Bariatrische chirurgie in Turkije

bariatrische chirurgie Turkije 1
Geschreven door Maria

Bariatrische chirurgie in Turkije is een operatie die invloed heeft op de maag en de manier waarop voedsel wordt verteerd. Het is ontworpen om de maag veel kleiner te maken, zodat de persoon een vol gevoel heeft na het eten van een kleine hoeveelheid voedsel. Deze ingrepen staan bekend als gastric sleeve, gastric bypass en gastric balloon.

BesteKlinieken.com biedt informatie over bariatrische chirurgie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies.

Prijs van bariatrische chirurgie in Turkije

De kosten van bariatrische chirurgie in Turkije zijn zeer betaalbaar. U moet rekenen op een prijs van €2.300 voor een sleeve gastrectomie, €3.500 voor een gastric bypass, €2.100 voor een gastric balloon en €1.200 voor gastric botox. De verblijfsduur in Istanbul is 6 dagen. De prijs is inclusief anesthesie, de operatie en medicatie.

Mouwgastrectomie2300 €
Maagbypass3500 €
Maagballon2100 €
Maag Botox1200 €

Wat is bariatrische chirurgie?

Bariatrische chirurgie in Turkije is erg populair. Chirurgie voor gewichtsverlies, of obesitaschirurgie, is een hormonale ingreep waarbij verschillende procedures worden uitgevoerd bij patiënten met overgewicht. De procedure is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Het wordt beschouwd als een behandelingsplan voor patiënten met een BMI van 35 kg/m2 of meer, die een adequaat bewegings- en dieetprogramma hebben ondernomen maar dat niet hebben doorstaan, en die obesitasgerelateerde co-morbiditeiten hebben zoals hypertensie, glucose-intolerantie, diabetes, hyperlipidemie, enz.

Hieronder volgen enkele van de verschillende procedures die gebruikt worden om de maag te verkleinen.

De verschillende bariatrische operaties in Turkije

Gezondheidstoerisme is booming in Turkije. Ziekenhuizen en klinieken registreren grote aantallen patiënten. De meest voorkomende bariatrische operaties in Turkije zijn een maagband (bekend als gastroplastie), gastric sleeve (bekend als gastrectomie) en een maagballon.

Gastric bypass

Een gastric bypass operatie in Turkije helpt u gewicht te verliezen door de manier waarop uw maag en dunne darm het voedsel dat u eet verwerken te veranderen.

Bij de gastric bypass techniek wordt de maag verdeeld in een klein bovenste zakje en een veel groter ‘rest’- onderste zakje, waarna de dunne darm wordt gereorganiseerd om deze met de twee te verbinden. Het voedsel omzeilt het grootste deel van de maag en er worden minder calorieën opgenomen.

Schéma avant et après d'un bypass gastrique
Voor- en na-diagram van een gastric bypass operatie

In Istanbul wordt deze operatie laparoscopisch uitgevoerd en gaat niet gepaard met diepe huidincisies of pijn. De operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt gemiddeld 1 uur.

Maagverkleining

Gastric sleeve chirurgie in Turkije is veilig en een van de meest populaire bariatrische operaties, omdat het het risico op obesitasgerelateerde gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, onvruchtbaarheid, kanker, hoog cholesterol en hoge bloeddruk vermindert, terwijl het u helpt gewicht te verliezen.

Het grootste deel van de maag wordt verwijderd, inclusief het deel dat een hormoon produceert dat honger opwekt. De voorwaarde voor deze operatie is een body mass index (BMI) van 35 of meer. Deze operatie staat ook bekend als gastrectomie.

Schéma avant et après d'une sleeve gastrique
Voor- en nediagram van een gastric sleeve

In Turkije wordt de sleeve laparoscopisch uitgevoerd en is er geen sprake van diepe huidincisies of pijn. De operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt gemiddeld 1 uur.

Turkije is voor hen de beste optie omdat de prijzen betaalbaar zijn en de chirurgen competent.

Maagballon

De maagballon in Turkije is een van de populairste niet-chirurgische gewichtsverliesoperaties. Patiënten met een body mass index (BMI) tussen 30 en 40 kunnen er baat bij hebben.

De maagballonprocedure in Turkije bestaat uit een flexibele, uitzetbare ballon, een afvoerslang en een vulsysteem. De intragastrische ballon is te groot om door de darm te gaan en resulteert in een relatief langdurig verzadigd gevoel met kleinere voedselporties.

Over het algemeen vermindert een maagballon de porties aanzienlijk en helpt hij u uw doelen voor gewichtsverlies op lange termijn te bereiken.

Schéma de la pose d'un ballon gastrique
Schema van het plaatsen van een maagballon

De ballon wordt endoscopisch in de maag ingebracht. De procedure duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Eerst wordt er een diagnostische endoscopie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat u geen medische problemen hebt die het plaatsen van de ballon zouden kunnen verhinderen (zoals een maagzweer).

De Allurion Elipse maagballon wordt ingeslikt, vastgezet in de maag en opgeblazen met een zoutoplossing. De ballon verdwijnt vanzelf na 6 of 12 maanden, afhankelijk van de gekozen behandeling.

Veel mensen uit het buitenland kiezen Turkije voor een maagballon omdat de artsen in Istanbul professioneel en ervaren zijn in hun vakgebied.

Maagbotox

Bij de maagbotoxprocedure wordt Botox op specifieke plaatsen in de maag geïnjecteerd om de maagspieren minder te belasten. Het verteringsproces wordt zo vertraagd door de maag.

Injection de botox gastrique à une patiente
Botox injecteren in de maag van een patiënt

Botoxinjecties in de maag worden gebruikt om de zenuwen in specifieke delen van de maag te blokkeren. Dit is een eenmalige procedure. Het doel is om de eetlust te onderdrukken en de maagmotiliteit te vertragen, zodat de patiënt een gehaktbal of een kom yoghurt kan eten en lang vol blijft. In de wetenschappelijke literatuur is geen significante schade aan de maag waargenomen.

Wanneer moet ik bariatrische chirurgie overwegen?

Bariatrische chirurgie wordt over het algemeen voorgesteld voor patiënten met zeer veel obesitas (met een body mass index van meer dan 40) of patiënten met een body mass index van meer dan 35 die andere ernstige gezondheidsproblemen hebben, zoals diabetes of hartaandoeningen.

Une femme mesurant son tour de taille
Een vrouw meet haar taille

U kunt bariatrische chirurgie overwegen, maar alleen nadat u andere oplossingen hebt geprobeerd. De eerste stap is meestal proberen te veranderen wat u eet en drinkt, evenals uw dagelijkse activiteiten en lichaamsbeweging. Bepaalde medicijnen kunnen mensen helpen gewicht te verliezen. Een operatie wordt meestal pas overwogen nadat deze andere opties geprobeerd zijn.

De gezondheidsvoordelen van gewichtsverlies zijn onder andere het verbeteren van diabetes type 2, het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de gezondheid van het hart.

Hebt u HIV? Er is een speciale kliniek voor u gereserveerd om bariatrische chirurgie te ondergaan in alle veiligheid voor u en het personeel.

Welk type bariatrische chirurgie is het beste voor mij?

Er zijn veel factoren die bepalen welk type operatie het beste voor u is, waaronder de hoeveelheid gewicht die u moet verliezen en eventuele medische aandoeningen.

Uw arts zal een gedetailleerde beoordeling uitvoeren en de beste optie met u bespreken, inclusief de risico’s.

Simulation avant et après d'une chirurgie bariatrique
Een patiënt met overgewicht

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s zijn tijdens een bariatrische operatie:

  • Zure reflux ;
  • Chronische misselijkheid en braken;
  • Verwijding van de slokdarm;
  • Bepaald voedsel niet kunnen eten;
  • Maagobstructie.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen de juiste chirurg in Istanbul te kiezen en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Bovendien is deze operatie toegestaan in de Islam. Het is een halal operatie, geen haram, omdat het voordelen voor de gezondheid biedt en de levenskwaliteit van een persoon verbetert.

Om uw verblijf aangenamer te maken, bieden wij speciale assistentie voor mensen met een handicap (PRM) vanaf het moment dat ze op de luchthaven aankomen tot aan hun hotel en de kliniek.

Follow-up na bariatrische chirurgie in Istanbul

Na een bariatrische operatie in Istanbul zult u uw levensstijl aanzienlijk moeten aanpassen om gewicht te verliezen en het eraf te houden. U zult bijvoorbeeld een dieet moeten volgen en waarschijnlijk levenslang vitamines of andere supplementen moeten slikken. Uw afslankprogramma zal ook meer lichamelijke activiteit met zich meebrengen.

Simulation d'une perte de poids par chirurgie bariatrique
Simuleren van gewichtsverlies door bariatrische chirurgie

Na de operatie begint u met vloeibaar voedsel. In de loop van de volgende weken gaat u over op gepureerd voedsel en daarna op vast voedsel. Uw maaltijden zullen veel kleiner zijn en misschien moet u stoppen met drinken tijdens de maaltijd vanwege uw kleine maag.

In sommige gevallen verliezen patiënten in het begin gewicht, maar daarna went hun lichaam aan de veranderingen die de operatie met zich meebrengt en kunnen ze weer wat van het verloren gewicht terugkrijgen.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen lagere kosten.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een gastric sleeve en een gastric bypass?

Bij een sleeve-operatie verwijdert de chirurg permanent 80% van het volume van de maag. Bij een bypass daarentegen verkleint de chirurg het volume van de maag en snijdt hij een deel van de dunne darm weg. Dit betekent dat een bypassoperatie omkeerbaar is, terwijl een sleeveoperatie onomkeerbaar is.

Uw kansen om zwanger te worden na een bariatrische operatie in Turkije zijn nog groter, omdat gewichtsverlies de vruchtbaarheid verhoogt. U moet echter minstens een jaar na de operatie wachten voordat u een zwangerschap overweegt om tekorten te voorkomen.

Ja, een patiënt die een maagbandoperatie heeft ondergaan, kan een bypass- of sleeve-operatie ondergaan. De operatie wordt echter moeilijker. Bovendien is het risico op complicaties na de operatie groter dan voor een patiënt die geen maagbandoperatie heeft ondergaan.

U mag uw sportactiviteiten hervatten, maar u moet ten minste 3 weken na de operatie wachten. U moet ook toestemming hebben van uw chirurg. Bovendien moet de hervatting van lichaamsbeweging geleidelijk gebeuren. U moet de duur en intensiteit van uw inspanningen geleidelijk opvoeren.

Turkije is de bestemming bij uitstek als u een gewichtsverliesoperatie wilt ondergaan. Hier vindt u de beste chirurgen ter wereld, evenals de beste prijzen voor operaties. Bovendien vindt u in Turkije hightech ziekenhuizen.

Als u na een bariatrische operatie in Turkije complicaties krijgt, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw chirurg. Behandeling, bijwerkingsoperaties en accommodatie zijn gratis. U hebt ook recht op postoperatieve follow-up. U bent zelf verantwoordelijk voor uw vliegticket.

Over de auteur

Maria

Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️