Dunyagoz Antalya

Kliniek Dunyagoz Antalya Antalya 1

Dunyagoz Antalya is gespecialiseerd in cosmetische chirurgie. Deze in 2010 opgerichte, JCI-geaccrediteerde, ISO 9001:2008-gecertificeerde kliniek bevindt zich in Antalya, Turkije. Bekijk klantbeoordelingen, voor/na foto’s en vraag naar de prijs van een operatie in het buitenland. Vul het formulier in voor een gratis pre-diagnose. Snel antwoord.

Dunyagoz Antalya, Antalya, Turkije

Dunyagoz Antalya biedt haar gezondheidsdiensten nationaal en internationaal aan op in totaal 25 verschillende locaties met een dagelijkse capaciteit van 8.000 poliklinische patiënten en 1.000 chirurgische operaties.

De groep biedt oplossingen voor alle soorten oog- en perioculaire gezondheidsproblemen met honderden verschillende behandelmethoden in alle ooggerelateerde branches met behulp van de modernste technologieën.

In korte tijd heeft de ziekenhuisgroep zich gevestigd als een van de weinige uitzonderlijke centra ter wereld, dankzij de uitgebreide en voortdurend bijgewerkte technologie.


Specialiteit van de kliniek :

Esthetische Chirurgie
Wenkbrauwlift
Blepharoplastie
Lipofilling gezicht
Mastopexie
Laser-liposuctie
Maagband Sleeve
Maagband
Maag-Botox
Maagbypass
Secundaire neuscorrectie

Diensten

Luchthaventransfer
Familie accommodatie
Vlucht boeken
Gratis Wi-Fi
Ziektekostenverzekering
Hotelreserveringen
Tolkdiensten
Wasservice
Toeristische gids
Medische reisverzekering
Internet raadplegen
Parkeerplaats
Apotheek
Telefoon op de kamer
Privé kamers
Religieuze faciliteiten
Restaurant
Kluis op de kamer
Voorzorgsmaatregelen voor voedsel
Vertaling
TV in kamer


Stad: Antalya – Land: Turkije – Opgericht in 2010
Accreditatie: JCI geaccrediteerd, ISO 9001:2008 – Gesproken talen: Engels, Duits, Russisch, Turks


Beoordeling van het Dunyagoz Antalya

Antoniya
Antoniya
20:07 23 Mar 24
Ik kwam 's nachts naar deze kliniek met acute conjunctivitis. De dienstdoende arts heeft mij geholpen en ook alle problemen met de verzekeringsmaatschappij zijn opgelost. De afspraak is niet goedkoop, maar de verzekering dekt ongeveer 70%.Bij mijn vervolgafspraak verlengde Dr. Ahmet Karaçor mijn behandeling. Alles klopt met de diagnose en het voorschrijven van medicijnen. Er zijn vertalers in de kliniek. Sureya heeft mij geholpen. Het was gemakkelijk om contact met haar te houden en alle problemen op te lossen.Na de behandeling controleerde Dr. Mehmet Tahiroğlu Şam mijn zicht en selecteerde een bril. De verzekering vergoedde deze afspraak ook.De kliniek beschikt over uitstekende apparatuur, is schoon en comfortabel.Çok teşekkür ederim!
Svetlana Osipova
Svetlana Osipova
21:01 27 Mar 24
Ik bezocht deze kliniek met mijn dochter. De kliniek wordt vooral geprezen, vriendelijk personeel, hooggekwalificeerde artsen en medisch personeel. We hadden een receptie met Prof.Dr.Kadri Cemil Apaydın. Als zeer attente arts voerde hij een zeer grondig onderzoek uit en gaf belangrijke aanbevelingen. Ik wil ook graag de vertaalster Aiza noemen, die bij alle kwesties de nodige assistentie heeft verleend. De kliniek is ons zeer goed bevallen, we gaan er zeker volgend jaar weer heen.
Коля Питерский
Коля Питерский
14:38 29 Feb 24
Coole kliniek. De operatie werd uitgevoerd door Dr. Hakan Sivrikaya, alles verliep geweldig! En de assistent-meisjes, vooral Sureya, zijn gewoon een bom. Ik raad alle Russischsprekenden aan om Sureya te zoeken en via haar in te schrijven. Ze legde alles duidelijk uit en ik besloot de operatie te ondergaan 👍
Aykut Akagunduz
Aykut Akagunduz
07:02 14 Oct 23
Voordat ik naar het ziekenhuis kwam, was ik absoluut tegen oogchirurgie. Onze dokter "BİRGİ" legde de situatie zo duidelijk en zelfverzekerd uit dat hij ons vertrouwen gaf en ons op ons gemak stelde. We hebben een goede operatie gehad en alles is nu in perfecte staat. Ook wil ik zijn assistent "Ebru" bedanken voor al haar hulp en haar vriendelijke en vriendelijke ontvangst 🙏Heel erg bedankt voor je interesse.De aanpak die werd getoond tijdens het diagnose- en behandelproces was geweldig. Mijn moeder had een verlamming van het ruggenmerg en had vanwege haar fysieke toestand moeite met sommige onderzoeken, maar niemand zei ooit 'au'.Iedereen was erg behulpzaam.Ik wil ook de heer Dokter bedanken voor de motiverende toespraak die hij hield tijdens de ontmoeting met onze anesthesioloog over de toestand van mijn moeder. 🙏Veel dank aan al het ziekenhuispersoneel en de ziekenhuisdirectie die erin geslaagd zijn zo'n vriendelijk en professioneel team te creëren...
Erbay AKIN
Erbay AKIN
12:55 07 Sep 23
Het is een heel goed ziekenhuis. Het heeft een heel mooi, schoon gebouw en vriendelijk personeel. Ik wil vooral mevrouw Seda bedanken. Hij heeft voor ons gezorgd vanaf het moment dat we het ziekenhuis binnenkwamen, tot aan de operatiekamer en tot aan ons ontslag. Ook de hoofdarts die onze operatie heeft uitgevoerd, Dr. Hakan Sivrikaya was zeer succesvol, vriendelijk en zorgzaam. Het was ongelooflijk dat hij 3 talen kende. Wij waren erg verrast. Hij informeerde ons over alles zonder dat er een vertaler nodig was. Alles was perfect. Nogmaals bedankt.
Oleksandr Tiukin
Oleksandr Tiukin
09:36 14 May 24
GoedemiddagIk wil graag mijn indrukken van de Dünyagöz-kliniek delen.Ik heb alleen maar goede indrukken; er werken alleen professionals. Met name dokter Hakan bey is een specialist die zijn vak 100% kent. En ik wil speciaal dank zeggen aan de persoon die ons de hele tijd vergezelde, Sureya, heel erg bedankt 🙏
Aliriza Goncu
Aliriza Goncu
10:30 21 Apr 24
Na een ontmoeting met verschillende ziekenhuizen voor een riskante operatie, kruisten onze paden met Dünya Göz. Het is in alle opzichten een echt assertieve professionele instelling. Ik ben mevrouw Seda Erdinç eeuwig dankbaar en hartelijk dank, die tijd vrijmaakte in haar drukke werkschema om ons geduldig te helpen met al onze vragen en ons te helpen de juiste beslissing te nemen, en aan Dr. Hakan Sivrikaya, die ons in staat stelde om resultaten te behalen die onze verwachtingen ver overtreffen na zijn zeer succesvolle operatie.
Petra Denekamp
Petra Denekamp
20:47 30 Jan 23
Ik heb hier mijn ogen laten laseren. Ik was toen woonzaam in turkije. Prettige ervaring en inmiddels 10 jaar verder en mijn zicht is nog steeds uitstekend
Çağla K
Çağla K
20:39 01 May 24
Omdat ik het negatieve advies van veel mensen negeerde en mijn eigen ervaring wilde opdoen, heb ik onlangs twee onderzoeken gehad voor mijn dochter. De onverschillige en koude benadering van het ziekenhuispersoneel, het feit dat de doktersonderzoeken heel kort zijn en de dokter een houding heeft die je afwijst om meer patiënten te onderzoeken, het feit dat je vanwege de ziekte terug moet van de apotheek naar het ziekenhuis aan het geneesmiddel dat niet door de SSI wordt verwerkt omdat de arts te lui is om het recept te verwerken, de informatie van de arts over uw ziekte. Ik heb een zeer negatief ziekenhuisproces ervaren vanwege vele redenen, zoals onvoldoende informatie en willekeurig onderzoek. Als resultaat van deze weinig ervaring die ik had, zou ik willen zeggen dat ik het absoluut niet aanbeveel. Ik wil graag mijn persoonlijke ervaring aanbieden, zodat u zich na het onderzoek niet gedemoraliseerd voelt vanwege de hoge prijs die u betaalt en de ontoereikendheid van de service die u ontvangt.
Ersin Kaya
Ersin Kaya
12:21 11 Jan 24
Ze zeggen dat ze via de telefoon een particuliere ziektekostenverzekering accepteren, maar als ze hier komen, krijgen ze te horen dat deze niet wordt geaccepteerd. Een paar dagen van tevoren hadden we een afspraak gemaakt voor de oogbehandeling van mijn vrouw. Onze afspraak was gemaakt om 14.15 uur. We wilden om 13.50 uur komen en onze behandeling op tijd krijgen. Nadat we het examengeld van 1524 TL onmiddellijk hadden betaald, begonnen we te wachten. We werden om 14.45 uur opgenomen alleen voor een doktersbezoek. Het is nu 15.30 uur, maar we moeten nog steeds wachten vanwege een of andere onzin die drop-queue heet. Als je met je geld in ongenade wilt worden genomen, moet je zeker hierheen komen.
Murat Direkci
Murat Direkci
11:36 30 Mar 21
Heb smartlenzen laten plaatsen Helemaal niet content van wat ze hebben gedaan.. Dus zeker niet aan te raden.
Em
Em
16:44 16 Feb 19
Mensen, PAS OP! Ik zou bijna de rest van mijn leven slecht en vervormd gaan zien.In januari ben ik langs geweest voor een volledige vooronderzoek, betaald. Vervolgens werden wij heen en weer gestuurd naar diverse afdelingen; dit ervaar ik niet als prettig. De pre-dokter, die hartstikke ziek en geïnfecteerd overkwam, adviseerde mij iLasik. De reden? Lekker makkelijk en goedkoop. Ik vertrouwde het niet helemaal dus ik ging naar een kliniek in Nederland. Zij raden mij iLasik af omdat ik brede pupillen heb. Als ik voor iLasik zou gaan zou ik alle autolampen als groot licht zien en zou ik alsnog ‘s nachts met een zonnebril lopen.Ter verificatie ben ik naar een derde kliniek geweest in Nederland. Daar werd mij weer iLasik afgeraden en weer TransPRK aangeraden.Dünyagöz ziekenhuis had bijna mijn ogen verpest. Turk zijnde, kan het mij geen reet interesseren of het een Turks bedrijf is of niet. Met de zintuigen van mensenlevens maak je geen grapjes. Ik adviseer iedereen om langs minimaal twee of drie klinieken te gaan voor de zekerheid. Maar Dünyagöz heeft het absoluut voor mij verknald.PAS OP MENSEN!TR, DİKKAT! Neredeyse hayatımın geri kalanında kötü ve çarpık görürdüm.Ocak ayında, ödenen tam bir ön çalışma için ziyaret ettim. Daha sonra çeşitli bölümlere gönderildik; Bunu hoş gibi hissetmiyorum. Çok hasta ve enfekte olmuş olan doktor, iLasik'i tavsiye etti. Nedeni? Güzel ve kolay ve ucuz. Ben hiç güvenmedim, o yüzden Hollanda'da bir kliniğe gittim. Bana iLasik'i tavsiye ediyorlar çünkü geniş öğrencilerim var. İLaşık'a gidersem bütün araba ışıklarını büyük bir ışık olarak görür ve geceleri güneş gözlükleriyle yürürdüm.Doğrulama için Hollanda'da üçüncü bir kliniğe gittim. Yine iLasik'e tavsiye edildim ve yine TransPRK'yi önerdim.Dünyagöz Hastanesi neredeyse gözlerimi mahvetti. Bir Türk olarak, bir Türk şirketi olup olmadığı beni ilgilendiremez. İnsan hayatının duyularıyla şaka yapmazsınız. Herkese kesinliği için en az iki ya da üç klinik ziyaret etmelerini öneririm. Ancak Dünyagöz kesinlikle benim için mahvetti.
Next Reviews

Wijzigen / Claimen / Een fout melden?

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️