Tandheelkundige brug in Turkije

tandheelkundige brug prijs 1
Geschreven door Manuella

Een tandheelkundige brug in Turkije is een tandheelkundig hulpmiddel waarbij één of meer op maat gemaakte vervangende tanden de ruimte opvullen waar één of meer aangrenzende tanden ontbreken.

BesteKlinieken.com geeft informatie over tandheelkundige bruggen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Wat kost een tandheelkundige brug in Turkije?

De gemiddelde kosten van een tandheelkundige brug in Turkije in Istanbul zijn €300. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €200 tot €400.

ProcedureKosten Turkije
Tandheelkundige brug300 €

Wat is een tandheelkundige brug?

Een tandheelkundige brug in Turkije is een tandheelkundig hulpmiddel waarbij één of meer op maat gemaakte vervangende tanden de ruimte opvullen waar één of meer aangrenzende tanden ontbreken. Een tandheelkundige brug in Turkije is een vast orthodontisch hulpmiddel dat bestaat uit meerdere kunsttanden die met elkaar verbonden zijn. Dit type constructie wordt bevestigd aan de ondersteunende tanden aan weerszijden van de ontbrekende tanden.

Tegenwoordig zijn tandheelkundige bruggen in Turkije de meest populaire tandheelkundige restauratietechniek. In dit artikel leest u meer over de materialen die gebruikt worden om tandheelkundige bruggen te maken, de procedure om ze te plaatsen en de kosten van brugwerk in tandheelkundige klinieken in Istanbul.

Het plaatsen van tandheelkundige bruggen

Bruggen in tandheelkundige centra in Turkije (Antalya, Marmaris, Istanbul en Fethiye) worden gemaakt door ervaren orthodontisten met de modernste materialen.

Dankzij de uitstekende kwalificaties van onze Turkse tandartsen, hun vermogen om met moderne apparatuur te werken en hun individuele benadering van elke patiënt, kunt u een ideaal resultaat verwachten van een tandheelkundige behandeling in Turkije, die bestaat uit het bereiken van de langverwachte mooie glimlach, het herstellen van de functionele mogelijkheden van de tanden en het herwinnen van het zelfvertrouwen van de patiënt.

Indicaties voor het gebruik van tandheelkundige bruggen

 • Lichte of matige gebreken aan de binnenste en voorste rijen tanden (tot 4 tanden);
 • Afwezigheid van een enkele kies in het kauwgebied.

De patiënt moet gezonde steuntanden hebben die voldoende belasting kunnen dragen. Anders moet een tandheelkundige implantatie worden uitgevoerd voordat een tandheelkundige brug wordt bevestigd.

Contra-indicaties voor het gebruik van tandheelkundige bruggen:

 • Bruxisme ;
 • Ernstige ontsteking van de mondholte of keel (stomatitis, gingivitis, keelpijn: tijdelijke contra-indicatie);
 • Afwezigheid van meer dan één kies, drie of meer premolaren of vier tanden in het lachgebied;
 • Occlusale pathologieën;
 • Osteoporose en andere aandoeningen van het botweefsel van de kaak;
 • Ernstige parodontale aandoeningen ;
 • Parodontitis ;
 • Pathologische slijtage van het gebit.

Lees ook: Tandheelkundige facings plaatsen in Istanbul

Stappen in de installatie van een tandheelkundige brug in Turkije

 • Onderzoek van de mondholte. De Turkse tandarts onderzoekt de tanden die door de kroon gemaskeerd zullen worden. Deze tanden moeten gezond zijn en de verhoogde kauwbelasting aankunnen.
 • Voorbereiding. Als de retentietanden vernietigd zijn, verwijdert de tandarts de pulpa, vult hij de kanalen en verstevigt hij de tanden zo nodig met inlays. Als de brug op gezonde retentietanden wordt gemaakt, is het verwijderen van de zenuwen geen verplichte maatregel.
 • Van aangezicht tot aangezicht. Bij metaalkeramische bruggen moet een dikke laag glazuur worden verwijderd, terwijl bij niet-metalen bruggen slechts een minimale facing nodig is.
 • Mallen maken. Er worden mallen van de boven- en onderkaak gemaakt en naar het laboratorium gestuurd.
 • Vervaardiging van tandheelkundige bruggen. Deze procedure duurt één tot twee weken, afhankelijk van de gebruikte materialen en de complexiteit van het werk. Gedurende deze tijd wordt er een tijdelijke prothese in de glimlach geplaatst.
 • Uitproberen. De brug wordt bevestigd en aangepast.

Materiaalsoorten voor tandheelkundige bruggen

Tandheelkundige bruggen kunnen gemaakt worden van metaal, keramiek, metaal-keramiek of zirkoniumdioxide. Het esthetische uiterlijk, de prijs, sterkte en duurzaamheid zijn direct afhankelijk van het gekozen materiaal.

 • Metalen tandheelkundige bruggen zijn tegenwoordig zo goed als uit de mode: ondanks hun sterkte en lage prijs hebben ze niet voldoende esthetische eigenschappen en kunnen ze vernietiging van de dragende tanden veroorzaken.
 • Metalen keramische tandheelkundige bruggen zijn sterk, betrouwbaar en veilig. Dit zijn keramische constructies op een metalen frame. Deze bruggen zien er natuurlijk uit en bieden een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Kunststof tandheelkundige bruggen zijn licht, voordelig en hypoallergeen, en worden voor een relatief korte periode vastgezet. Door hun lage duurzaamheid en snelle productie kunnen ze gebruikt worden als tijdelijke maatregel om gebreken in rijen tanden weg te werken.
 • Zirkonium tandheelkundige bruggen zijn kunsttanden van keramiek op een frame van zirkoniumdioxide. Ze zijn vrij licht en sterk, oefenen minimale druk uit op de dragende tanden en zijn bestand tegen grotere belastingen. Zirkonium bruggen zijn esthetisch mooi en zien er natuurlijk uit, zijn hypoallergeen en volledig biocompatibel met menselijk weefsel.

Wat is beter: tandheelkundige implantaten of bruggen?

De techniek om tanden te herstellen met behulp van tandheelkundige bruggen is al meer dan 30 jaar bekend in Istanbul, Turkije, dus patiënten geven de voorkeur aan dergelijke constructies boven implantaten. Tandheelkundige bruggen zijn een goed alternatief voortandheelkundige implantaten, maar zijn niettemin inferieur aan tandheelkundige implantaten.

Voordelen van tandheelkundige bruggen :

 • De procedure vereist geen chirurgische ingreep en gaat niet gepaard met een lange revalidatieperiode of het risico dat het implantaat het niet overleeft.
 • Het duurt 2 tot 4 weken voordat de brug klaar is, terwijl implantatie tot 4 maanden kan duren.
 • Als de brug eenmaal vastzit, duurt het gevoel van ongemak niet langer dan 3 dagen (voor tandheelkundige implantatie is de overeenkomstige periode 2 weken).
 • Een brug is de enige optie als er weinig ruimte is tussen de aangrenzende tanden. In dit geval kunnen er geen implantaten geplaatst worden.

Voordelen van tandheelkundige implantaten :

 • Implantaten kunnen levenslang gebruikt worden (in Turkije gebruiken we hoogwaardige “Nobel Biocare” titanium implantaten waarvoor garantie wordt gegeven). Tegelijkertijd hebben bruggen een beperkte levensduur en moeten ze aan het einde van deze periode vervangen worden. De korte levensduur van deze prothesen wordt verklaard door de eigenschappen van het materiaal waarmee de kronen worden bevestigd.
 • Er hoeven geen oppervlakken of pulpa te worden verwijderd.
 • Tandheelkundige implantaten elimineren de problemen die gepaard gaan met atrofie van het botweefsel, omdat ze het bot helpen belasten, terwijl tandheelkundige bruggen leiden tot de afbraak van botweefsel dat niet regelmatig wordt belast.

De juiste verzorging voor tandheelkundige bruggen

 • Maak uw tandheelkundige brug in Turkije tweemaal per dag goed schoon.
 • Om een tandheelkundige brug schoon te maken, moet u vooral aandacht besteden aan de binnenkant, die in contact staat met het tandvlees en de interdentale ruimtes (u kunt een tandenborstel met één rij borstelharen of tandzijde gebruiken).
 • Houd de tandenborstel bij het reinigen van uw tanden in een hoek van 45° en maak vegende bewegingen om zoveel mogelijk voedselresten en tandplak te verwijderen.
 • Een tandenborstel met een enkele rij borstelharen of tandzijde kan met een kleine hoeveelheid tandpasta worden gebruikt.
 • Gebruik na het reinigen van de tandbrug een beetje mondwater, maar vergeet niet dat deze vloeistof de bovenstaande procedure niet kan vervangen.

Als u al deze aanbevelingen opvolgt, verlengt u de levensduur van uw tandheelkundige brug en beschermt u de gezondheid van uw patiënt.

Onderhoud van uitneembare en vaste tandheelkundige bruggen moet worden uitgevoerd met gevoelige reinigingsmiddelen om te voorkomen dat het oppervlak van het apparaat wordt beschadigd. Als de brug beschadigd is, probeer deze dan niet zelf te repareren – neem onmiddellijk contact op met uw tandarts.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️