgd door kronen of bruggen is de minimale verblijfsduur 5 tot 7 dagen.

Hoeveel kost een tandheelkundig implantaat in Turkije?

De kosten van een tandheelkundig implantaat aan de oevers van de Bosporus kunnen tot 70% goedkoper zijn dan in Europa. Reken op een prijs tussen €220 en €570 voor een tandheelkundig implantaat in Istanbul.

Schéma de l'implant dentaire
Diagram tandheelkundige implantaten

Facings in Turkije

 • Definitie: Een tandvernis (of Hollywood Smile) is een omhulsel dat over het zichtbare deel van de tanden wordt geplaatst. Deze microprothese, die het buitenoppervlak van de tand bedekt, heeft een puur esthetische functie.

  Het wordt gebruikt om een structureel defect of een gebarsten of verkleurde tand te corrigeren. Het kan gebruikt worden om de vorm, kleur en uitlijning van tanden te veranderen, maar vooral om esthetische defecten te verbergen en snel een mooie glimlach te herstellen.
 • Wanneer worden tandheelkundige facings gebruikt in Turkije?
  Uw Turkse tandarts kan tandheelkundige facings aanraden voor tanden die gebarsten, gebroken, verkleurd of verkeerd geplaatst zijn. Het kan ook gebruikt worden om chips of spleetjes tussen tanden te repareren. Het is ook het beste alternatief voor het herstellen van witte tanden wanneer het bleken van tanden mislukt is.
Essayage des facettes dentaires
Tandheelkundige facings aanbrengen

Wat zijn de verschillende soorten tandheelkundige facings?

 • Composiet tandvernis: Deze is gemaakt van flexibele harspasta en is voornamelijk bedoeld voor gebarsten tanden. De constructie en het vormen van deze facing wordt rechtstreeks door de Turkse tandarts gedaan, die de facing direct in de mond van de patiënt maakt. Composietveneers kosten minder.

  Ze zijn minder betrouwbaar en minder esthetisch dan porseleinen facings. Veneers kunnen in slechts één dag worden aangebracht. Ze kunnen tot 5 jaar blijven zitten (hoewel het esthetische resultaat na 2 of 3 jaar aanzienlijk kan verslechteren).
 • Tandheelkundige facings van porselein: Tandheelkundige facings worden in een laboratorium op maat gemaakt (grootte, vorm en kleur). Het is stevig en duurzaam tot wel 10 jaar. Er wordt minder tandglazuur verwijderd dan bij een conventionele facing. De prijs is hoger dan voor een conventionele facing. De nabootsing van de kleur van echte tanden is perfect. De kleur blijft behouden omdat ze bestand zijn tegen zuren en kleurstoffen. Ze absorberen geen vocht.
 • Keramische tandvernisjes: Deze zijn gemaakt van een bestendig materiaal met metaalachtige eigenschappen. Het wordt ook op maat gemaakt nadat de tandarts de tanden heeft gevormd.

  Er worden in Turkije twee belangrijke keramische veneers gebruikt: Lumineers voor patiënten met perfect uitgelijnde tanden, en Emax veneers, die een groot aantal aanpassingsmogelijkheden bieden. Het tandweefsel wordt minder beschadigd, maar het kost de patiënt wel meer.

Hoe wordt een Hollywood Smile in Turkije geplaatst?

Er zijn drie stappen bij het fineren in Istanbul. De eerste omvat een masker om de vorm, het uiterlijk en de plaatsing van de toekomstige facings op de patiënt te bepalen.

In de tweede fase worden de facings gemaakt en wordt het glazuur geprepareerd. In de derde fase worden de definitieve facings onder plaatselijke verdoving aangebracht.

De operatie kan tot 4 uur duren voor zes facings. Voordat de definitieve facings geplaatst worden, wordt er een tijdelijke proef uitgevoerd. Deze drie fasen kunnen tijdens verschillende sessies plaatsvinden.

Video met uitleg over het aanbrengen van tandheelkundige facings

Hoe lang gaat een tandvernis in Istanbul mee?

De levensduur van een tandvernis hangt af van het gebruikte materiaal. Hars, dat minder resistent is, kan een paar jaar meegaan. Keramische veneers daarentegen gaan ongeveer 20 jaar mee. Een uitstekende mondhygiëne is vereist om de levensduur te optimaliseren (gebruik van een zachte tandenborstel, regelmatig scrubben, beperking van tabaksgebruik, enz.)

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Facings zijn gecontra-indiceerd bij bruxisme, tanden zonder zenuwen, polycarieuze tanden of parodontale aandoeningen. Het is niet geschikt voor mensen die te veel suiker of zuur eten, of voor verstokte rokers. Na de operatie zijn de risico’s een lichte zwelling van het tandvlees, gevoeligheid voor bepaalde koude of warme voedingsmiddelen en een gevoel van ongemak dat na verloop van tijd verdwijnt.

Doet de operatie pijn? Zo ja, hoe lang?

De operatie doet geen pijn, omdat deze onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. U kunt wat ongemak voelen wanneer de verdoving wegtrekt. Dit kan 1 of 2 dagen duren, omdat u gewend raakt aan de facings.

Minimale verblijfsduur in Istanbul of Antalya

De minimale verblijfsduur in Turkije voor een tandvernis is 6 tot 8 dagen.

Hoeveel kost een tandheelkundige fineer in Turkije?

De prijs van een tandvernis hangt af van het gebruikte materiaal. In Turkije kost een composietveneer tussen €180 en €240, terwijl een keramische veneer tussen €210 en €290 kost.

Schéma sur les facettes dentaires
Schema van tandheelkundige fineren

Tandkronen in Turkije

 • Definitie: Een tandkroon is een kunstmatige prothese die de vorm en functie van een zwaar beschadigde tand herstelt. Hij is vast en stabiel en beschermt een kwetsbare tand die het risico loopt structureel beschadigd te raken. Turkse tandartsen hebben veel ervaring met het plaatsen van kronen. Dit zijn prothesen in de vorm van “kapjes” die op de tanden worden geplaatst.
 • Wanneer wordt een tandkroon geplaatst in Turkije?
  Een tandkroon kan nodig zijn als een tand broos, verkleurd of beschadigd is. Het is ook essentieel om een grote hoeveelheid tandstructuur te vervangen of om kwetsbare tandwanden te beschermen. Tandkronen kunnen ook gebruikt worden om de esthetiek van de tanden te verbeteren.
Schema van tandkronen

Wat zijn de verschillende soorten tandkronen?

Kronen worden in het tandtechnisch laboratorium gemaakt op basis van een tandafdruk of een scan. Ze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, dus de prijs verschilt aanzienlijk.

 • Metaal-keramische kronen: Deze worden gemaakt van een metalen legering en een keramische prothese. Dit is het meest voorkomende type omdat het erg sterk is en lang meegaat.
 • Keramisch-keramische kroon: Deze is volledig gemaakt van biocompatibel keramiek. Hij is doorschijnend en geeft een zeer natuurlijk, esthetisch resultaat.
 • Metalen kronen: Metalen kronen zijn volledig van metaal gemaakt en zijn sterk en bestendig. Ze zijn betaalbaar en verkrijgbaar in drie afwerkingen: goud, zilver en koper. Ze zijn echter niet esthetisch aantrekkelijk, daarom worden ze meestal gebruikt voor tandprothesen.
 • Kunstharskronen: Deze zijn gemaakt van een zachte, gemakkelijk te vormen pasta. Ze worden meestal gebruikt als tijdelijke prothese terwijl uw permanente kroon wordt gemaakt.
 • Metalen porseleinen kronen: Deze hebben een metalen kern en een keramische coating bovenop. Dit is de beste optie qua prijs-kwaliteitverhouding. De kroon imiteert de eigen tand van de patiënt. Dit is de meest populaire kroon in tandheelkundige klinieken in Turkije
 • Metaalvrije kronen: Deze worden als de beste beschouwd, maar zijn erg duur. Het frame van deze kronen is gemaakt van zirkonia. Dit verbetert de esthetiek van de tand en beschadigt de tegenoverliggende tand niet bij het kauwen.

Hoe wordt een tandkroon in Turkije geplaatst?

Het plaatsen van een tandkroon in Istanboel of Antalya omvat een eerste sessie van slijpen om de wanden glad te maken en het vormen van de tand om een tandkroon op maat te maken. In een andere fase wordt een tijdelijke tand gemaakt terwijl de prothese wordt gemaakt.

In de tweede sessie zal de Turkse kaakchirurg de definitieve kroon plaatsen, maar voordat het zover is, zal een proef de perfecte pasvorm van de tandkroon bepalen.

Uitlegvideo over tandkronen

Hoe lang gaat een tandkroon mee in Istanbul?

Een tandkroon kan tot 25 jaar meegaan als aan de juiste voorwaarden wordt voldaan: een uitstekende mondhygiëne, een gezond, evenwichtig dieet en regelmatig onderhoud.

Regelmatig krimpen is nodig om de kroon te beschermen tegen tandbederf en corrosie. Het is ook raadzaam om alcoholgebruik en roken te beperken.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Het plaatsen van een tandkroon is gecontra-indiceerd bij bruxisme, een wortel in slechte staat of een beschadigde kaak. In feite moet een kroon op een gezonde basis worden geplaatst om stevig verankerd te worden en zijn volledige functie te kunnen vervullen.

De meest voorkomende risico’s zijn zwelling na het plaatsen en geïsoleerde pijn. Infecties of het loskomen van de onderliggende tand zijn ook complicaties en moeten snel behandeld worden om ernstigere complicaties te voorkomen.

Doet de operatie pijn? Zo ja, hoe lang?

Een tandkroon wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst, of onder algehele verdoving als er veel tandstructuur bij betrokken is. Als de verdoving is uitgewerkt, kan de patiënt wat pijn of ongemak voelen, dat zou moeten verdwijnen met pijnstillers of antibiotica.

Wat is de minimale verblijfsduur in Istanbul?

Voor het plaatsen van een tandkroon moet u 6 tot 7 dagen in Istanbul of Antalya verblijven.

Hoeveel kost een tandkroon in Turkije?

In Turkije betaalt u tussen €170 en €230 voor een keramische kroon en tussen €190 en €250 voor een zirkoniumkroon.

Schéma illustratif sur les couronnes dentaires
Illustratief diagram van tandkronen

Waarom naar een tandheelkundige kliniek in Istanbul?

Tandheelkundige behandeling in Istanbul, Turkije is niet alleen beschikbaar voor lokale burgers, maar ook voor een zeer groot aantal buitenlandse patiënten. Er zijn veel voordelen verbonden aan een tandheelkundige behandeling in Turkije:

 • Hooggekwalificeerde Turkse tandartsen
 • Geavanceerde tandheelkundige klinieken
 • Hoogwaardige materialen voor prothesen
 • Een meer individuele en persoonlijke benadering
 • Geavanceerde technieken en pijnloze behandeling
 • Comfortabele omstandigheden voor patiënten
Bilan dentaire
Tandheelkundige controle

In de islamitische religie is tandheelkundige chirurgie niet haram. Het is halal en geaccepteerd omdat het bedoeld is om een defect te corrigeren. Neem geen risico’s, vertrouw op BesteKlinieken.com. Wij brengen u in contact met de beste tandheelkundige klinieken tegen de beste prijzen.


Als u moeite heeft met het maken van een keuze, kunnen wij u helpen om uw procedure tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Kunnen patiënten een ziektekostenverzekering afsluiten voor tandheelkundige behandeling in Turkije?

De algemene ziektekostenverzekering in Turkije vergoedt 50% van de kosten voor mondonderzoeken, het trekken van tanden en kiezen, conservatieve tandheelkundige behandelingen en wortelkanaalbehandelingen. Noodbehandelingen worden ook gedekt.

Tandheelkundige chirurgie wordt in Turkije niet gedekt door de sociale zekerheid. Sommige internationale ziekenfondsen kunnen echter een deel van de kosten van dit soort operaties vergoeden.

Omdat de koopkracht in Turkije veel lager is dan in een land als Europa, zijn behandelingen tegen veel betaalbaardere prijzen beschikbaar. Het prijsverschil kan soms erg groot zijn.

Het hangt allemaal af van de aard van de ingreep. Dat gezegd hebbende, is een tandheelkundige behandeling over het algemeen niet erg zwaar voor het lichaam. Sportactiviteiten kunnen na een paar uur of hooguit 1 of 2 dagen worden hervat.

Landen als Roemenië en Hongarije staan bekend om hun goedkope tandheelkundige zorg. Turkije staat ook op de lijst van goedkoopste landen. Het biedt ook de beste kwaliteit van zorg.

Hoewel complicaties na een tandheelkundige ingreep in Turkije zeldzaam zijn, kunnen ze uitzonderlijk voorkomen. Als dit het geval is, is het noodzakelijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw kaakchirurg.

Over de auteur

Laura

Mijn naam is Laura. Ik werk sinds 2004 als medisch en wetenschappelijk schrijver. Dankzij meer dan 15 jaar ervaring in het vakgebied heb ik uitgebreide expertise in het schrijven, vertalen en redigeren van een breed scala aan documenten, waaronder wetenschappelijke en medische onderzoeksartikelen en conferentieverslagen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️