Tandbleken in Turkije

tandbleken prijs Turkije 1
Geschreven door Émilie

Wilt u een stralende, aantrekkelijkere glimlach? Dan is het bleken van uw tanden in Turkije misschien wel de beste manier om dit te bereiken

BesteKlinieken.com informeert u over tanden bleken in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost het bleken van tanden in Turkije?

De gemiddelde prijs voor het bleken van tanden in Turkije in Istanbul is 250 euro, met een minimum van 200 euro en een maximum van 300 euro.

ProcedureKosten Turkije
Tandbleken250 €

Wat is tanden bleken?

Wilt u een stralende, aantrekkelijkere glimlach? Dan is het bleken van uw tanden in Turkije misschien wel de beste manier om dit te bereiken.

De meesten van ons willen mooie, parelwitte tanden. Natuurlijk vertrouwen de meeste mensen op tandbleekmiddelen die in de apotheek verkocht worden om de natuurlijke vergeling of vlekken van hun tanden te verwijderen. Helaas zijn deze producten zelden effectief. Professioneel bleken van uw tanden in Turkije is daarentegen vrijwel gegarandeerd veilig.

Is professioneel bleken van uw tanden iets voor u? Lees verder om meer te weten te komen over de procedure en de mogelijke risico’s.

Voor wie is tanden bleken in Turkije bedoeld?

Onze tanden zijn niet perfect wit, ondanks wat de reclames voor whitening tandpasta’s u vertellen. Enige vergeling van de tanden is natuurlijk. Sommige mensen kunnen echter een aanzienlijke vergeling ervaren. Uw tanden kunnen vlekkerig worden door wat u eet of drinkt.

In sommige gevallen kunnen tanden van nature donkergeel zijn. Uw genetica en leeftijd spelen ook een rol in de schoonheid van uw tanden.

Hier zijn enkele factoren die kunnen leiden tot ernstige verkleuring van uw tanden:

  • Slechte mondhygiëne (niet regelmatig poetsen)
  • Voortdurend drinken van dranken zoals koffie, thee en rode wijn, die vlekken op uw tanden kunnen maken. Bepaalde fruitsoorten zoals appels kunnen ook vlekken op uw tanden maken.
  • Roken van tabak
  • Bepaalde medicijnen
  • Zenuwbeschadiging in de wortels

Een goede mondhygiëne kan verkleuring van uw tanden voorkomen. Maar als uw tanden al verkleurd zijn, kunt u het uiterlijk ervan verbeteren door ze professioneel te laten bleken. Dit is een eenvoudige procedure die wordt uitgevoerd door een tandarts die de bovenkant van uw tanden wit maakt om ze witter te laten lijken.

Professionele tandbleking is niet voor iedereen geschikt. Als een tand bijvoorbeeld zenuwbeschadigingen heeft en verkleurd is, kan een bleekprocedure niet nuttig zijn. En als u uw tanden witter maakt en toch blijft roken, zullen de positieve effecten niet blijvend zijn.

In de meeste gevallen kan het bleken van uw tanden in Turkije, Istanbul door een bekende en gerenommeerde tandarts u helpen om weer die parelwitte glimlach te krijgen waar u altijd al van gedroomd heeft. Met deze procedure kunt u ook afkomen van de ongelijkmatige kleur van uw tanden die uw glimlach verpest.

Wat is het verschil tussen professioneel bleken en thuis bleken?

Als er talloze producten zijn om uw tanden te bleken die u in een winkel kunt kopen, waarom zou u er dan een tandarts voor betalen? Dat is een redelijke vraag. De belangrijkste reden is dat professioneel tanden bleken in het buitenland, met name in Turkije, veel effectiever is.

De tanden bleken procedure is in wezen een witmakende procedure. Tandenbleekproducten die in supermarkten verkocht worden bevatten waterstofperoxide, een bleekmiddel dat vlekken van de tanden verwijdert.

Zoals u misschien al weet, is waterstofperoxide een zeer bijtend zuur. Het kan glazuur en tandvlees beschadigen als het in hoge concentraties wordt gebruikt.

Daarom bevatten vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen zeer lage concentraties waterstofperoxide. Deze producten beschadigen uw tandvlees niet, maar verwijderen ook niet veel van de vergeling van uw tanden.

Tandartsen mogen hogere concentraties bleekmiddel gebruiken om de tanden veel witter te laten lijken. Tandartsen gebruiken ook speciale pads om uw tandvlees tijdens de procedure te beschermen.

Moderne witmakende procedures maken echter helemaal geen gebruik van vloeibare witmakers. Tegenwoordig gebruiken tandartsen in plaats daarvan een laser-witmakend proces.

Hierbij moet opgemerkt worden dat het onmogelijk is om tandheelkundige implantaten te bleken.

Bij het bleken met een laser wordt een soort laser gebruikt om vlekken van de tanden te verwijderen na het gebruik van een bleekmiddel. Deze procedure is minder invasief en effectiever. Het bleken van tanden met een laser kan niet thuis gedaan worden.

Alleen een professionele tandarts kan dit doen. Met name onze partner in Turkije is gespecialiseerd in tandheelkundige zorg en levert uitstekend werk met patiënten.

Kortom, professioneel tanden bleken is veiliger en zichtbaar effectiever dan thuis bleken. De procedure duurt ook niet lang. U kunt uw tanden laten bleken in slechts één bezoek aan de tandarts.

Tanden bleken in Istanbul

Hier zijn de basisstappen van de professionele tanden bleken procedure in Istanbul, Turkije.

Onderzoek en controle

Voordat de procedure begint, zal de tandarts uw tanden en tandvlees onderzoeken. Als u tandvleesproblemen of gaatjes heeft, zal de tandarts u aanraden om de procedure uit te stellen totdat de ernstige problemen behandeld zijn.

De tandarts zal ook controleren of u fit genoeg bent om de procedure te ondergaan. Het bleken van tanden met behulp van een laser wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen. De procedure wordt over het algemeen ook niet bij tieners uitgevoerd. Als u jonger dan 18 bent, kan uw tandarts u aanraden om met de procedure te wachten tot u wat ouder bent.

U moet ook voldoende blootliggend tandglazuur hebben om de whitening procedure te ondergaan. Als uw tandvleeslijn ongelijk is, worden uw tanden misschien niet gelijkmatig wit, wat tot een vreemde glimlach kan leiden. Als uw tandvlees teruggetrokken is, waardoor de wortels van uw tanden bloot komen te liggen, zal uw tandarts het bleken misschien niet aanraden. De wortels van uw tanden reageren niet op het bleken, dus alleen bepaalde delen van uw tanden zullen gebleekt worden.

Raak niet in paniek als u niet in aanmerking komt voor het professioneel bleken van uw tanden. Er zijn andere alternatieven die u kunt overwegen, zoals tandheelkundige facings in Turkije en luminaires. Een fineer is een dun porseleinen omhulsel dat op uw tanden kan worden gelijmd om ze een andere kleur en vorm te geven. Lumineers lijken op facings, maar zijn veel dunner. Lumineers zijn geschikt als uw tanden bijzonder gevoelig zijn.

Het komt zelden voor dat mensen geen baat hebben bij deze procedure. Tenzij u zwanger of jong bent, zou u het moeten doen. Als u eenmaal in aanmerking komt, gaat de Turkse tandarts verder met de volgende fase, zoals hieronder beschreven.

Uw tanden voorbehandelen

Voordat het bleken met een laser begint, zal de tandarts uw tanden reinigen. Dit wordt meestal gedaan door een mondhygiënist. De mondhygiënist verwijdert tandsteen en tandplagen, als die nog aanwezig zijn, om het glazuur volledig voor te bereiden op de professionele procedure voor het bleken van uw tanden.

Onur Ozel Dental Clinic Antalya

De mondhygiënist zal ook controleren of al uw gaatjes goed gevuld zijn. Het glazuur mag niet zodanig beschadigd zijn dat het bleekmiddel de binnenkant van uw tanden kan binnendringen. Als dat wel gebeurt, zal de bleekoplossing gevoelige weefsels en zenuwen beschadigen.

Voorbereiding op de procedure

De professionele procedure voor het bleken van uw tanden is niet pijnlijk. U heeft geen plaatselijke verdoving nodig, zoals het geval is bij het trekken van tanden. Bij sommige patiënten kan het bleken met een laser echter gevoelige tanden of misschien een kleine ontsteking veroorzaken.

Om deze reden schrijven sommige tandartsen een niet-steroïde ontstekingsremmer (NSAID) voor voordat de procedure begint. U moet de tandarts op de hoogte stellen als u andere medicijnen op recept of vrij verkrijgbare medicijnen gebruikt voordat u de NSAID inneemt. Informeer de tandarts ook over eventuele allergieën of gevoeligheden.

Het witmakingsproces

Zodra alle bovenstaande stappen zijn doorlopen, kunt u beginnen met het bleken van uw tanden. Het proces verloopt vrij snel. U wordt gevraagd om in een tandartsstoel te gaan liggen. De tandarts zal een mondbeschermer gebruiken om uw mond open te houden en uw tanden bloot te leggen.

Voordat het proces begint, plaatst de tandarts een beschermende barrière over uw tandvlees. Dit voorkomt dat de laser of het bleekmiddel het tandvlees raakt.

Vervolgens brengt de tandarts een witmakende oplossing in gelvorm aan op het glazuur aan de voorkant van de tanden. Dit gebeurt meestal met een spuit. Het bleekmiddel blijft op de tanden zitten.

De tandarts gebruikt vervolgens een laser. Het laserlicht activeert het bleekmiddel en kan het laten schuimen. De laser zorgt ervoor dat het bleekmiddel zuurstofionen afgeeft die vlekken uit het glazuur verwijderen. De laser kan tot 15 minuten aan blijven zodat het chemische proces effect heeft.

De tandarts schakelt de laser uit en kan het bleekmiddel nog een paar minuten op uw tanden laten zitten. De laatste stap is het verwijderen van het bleekmiddel. Tandartsen gebruiken meestal een kleine stofzuiger om het witmakende middel snel en effectief te verwijderen zonder de tanden of het tandvlees te beschadigen.

Daarna wordt u gevraagd om uw mond te spoelen. Wanneer de tandarts het tandvleesschild verwijdert, is de procedure voltooid.

Over het algemeen duurt de procedure één tot twee uur. Het is dus snel en u hoeft niet lang te wachten.

HD Dental Clinic Mosonmagyarovar

Na de behandeling

De tandarts zal uw gebit nog een laatste keer onderzoeken voordat u vertrekt. Na het bleken kunt u wat gevoelige tanden krijgen. Lichte tot matige gevoeligheid is normaal. Maar sommige patiënten kunnen een hoge mate van gevoeligheid melden. De tandarts zal medicijnen voorschrijven als de gevoeligheid hoog is.

In dit stadium moet uw tandvlees normaal aanvoelen. Als u pijn voelt of merkt dat uw tandvlees witter wordt, vertel dit dan onmiddellijk aan de tandarts.

Complicaties bij het professioneel bleken van tanden zijn zeer zeldzaam. Als alles goed gaat, bent u klaar om weer op pad te gaan. De tandarts zal u vertellen hoe u moet eten en hoe u uw tanden na de procedure moet beschermen. U kunt ook een vervolgafspraak maken voor het geval dat, maar dit is niet per se nodig.

Polyclinique L'Excellence Mahdia

Risico’s en complicaties

De professionele procedure voor het bleken van tanden staat bekend als een grotendeels risicovrij proces. Tijdelijke bijwerkingen, voornamelijk gevoeligheid, komen vaak voor, terwijl blijvende of permanente complicaties zeldzaam zijn. U moet rekening houden met de volgende bijwerkingen van de procedure:

Overgevoeligheid

De meeste patiënten die professioneel hun tanden laten bleken, klagen achteraf over een verhoogde gevoeligheid. Dit betekent meestal dat uw tanden gevoelig zijn voor warme of koude dranken. Dit effect zou echter binnen een paar dagen na de procedure moeten verdwijnen.

Sommige patiënten kunnen een zeer hoge gevoeligheid van de tanden ervaren. U kunt bijvoorbeeld een lichte schok voelen wanneer u een warme of koude drank drinkt. Dit effect kan met medicijnen worden behandeld en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

U kunt last krijgen van zeer gevoelige tanden na het bleken van uw tanden als u uw tanden vaak bleekt. Vertel het uw tandarts als u onlangs een bleekmiddel hebt gebruikt om uw tanden witter te maken. Als u al gevoelige tanden heeft, kan de procedure de situatie verergeren. Bespreek deze complicatie daarom met uw tandarts als u risico loopt op gevoelige tanden.

Irritatie van het tandvlees

Er kan irritatie van het tandvlees optreden als het bleekmiddel en de laser het tandvlees binnendringen. Dit zou niet moeten gebeuren als het tandvleesbeschermkapje correct geplaatst is. Sommige problemen met tandvleesirritatie verdwijnen vanzelf. In andere gevallen kan de kaakchirurg in Turkije medicijnen voorschrijven.

Tandvleesontsteking

Hoewel dit niet vaak voorkomt, kan de operatie leiden tot ontsteking of zwelling van het tandvlees. Daarom schrijven tandartsen ontstekingsremmende medicatie voor voordat de operatie begint.

Zenuwbeschadiging

In zeldzame gevallen kan een laserbehandeling zenuwschade aan de tanden veroorzaken. U kunt dit ervaren als gevoelige tanden die nooit meer weggaan. Sommige lasers met een hoge temperatuur kunnen het risico op zenuwbeschadiging verhogen. Deze complicatie is zeldzaam, maar u kunt het met uw tandarts bespreken voordat u de procedure ondergaat.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️