Etnische neuscorrectie in Turkije

etnische neuscorrectie Turkije 1
Geschreven door Melissa

Helaas heeft niet iedereen dezelfde neus als Cleopatra! Daarom is neuscorrectie in Turkije een van Europa’s favoriete cosmetische chirurgische ingrepen geworden. En net zoals er veel verschillende neuzen zijn, zijn er ook verschillende soorten neuscorrecties, waaronder etnische neuscorrecties. Maar wat is het precies? En waarom kiezen zoveel mensen ervoor om naar Turkije te reizen voor deze operatie? Hier volgt een kort overzicht.

BesteKlinieken.com biedt informatie over etnische neuscorrectie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een etnische neuscorrectie in Turkije?

De gemiddelde kosten van een etnische neuscorrectie in Turkije zijn €2.300. De procedure wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 3 uur. De verblijfsduur in Istanbul is 7 dagen, en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. De prijs omvat accommodatie, een vertaler, VIP-transfers en de kosten van de operatie. Het uiteindelijke resultaat is binnen 6 maanden zichtbaar.

Rhinoplastie1800 €
Secundaire neuscorrectie2200 €
Etnische neuscorrectie2300 €
Ultrasone neuscorrectie2500 €

Wat is etnische neuscorrectie?

Definitie

Bij neuscorrectie, ook wel bekend alsneuschirurgie, wordt de neus van een persoon aangepast aan bepaalde schoonheidscriteria.

Etnische neuscorrecties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen uit Afrika, Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Meer in het algemeen is het gericht op Aziatische patiënten en mensen met een zwarte huidskleur.

2 femmes souriantes de différentes ethnies
2 lachende vrouwen van verschillende etniciteiten

Het is belangrijk om te begrijpen dat etnische neuscorrectie niets te maken heeft met rassenscheiding! In feite is dit type operatie ontwikkeld om zich aan te passen aan de specifieke neuskenmerken van zwarte neuzen of, meer in het algemeen, zogenaamde “etnische” neuzen.

Patiënten die dit type operatie ondergaan, zijn er niet op uit om hun neus “westerser” te maken: ze willen gewoon bepaalde gebreken corrigeren, net als mensen die een standaard neuscorrectie ondergaan.

Vanwege de specifieke anatomische en morfologische kenmerken van etnische neuzen is het echter noodzakelijk om bepaalde nauwkeurige en specifieke technieken te gebruiken: dit is wat etnische neuscorrectie mogelijk maakt.

Verklarende video over etnische neuscorrectie

Net als de standaard neuscorrectie kan deze operatie vanaf de leeftijd van 16 jaar worden uitgevoerd: dit is wanneer de neus klaar is met groeien. Natuurlijk is het noodzakelijk om voor de leeftijd van 18 jaar begeleid te worden door een wettelijke vertegenwoordiger.

Voor- en na foto’s

De specifieke kenmerken van de etnische neus

De neus is, net als de rest van het lichaam, het resultaat van een familiegeschiedenis. Misschien heeft men u wel eens verteld dat u dezelfde neus heeft als uw vader of moeder!

Over het algemeen zijn er 8 verschillende neusvormen: stompe, rechte, bolle, hangende, gewelfde, aquilijne, Bourbonian en wipneus. Maar het is ook gebruikelijk om een onderscheid te maken naar herkomst. Deze staan bekend als Italiaanse, mediterrane, Afrikaanse of Aziatische neuzen.

Femme avec un nez asiatique
Vrouw met een Aziatische neus

Wanneer de term“etnische neus” wordt gebruikt, verwijst dit specifiek naar Aziatische mensen of mensen met een zwarte huid. Hun neuzen hebben vaak de volgende kenmerken:

 • Dikke huid
 • Brede neusgaten;
 • Kortere botten;
 • Minder ontwikkeld kraakbeen.

Welke defecten worden het vaakst door patiënten benadrukt?

Ongeacht hun herkomst kunnen de specifieke anatomische kenmerken van elke neus ertoe leiden dat patiënten zeer verschillende behoeften naar voren brengen. Er zijn echter een aantal trends die regelmatig terugkeren in de context van etnische neuscorrecties.

De meest voorkomende verzoeken zijn

 • Het verkleinen van de breedte van de neus;
 • Minder uitlopende neusgaten;
 • Een betere definitie van de neustip;
 • Een minder afgeplatte neus.
Femme avec un nez africain
Vrouwen met een Afrikaanse neus

Over het algemeen is het de bedoeling om de neus van voren te verkleinen en van voren te vergroten.

Waarom een etnische neuscorrectie?

Om een afwijking te corrigeren met behoud van de harmonie van het gezicht

Zoals alle cosmetische chirurgische ingrepen in Turkije, kunnen patiënten met een etnische neuscorrectie bepaalde gebreken corrigeren. Maar let op: er bestaat niet zoiets als een perfecte neus die simpelweg gereproduceerd kan worden.

Als u aandringt op een gestandaardiseerde neus, loopt u het risico een onnatuurlijk resultaat te krijgen. Of het nu om een etnische of een standaardneus gaat, de neuscorrectie moet worden aangepast aan de anatomie van de patiënt om de harmonie van het gezicht te behouden.

Une femme africaine montrant son nez
Een Afrikaanse vrouw pronkt met haar afroneus

U kunt zich dus afvragen: waarom niet gewoon voor een traditionele neuscorrectie gaan?

Multiculturele schoonheid behouden

Chirurgen die een “traditionele” neuscorrectie uitvoeren, baseren hun werk over het algemeen op een Kaukasische neus. Ze volgen dus de westerse schoonheidsnormen, die typisch zijn voor blanke Europese vrouwen.

Deze normen zijn nu echter geëvolueerd en schoonheid wordt steeds meer erkend in haar multiculturele diversiteit.

Rhinoplastie asiatique VS rhinoplastie africaine
Aziatische neuscorrectie VS Afrikaanse neuscorrectie

Aziatische patiënten en patiënten met een donkere huidskleur zijn niet op zoek naar een neuscorrectie in westerse stijl. Zij willen bepaalde kenmerken van hun neus verbeteren, terwijl het algehele etnische uiterlijk behouden blijft.

Hoe kan de etnische identiteit behouden blijven tijdens de operatie?

Een vrouw of man kan verwachtingen hebben die in meer of mindere mate afwijken van de ‘standaard’ van hun afkomst. Dit is echter niet per se slecht! Het belangrijkste is dat hetesthetische uiterlijk van de neus in overeenstemming is met de oorspronkelijke raskenmerken van de patiënt.

Tijdens het eerste consult zal de plastisch chirurg in Istanbul daarom bijzondere aandacht besteden aan de verwachtingen van de patiënt, aangezien overmatige aanpassingen kunnen leiden tot het verlies van een etnische identiteit.

Wat zijn de verschillen tussen etnische en traditionele neuscorrecties?

De traditionele neuscorrectie, die erg populair is in Europa, kan om verschillende redenen worden toegepast:

 • Het verkleinen van de neus;
 • Aanpassen van de punt;
 • Een misvormde of scheve neus corrigeren.
Photo avant et après d'une rhinoplastie ethnique sur femme asiatique
Voor- en nafoto van een etnische neuscorrectie bij een Aziatische vrouw

Er worden verschillende methoden gebruikt om dit te bereiken, zoals het verwijderen van botjes of het hervormen van de punt.

In het geval van etnische neuscorrecties vinden we vaak de volgende verzoeken:

 • Het verkleinen van de neusbasis ;
 • De dorsale bult (de bovenlijn) verhogen;
 • De punt smaller maken.

De verzoeken zijn dus anders dan bij een conventionele neuscorrectie. Maar dat is niet alles: er zijn ook verschillen in de technieken van de neuscorrectie.

Bij een standaard neuscorrectie wordt bijvoorbeeld de neusbrug vaak ingekort. Bij een etnische neuscorrectie wordt de neusbrug daarentegen vaak vergroot met behulp van kraakbeen. Een kraakbeenstabiliserende graft wordt vaak gebruikt om het relatief dunne kraakbeen van etnische neuzen te versterken.

Photo avant et après d'une rhinoplastique ethnique sur femme de type afro
Voor- en nafoto van een etnische neuscorrectie bij een Afro-vrouw

Aziatische en Afro-Amerikaanse patiënten hebben ook een dikkere huid rond de neus. Daarom wordt meestal een gesloten neuscorrectie uitgevoerd: de littekens worden dan in de neus verborgen.

Etnische neuscorrectie: schakel een ervaren arts in!

Als u overweegt om een etnische neuscorrectie in Turkije te laten uitvoeren, is het belangrijk om uw chirurg zorgvuldig te kiezen. U kunt hem of haar vooral een aantal vragen stellen tijdens het voorbereidende consult:

 • Waarin verschillen zijn operatietechnieken van de traditionele neuscorrectie?
 • Heeft hij of zij al een operatie uitgevoerd bij iemand van uw etnische afkomst?
 • Welk transplantaatmateriaal zal hij indien nodig gebruiken?
 • Wat zijn de mogelijke complicaties en risico’s?
Une femme asiatique face à une femme africaine
Aziatische neus vs. Afrikaanse neus

Aan de hand van al deze vragen kunt u controleren of uw Turkse chirurg ervaring heeft op het gebied van etnische neuscorrecties. U kunt er zeker van zijn dat hij of zij specifieke technieken zal gebruiken om rekening te houden met de specifieke morfologische kenmerken van uw neus. Alle mensen met HIV worden geaccepteerd.

Hoeveel kost een etnische neuscorrectie?

Hebt u besloten om een neuscorrectie in Istanbul te laten uitvoeren? Allereerst is het belangrijk om de kosten van een dergelijke operatie te weten te komen.

Rhinoplastie is een complexe en zeer veeleisende operatie. Aangezien de neus zich ter hoogte van het gezicht bevindt, is het kleinste defect meteen duidelijk zichtbaar! Daarom is deze operatie bijzonder duur.

Coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie ethnique
Coordinatrice berekent de prijs van een etnische neuscorrectie

Prijs van een etnische neuscorrectie

Als u in Europa woont, is uw eerste ingeving waarschijnlijk om naar Europese klinieken te gaan. Dit is echter niet noodzakelijkerwijs de goedkoopste optie.

In Europa liggen de gemiddelde kosten van een etnische neuscorrectie rond de €5.000. Afhankelijk van de stad en de behandelaar kan dit variëren van €4.000 tot meer dan €9.000! Daar komen dan nog bepaalde extra kosten bij, zoals de verschillende consulten voor de operatie en de prijs van de anesthesist.

Prijs van etnische neuscorrectie in Turkije

Veel patiënten kiezen ervoor om naar Turkije te reizen om de kosten van de operatie te drukken. Er zijn verschillende bestemmingen beschikbaar: Istanbul, Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara en Bursa.

Vue sur le Pont Galata à Istanbul
Uitzicht op de Galatabrug in Istanboel

Cosmetische chirurgen die in Istanbul werken, worden nu tot de beste ter wereld gerekend. Ze hebben veel ervaring op dit gebied en bieden veel lagere prijzen dan in Europa!

De complexiteit van een etnische neuscorrectie heeft invloed op de totale kosten. De gemiddelde kosten van een etnische neuscorrectie in Istanbul, Turkije, bedragen €2.300, met een minimum van €1.800 en een maximum van €2.600. De prijzen zijn tot 70% lager dan in Europa. De prijzen zijn tot 70% goedkoper dan in Europa.

Etnische neuscorrectie: de verschillende fasen

Of u nu naar een kliniek in Istanbul of in Europa gaat, de procedure voor een etnische neuscorrectie is grotendeels hetzelfde.

Voor de operatie

Het consult dat voorafgaat aan de cosmetische neusoperatie is een fase die niet over het hoofd gezien mag worden. Tijdens deze sessie zal uw chirurg de rest van de operatie plannen.

Coordinatrice avec une patiente
Coördinator met een patiënt

Aarzel niet om uit te leggen wat u van uw neus vindt:

 • Wat vindt u er niet mooi aan?
 • Heeft u een voorkeursprofiel?
 • Hoe zou u uw neus omschrijven in relatie tot anderen?
 • enz.

Uw chirurg zal dan al uw details en zorgen noteren. Hij zal vervolgens een endoscopisch onderzoek van uw neus uitvoeren. Dit onderzoek is pijnloos en zeer snel (1 tot 2 minuten zijn voldoende) en stelt hem in staat om uw neus vanuit functioneel en esthetisch oogpunt te analyseren.

Computersimulaties

Net als in Europa gebruiken cosmetisch chirurgen in Turkije een computerondersteund simulatieprogramma om uw neus virtueel te transformeren en u een idee te geven van hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien.

Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat dit slechts een simulatie is: het werkelijke resultaat zal niet noodzakelijkerwijs identiek zijn aan de digitale afbeelding. Toch kan uw chirurg zo de chirurgische ingrepen plannen die nodig zijn om het resultaat van de simulatie zo dicht mogelijk te benaderen.

Simulation avant et après une rhinoplastie ethnique
Simulatie voor en na etnische neuscorrectie

Bereid u goed voor op de operatie

Over het algemeen zit er 15 dagen tussen het eerste consult met de chirurg en de datum van de operatie. Deze periode is van vitaal belang om uw operatie tot een succes te maken.

Daarom raden wij u aan om

 • 2 weken voor en na de neuscorrectieniet te roken
 • Geen aspirine, niet-steroïde ontstekingsremmers of voedingssupplementen in te nemen om het risico op bloedingen te beperken.
 • 6 uur voor de operatie niets eten of drinken.

Daarnaast zal uw chirurg uw familiegeschiedenis en allergieën met u doornemen om te controleren of er geen contra-indicaties zijn die de operatie zouden kunnen verstoren.

Chirurgien plasticien
Plastisch chirurg

De dag voor en de ochtend van de operatie wordt u gevraagd om uw huid te desinfecteren met een antiseptische oplossing.

De dag van de operatie

Etnische neuscorrectie kan onder plaatselijke of algehele verdoving worden uitgevoerd.

Voor bijvoorbeeld een aanpassing van het puntje van de neus of een klein bultje is een plaatselijke verdoving voldoende. Als er daarentegen een operatie aan het benige deel van de neus nodig is, wordt u automatisch onder algehele narcose gebracht.

De duur van een etnische neuscorrectie kan variëren van 30 minuten tot 3 uur. Nogmaals, het hangt allemaal af van de veranderingen die aan uw neus worden aangebracht.

Hall d'une clinique esthétique en Turquie
Esthetische kliniek lobby in Turkije

Het is ook mogelijk dat u na de operatie ‘s nachts in het ziekenhuis wordt opgenomen. Als u naar Turkije reist, plan dan een verblijf van minstens 6 dagen in, zodat u op de 5e dag tijd hebt voor een postoperatieve controle bij de chirurg om het verband en de spalk te verwijderen.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s verbonden zijn aan een etnische neuscorrectie:

 • Blauwe plekken en zwelling;
 • Bloedingen en infecties;
 • Problemen met de luchtwegen;
 • Perforatie van het septum;
 • Slechte genezing;
 • Psychologische problemen.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul, en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Merk op dat in de islamitische religie etnische neuscorrectie niet haram is. Het wordt geaccepteerd als het doel is om een defect aan het lichaam te verwijderen.

Er is een rolstoelverhuurdienst beschikbaar om een aangename ervaring te garanderen voor mensen met beperkte mobiliteit.

Voorzorgsmaatregelen na de operatie

Rhinoplastiepatiënten worden over het algemeen minstens een jaar na de operatie gecontroleerd. U moet er ook rekening mee houden dat het esthetische resultaat van de operatie niet meteen zichtbaar is: het kan 6 maanden tot 2 jaar duren voordat alles perfect in orde is!

Om een onberispelijk resultaat te bereiken, is het daarom essentieel om een paar regels te volgen in de dagen, weken en maanden na de operatie.

Photo avant après d'une rhinoplastie Ethnique en Turquie
Voor- en nafoto van een etnische neuscorrectie in Turkije

Reinigen van de neus na een etnische neuscorrectie

Een neusklysma is essentieel voor een goede genezing. Hiermee kunt u bloed en korsten van de neuswanden verwijderen, terwijl het slijmvlies sneller herstelt. Voor de reiniging moet u een fysiologische zoutoplossing gebruiken.

Enkele tips om zwelling van de neus te beperken

Na een etnische neuscorrectie is het heel normaal dat uw neus gezwollen is: dit is een eenvoudige genezingsreactie van de weefsels. Dit fenomeen komt vooral voor bij etnische neuzen vanwege de dikkere huid.

 • Breng gedurende 24 uur na de operatie koude kompressen onder de ogen aan om de zwelling te beperken.
 • Slaap met uw hoofd boven uw romp om te voorkomen dat er vocht in uw neus stagneert.
 • Vermijd zoute voedingsmiddelen, die het vasthouden van vocht bevorderen. Eet in plaats daarvan een dieet dat rijk is aan eiwitten en vitaminen.

Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken, kunnen wij u helpen om uw procedure tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een etnische neuscorrectie in Turkije?

Etnische neuscorrectie in Turkije is een permanente manier om neusafwijkingen te corrigeren. Na ongeveer vijftien jaar kan het echter nodig zijn om een paar aanpassingen te doen, omdat de neus met de jaren iets verandert (net als de rest van het lichaam).

Etnische neuscorrectie is een volledig pijnloze chirurgische ingreep. Na de operatie kunt u alleen een gevoel van een verstopte neus hebben, dat na een paar dagen spontaan verdwijnt. Er is geen pijn door blauwe plekken of oedeem.

Het succespercentage voor etnische neuscorrecties in Turkije is 98%. Een zeer geruststellend cijfer, dat getuigt van de kwaliteit van de geleverde zorg. Dit is een van de redenen waarom patiënten van over de hele wereld naar Turkije reizen voor deze operatie.

Na een etnische neuscorrectie wordt aangeraden om minstens 4 tot 6 weken niet aan sport te doen. Risicovolle” sporten (met name teamsporten en gevechtssporten) moeten minstens 2 maanden vermeden worden.

Etnische neuscorrecties worden over het algemeen met een gesloten benadering uitgevoerd, waarbij de littekens in de neus verborgen blijven. Soms is het echter nodig om een incisie aan de punt van de neus of aan de basis van de neusgaten te maken: de littekens zijn dan zichtbaar, hoewel ze vrij discreet zijn.

De minimale verblijfsduur in Turkije voor een etnische neuscorrectie is 6 tot 7 dagen. Afhankelijk van het verloop van de operatie kan een overnachting in het ziekenhuis nodig zijn. Over het algemeen voert de chirurg op de 5e dag een controle uit om te zien of alles in orde is.

Over de auteur

Melissa

Mijn naam is Mélissa en sinds 2014 werk ik als medisch en wetenschappelijk schrijver. Ik heb uitgebreide ervaring in het schrijven van regelgevende en medico-marketingdocumenten over een breed scala aan therapeutische gebieden.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️