Cosmetische chirurgie in Turkije

cosmetische chirurgie Turkije 1
Geschreven door Émilie

Overweegt u cosmetische chirurgie in Istanbul, Turkije? Hier zijn de TOP 10 meest populaire ingrepen voor vrouwen en mannen in de beste klinieken in Turkije. Belangrijke cijfers: verblijfsduur, operatie, ziekenhuisopname, hersteltijd en type verdoving.

BesteKlinieken.com biedt informatie over cosmetische chirurgie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies.

Kosten van cosmetische chirurgie in Turkije

De kosten van cosmetische chirurgie in Turkije zijn zeer betaalbaar. Haartransplantaties kosten €1.800, borstvergroting €2.500, liposuctie €1.900, blepharoplastie €1.400 en neuscorrectie €1.800. Evenals €2.800 voor een buikwandcorrectie, €2.700 voor een lipofilling van de billen, €1.400 voor het verlagen van de haarlijn, €2.200 voor een maagballonoperatie en €1.500 voor een penoplastie.

De gemiddelde verblijfsduur in Istanbul is 8 dagen. De prijs is inclusief anesthesie, de operatie en medicatie.

Haartransplantatie1800 €
Borstvergroting2500 €
Liposuctie1900 €
Blepharoplastie1400 €
Rhinoplastie1800 €
Buikwandcorrectie2800 €
Lipofilling van de billen2700 €
Voorhoofd verlagen1400 €
Maagballon2200 €
Penoplastie1500 €

Inleiding

Esthetische chirurgie in Turkije blijft een geprefereerde oplossing voor het corrigeren van esthetische defecten die het gevolg zijn van geboorte, ziekte, een ongeluk of een tekortkoming in het lichaam. Het maakt het mogelijk ombepaalde aspecten van het lichaam te verfraaien en te verbeteren om esthetische of praktische en functionele redenen.

Turkije trekt zoveel patiënten aan omdat het de beste plastische chirurgen, de beste klinieken en de beste ziekenhuizen heeft. Maar bovenal biedt het zeer aantrekkelijke tarieven, tot 70% goedkoper dan in Europa, dankzij een voordelige Turkse munteenheid (Turkse lira) en een all-inclusive pakket (reis, accommodatie, verblijf, ziekenhuisopname, operatie, medicijnen).

chirurgien esthétique en Turquie
Cosmetisch chirurg in Turkije

Medisch toerisme speelt een belangrijke rol in Turkije, en cosmetische chirurgie is een zeer concurrerende sector.

Turkije staat niet alleen aan de spits van de plastische-chirurgietechnologie, maar biedt ook de beste voorwaarden voor een verblijf(eersteklas vervoer, VIP-hotel, zeer snelle behandeling).

Daarnaast zijn er toegangsfaciliteiten voor gehandicapten met beperkte mobiliteit (PRM) en een rolstoelverhuurservice. U krijgt speciale assistentie ter plaatse, vanaf het moment dat u op de luchthaven uit het vliegtuig stapt, tot aan uw hotel en de kliniek.

Statistieken 2022: Cosmetische chirurgie in Turkije

In 2022 is het medisch toerisme voor cosmetische chirurgie met 85% gestegen en heeft Turkije naar schatting 1,9 miljard dollar verdiend. Het land heeft ook nieuwe infrastructuren gecreëerd en vertaaldiensten gelanceerd voor internationale patiënten. Daarnaast wordt het prijsbeleid gecontroleerd door de staat, met speciale voorschriften. Dit verklaart het succes van cosmetische chirurgie in Istanbul of Antalya.

Volgens een onderzoek van het International Institute of Aesthetic Surgery (ISAPS) worden er in Europa jaarlijks gemiddeld 522.000 cosmetische chirurgische ingrepen uitgevoerd. Aan de kant van de Bosporus zullen er in 2021 meer dan 800.000 chirurgische ingrepen worden uitgevoerd in Turkije, en 940.000 in Istanbul in 2022.

Voor- en nafoto’s

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie

De populairste operaties in Turkije

Zowel vrouwen als mannen doen een beroep op plastische chirurgie in Turkije en de chirurgische procedures variëren naargelang de behoeften en doelstellingen van elke patiënt. Hier zijn de top plastische chirurgie procedures voor mannen en vrouwen in Turkije:

Cosmetische chirurgie voor vrouwen

Vrouwen ondergaan nog steeds de meeste cosmetische chirurgie. Zij maken 70% uit van alle cosmetische chirurgiepatiënten.

Chirurgie esthétique pour femmes
Cosmetische chirurgie voor vrouwen

De populairste cosmetische ingrepen voor vrouwen zijn :

 • Liposuctie van de heupen, buik en dijen: liposuctie is een behandeling om het uiterlijk te corrigeren en gewicht te verliezen door vet te verwijderen uit de heupen, buik en dijen.
 • Borstchirurgie: vrouwen ondergaan deze chirurgische ingreep vaak voor borstreconstructie na verwijdering na kanker, borstvergroting of borstverkleining.
 • Verlaging van het voorhoofd: deze cosmetische chirurgische ingreep bestaat uit het bijstellen van een te groot voorhoofd. Het brengt de haarlijn naar voren om deze in harmonie te brengen met de rest van het gezicht.
 • Ooglidlift of blepharoplastie: deze chirurgische ingreep wordt onder andere gebruikt om rimpels, ouderdomsvlekken en onvolkomenheden weg te werken. Het wordt uitgevoerd als onderdeel van gezichtsverjonging.
 • Billenvergroting of BBL (Brazilian buttock lift): hierbij worden de bilholtes opnieuw gevormd of opgevuld met vet dat uit andere delen van het lichaam wordt gehaald.

Cosmetische chirurgie voor mannen

Mannen maken 30% uit van de patiënten van cosmetisch chirurgen in Turkije.

Chirurgie esthétique pour homme
Cosmetische chirurgie voor mannen

De populairste cosmetische ingrepen voor mannen zijn :

 • Haartransplantaties: Deze worden uitgevoerd om kaalheid of alopecia te maskeren. Het maakt het mogelijk om dunner wordende gebieden te verstevigen door haar uit het donorgebied opnieuw te implanteren.
 • Blepharoplastie: Dit corrigeert het probleem van hangende oogleden, waardoor het gezicht er oud en vermoeid uitziet.
 • Buikliposuctie: Hierbij worden vet en huid uit de buik gezogen en weggezogen. Deze methode is erg populair bij mannen en vrouwen met overgewicht.
 • Rhinoplastie: Bij deze esthetische ingreep worden de grootte en vorm van de neus om esthetische redenen, maar ook om functionele redenen (ademhaling corrigeren, snurken verminderen, enz.) veranderd of gecorrigeerd
 • Penoplastie: deze chirurgische ingreep bestaat uit het verlengen van de grootte en het vergroten van de omtrek van de penis.

Een cosmetische operatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde arts om betrouwbare en blijvende resultaten te behalen. In Turkije is het beroep van cosmetisch chirurg zeer in trek en het speelt een zeer belangrijke rol in de economie van het land.

Er zijn meer dan 1200 specialisten in cosmetische chirurgie in Turkije die over de hele wereld gecertificeerd en erkend zijn, omdat hun artsen afgestudeerd zijn aan vooraanstaande internationale scholen.

Zie ook: Tandheelkundige chirurgie in Turkije

Het is belangrijk om te weten dat cosmetische chirurgie niet verboden is in de Islam. Het is toegestaan en in bepaalde omstandigheden zelfs aanbevolen. Deze behandeling biedt een medisch voordeel om de kwaliteit van leven te verbeteren en moet als halal en niet als haram worden beschouwd.

Top 10 populaire cosmetische ingrepen in Turkije

 1. Haartransplantaties;
 2. Borstvergroting;
 3. Liposuctie;
 4. Blepharoplastie;
 5. Rhinoplastie;
 6. Buikwandcorrectie;
 7. Lipofilling van de billen;
 8. Voorhoofd verlagen;
 9. Maagballon;
 10. Penoplastie.
Passeport pour voyager en Turquie
Paspoort om naar Turkije te reizen

Haartransplantatie (Haarimplantaat)

 • Definitie: Haartransplantatie is een chirurgische behandeling waarbij haar op de hoofdhuid wordt geïmplanteerd. De grafts worden van de achterkant van de schedel genomen.
 • Wanneer is een haartransplantatie nodig?
  Haartransplantaties zijn nodig om kaalheid of alopecia te bedekken. Het is ook nodig om het haar volume te geven. De minimumleeftijd voor een haartransplantatie is 18 jaar.
Photo avant et après d'une greffe de cheveux en Turquie
Voor en na foto van een haartransplantatie in Turkije

Een haartransplantatieoperatie duurt tussen de 2 en 6 uur. Haartransplantaties worden meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn slechte hergroei, ontsteking, oedeem, zwelling of infectie. Er is geen verblijf in het ziekenhuis omdat de operatie poliklinisch wordt uitgevoerd.

Het verplichte verblijf in Turkije is 7 dagen. De hersteltijd is 10 dagen. Het uiteindelijke resultaat van een haartransplantatie wordt binnen 9 tot 12 maanden verkregen. Na 3 maanden is hergroei zichtbaar.

Rapport over haartransplantaties in Turkije

Borstvergroting (borstimplantaat)

 • Definitie: Borstvergroting is een chirurgische ingreep waarbij borstprothesen worden geïmplanteerd om de grootte en vorm van de borsten te verbeteren.
 • Wanneer wordt een borstvergroting uitgevoerd?
  Een borstvergroting wordt uitgevoerd om esthetische redenen of om een lichte ptosis van de borst te corrigeren. De minimumleeftijd is 18 jaar.
Photo avant et après d'une augmentation mammaire en Turquie
Voor- en nafoto van een borstvergroting in Turkije

Een borstvergroting duurt tussen de 1 en 2 uur. Een borstvergroting wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn deflatie, scheuren van het implantaat, bloeding of infectie. Het verblijf in het ziekenhuis duurt 48 uur.

Het verplichte verblijf in Turkije is 7 tot 10 dagen. Binnen 3 tot 6 maanden moet er een controle worden uitgevoerd. De hersteltijd is 15 dagen. Het uiteindelijke resultaat is direct na de operatie zichtbaar.

Rapport over borstvergroting

Liposuctie (heupen, buik, dijen)

 • Definitie: Liposuctie bestaat uit het wegzuigen en extraheren van overtollig onderhuids vet van de armen, buik, heupen en dijen.
 • Wanneer wordt liposuctie uitgevoerd?
  Liposuctie is nodig wanneer de gebruikelijke afslanktechnieken gefaald hebben. Het verwijdert overtollige vetcellen die zich ophopen in gebieden zoals de dijen, buik, rug, armen, love handles, kuiten, enkels en knieën. Het wordt aanbevolen voor mensen ouder dan 18 jaar.
Simulation photo avant et après d'une liposuccion
Fotosimulatie voor en na liposuctie

Liposuctie duurt gemiddeld 2 uur. Liposuctie wordt onder plaatselijke of algehele verdoving uitgevoerd, afhankelijk van de te behandelen gebieden en de hoeveelheid vet. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn blauwe plekken, pijn, infectie en oedeem.

De ziekenhuisopname duurt 48 uur. Het verplichte verblijf in Turkije is 7 tot 10 dagen. De hersteltijd is 10 tot 15 dagen. Een eerste resultaat is na 2 weken zichtbaar en het uiteindelijke resultaat zal na 3 maanden zichtbaar zijn.

Verslag over liposuctie

Blepharoplastie (Ooglidcorrectie)

 • Definitie: Blepharoplastie is een operatie om het uiterlijk van de bovenste en onderste oogleden te verbeteren.
 • Wanneer wordt een blepharoplastie uitgevoerd?
  Blepharoplastie is nodig om verslapte oogleden te corrigeren en wallen onder de ogen te verminderen. De minimumleeftijd voor een operatie is 18 jaar.
Simulation photo avant et après d'une blépharoplastie
Voor en na blepharoplastie fotosimulatie

Een Blepharoplastie operatie duurt tussen de 1 en 2 uur. Blepharoplastie wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn overmatig tranen, gevoeligheid voor licht, branderigheid en een droge huid.

Er is geen verblijf in het ziekenhuis voor een blepharoplastie, omdat dit niet nodig is. Het verplichte verblijf in Turkije is 5 dagen. De hersteltijd is 5 tot 10 dagen. Het uiteindelijke 100% resultaat is direct na de operatie zichtbaar.

Verslag over blepharoplastie

Rhinoplastie (neusoperatie):

 • Definitie: Rhinoplastie is een chirurgische ingreep waarbij de vorm en grootte van de neus wordt veranderd om esthetische of functionele redenen.
 • Wanneer wordt een neuscorrectie uitgevoerd?
  Rhinoplastie is mogelijk vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het is nodig om een bult op de neus te verminderen of om de neusbrug recht te maken.
Photo avant et après d'une rhinoplastie
Voor- en na foto’s van een neuscorrectie

De neuscorrectie procedure duurt tussen de 1 en 2 uur. Een neuscorrectie wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn onregelmatigheid, vervorming van de punt van de neus en ontsierende littekens.

Het ziekenhuisverblijf duurt zelden langer dan 24 uur. Het verplichte medische verblijf in Turkije is 7 dagen. De hersteltijd is 14 dagen. Het uiteindelijke resultaat van de neuscorrectie wordt binnen 6 maanden bereikt.

Interview met een chirurg over neuscorrectie

Buikwandcorrectie

 • Definitie: Buikwandcorrectie is een operatie om de hoeveelheid vet of huid rond de buik te verminderen.
 • Wanneer wordt een buikwandcorrectie uitgevoerd?
  Buikwandcorrectie is nodig om overtollige huid op de buik te verminderen na een zwangerschap of overmatig gewichtsverlies. Het is mogelijk vanaf 18 jaar.
Photo avant et après d'une abdominoplastie
Voor en na foto van buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie duurt tussen de 2 en 4 uur. Buikwandcorrectie wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn infectie, bloeding, slechte genezing en longembolie.

De ziekenhuisopname duurt 24 uur. Het verplichte verblijf in Turkije is 7 dagen. De hersteltijd is 15 tot 20 dagen. Het uiteindelijke resultaat van een buikwandcorrectie wordt na 6 weken verkregen en houdt jaren aan.

Rapport over buikwandcorrectie

Lipofilling van de bil (Braziliaanse bil-lift BBL)

 • Definitie: Lipofilling van de bil of Brazilian buttock lift is een operatie waarbij vet uit andere delen van het lichaam in de billen wordt geïnjecteerd.
 • Wanneer wordt bil-lipofilling uitgevoerd?
  Een Braziliaanse bilversteviging is nodig om het volume van de billen te vergroten en ze een jeugdiger uiterlijk te geven. De minimumleeftijd voor deze operatie is 18 jaar.
Simulation photo avant et après d'un BBL
Voor en na fotosimulatie van een BBL

De procedure voor lipofilling van de billen duurt 2 tot 4 uur. Billenlipofilling wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn een noodzakelijke transfusie, een vette longembolie en de passage van geïnjecteerd vet in de bloedbaan.

De ziekenhuisopname duurt 48 uur. Het verplichte medische verblijf in Turkije duurt 7 tot 10 dagen. De hersteltijd is 15 tot 20 dagen. Het uiteindelijke resultaat van een Braziliaanse facelift wordt na 6 maanden verkregen.

Interview met een BBL chirurg

Verlaging van het voorhoofd (voorhoofdverkleining)

 • Definitie: Het verlagen van het voorhoofd, of voorhoofdreductie, is een operatie waarbij de bovenkant van het voorhoofd wordt verlaagd om de haarlijn naar voren te brengen.
 • Wanneer is een voorhoofdverkleining nodig?
  Een voorhoofdverkleining is nodig wanneer het voorhoofd te groot is of niet in verhouding staat tot de rest van het gezicht. De minimumleeftijd voor deze ingreep is 18 jaar.
Photo avant et après d'un abaissement de la ligne frontale
Voor- en na foto’s van een voorhoofdverkleining

De operatie om het voorhoofd te verlagen duurt 1 tot 2 uur. Een voorhoofdverkleining wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd. Risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn gevoelloosheid, verlies van haargevoeligheid, bloeden, lelijke littekens, blauwe plekken en oedeem.

De ziekenhuisopname duurt 24 uur. Het verplichte verblijf in Turkije is 7 dagen. De hersteltijd is 10 tot 15 dagen. Het uiteindelijke resultaat van een voorhoofdverkleining wordt na 6 maanden bereikt.

Video over voorhoofdverkleining

Maagballon

 • Definitie: De maagballon is een endoscopische, niet-chirurgische ingreep waarbij een ballon in de maag wordt geplaatst om een verzadigd gevoel te geven en de patiënt aan te moedigen minder te eten.
 • Wanneer wordt een maagballon gebruikt?
  De maagballon is nodig voor gewichtsverlies bij patiënten met overgewicht en een BMI tussen 27 en 40. De minimumleeftijd is 18 jaar. De minimumleeftijd is 18 jaar.
Photo avant et après d'un ballon gastrique
Voor- en nafoto van een maagballon

De procedure van de maagballon duurt 1 tot 2 uur. De procedure wordt oraal uitgevoerd, zonder dat een algehele narcose nodig is. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn buikpijn, misselijkheid en vaak overgeven in de eerste paar dagen.

Er is geen hospitalisatieperiode, aangezien de behandeling poliklinisch wordt uitgevoerd. Het verplichte verblijf in Turkije is 3 dagen. De hersteltijd is 3 dagen. Het uiteindelijke resultaat wordt na 6 maanden verkregen.

Maagballon video

Penoplastiek (Penisvergroting)

 • Definitie: Penoplastie, of phalloplastie, is een chirurgische ingreep waarbij hyaluronzuur wordt geïnjecteerd om de penis te verlengen en de omtrek te vergroten, wat resulteert in een algehele vergroting van de penis.
 • Wanneer wordt een penoplastiek uitgevoerd?
  Penoplastiek is nodig om het geslacht te vergroten, de seksuele prestaties te verbeteren of problemen met vroegtijdige zaadlozing te behandelen. De minimumleeftijd voor deze operatie is 18 jaar.
Un homme en pleine confiance de virilité
Een man met het volste vertrouwen

Een penoplastiek duurt tussen de 1 en 2 uur. Penoplastiek wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De risico’s en mogelijke bijwerkingen zijn infecties, hematomen en vervorming van de penis. De ziekenhuisopname duurt 24 uur.

Het verplichte verblijf in Turkije is 7 tot 10 dagen. De hersteltijd is 15 tot 20 dagen. Het uiteindelijke resultaat is direct na de operatie zichtbaar en maakt een vergroting van 1 tot 4 cm mogelijk.

Video over penoplastiek

Wij kunnen u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Wordt cosmetische chirurgie in Turkije gedekt door de sociale zekerheid?

Of het nu in Europa of in Turkije is, een behandeling voor puur esthetische doeleinden wordt niet gedekt door de sociale zekerheid. Bovendien dekt de Europese ziektekostenverzekering geen behandeling in een land buiten de Europese Unie.

De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn veel lager dan in Europa. Voor Turken, met een gemiddeld salaris van €380, is cosmetische chirurgie nog steeds erg duur. Voor buitenlanders is het daarentegen veel minder duur, ondanks de hoge kwaliteit van de beschikbare behandelingen.

Het hangt allemaal af van het soort operatie dat wordt uitgevoerd. Een behandeling voor afstaande oren is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf de kinderleeftijd, terwijl een borstvergroting moet wachten tot de late adolescentie. De meeste operaties worden uitgevoerd vanaf 16 of 17 jaar.

De meeste buitenlandse patiënten reizen naar Istanbul, dat soms wordt beschouwd als de wereldhoofdstad van de cosmetische chirurgie. Er zijn ook uitstekende klinieken in de grote steden van Turkije, zoals Ankara, Izmir, Antalya en Bursa.

Mond-tot-mondreclame is een effectieve manier om een goede cosmetisch chirurg in Turkije te vinden. Verschillende websites bieden ook nuttige informatie om u een nauwkeuriger beeld te geven van de Turkse chirurgen: aantal jaren ervaring, diploma’s, vakgebied, enz.

Voor uw terugkeer naar Turkije voeren we een 5-daagse controle van uw operatie uit. Alle touch-up operaties worden gratis vergoed. Voor uw comfort wordt hotelaccommodatie voorzien. In het geval van latere complicaties hoeft u alleen uw vliegticket te betalen.

Aangezien Turkije geen deel uitmaakt van de Europese Unie, wordt cosmetische chirurgie niet gedekt door de Europese ziektekostenverzekering. Het is echter wel mogelijk om een medische reisverzekering af te sluiten om uw behandeling geheel of gedeeltelijk te dekken.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️