Gastrectomie in Turkije

gastric sleeve 1
Geschreven door Laurence

Alles wat u moet weten over gastric sleeve chirurgie in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een geslaagde gastric sleeve in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over gastrectomie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een gastrectomie in Turkije?

De gemiddelde kosten van een gastrectomie in Turkije in Istanbul zijn €2.300. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €2.000 tot €2.600. De operatie duurt ongeveer 2 uur. Ze wordt laparoscopisch uitgevoerd. Het verblijf in het ziekenhuis duurt 2 dagen. Het verblijf in Turkije duurt 7 dagen.

ProcedureKosten Turkije
Gastrectomie2300 €
Maagbotox1200 €
Maagballon1500 €
Maagbypass2500 €
Maagband2200 €

Wat is gastrectomie?

Gastric sleeve is een restrictieve procedure waarbij de capaciteit van de maag met ongeveer 75% wordt verminderd om een aanzienlijk gewichtsverlies op lange termijn te bevorderen. Hierdoor verbetert ook uw algemene gezondheidstoestand. Chirurgie voor gewichtsverlies in Turkije is in opkomst, vooral dankzij operaties zoals de maagballon.

Hoe werkt een gastrectomie?

Een gastric sleeve werkt door een groot deel van uw maag permanent te verwijderen. Omdat de capaciteit van uw maag sterk wordt verminderd, kan deze nog maar een kleine hoeveelheid voedsel bevatten. U zult een vol gevoel hebben na het eten van veel minder voedsel en u zult minder honger hebben tussen de maaltijden door.

Een gastrectomie verwijdert ook het deel van de maag dat het hongeropwekkende hormoon ghreline produceert. Dit betekent dat uw eetlust wordt verminderd.

Lees ook: Bariatrische chirurgie in Turkije

Het gewichtsverlies begint zodra u de operatie heeft ondergaan. Na 18 maanden rekt de maag uit. Het is dus belangrijk om uw porties redelijk te houden en niet te wachten tot u door de sleeve niet meer kunt eten.

Als u de aanbevolen voedingsmiddelen eet (geen vloeistoffen of zachte producten), zult u geen hongergevoel hebben. U zult levenslang vitamines moeten nemen, waaronder driemaandelijkse injecties met B12.

Wie komt in aanmerking voor een gastric sleeve operatie?

U kunt in aanmerking komen voor een gastric sleeve operatie als:

  • u een BMI (body mass index) van 40 of meer heeft
  • U een BMI van 35 of meer heeft en lijdt aan diabetes type 2 of een hoge bloeddruk, die door gewichtsverlies verbeterd kan worden.
  • U bent fit genoeg om algehele anesthesie en een operatie te ondergaan.
  • U bent vastbesloten om gewicht te verliezen en uw gewichtsverlies vol te houden door veranderingen in levensstijl en dieet.
  • U hebt minstens zes maanden geprobeerd om gewicht te verliezen door gezond te eten, te bewegen en de juiste medicatie te nemen en dit heeft niet gewerkt.

Wat gebeurt er tijdens een gastrectomie operatie in Turkije?

Voor de operatie ondergaat u een algehele narcose. De operatie wordt laparoscopisch uitgevoerd en duurt over het algemeen één tot anderhalf uur.

Uw obesitas chirurg in Turkije zal verschillende kleine incisies in uw maag maken en een lange, dunne telescoop met een licht en cameralens aan het ene uiteinde, een laparoscoop genaamd, en andere chirurgische instrumenten inbrengen om een groot deel van uw maag te verwijderen. Nadat de maag is verwijderd, wordt deze met nietjes dichtgemaakt.

Voorzorgsmaatregelen en postoperatieve follow-up

Na een gastric sleeve operatie blijft u twee tot drie dagen in het ziekenhuis.

U zult waarschijnlijk pijnstilling nodig hebben. U kunt vrij verkrijgbare pijnstillers nemen, zoals paracetamol of ibuprofen.

De eerste dag na de operatie mag u alleen heldere vloeistoffen drinken. Daarna volgt u enkele weken een vloeibaar dieet, schakelt u over op zacht, vochtig voedsel en voegt u na vier tot zes weken vast voedsel toe.

Uw chirurg of een diëtist zal uw strikte dieet bespreken. U zult kleine porties nodig hebben omdat uw maag zich snel zal vullen.

Na de operatie moet u rusten en vermijden om over uw wond te wrijven. Wij raden u aan om de eerste dagen iemand bij u te hebben die u kan helpen met uw dagelijkse activiteiten. De meeste mensen kunnen hun normale activiteiten binnen twee tot vier weken na de operatie hervatten.

Complicaties en bijwerkingen

U kunt last hebben van enkele bijwerkingen, zoals pijn, blauwe plekken en zwellingen rond uw wonden, en braken of misselijkheid na het eten van meer dan uw nieuwe maag kan bevatten. U moet proberen uw voedsel goed te kauwen, kleinere porties te eten en u aan uw dieet te houden.

Mogelijke complicaties van elke operatie zijn bloedingen of bloedstolsels, pijn en wondinfectie. Complicaties bij een gastric sleeve operatie zijn onder andere:

  • Littekenvorming van de maag waardoor een verstopping van de darmen ontstaat.
  • Ontsteking van het maagslijmvlies (gastritis), maagzweren of brandend maagzuur.
  • Verwonding van aangrenzende organen.
  • Littekenlekkage en ernstige infectie

Uw chirurg zal de mogelijke complicaties en bijwerkingen uitgebreid met u bespreken voordat u besluit om een sleeve-operatie te ondergaan.

Maak een afspraak met een bekende en erkende chirurg in Turkije of Tunesië en bespaar tot 60% vergeleken met Europa.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️