Maagballon in Turkije

maagballon Turkije 1 1
Geschreven door Émilie

Alles wat u moet weten over de endoscopische maagballon en de Allurion Elipse maagballon in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een succesvolle maagballonoperatie in Turkije.

BesteKlinieken.com informeert u over de Allurion Elipse en Endoscopische Gastrische Ballon in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde bariatrische chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een professional uit de gezondheidszorg.

Hoeveel kost een maagballon in Turkije?

In Istanboel kost een endoscopische maagballon €1.100 voor 6 maanden en €2.200 voor 12 maanden. Voor het verwijderen moet u rekenen op €200. Een Allurion Elipse maagballon kost €2.100. De ballon neemt ruimte in de maag in en zorgt ervoor dat u snel vol zit. De techniek is omkeerbaar, pijnloos, veilig en ambulant.

Deze prijs is inclusief de ballon, ziekenhuiskosten, medicatie, röntgenanalyse, voedingssupplementen (vitamines, eiwitten en collageen), taalkundige hulp en follow-up door een voedingsdeskundige.

Maagballon 6 maanden1100 €
Maagballon 12 maanden2200 €
Allurion Elipse maagballon2100 €
Verwijdering van maagballon200 €

Voorwoord

Wist u dat? In 2016 waren er wereldwijd iets meer dan 1,9 miljard volwassenen met overgewicht, waaronder 650 miljoen met obesitas. 6 jaar later luidt de WHO de noodklok en beschrijft dit fenomeen als een ware “epidemie”.

En het is geen toeval dat obesitas nu wordt gedefinieerd als een volksgezondheidsprobleem: het kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker.

Femme complexée par son ventre
Een vrouw met een complex over haar buik

Geconfronteerd met deze situatie is het aantal oplossingen voor obesitas gestaag toegenomen: veranderingen in levensstijl (met name met betrekking tot voeding en lichaamsbeweging), medicatie, psychologische zorg, etc. Als deze maatregelen niet voldoende zijn, is het mogelijk om een beroep te doen op obesitaschirurgie, ook bekend als bariatrische chirurgie.

Een maagballon is een van de meest effectieve manieren om gewichtsverlies te bevorderen. Maar wat houdt het precies in? En waarom is het beter om naar Turkije te gaan voor deze operatie? Dit is hoe het werkt.

Een paar algemene punten over de maagballon

Definitie van de maagballon

Een maagballon is een niet-chirurgische procedure die wordt gebruikt om zwaarlijvigheid te bestrijden. De procedure is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Zoals alle behandelingen voor obesitas, chirurgisch of niet-chirurgisch, is het een tijdelijk middel om gewicht te verliezen: obesitas, en in het bijzonder morbide obesitas, wordt in feite beschouwd als een chronische ziekte die “levenslang verzorgd” moet worden.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Opgeblazen en leeggelopen maagballon

Het gebruik van een maagballon is bedoeld om de eetgewoonten van patiënten te veranderen door het hongergevoel te verminderen.

Praktisch gezien wordt een ballon ingeslikt of in de maag geplaatst. Deze wordt vervolgens gevuld met lucht of vloeistof om een deel van het maagvolume in te nemen. Dankzij de aanwezigheid van deze ballon zullen patiënten zich sneller vol voelen, wat hen zal aanmoedigen om minder te eten.

In tegenstelling tot maagbanding of de gastric sleeve-techniek is er voor de maagballon geen operatie nodig: het is dus een minimaal invasieve behandeling, waardoor deze erg populair is bij patiënten.

Natuurlijk kan deze techniek niet als een wonderoplossing voor gewichtsverlies worden beschouwd. Zoals Dr. Maeva Guillaume het omschrijft: “De ballon doet 50% van het werk”: het is dan aan de patiënten om een aangepaste levensstijl aan te nemen door regelmatig lichaamsbeweging te nemen en goede eetgewoonten aan te nemen.

Een maagballon kan echter levensreddend zijn voor patiënten die een traditionele operatie weigeren.

Wie kan profiteren van een maagballonoperatie in Turkije?

Of het nu in Europa of Turkije wordt uitgevoerd, gastric ballooning is bedoeld voor patiënten met obesitas of overgewicht bij wie aanvankelijke voedingsondersteuning niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd.

De meeste medische centra gebruikende BMI (Body Mass Index) om te bepalen of een patiënt al dan niet baat kan hebben bij deze procedure.

Ter herinnering: BMI is een meting die een relatie legt tussen iemands lengte en gewicht. Patiënten die baat kunnen hebben bij een maagballonoperatie hebben een BMI van

 • 27 tot 30: mensen met overgewicht;
 • 30 tot 35: dit zijn mensen met matige obesitas
 • 35 tot 40: ernstige obesitas;
 • Meer dan 40: morbide obesitas.
Calcul de l'IMC
BMI berekenen

De maagballon is niet bedoeld voor patiënten die om puur cosmetische redenen willen afvallen: het is een medisch apparaat dat ontworpen is om de gezondheidsrisico’s van obesitas te beperken. Er zijn ook bepaalde contra-indicaties voor dit apparaat: deze worden beoordeeld tijdens de eerste afspraak met de chirurg.

De operatieprocedure

De procedure voor het plaatsen van een maagballon in Turkije is precies dezelfde als in Europa. Dit zijn de belangrijkste stappen.

Voordat de maagballon wordt ingebracht

Allereerst zult u een aantal gezondheidswerkers ontmoeten:

 • Een gastro-enteroloog: tijdens deze eerste afspraak kunt u controleren of een maagballon geschikt is voor uw situatie. U kunt vragen stellen over de operatie, mogelijke risico’s, postoperatieve follow-up, enz.
 • Een anesthesist: dit is een verplichte afspraak voor elke anesthesieprocedure. Dit is een gelegenheid om te inventariseren welke allergieën u eventueel heeft en om te controleren of er geen contra-indicaties zijn als u tegelijkertijd medicijnen gebruikt.
 • Een voedingsdeskundige of diëtist: hij of zij zal een dieetprogramma opstellen dat is afgestemd op uw situatie, om de effectiviteit van het systeem te verbeteren.
 • Een sportcoach: hoewel dit niet altijd wordt aangeboden, kan deze afspraak nuttig zijn om patiënten te helpen hun fysieke activiteiten na de operatie te hervatten.
 • Een psycholoog: dit consult kan voor sommige patiënten nodig zijn, vooral als een psychologisch probleem aan de basis ligt van een onevenwichtig dieet.
Diagram van de endoscoop met het kapsel tot in de maag

Ballon inbrengen voor mannen en vrouwen

Afhankelijk van de BMI van de patiënt kunnen verschillende maagballonnen worden gebruikt. Ze verschillen qua samenstelling, aanbrengmethode en de duur dat ze in de maag blijven.

Endoscopische maagballonnen

Voor Spatz, Orbera of Heliosphère BAG ballonnen is een fibroscopie van de maag nodig (ook wel endoscopische maagballon genoemd). Deze ballonnen kunnen worden gebruikt als onderdeel van een behandeling van 6 maanden of een behandeling van 12 maanden, afhankelijk van het model.

Bij fibroscopie, die onder narcose wordt uitgevoerd door een gastro-enteroloog, wordt een kabel met een camera in de maag ingebracht. De (leeggelopen) maagballon wordt dan via de mond in de maag ingebracht. Eenmaal op zijn plaats wordt de ballon met behulp van een katheter met lucht of vloeistof gevuld.

Deze operatie duurt over het algemeen 15 tot 20 minuten, waarna de patiënt enkele uren onder observatie wordt geplaatst.

Voor een Allurion Ellipse maagballon

De Allurion ballon (vroeger bekend als de Elipse) is een type doorslikbare maagballon waarvoor geen endoscopie nodig is.

Procédure de mise en place du ballon gastrique
Procedure voor het inbrengen van de maagballon

De patiënt begint met het doorslikken van de ballon, die in een kleine capsule wordt geplaatst. Zodra de capsule is opgelost, wordt de ballon (opnieuw met behulp van een katheter) gevuld met een steriele zoutoplossing.

De operatie duurt ongeveer even lang als de fibroscopietechniek: ongeveer twintig minuten. Na ongeveer 4 maanden breekt de ballon af in de maag, voordat hij op natuurlijke wijze via het spijsverteringskanaal wordt afgevoerd.

Na plaatsing

Nadat de ballon in de maag is geplaatst, wordt er een multidisciplinaire follow-up ingesteld om patiënten te helpen op de lange termijn gewicht te verliezen:

 • Op medisch niveau: in de paar dagen na de operatie kunnen bepaalde bijwerkingen optreden (misselijkheid, buikpijn, enz.). De gastro-enteroloog kan dan medicijnen voorschrijven om de pijn te verlichten, evenals een mogelijk verlof van het werk.
 • Voeding: ongeveer één keer per maand wordt er een afspraak gemaakt met een voedingsdeskundige of diëtist om de eetgewoonten van de patiënt te beoordelen.
 • Op lichamelijk gebied: er wordt een aangepast programma voor lichaamsbeweging opgesteld om de patiënt in staat te stellen om duurzaam en effectief gewicht te verliezen.
Le Pack gastrique Allurion
De Allurion maagballon

Terwijl Elipse ballonnen na 4 maanden op natuurlijke wijze afbreken, moeten andere soorten maagballonnen na 6 of 12 maanden worden verwijderd: de verwijdering wordt uitgevoerd met een eenvoudige fibroscopie van de maag.

Daarna is het natuurlijk noodzakelijk om door te gaan met de fysieke en voedingsgewoonten die zijn ingesteld om het risico op gewichtstoename te vermijden.

Waarom naar Istanbul gaan voor een maagballonoperatie?

Heeft uw arts u geadviseerd om een maagballon te laten plaatsen om u te helpen gewicht te verliezen? Voordat u een afspraak maakt in uw plaatselijke kliniek, moet u weten dat het veel voordeliger kan zijn om naar Istanbul te reizen. Hier zijn 2 redenen waarom.

Vue panoramique sur Istanbul
Panoramisch uitzicht op Istanbul

Gelijkwaardige kwaliteit van service

Aangezien een maagballonoperatie in Istanbul goedkoper is, is het volkomen gerechtvaardigd om u af te vragen: kunt u in een kliniek in Turkije dezelfde kwaliteit van dienstverlening krijgen als in een privékliniek in Europa?

En het antwoord is ja! De procedure is precies hetzelfde en elke operatie wordt volgens strenge medische normen uitgevoerd. Net als in Europa profiteert u ook van een volledige medische, fysieke en voedingsfollow-up om de effectiviteit van de procedure te verbeteren.

Bovendien vindt u in Turkije een aantal zeer goede artsen die gespecialiseerd zijn in chirurgie voor gewichtsverlies. U kunt dus met gesloten ogen doorgaan, met de garantie van persoonlijke zorg van hoge kwaliteit.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Opgeblazen en leeggelopen maagballon

Hebt u HIV? Er is een speciale kliniek voor u ingericht waar u een maagballon kunt laten inbrengen in alle veiligheid voor zowel u als het personeel.

Hoeveel gewicht kunt u verliezen met een maagballon?

Het gewichtsverlies dat u kunt verwachten is specifiek voor het profiel van de patiënt. Met een ALLURION ELIPSE maagballon verliest u tot 15% van uw oorspronkelijke gewicht in de eerste 6 weken na het inbrengen.

Over het algemeen zien we een verlies van 10 tot 20% van het totale gewicht in de eerste paar maanden van de behandeling. Voor een patiënt van 100 kg kan het verlies bijvoorbeeld tussen de 10 en 20 kilo zijn.

Als de patiënt na de verwijdering een gezonde, evenwichtige levensstijl aanhoudt, kan hij of zij bijna de helft van het oorspronkelijke gewicht verliezen. Overgewichtsverlies is voor 90% gegarandeerd.

Le ballon gastrique Allurion dans la main de la coordinatrice
De Allurion maagballon in de hand van de coördinator

Wat mag ik eten met een maagballon?

Een maagballon moet in overleg met een voedingsdeskundige worden aangemeten. Na de operatie wordt uw dieet nauwlettend in de gaten gehouden. Dit is ook een gelegenheid om beter te leren eten, nieuwe recepten te ontdekken en gezonde gerechten te bereiden.

 • Tijdens de eerste week zult u alleen vloeibaar voedsel eten.
 • In de tweede week moet de hoeveelheid voedsel die u eet gemengd worden zoals babyvoeding.
 • In de derde week kunt u zacht voedsel gaan eten.
 • Vanaf de vierde week kunt u beginnen met een normaal dieet.
 • Dit alles wordt aangevuld met vitaminen, eiwitten en collageen.
Het Allurion Elipse welkomstpakket

Hier volgen enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen na het plaatsen van een maagballon Turkije :

 • Eet de eerste weken na uw operatie heel voorzichtig en langzaam.
 • Neem kleine hapjes en kleine hoeveelheden van uw bord.
 • Als u een mondvol heeft doorgeslikt, wacht dan 20 seconden voordat u een volgende neemt. Laat het voedsel goed verteren.
 • Koolzuurhoudende dranken, alcohol en bruisende medicijnen zijn verboden tijdens de eerste maanden van uw maagknobbel.
 • Drink niet tijdens de maaltijd, maar 30 minuten ervoor en erna. Dit kan braken veroorzaken.
 • Eet minstens 2 uur voordat u naar bed gaat om reflux te voorkomen.
 • Stop met eten bij het eerste gevoel van verzadiging.
 • Doe regelmatig aan lichaamsbeweging van lage intensiteit.
Coordinatrice avec une patiente
Coördinator met een patiënt

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen enkele zeldzame risico’s verbonden zijn aan een maagballon:

 • Maagkrampen ;
 • Misselijkheid en braken;
 • Beschadiging van de maag;
 • Overmatig bloeden;
 • Acute pancreatitis en maagzweren.

Vertrouw daarom op ons om u te helpen bij het kiezen van de juiste chirurg in Istanbul, en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Bovendien is een maagballonoperatie toegestaan in de Islam. Deze operatie is Halal en niet Haram omdat het medische voordelen biedt en mensen helpt met hun levenskwaliteit.

Onze toewijding aan toegankelijkheid wordt weerspiegeld in onze apparatuur voor mensen met beperkte mobiliteit (PRM).

Hoeveel kost een maagballon in Turkije?

In Turkije moet u rekenen op een prijs tussen €1.100 en €2.200 voor een maagballon. Deze prijs varieert echter afhankelijk van de gebruikte technieken en de reputatie van de chirurg. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt 30 minuten.

De patiënt blijft 4 dagen in Istanbul. De prijs is inclusief anesthesie, de operatie, röntgenanalyse en medicatie. De eerste resultaten zijn binnen 3 maanden zichtbaar.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen het meeste uit uw medische verblijf te halen, tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een maagballon?

De levensduur van een maagballon in Turkije hangt af van de gekozen procedure. Als u voor een Elipse ballon kiest, zal deze na 4 maanden op natuurlijke wijze via uw ontlasting verdwijnen. Andere soorten maagballonnen moeten na 6 of 12 maanden verwijderd worden.

Als u voor de Elipse ballon kiest, kunt u uw afslankballon heel gemakkelijk doorslikken. De procedure vereist geen verdoving, en u hoeft alleen maar een capsule door te slikken via een katheter. Voor de endoscopische maagballon is echter een algehele narcose nodig.

Een maagballon in Turkije is een niet-invasieve ingreep. Er zijn daarom weinig risico’s of bijwerkingen. Sommige patiënten kunnen echter last hebben van buikkrampen, braken, misselijkheid of een zwaar gevoel in de buik.

Om in aanmerking te komen voor een intragastrische ballon in Turkije, is het BMI-criterium (Body Mass Index) en niet alleen het gewicht. Deze operatie is bedoeld voor patiënten met overgewicht of obesitas (BMI tussen 30 en 35) die geen resultaten hebben geboekt met diëten.

De prijs van een maagballonoperatie varieert afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het gekozen type procedure, de kwaliteit van de service, de aanbieder, het land en de stad waar de operatie wordt uitgevoerd. De goedkoopste tarieven worden echter voornamelijk in Turkije gevonden.

Hoewel de operatie voor het plaatsen van een maagballon slechts 15 tot 30 minuten duurt, kan de verblijfsduur langer zijn. U verblijft namelijk minimaal 4 dagen in Turkije, zodat de artsen u in de gaten kunnen houden om eventuele complicaties te voorkomen.

Met een maagballon is het aan te raden om lichte, uitgebalanceerde maaltijden te eten die bestaan uit voedingsmiddelen die rijk zijn aan magere eiwitten, gekookte groenten, fruit, volle granen en magere zuivelproducten. Eet en kauw langzaam, en drink voldoende water tussen de maaltijden door om u een vol gevoel te geven. Vermijd te vet of te zoet voedsel.

Om met een maagballon te slapen, moet u de aanbevelingen van uw arts opvolgen. Vermijd zware maaltijden voor het slapengaan, slaap met uw hoofd iets omhoog, slaap niet op uw buik en volg een aangepast dieet om maagreflux tijdens de nacht te voorkomen.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️