Haartransplantatie in Turkije

haartransplantatie Turkije 1
Geschreven door Manuella

Overweegt u een haartransplantatie in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor succesvolle haarimplantaties in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over haartransplantatie in Turkije en helpt je bij het boeken van een operatie van gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een haartransplantatie in Turkije?

In Turkije kost een haartransplantatie gemiddeld € 1.800, inclusief alle verblijfs- en transportkosten. De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt 6-8 uur. De verblijfsduur in Istanbul is 4 dagen, zonder ziekenhuisopname. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicatie. Het uiteindelijke resultaat is binnen 5 maanden zichtbaar.

FUT haartransplantatie1700 €
FUE haartransplantatie1800 €
HID-haartransplantatie1900 €
Afro haartransplantatie2200 €

Haartransplantatie in Turkije: De ultieme gids

Haar bovenop het lichaam en op de schedel is een enorm verleidingswapen voor mannen en een duidelijk teken van vrouwelijkheid voor vrouwen. Het is een kroon die je niet kunt verliezen, tenminste voor een tijdje.

Wanneer ziekte aan ons vreet, wanneer hormonen ons parten spelen of wanneer genetica grillig is, verliezen we soms ons haar. Haarverlies begint met kleine uitvalletjes tot je een aanzienlijk verlies en totale kaalheid van de haarlijn of de slapen opmerkt.

Terwijl sommige mensen heel goed met haaruitval kunnen omgaan, vinden anderen het moeilijk om zichzelf in de spiegel te zien. Het spiegelbeeld dat ze van zichzelf zien, weerspiegelt een gevoel van machteloosheid tegenover dit onstuitbare verlies.

En wanneer bepaalde medicijnen zoals Litfulo™ (ritlecitinib) of Minoxidil niet (meer) werken, is er een oplossing: haartransplantatie.

Het doel is simpel: voorkomen dat je kaal wordt en daarbij het haar van vroeger terugkrijgen. Hoewel de methode in verschillende landen wordt toegepast, blijft Turkije een paradijs voor haartransplantaties.

In het hart van Istanbul of Antalya bieden bepaalde klinieken de beste haartransplantatie behandelingen met revolutionaire en zeer effectieve technologieën. Haartransplantaties in Istanbul of Antalya zullen je zeker overtuigen.

Klaar voor een haartransplantatie in Turkije ? Daar gaan we!

Voor- en nafoto’s van onze patiënten

Alles wat je moet weten over haartransplantaties in Turkije

Haaruitval, vaak synoniem met een complex, is een probleem dat op elke leeftijd kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Het heeft te maken met een aantal factoren en veel mogelijke oorzaken en kan op verschillende manieren worden aangeduid:

 • Calvitia indien erfelijk ;
 • Androgene alopecia als er androgene hormonen bij betrokken zijn ;
 • Pelade (alopecia areata) als dit het gevolg is van een auto-immuunziekte;
 • Scarring alopecia wanneer het verlies het gevolg is van een verwonding van de hoofdhuid;
 • Tractie alopecia na een kapsel dat te strak zit (paardenstaart, weave dragen, strakke vlechten, chignon, etc.).

Haaruitval is moeilijk om mee te leven en wordt veroorzaakt door voedingsstoffentekorten (ijzer, zink, selenium) en zware medische behandelingen. En schildklierproblemen kunnen de cyclus van haarvernieuwing verstoren.

Hoewel een tekort gecorrigeerd kan worden met een voedingssupplement, kan kaalheid of alopecia in veel gevallen onomkeerbaar zijn.

photo avant et apres d'une greffe de cheveux
voor en na foto’s van een haartransplantatie

Ze zeggen dat “geluk niet te koop is, een goede haarbehandeling wel ” ! Haartransplantaties zijn een cosmetische chirurgische techniek die tot doel heeft je haar weer aan te vullen. En in veel gevallen maakt het terugkrijgen van je haar en kruin je gelukkig! Als haar geluk was, dan kan het gekocht worden.

In Istanbul zijn haarimplantaten verkrijgbaar tegen de beste prijzen. Daarom kiezen veel patiënten voor deze bestemming, naast de toeristische attracties en de schoonheid van de oevers van de Bosporus. Maar voordat je op zoek gaat naar de haartransplantatie in Turkije, eerst een kort overzicht van deze operatie.

Lees ons artikel over Haartransplantaties bij de sterren.

Wat is een haartransplantatie?

Haartransplantatie, ook wel haarimplantatie genoemd, houdt in dat er grafts van de bovenkant van de schedel worden genomen en vervolgens geïmplanteerd in het kale gebied van het hoofd. Deze eenheden, ook wel grafts genoemd, bestaan uit 2 tot 4 haren. Ze worden meestal van de kruin genomen waar bijna nooit haar uitvalt.

Een methode van niet-invasieve cosmetische chirurgie, haartransplantatie blijkt de beste manier te zijn om alopecia te corrigeren. Met zeer zichtbare resultaten is het mogelijk om verloren dichtheid terug te winnen.

Na verzorging en behandeling resulteert een langdurige groeiperiode in echt, definitief haar. De aandrang van de behandelingen betekent dat je haar net zo dicht wordt als voorheen. Deze procedure is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Haartransplantatie simulatie voor vrouwen
Haartransplantatie simulatie voor vrouwen

Met een haartransplantatie, zeg maar dag tegen de pruik, volumizer, sjaal op het hoofd, complex en verminderd zelfvertrouwen. Verwelkom een nieuwe kijk op jezelf door je droom van haar in Rapunzel-stijl waar te maken. Zodra je de behandelingen en verzorging hebt toegepast, zal haaruitval niet langer een nachtmerrie zijn.

Haartransplantaties voor vrouwen

Volgens een ISHRS-studie komt alopecia bij vrouwen voor bij 1 op de 5 vrouwen, meestal veroorzaakt door veroudering, ziekte of hormonale veranderingen na de menopauze. Vrouwen hebben last van dunner wordend haar. Om dit probleem te corrigeren, kiezen sommige vrouwen voor een pruik of haarextensies, of voor een vrouwentransplantatie.

Haartransplantaties voor mannen

Alopecia bij mannen treft 4 op de 5 mannen, met als oorzaak een aanzienlijke haaruitval tegen de leeftijd van 50 jaar. Sommige mannen beginnen hun haar te verliezen voor hun 21e. Dit is het resultaat van een genetische eigenschap die van de ouders komt.

Tekenen van de haartransplantatielijn door de chirurg
Tekenen van de haartransplantatielijn door de chirurg

Andere oorzaken zijn bepaalde medicijnen, een teveel aan vitamine A of proteïnetekort. Ziekte of stress kan leiden tot plotselinge en ernstige haaruitval, bekend als telogeen effluvium.

Wanneer moet een haartransplantatie worden overwogen?

Een haartransplantatie in Turkije wordt aanbevolen wanneer slecht verlies van haardichtheid wordt waargenomen. Hieraan kan het psychologische aspect worden toegevoegd dat dit met zich meebrengt en dat in veel gevallen de mogelijkheid van een haartransplantatie bepaalt.

Vroegtijdige kaalheid of alopecia kan leiden tot een echt complex of een gevoel van onbehagen bij de lijder. Tot het punt van verlies van zelfvertrouwen.

Haartransplantaties zijn niet alleen voor de volledig kale mensen; ze kunnen ook overwogen worden voor dun haar op zoek naar dikte, of voor een verlaging van de haarlijn. Hoewel het toegankelijk is vanaf 18 jaar, wordt het nog steeds aangeraden vanaf 30 of 40 jaar wanneer de hormonale activiteit gestabiliseerd is.

Verwijderen van het donorgebied en enten op het ontvangende gebied
Verwijderen van het donorgebied en enten op het ontvangende gebied

Uit voorzorg kan haartransplantatie alleen worden uitgevoerd op een gezonde persoon en hoofdhuid. Omdat het een chirurgische ingreep is, vereist haartransplantatie kennis over eerdere ziekten en aandoeningen die de procedure gecompliceerd kunnen maken.

Deze parameter wordt nader bestudeerd door je plastisch chirurg in Turkije, zodra je op de consultatietafel ligt.

Last but not least kunnen haartransplantaties alleen worden overwogen voor mensen wiens schedel niet volledig kaal is. Er wordt rekening gehouden met de mate van kaalheid of alopecia en de progressie van haaruitval. De kaalheid moet volledig gestabiliseerd zijn voordat er overgegaan kan worden tot een transplantatie.

Istiklal straat in Istanbul
Istiklal straat in Istanbul

Dit kan leiden tot een verdere onbalans in volume en dichtheid. En laten we niet vergeten dat de grafts aan de achterkant van de schedel worden genomen. De capaciteit en kwaliteit van het donorgebied blijft een essentieel criterium om een haarimplantaat te overwegen.

Alleen een haardiagnose kan de mogelijkheid van een haartransplantatie bepalen.

Wanneer GEEN haartransplantatie?

In de volgende gevallen wordt een haartransplantatie in Turkije afgeraden:

 • Ongestabiliseerde haaruitval
 • Hoofdhuidwonden en blaren
 • Schildklieraandoeningen en auto-immuunziekten
 • Hoofdhuid of huidpijn
 • Mensen jonger dan 25
 • Patiënten met hemofilie
 • Donorgebied te klein
 • Als je in stadium 7 bent op de schaal van Norwood
Schéma de l'échelle de Norwood de la calvitie
Norwood kaalheidsschaal diagram

Wat is de juiste leeftijd voor een haartransplantatie?

In werkelijkheid is er geen minimumleeftijd voor een haartransplantatie. Toch zijn er enkele risico’s verbonden aan haartransplantaties op jonge leeftijd. Veel mensen van in de 20 grijpen meteen naar een haartransplantatie omdat ze er goed uit willen zien. Maar er nu goed uitzien kan later een negatief effect hebben.

Hoe lang duurt een haartransplantatie? Is het permanent?

De levensduur van een haartransplantatie kan permanent zijn. Bij een haartransplantatie worden de grafts uit een deel van het hoofd gehaald waar ze genetisch geprogrammeerd zijn om te blijven groeien. Zelfs nadat ze zijn geïmplanteerd in kale delen van de hoofdhuid, behouden de getransplanteerde haarfollikels de kenmerken van hun oorsprong en blijven ze levenslang groeien.

Résultat du crâne après la greffe capillaire
Resultaat van de schedel na de haartransplantatie

Dit betekent dat met de juiste chirurg en de juiste follow-up, een FUE, FUT of DHI haartransplantatie een leven lang mee kan gaan.

Haartransplantaties en etnische verschillen

Haartransplantatie is gericht op Caucasiërs. Het is ook gericht op alle etnische groepen zoals  AziatenAfrikanen en Midden-Oosterlingen. Dit staat bekend als etnische haartransplantatie.

Blanken hebben meestal ovale haarstrengen. Aziatisch haar is meestal rond en plat. Afrikaans haar is krullend en pluizig.

Afrikanen die lijden aan haaruitval zijn uitstekende kandidaten voor een Afro haartransplantatie in Turkije vanwege de bijzondere kenmerken van hun haar. De krullende, pluizige vorm van zwart haar geeft patiënten van Afrikaanse afkomst een groot voordeel.

couple amoureux avec un homme sans cheveux
Verliefd stel op man zonder haar

Deze magnifieke “krul” geeft de indruk van een grotere dichtheid, waardoor er minder haartransplantaties nodig zijn om zichtbare resultaten te behalen.

Merk op dat in de islamitische religie haartransplantaties niet haram zijn. Het is halal en daarom geaccepteerd omdat het bedoeld is om een defect te verwijderen.

Wat zijn de verschillende haartransplantatietechnieken in Turkije?

Wetenschappelijke vooruitgang heeft haartransplantaties succesvoller en gemakkelijker gemaakt. Waar haartransplantaties handmatig, haartje voor haartje, moesten worden uitgevoerd, hebben we nu robottechnieken waarmee de chirurgie in recordtijd kan worden uitgevoerd. En de resultaten zijn uitzonderlijk.

Tot op heden zijn drie haartransplantatietechnieken wijdverspreid en geliefd bij chirurgen : de FUT, de FUE en de DHI.

Haartransplantatie voor en na foto

De verschillen tussen deze drie technieken zitten in de methode van verwijderen en transplanteren en in de gebruikte apparatuur. Laten we deze drie technieken eens bekijken:

FUT haartransplantaties

De FUT-techniek is een methode van haartransplantatie waarbij een strook hoofdhuid uit de nek wordt gehaald en met hechtingen wordt gesloten. Er kan een litteken ontstaan, maar dat is zo fijn en lineair dat het niet te zien is als het haar eenmaal is teruggegroeid.

De grafts worden dan onder een microscoop verwijderd door een chirurg om beschadiging van de follikels te voorkomen. De transplantaten worden vervolgens in microtransplantaten geknipt die drie tot vier haren bevatten.

Résultat avant et après la greffe de cheveux
Resultaten voor en na haartransplantatie

Het is tijd om de transplantaten in het ontvangende gebied aan te brengen. Er worden minimale incisies gemaakt om het gebied voor te bereiden en deze moeten een bepaalde as volgen voor een natuurlijk resultaat. Het haar wordt in de incisies ingebracht, dit proces kan tussen de 4 en 5 uur duren, maar kan ook in één dag worden voltooid.

Bij de FUT kunnen tussen de 1000 en 4000 haren worden geïmplanteerd. 2 tot 3 weken na de transplantatie kan zich een korstje vormen dat eraf valt. Behandelingen tegen haaruitval worden sterk aanbevolen.

schema om het verschil te begrijpen tussen FUE en FUT transplantaties
Diagram om het verschil tussen FUE en FUT transplantaties te begrijpen

FUE haartransplantatie

FUE voor Follicular Unit Extraction houdt in dat haarzakjes uit een deel van het achterhoofd worden gehaald. In plaats van een strook van de hele hoofdhuid te nemen, worden de follikels één voor één uit het donorgebied gehaald met behulp van een micropunch.  Om gemakkelijk bij de follikels te komen, kan de chirurg overwegen het donorgebied te scheren.

Afhankelijk van de kliniek kunnen FUE transplantaties automatisch worden uitgevoerd. Sommige chirurgen gebruiken een robot of machine om de haarbollen gemakkelijker en sneller uit het donorgebied te halen. Ook hier is beheersing van de techniek vereist om beschadiging van de haarzakjes te voorkomen en kwaliteit transplantaten te verkrijgen.

De techniek voor het implanteren van de grafts in het kale gebied is dezelfde als bij FUT. De chirurg maakt incisies met een elektrisch micropunchmes van staal of saffier om het haar één voor één in de hoofdhuid te enten.

Foto voor en na een haartransplantatie in Turkije
Foto voor en na een haartransplantatie in Turkije

FUE-Saphir haartransplantatie

Bij FUE haartransplantaties hoor je soms over FUE-Sapphire. Deze naam verwijst naar de techniek waarmee de incisies worden gemaakt. Bij FUE-Sapphire is het mes dat wordt gebruikt om de incisies in het donorgebied te maken gemaakt van saffiersteen in plaats van een stalen mes.

Het mesje van saffiersteen is zacht en gezond, maar vermindert ook het risico op infectie en draagt bij aan een snellere genezing. Met saffiermesjes kan ook nauwkeuriger worden gewerkt en wordt het succes van het transplantaat geoptimaliseerd.

Deze methode is verreweg de veiligste voor een succesvolle en risicoloze FUE transplantatie. Het mes van saffiersteen is het instrument bij uitstek om een haartransplantatie uit te voeren in de beste gezondheidsomstandigheden en met het grootste comfort voor de patiënt.

Simulatie van de verlaging van de frontale lijn bij vrouwen
Simulatie van de verlaging van de frontale lijn bij vrouwen

DHI haartransplantatie

De DHI of Directe Haarimplantatie haartransplantatie is een revolutionaire methode. Deze techniek is in zwang sinds 2020 en is afgeleid van de FUE. Het is zeer snel uit te voeren, met bijna gelijktijdige extractie van de implantaten. Een HDI haartransplantatie sessie duurt tussen de 2 en 3 uur, afhankelijk van de expertise van de chirurg.

Tijdens een HID haartransplantatie worden haarzakjes uit het donorgebied verwijderd met een DHI pen. Deze stuurt lokale verdoving zonder injectienaald.

Het verwijdert de haren één voor één. De chirurg zal het verwijderde haar direct op het kalende gebied implanteren met dezelfde pen, zonder incisies te hoeven maken. Dat komt omdat de pen zelf saffieren micromesjes heeft om implantatie mogelijk te maken.

Voor- en na foto's van een DHI transplantatie in Turkije
Voor- en na foto’s van een DHI transplantatie in Turkije

Dit verkort de tijd tussen extractie en implantatie en maakt ook een snelle genezing mogelijk. Hierdoor blijft het transplantaat minder lang buiten het lichaam, waardoor het veiliger en gezonder is om te gebruiken.

Bovendien geneest het donorgebied sneller en blijven de incisies niet lang open. De DHI micro-sapphire methode is de beste techniek om te kiezen voor een gezonde en snelle haartransplantatie. Bovendien biedt deze methode comfort en minder beperkingen voor zowel de patiënt als de chirurg.

Tijdens je afspraak met de chirurg kun je de techniek kiezen waar jij je het prettigst bij voelt. Merk op dat de DHI-techniek de ultieme methode blijft. De uiteindelijke beslissing kan echter bij de behandelaar liggen na haardiagnose.

PRP-behandeling

De Platelet Rich Plasma behandeling verwijst naar een behandeling die gebruik maakt van plasma rijk aan bloedplaatjes, hormoon, leukocyten en cytokine. De PRP-behandeling zelf is geen haartransplantatietechniek.

PRP-behandeling en bloedzuivering
PRP-behandeling en bloedzuivering

Maar het is een van de behandelingen die je kunt krijgen na een haartransplantatie. Het garandeert het postoperatieve succes van een haartransplantatie. Dat gezegd hebbende, dit is een kunstmatige cosmetische ingreep die een klinische procedure vereist.

Hiervoor neemt de chirurg bloed af bij de patiënt. Het bloed wordt vervolgens in een centrifuge geplaatst om de PRP van de andere bloedbestanddelen te scheiden. Het PRP-bloed wordt vervolgens met behulp van een micronaald in de hoofdhuid van de patiënt geïnjecteerd.

Het doel van deze techniek is om de bloedcirculatie en de vernieuwing van de haarcyclus te verbeteren. Het wordt aanbevolen na een haartransplantatie en zorgt voor meer dan bevredigende resultaten van de haaroperatie. De PRP-behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Hoe werken haartransplantaties in Turkije?

Uw haartransplantatie in Turkije kan beginnen zodra we contact hebben opgenomen. We hebben een strikt, goed vastgesteld protocol om de kans op succes te maximaliseren. Uw behandeling kan tot 6 tot 12 maanden na de transplantatie duren, omdat we postoperatieve follow-up bieden.

Haar diagnose

Het eerste contact met je cosmetisch chirurg bestaat uit een consultatie en haardiagnose. Je hoeft hiervoor niet naar Turkije te reizen.

Het eerste consult kan online worden gedaan. Het zal bestaan uit een beoordeling van het haar en een diagnose. Mensen met HIV komen in aanmerking voor deze operatie.

Simulatie van voorhoofdverkleining bij vrouwen
Simulatie van voorhoofdverkleining bij vrouwen.

Elke patiënt is uniek, net als hun haarstructuur en haartype. Tijdens dit eerste consult zal de arts je een beoordeling geven op basis van de foto’s die je vooraf hebt opgestuurd.

Naast de haaranalyse voert de arts ook een beoordeling van je gezondheidstoestand uit. Hij kan je vragen om een bloedonderzoek. De resultaten hiervan zullen een leidraad zijn voor het medisch advies achteraf, maar ook voor de juiste behandeling om verder te gaan met een haartransplantatie.

De eerste afspraak met de haarchirurg is het belangrijkste moment om meer te weten te komen over haartransplantaties in Turkije: gebruikte techniek, verblijfsduur, duur van de behandeling, postoperatieve follow-up. De arts zal al uw vragen beantwoorden.

De eerste raadpleging in Turkije

Het eerste consult in Istanbul gaat de medische fase in. Tijdens dit consult worden je hoofdhuid en de elasticiteit en dichtheid van je haar geanalyseerd.

Haarbeoordeling met een scanner
Haarbeoordeling met een scanner

Een eerste klinische beoordeling zal ook bepalen hoeveel grafts er nodig zijn en welke haartransplantatiemethode het meest geschikt is voor uw hoofdhuid. Dit is ook het moment waarop de arts het donorgebied, de kwaliteit van de grafts en het benodigde aantal bepaalt.

Tussen het klinische consult en de transplantatie kun je je ook laten inspireren door de metropool Istanbul. Tijd om te ontstressen en afscheid te nemen van dat kale hoofd dat je al zo lang je zelfvertrouwen doet verliezen.

Een afspraakje met je nieuwe haar

Dit is het langverwachte moment om je haarimplantaat te krijgen. Je wordt in de kliniek ontvangen door een team van professionals die goed voor je zullen zorgen. Medische en psychologische ondersteuning is vooral belangrijk tijdens deze fase.

haardiagnose bij vrouwen
Haardiagnose bij vrouwen

Duur van de sessie

De haartransplantatie zelf vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De sessie kan tussen de 5 en 8 uur duren, afhankelijk van het aantal grafts en de gekozen techniek. Er kunnen tot 4.000 grafts in één sessie worden geproduceerd.

Bij het implanteren van de enten is het het beste om geen pauze te nemen. Dit om de kwaliteit en gezondheid van de transplantaten te behouden, aangezien ze gevoelig zijn. Hoe meer ze in contact komen met de lucht, hoe meer ze vervuild raken.

haartransplantatie sessie
Haartransplantatie sessie

Transplantatieprocedure

Tijdens de transplantatie moeten het gebied en de hoek van de incisies zorgvuldig worden bestudeerd. Zodat de hergroei de natuurlijke richting van het haar volgt. Deze cruciale fase is afhankelijk van de expertise van de chirurg en bepaalt het succes van haartransplantaties.

Onder plaatselijke verdoving is haartransplantatie een pijnloze operatie. Als de verdoving is uitgewerkt, kun je een licht tintelend gevoel in je hoofdhuid voelen. Dit duurt echter maar een paar uur, terwijl de hoofdhuid geneest.

Als je kiest voor micro DHI Saphir en de FUE techniek, duurt de genezingstijd niet meer dan 24 uur. Bovendien zijn de littekens bij deze techniek niet eens zichtbaar.

transplantaatimplantaat met de DHI-methode
Graftimplantatie met de DHI-methode

Tijdens een haartransplantatie kunnen er risico’s zijn op bloedingen of beschadiging van de haarzakjes. Alles hangt af van de expertise van de chirurg, maar ook van de kwaliteit van de diensten en zorg tijdens de operatie.

Na de operatie

Zodra de grafts aan uw haar zijn gehecht, is een rustfase geïndiceerd. Tijdens deze fase mogen alleen de door uw arts aanbevolen behandelingen en producten op uw hoofdhuid worden aangebracht (lotions, crèmes, medicijnen). De eerste shampoo mag pas 24 uur na de operatie worden gebruikt.

Het is raadzaam om het hoofd niet te laten zakken tijdens de genezingsfase om bloeddoorstroming en de vorming van oedeem te voorkomen. Dit zou de geïmplanteerde follikels, die nog kwetsbaar zijn, kunnen beschadigen. Blootstelling aan de zon wordt ook afgeraden. Als je wilt genieten van de frisse Istanboel lucht, is het essentieel om een hoed te dragen.

haarverzorging met vitaminen
Haarverzorging met vitaminen

Het is raadzaam om pijnstillers te nemen. s Avonds moet je zittend slapen met je romp omhoog. Gebruik een zacht kussen om je nek te ondersteunen.

Na 2 dagen hebt u opnieuw een afspraak op de kliniek om te zien of het transplantaat succesvol is. De arts beoordeelt het succes van het transplantaat aan de hand van de conditie van uw hoofdhuid. Het is echter nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen. Volg de instructies en voorzorgsmaatregelen voor de komende 7 dagen.

De zorg wordt de komende maanden voortgezet met controles over 6 tot 12 maanden in de kliniek. Een toegewijd follow-up team zorgt ervoor dat postoperatieve zorg correct wordt toegediend en dat uw haartransplantaten gezond zijn.

check up du chirurgien poendant la greffe de cheveux
Chirurgische controle tijdens haartransplantatie

De eerste resultaten

Tussen 3 tot 6 weken na implantatie zal 80% van de transplantaten uitvallen. Geen paniek, dit uitvallen is onvermijdelijk. Maar het betekent dat de grafts wortel hebben geschoten. Ze zullen dus nieuw haar vormen dat binnen 3 tot 4 maanden zichtbaar zal zijn.

Na 12 maanden zullen de resultaten zo zichtbaar zijn dat deze episode van alopecia androgenetica of kaalheid niet meer dan een nachtmerrie voor je zal zijn.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen rare risico’s zijn tijdens een haartransplantatie :

 • Zichtbare littekens ;
 • Zenuwbeschadiging ;
 • Ontsteking van de haarzakjes ;
 • Verlies van gevoel in de schedel;
 • Ontsteking van de haarzakjes ;
 • Dun donorgebied.
Rapport over haartransplantaties in Turkije

Daarom is het belangrijk om op ons te vertrouwen om uw chirurg in Istanbul goed te kiezen en te kiezen voor een beroemde en ervaren arts.

In de Islam worden haartransplantaties als halal en aanvaardbaar beschouwd zolang ze gebruikt worden om een defect te corrigeren. Het is daarom niet haram.

Op verzoek is er een rolstoel beschikbaar om het reizen gemakkelijker te maken voor mensen met beperkte mobiliteit.

Voorzorgsmaatregelen na een haartransplantatie in Turkije

Zoals na elke operatie is het essentieel om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om je haar gezond te houden. Een van de vereisten :

 • Een gezonde, evenwichtige voeding met de vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de groei en versterking van het haar.
 • Voedingssupplementen om tekorten te voorkomen
 • Let vooral op de keuze van je haarproducten (shampoo, masker, enz.). Pas op voor essentiële oliën en te strakke kapsels die ervoor kunnen zorgen dat je je haartransplantatie verliest. In ieder geval zal je arts je de juiste verzorging en producten voorschrijven.
 • Draag een hoed of ander beschermend accessoire in de zon of de kou, bij het zwembad of in de zee.
 • Tot 6 maanden na de operatie zijn tondeuses niet toegestaan.
Fotosimulatie voor en na haartransplantatie
Fotosimulatie voor en na haartransplantatie

Hoe bereid ik me voor op een haartransplantatie in Turkije?

Sinds enkele jaren kiezen veel patiënten van over de hele wereld Turkije voor haarchirurgie.

De expertise van de artsen, de betrouwbaarheid van de technieken en de voordelige tarieven maken Turkije tot een keusbestemming voor haartransplantaties. Patiënten kunnen zich verheugen op pakketten die drie keer minder kosten dan in Europa en 5-sterrenzorg.

Maar meer dan dat, om meer klanten aan te trekken. Het land heeft praktische en comfortabele vakantiepakketten ontwikkeld. Het All-Inclusive pakket omvat accommodatie, catering en verschillende diensten ter plaatse, om je verblijf in Turkije zo comfortabel mogelijk te maken.

All-inclusive illustratie voor medische reizigers

Een kliniek en chirurg kiezen in Turkije

De eerste stap is om je kliniek in Turkije en je haarchirurg zorgvuldig te kiezen om een mislukte haartransplantatie te voorkomen. Door het grote aanbod kun je je verloren voelen. Vertrouw op ons en neem contact met ons op om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt.

Vertrouw vooral op de expertise, de reputatie en het succes van de kliniek en de chirurg. Het succes van je haartransplantatie hangt af van de chirurg, dus het is een goed idee om de beste te kiezen voor zo’n delicate operatie.

Onthoud dat haartransplantaties onomkeerbaar zijn en dat je hoofdhuid gevoelig is. Je vertrouwt het niet zomaar aan iedereen toe.

Hal van Natuurkliniek in Istanbul
Hal van een esthetische kliniek in Istanbul

Aarzel niet om meningen, getuigenissen en zoveel mogelijk informatie te verzamelen over haartransplantaties in Istanbul of Antalya. Het internet en sociale netwerken zijn een schat aan informatie.

De beste haartransplantatie klinieken in Istanbul

Onze partner klinieken zijn de beste haartransplantatie klinieken in Turkije. In het hart van Istanbul verwelkomen we je op een zeer schone, comfortabele en veilige plek met een warme en gastvrije sfeer die wordt geboden door ons team.

De chirurgen staan bekend om hun vaardigheden en beheersing van alle haartransplantatietechnieken. Met tientallen jaren ervaring, zoals chirurg Serkan Aygin, staan ze ook bekend om hun vriendelijkheid en beschikbaarheid voor patiënten.

Drie plastisch chirurgen
Drie plastisch chirurgen

Ons professionele team biedt de beste zorg en behandeling, van het eerste contact tot de postoperatieve follow-up. Haartransplantaties in onze kliniek zijn comfortabel, veilig en geruststellend. Ons team spreekt Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Duits en Arabisch.

Er zijn vertalers beschikbaar om eventuele taalbarrières weg te nemen. We bieden all-inclusive haartransplantatiepakketten: Vlucht, taxi, hotel, operatie, medicijnen.

Je reis voorbereiden

Als je eenmaal een kliniek hebt gekozen, bereid je dan voor op je reis. In veel gevallen bieden klinieken All-Inclusive pakketten aan. Deze omvatten naast de operatie ook vervoer, vliegtickets, accommodatie, catering en zelfs diensten en activiteiten ter plaatse. Je hoeft alleen nog maar je paspoort en verblijfsvisum voor te bereiden (de kliniek helpt je ook met deze stap).

Winkelcentrum Torun Center in Istanbul
Winkelcentrum Torun Center in Istanbul

De duur van je verblijf in Istanbul

De verblijfsduur voor een haartransplantatie in Istanbul of Antalya duurt ongeveer 6 tot 7 dagen. Dit is de geschatte tijd om een transplantatie onder de beste omstandigheden uit te voeren. Het verblijf in de kliniek duurt maximaal 2 dagen en de rest van de tijd kun je profiteren om Istanbul en zijn duizend-en-een-nachten te ontdekken.

Er is echter niets dat je tegenhoudt om je medisch verblijf te verlengen om van Turkije te genieten.

Hoeveel kost een haartransplantatie in Turkije?

De ultieme vraag! En de vraag die honderdduizenden patiënten ertoe aanzet om voor een haartransplantatie in Turkije te kiezen, zijn de kosten van deze operatie. De kosten van een haartransplantatie aan de Bosporus kunnen tot 70% goedkoper zijn dan de kosten in Europa.

coordinatrice à Istanbul
Coördinator in Istanbul

Reken op een prijs tussen €1.700 en €2.500 voor een haartransplantatie in Istanbul. Deze prijs varieert echter afhankelijk van de gebruikte technieken, de complexiteit van de modificatie en de reputatie van de chirurg. Vraag voor een precieze prijs en een advies van de beste plastisch chirurg in Istanbul een persoonlijke offerte aan.


Als je worstelt met het maken van een keuze, kunnen we je helpen te slagen met je haartransplantatie, en tegen lagere kosten.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een haartransplantatie in Turkije?

Het haar dat geïmplanteerd wordt tijdens een haartransplantatie in Turkije heeft dezelfde levensduur als het haar in het donorgebied. Ze behouden ook hun groeicyclus. Dit betekent dat de resultaten permanent zijn. Na de behandeling bent u dus gevrijwaard van kaalheid.

Haartransplantaties worden aanbevolen voor mensen vanaf 18 jaar, hoewel de beste resultaten over het algemeen worden verkregen tussen de 35 en 40 jaar, wanneer de haaruitval stabiliseert.

Haartransplantatie is een kleine chirurgische ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Tijdens de ingreep is het mogelijk dat u een beetje pijn voelt, vooral tijdens het extraheren van de follikels en het inbrengen van de implantaten. Maar de pijn is redelijk.

Turkije is ongetwijfeld de beste plek voor een haartransplantatie. Het is een land dat bekend staat om de kwaliteit van de zorg, de betaalbaarheid van de operaties en vooral de vaardigheid van de chirurgen. Het zijn gekwalificeerde en ervaren specialisten.

Getransplanteerd haar gaat door een fase van verlies. Deze fase is normaal en treedt 3 weken na de transplantatie op. Dit haarverlies staat bekend als “post-transplantatie shock”. Het geïmplanteerde haar zal daarna teruggroeien en terugkeren naar zijn normale groeicyclus.

Voor een haartransplantatie in Turkije moet je 6 tot 7 dagen blijven. Je hoeft echter maar twee dagen in de kliniek te blijven. De rest van de tijd heb je vrij om de prachtige stad Istanbul te verkennen.

De haartransplantatie prijzen in Turkije zijn vaak lager dan in Europa. De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn lager dan in Westerse landen. Personeels- en bedrijfskosten zijn lager. Door de hoge concentratie van haartransplantatieklinieken zijn de prijzen lager.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️