Tandkronen in Turkije

tandkroon Turkije 1
Geschreven door Émilie

Een tandkroon in Turkije is een soort tandversteviging. Waar facings alleen het zichtbare oppervlak van een tand bedekken, bedekt een tandkroon de hele tand.

BesteKlinieken.com informeert u over tandkronen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een tandkroon in Turkije

De gemiddelde prijs van een tandkroon in Turkije is €200. Afhankelijk van de vereisten is de minimumprijs 170 euro en de maximumprijs 230 euro.

ProcedureKosten Turkije
Tandkroon200 €

Wat is een tandkroon?

Een tandkroon in Turkije is een soort facing. Waar een facing alleen het zichtbare oppervlak van een tand bedekt, bedekt een tandkroon de hele tand.

Naast het herstellen van het natuurlijke uiterlijk van beschadigde, afgebroken, scheve of misvormde tanden en het herstellen van een glimlach, kunnen tandkronen tanden ook sterker maken en hun vermogen om normaal te functioneren vergroten.

Als uw tanden fysiek beschadigd zijn door tandbederf, barsten of andere problemen, kunnen zirkonium tandkronen helpen. Wij bieden tandheelkundige behandelingen in Turkije voor tandheelkundige kronen van topkwaliteit en merknamen tegen betaalbare prijzen.

Voordelen van tandkronen in Turkije

Een tandkroon is als een hoed. Hij bedekt het bovenste deel van een gedeeltelijk beschadigde tand en herstelt de functionaliteit en het uiterlijk ervan. Ze bieden veel voordelen voor wie ze nodig heeft.

Ze worden het vaakst gebruikt om een glimlach te herstellen en een complete glimlach make-over te creëren, inclusief de vorm en grootte van de tanden. Omdat tandkronen de hele tand bedekken, kunnen ze uw tand een nieuwe vorm geven. Ze worden ook gebruikt om tanden te beschermen die ernstig beschadigd dreigen te raken.

Als een tand bijvoorbeeld het risico loopt op ernstig tandbederf, kan een tandkroon de schade vertragen en de rest van de tand beschermen. Als u een tand of kies dreigt te verliezen, kan een kroon worden gebruikt om de tand of kies te beschermen. Als het glazuur grotendeels is afgesleten en er alleen nog een stompje over is, kunt u er een gebruiken zonder de tand te verwijderen.

Sommige patiënten in Istanbul en Antalya gebruiken kronen om ernstige tandverkleuringen te maskeren of om natuurlijk misvormde tanden een normaler uiterlijk te geven. Ze kunnen ook worden gebruikt om tandheelkundige bruggen te maken ter vervanging van ontbrekende tanden.

Kronen voor kinderen

Tandkronen in Turkije zijn niet alleen voor volwassenen. Turkse tandartsen kunnen kronen aanbevelen voor kinderen met mondgezondheidsproblemen. Melktanden zijn over het algemeen gevoelig voor tandbederf. In sommige gevallen kan het tandbederf te ernstig worden voor een vulling en kan de tandarts een kroon aanbevelen. Kinderen poetsen hun tanden immers niet altijd volgens de instructies. Sommige kinderen zijn door ziekte, leeftijd of gedragsproblemen niet in staat om hun gebit dagelijks te verzorgen.

Tandkronen kunnen door deze kinderen gebruikt worden om hun melktanden te beschermen. Als de kinderarts van uw kind tandkronen heeft aanbevolen, kunt u deze in Istanbul of Antalya in Turkije krijgen tegen prijzen die lager zijn dan de prijzen die doorgaans in Europa worden berekend. De producten zijn volledig authentiek en van hoge kwaliteit.

Soorten tandkronen in Istanbul

Tandkronen worden over het algemeen in twee groepen ingedeeld:

Tijdelijke kronen

Tijdelijke kronen worden aanbevolen om op korte termijn te dragen totdat de permanente kroon klaar is om geplaatst te worden, zodat u normaal kunt kauwen en spreken. Klinieken in Istanbul en Antalya verstrekken ze gratis.

Permanente kronen

Permanente tandkronen gaan tussen de 15 en 20 jaar mee, afhankelijk van uw mondhygiëne. Tandkronen worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, wat bepalend kan zijn voor de kwaliteit en de kosten van het product.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est prix-couronne-dentaire-.jpg.

Lijst van materialen voor tandkronen

Roestvrij staal

Tijdelijke tandkronen worden meestal gemaakt van roestvrij staal. Deze kronen, die erg populair zijn in Istanbul, worden over het algemeen gebruikt om vullingen te beschermen of om tandbederf te voorkomen. Roestvrijstalen kronen worden aanbevolen voor kinderen, omdat de kroon vanzelf loslaat wanneer de melktanden uitvallen. Roestvrijstalen kronen zijn ook vrij goedkoop in vergelijking met andere materialen. U kunt deze kronen ook in één bezoek aan Turkije laten plaatsen.

Gelegeerde metalen

Sommige soorten tandkronen zijn gemaakt van metaallegeringen zoals platina of goud. De meeste moderne versies kiezen voor legeringen met hoge concentraties kobalt, chroom of nikkel. Metalen kronen zijn duurzaam en kunnen de impact van beten weerstaan. Het grootste nadeel is natuurlijk de metallic kleur, waardoor u eruit kunt zien als een piraat.

Porselein versmolten met metaal (PFM)

PFM kronen passen de kleur van uw natuurlijke tanden aan met een mengsel van porselein en een metaallegering. Deze kronen kunnen de glimlach herstellen en de bestaande metalen basis versterken. Na verloop van tijd, als uw tandvlees terugtrekt, kan de metalen lijn echter zichtbaar worden.

Keramiek of porselein

Keramische of porseleinen tandkronen worden gebruikt om een natuurlijke glimlach te herstellen. Keramische of porseleinen kronen verschillen niet veel van natuurlijke tanden en kunnen daarom worden gebruikt om beschadigde tanden te herstellen. Deze kronen kunnen worden gebruikt als de patiënt allergisch is voor een bepaald soort metaal.

Merken tandkronen

Hieronder volgt een lijst van topmerken tandkronen waarvan patiënten in Turkije kunnen profiteren:

Zirkonium tandkronen

Cubic zirconium tandkronen zijn gemaakt van porselein en zirkonium, een sterk mineraal. Zirkonium heeft de reputatie een materiaal te zijn dat de hardheid van diamant kan verhogen. Zirkonium tandheelkundige kronen in Turkije bestaan uit een witte zirkonium kern en een porseleinen buitenkant. Het porselein geeft de kroon het uiterlijk van natuurlijke tanden, terwijl het metaal aan de binnenkant de kroon beschermt tegen stootschade.

In tegenstelling tot typische metalen kronen, vertonen zirkonium tandkronen in Istanbul of Antalya nooit een donkere metalen lijn, zelfs niet als uw tandvlees met de jaren terugloopt. Het metaal is ook wit, dus er is geen merkbaar verschil. Dankzij dit unieke merk kunt u profiteren van de stevigheid van metalen kronen en de aantrekkingskracht van porseleinen kronen. Tandartsen in Turkije raden zirkonium tandkronen aan voor het vervangen van voortanden in de boven- of onderboog. Dit merk is vooral nuttig voor het herstellen van beschadigde gezichten.

E-Max kronen

E-Max tandheelkundige kronen zijn allemaal keramische merkproducten. E-Max kronen zijn gemaakt van een hoogwaardig materiaal dat lithiumdisilicaatkeramiek wordt genoemd. Het voordeel van dit materiaal is dat het extreem resistent, duurzaam en ondoorzichtig is. E.Max tandheelkundige kronen hebben een doorschijnend wit uiterlijk dat erg lijkt op dat van echte tanden. Deze kronen staan bekend om hun sterkte en aantrekkelijke uiterlijk. Als u op zoek bent naar tandheelkundige kronen om uw glimlach te herstellen, zijn E.Max kronen het overwegen waard.

E.Max is een wereldberoemd merk in tandheelkundige kronen. U kunt er zeker van zijn dat uw tanden een natuurlijke vorm en kleur hebben, die niet te onderscheiden zijn van uw normale tanden.

Deze kronen bevatten ook metaalvrije legeringen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat E.Max kronen breken of barsten. E.Max tandkronen zijn ook erg duur.

Tandartsen in Turkije bieden tandheelkundige implantaten en dezelfde merknaam E.Max tandheelkundige kronen die u elders in Europa kunt vinden, maar tegen lagere prijzen. U hoeft geen hoge operatiekosten te maken om het merk te kunnen betalen.

Postoperatieve follow-up van tandkronen

De eerste stap om de duurzaamheid van uw tandheelkundige kronen te garanderen, is ze te verzorgen zoals het hoort. Dit is vooral belangrijk kort nadat de kronen in uw mond zijn geïmplanteerd. Om ze in de best mogelijke conditie te houden, is dit wat u moet weten:

Tijdelijke kronen

Tijdens uw eerste bezoek begint uw tandarts met de voorbereiding van uw kronen. Hij zal met name een afdruk van uw tanden nemen om een gepersonaliseerde kroon te maken. Hij of zij zal uw tanden ook vijlen voor een betere pasvorm. In afwachting van de gepersonaliseerde kronen krijgt u tijdelijke kronen. Het is uiterst belangrijk dat u deze tijdelijke kronen goed verzorgt. Omdat de pasvorm niet exact is, kunnen ze gemakkelijker losraken of breken. U moet daarom de instructies van uw tandarts perfect opvolgen als u wilt dat ze blijven zitten tot uw definitieve kronen klaar zijn.

Kies uw voedsel zorgvuldig

Het eerste wat u moet doen, is selectiever zijn in uw voedselkeuze. U kunt het beste geen voedsel eten dat als kauwbaar of kleverig kan worden beschouwd. Deze kunnen aan de kronen blijven plakken en ze afscheuren, waardoor u weer een operatie moet ondergaan. U moet ook een tijdje heel hard voedsel vermijden. Omdat tijdelijke kronen niet erg duurzaam zijn, is het mogelijk dat een stukje hard voedsel de kroon beschadigt, breekt of losmaakt. U kunt ook een tijdje bewust aan de andere kant van uw mond kauwen. Concentreer u op zijn minst op deze kant voor harder voedsel. Dit minimaliseert ook het risico op beschadiging van de kronen.

Wees voorzichtig met flossen

Terwijl de tijdelijke kronen geplaatst zijn, is het belangrijk om gewoon te blijven poetsen en flossen. U moet echter iets voorzichtiger zijn met hoe u flost. Trek het flosdraad niet van tussen uw tanden omhoog. Schuif het in plaats daarvan voorzichtig uit de tandvleesrand. Op deze manier is de kans kleiner dat kronen wegglijden.

Permanente kronen

Het goede nieuws is dat uw definitieve kronen veel langer meegaan dan uw tijdelijke kronen. Bovendien passen ze beter, zodat u ze niet zo gemakkelijk los kunt maken. U moet echter wel weten hoe u ze goed moet onderhouden.

Direct na de operatie

Het duurt ongeveer 24 uur voordat uw kronen goed vastgecementeerd zitten op uw bestaande tand of kies. Totdat dit is gebeurd, bestaat het risico dat de kronen worden losgetrokken door voedsel of te veel kracht in de kroonzones. Daarom moet u minstens een uur of twee wachten voordat u iets eet of drinkt. Daarna kunt u het beste zacht voedsel eten en geen harde, kauwbare of knapperige dingen. U kunt uw gewone dieet hervatten zodra de kronen goed vastgecementeerd zijn. Tijdens deze periode moet u ook voorzichtig zijn met flossen tussen uw tanden. Net als bij tijdelijke kronen moet u de flosdraad omhoog schuiven in plaats van eraan te trekken. Na 24 uur kunt u uw gebruikelijke mondverzorgingsroutine hervatten.

Voortdurende verzorging

U kunt gedurende een maand of twee wat gevoeligheid/pijn ervaren; dit is volkomen normaal en te verwachten. Tijdens deze periode zal uw Turkse tandarts u adviseren om een tandpasta te gebruiken die de gevoeligheid vermindert. (Sensodyne enz.) U kunt ook 3 keer per dag gorgelen met zout water om het genezingsproces te bevorderen. Het doel van uw tandkronen is om het gebied boven de tandvleesrand te versterken.

Uw tandvlees en het gebied tussen het tandvlees en de tandkronen worden echter niet beschermd door deze prothese. Het is dus belangrijk dat u een gezonde routine volgt. Dit houdt in dat u twee keer per dag poetst en regelmatig flost. Als u in het verleden parodontale aandoeningen hebt gehad, kan uw tandarts u aanraden om ook elke dag een fluoridespoeling te gebruiken.

Dit helpt tandbederf voorkomen. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat kronen, hoewel ze duurzaam zijn, beschadigd kunnen raken. Probeer daarom risicovolle activiteiten zoveel mogelijk te beperken. Vermijd het bijten in ijs, het kraken van noten, het openen van bierdoppen en andere harde voedingsmiddelen of materialen. Bescherm uw tanden ook als u aan contactsport doet. Als u gewoonlijk uw tanden poetst, moet u uw nachtbescherming elke dag dragen terwijl u slaapt.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️