Rhinoplastie in Turkije

neuscorrectie Turkije 1
Geschreven door Émilie

Overweegt u een neuscorrectie in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor een succesvolle neusoperatie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over rhinoplastiek in Turkije en helpt je bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een neuscorrectie in Turkije?

In Turkije kost een neuscorrectie gemiddeld € 1.800. De ingreep wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 2,5 uur. De verblijfsduur in Istanbul is 6 dagen en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. Het uiteindelijke resultaat is binnen 6 maanden zichtbaar. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie, de medicatie, de vertaler, het hotel en de luchthaventransfer.

Rhinoplastie1800 €
Neushoorncorrectie secundair2200 €
Etnische neuscorrectie2300 €
Ultrasone neuscorrectie2500 €

Rhinoplastie Turkije: De ultieme gids

Iedereen met een grote neus denkt dat iedereen het erover heeft. Dit gezegde laat ons begrijpen hoe vervelend de neus soms kan zijn. In het midden van het gezicht is het de charme of de schande van het gezicht. Gebroken, hangend, omgekeerd, stekelig, kameel, akeleus, gehaakt, ze zijn er in alle vormen en sommige kunnen een groot complex achterlaten. Onmogelijk te verbergen of te verwijderen, heeft het toch essentiële functies: die van ademen en geur.

rhinoplastie et pansement sur le nez
Rhinoplastie en neusverband

Wat kun je dan doen met die te grote neus? Dankzij wetenschap en technologie kunnen we tegenwoordig de vorm van de neus corrigeren en er een kleine neus van maken. De neus afslanken, noemen specialisten dit rhinoplastie. Voor zowel vrouwen als mannen geeft deze medische praktijk aanleiding tot een ” nieuwe neus “. En niet zomaar een neus, maar een neus die we zelf hebben gekozen en die ons mooier maakt. Tenminste, een die ons er goed uit laat zien.

Voor- en nafoto’s van onze patiënten

Waar kun je je neus laten doen in Turkije?

De neuscorrectie, de meest voorkomende cosmetische operatie, wordt vrijwel overal ter wereld uitgevoerd. Maar in Istanbul, de internationale hoofdstad van de plastische chirurgie, kun je een oase of de heilige graal van esthetische neuschirurgie van duizenden kilometers ver ruiken.

Rhinoplastie is een van de TOP 10 meest gevraagde esthetische chirurgie in Turkije operaties. Dit is zeker te danken aan het aantal Turkse cosmetische chirurgen, die een hoog niveau van ervaring en een wereldwijde reputatie hebben opgebouwd.

Maar bovendien, met prijzen die goedkoper zijn dan elders, een landschap dat geweldig is om in te wonen en uitzonderlijk lekker eten, is het moeilijk om Istanbul of Antalya in Turkije niet te kiezen voor medisch toerisme. Er gaat niets boven het testen van je nieuwe flair aan de oevers van de Bosporus.

Voor en na neuscorrectie simulatie
Voor en na neuscorrectie simulatie

Klaar voor rhinoplastie in Istanbul of Antalya, Turkije ? Volg de gids!

Een einde maken aan het grote, bobbelige of scheve neuscomplex

Er wordt gezegd dat de neus de dwaas van het gezicht is. De man die dit gezegde bedacht, schrijver Marcel Mariën, begreep duidelijk dat het neusaanhangsel vaak aan gezond verstand ontbreekt. Te lang, te hoog, te kort, te dun, te breed, te bobbelig, te diep, te laag, te hoog, te scheef, de ‘neus’ kan niet altijd discreet zijn. En dat is jammer, want het ziet er vaak uit als een neus in het midden van je gezicht. Het is niet altijd gemakkelijk om er naar te leven.

Bovendien hebben we niet allemaal het geluk geboren te worden met de neus van Cleopatra. In sommige gemeenschappen of families is de vorm van de neus genetisch bepaald en speelt niet altijd in het voordeel van de charme van het gezicht. Bij anderen kan het een misvorming zijn die is veroorzaakt door een trauma, een ongeluk. Dit kan leiden tot een neusvorm die niet wordt geaccepteerd, maar nog erger tot ademhalingsstoornissen.

Supprimer la bosse sur le nez
Verwijder de bult op de neus

Schoonheid, zeggen ze, is relatief. En een mooie neus hebben is meer dan alleen esthetisch. Het gaat over zelfvertrouwen en zelfontplooiing. Het gaat over het achter je laten van fysieke en psychologische complexen.

Daarom willen we een stap verder gaan en de vorm van de neus veranderen of op zijn minst de esthetiek ervan verbeteren, een symmetrische neus krijgen zoals de sterren op Instagram. Dat is waar een neuscorrectie om de hoek komt kijken. Over het algemeen is het doel van een neuscorrectie in Turkije het corrigeren van neusafwijkingen. Maar neuscorrectie is veel meer dan dat….

Wat is neuscorrectie?

Rhinoplastie of neuschirurgie is een chirurgische ingreep waarbij de grootte of vorm van de neus wordt aangepast, of gewoon een bobbel wordt verwijderd. Het doel is om een mooie neus in profiel te creëren, een natuurlijke neus die harmonieus, symmetrisch en mooi gevormd is en perfect past bij de algemene gelaatstrekken. Hoewel een aanpassing essentieel is, zorgt de neuscorrectie ervoor dat alle anatomische esthetische criteria van de neus in perfecte harmonie zijn. Het belangrijkste doel van deze operatie is het bereiken van een perfect evenwicht in het gezicht.

Rhinoplastie omvat dus zowel het verbeteren van de neus, het uiterlijk en het gezicht zelf, als de glimlach via de nasofaryngeale plooien. Een neus die op deze manier is hervormd, kan het gezicht een heel ander uiterlijk geven. Voor sommige patiënten kan een neuscorrectie hen er zelfs jonger doen uitzien. Bovendien is het belangrijk om plastische chirurgie van de neus toe te vertrouwen aan een ervaren chirurg om ervoor te zorgen dat de operatie de ademhalingsfunctie of de neusbrug niet beschadigt.

Neuspuntchirurgie
Neuspuntchirurgie

Wat is de juiste leeftijd voor neuscorrectie in Turkije?

Het is belangrijk om te weten dat neuscorrectie niet voor iedereen is weggelegd die een neuscorrectie wil ondergaan. Maar wanneer een goedkope neuscorrectie in Turkije? De minimumleeftijd is 17 jaar voor vrouwen en 18 jaar voor mannen. Op deze leeftijd bereikt het botkraakbeen het einde van zijn groei en kan het worden aangepast aan de gewenste vormen.

Bovendien kan cosmetische neuschirurgie na een bepaalde leeftijd moeilijker uit te voeren zijn. Vanaf 35 jaar wordt het beenkraakbeen harder. Aanpassingen kunnen complexer zijn.

De verschillende soorten neuscorrecties in Turkije

Dankzij de technologische vooruitgang is neuscorrectie in Turkije een praktijk die geen littekens achterlaat. Kleine incisies, minimale nabewerkingen en een hoge tevredenheid zijn de redenen waarom patiënten kiezen voor Turkije voor een goedkope neuscorrectie. Maar je moet nog steeds een ervaren chirurg kiezen die een vlekkeloze operatie kan uitvoeren. We zullen later uitleggen waar je hem kunt vinden en hoe je contact met hem kunt opnemen.

Laten we eerst eens kijken naar de soorten neuschirurgie die we je kunnen bieden:

1 – Functionele neuscorrectie

Van een neuscorrectie wordt gezegd dat deze functioneel is wanneer deze om medische redenen wordt uitgevoerd. Ook bekend als septoplastie, of rhinoseptoplastie, is het nodig wanneer het reukorgaan niet in staat is om zijn essentiële functies uit te voeren. Deze operatie behandelt obstructie van de neusgaten en alle ademhalingssymptomen. De functionele neuscorrectie resulteert in een volledige verandering van de morfologie van de neus van de patiënt. In Europa wordt deze operatie gedekt door de ziektekostenverzekering.

Afwijking van de neusbrug
Afwijking van de neusbrug

2 – Structurele neuscorrectie

Structurele neuscorrectie, ook wel klassieke neuscorrectie genoemd, is een puur esthetische verandering. Het gaat om het versterken van de kraakbenige en benige architectuur van de neus met als doel de vorm en dikte te harmoniseren. Bij dit type chirurgie kunnen we op twee manieren opereren :

 • Om de afwijking van het gedraaide kraakbeen dat je neus belemmert te corrigeren. Dit staat bekend als septorhinoplastiek.
 • Neustipcorrectie, waarbij alleen de neustip wordt geopereerd, die hangend, te hoog, asymmetrisch, te breed, bolvormig of afwijkend kan zijn. Het doel is om de neus te verfijnen.
Neustipchirurgie
Neuspuntchirurgie

3 – Rhinoplastie met kraakbeentransplantatie

Bij de rhinoplastie met kraakbeentransplantatie wordt een deel van het kraakbeen uit het lichaam verwijderd om het op de neus te transplanteren. Het doel van deze operatie is om de vorm van de neus te veranderen, het volume te vergroten, een defect te camoufleren, de neusstructuren te versterken of latere misvormingen te corrigeren.

De transplantaten worden vaak genomen van het kraakbeen van het neustussenschot. Maar we kunnen ook transplantaten gebruiken van het kraakbeen van het oor, de ribbenkast. Dit type neuscorrectie is bedoeld voor mensen die een te dikke of te dunne neus hebben en voor wie een aanpassing een transplantaat nodig is.

4 – Niet-medische neuscorrectie of neuslift

Bij deze esthetische praktijk is er geen sprake van chirurgie als zodanig. De ingreep wordt ook zonder verdoving uitgevoerd. Er zijn twee veelgebruikte technieken:

Injectie van hyaluronzuur

Hierbij wordt de vorm van de neus gewijzigd door middel van injecties met hyaluronzuur, waaraan Botox kan worden toegevoegd. Dit niet-chirurgische alternatief is iets voor jou als je :

 • Breng het volume van de neus weer in balans.
 • Draai het puntje van de neus omhoog.
 • Een lichte hobbel verminderen.
 • Onvolkomenheden en defecten van een mislukte eerdere neuscorrectie corrigeren.
 • Als je ouder bent dan 50 en je neuskraakbeen is hard.

Deze techniek is snel. Het duurt slechts 30 minuten voor een enkele sessie. Het moet echter na 18 maanden worden vernieuwd.

Voor-en-na neuscorrectie simulatie bij een vrouw
Voor-en-na neuscorrectie simulatie bij een vrouw

5 – Ultrasone neuscorrectie

De in 2013 ontwikkelde ultrasone neuscorrectie maakt ook gebruik van een ultrasone frequentie om de neus met grotere precisie te herstructureren. Het is een niet-invasieve methode waarbij trillingen worden gebruikt om de neusbeenderen en het kraakbeen glad te maken en opnieuw vorm te geven. Deze methode verdient de voorkeur voor het afslanken en zachtjes polijsten van de neus.

6 – Secundaire neuscorrectie

De secundaire neuscorrectie, of revisierinoplastie, is een reconstructieve operatie waarbij de neus moet worden bijgewerkt. Het vereist veel deskundigheid van de Turkse reconstructieve chirurg om een eerdere mislukte neuscorrectie te corrigeren met een neusreconstructie. Deze tweede reconstructieve neuscorrectie kan lastig zijn omdat het gaat om het corrigeren van de operatie van een vorige arts die mogelijk slecht werk heeft geleverd.

7 – Etnische neuscorrectie

De etnische neuscorrectie is een neusoperatie die gericht is op het creëren van een esthetisch aantrekkelijke neusvorm met behoud van onderscheidende kenmerken die uniek zijn voor elke etnische groep. De geavanceerde neuscorrectie van vandaag benadert een individuele schoonheid die het erfgoed omarmt en een schoonheid verbetert in plaats van een universeel neusontwerp te creëren.

Een Afrikaanse patiënt na een etnische neuscorrectie
Een Afrikaanse patiënt na een etnische neuscorrectie

In de jaren 80 en 90 was de hoofdstroom van neuscorrecties gebaseerd op de Kaukasische neusvorm, die niet geschikt was voor andere etnische groepen zoals Aziaten, Afrikanen en Midden-Oosten.

Open of gesloten neuscorrectie?

Bij de open neuscorrectie, ook wel uitwendige neuscorrectie genoemd, wordt een incisie gemaakt aan de basis van de neussteeg, het zachte weefsel dat de 2 neusgaten van elkaar scheidt. Deze methode maakt een betere toegang tot het kraakbeen van de neus en doeltreffender werk mogelijk dankzij een betere zichtbaarheid. Het doel van deze operatie is om de morfologie van de neus te identificeren zodat deze zo snel mogelijk kan worden hervormd. Dit type operatie is een van de veel voorkomende neuscorrecties in Turkije.

Bij de gesloten neuscorrectie, ook wel endonasale neuscorrectie genoemd, wordt de neus direct vanuit de neusgaten hervormd met behulp van fijne incisies. Er zijn dus geen zichtbare littekens. Deze minder invasieve procedure wordt gebruikt voor kleine correcties, zoals het corrigeren van het kuiltje aan de punt van de neus. De hersteltijd is korter omdat er minder blauwe plekken zijn.

open en gesloten neuscorrectie

Wat je moet lezen voordat je een neuscorrectie overweegt

Naast het identificeren van het type neuscorrectie dat je nodig hebt, moet je je ervan bewust zijn dat er verschillende factoren zijn die een rol spelen bij succesvolle neuscorrectie en het kiezen van het juiste type operatie. Deze zijn :

Leeftijd

Allereerst moet je rekening houden met je leeftijd. Dit heeft een doorslaggevend effect op de huid. Een jongere huid is elastischer. Ze kan zich aanpassen aan de veranderingen die een neuscorrectie met zich meebrengt. Aan de andere kant veroudert de huid naarmate je ouder wordt. Deze kan zich minder goed aanpassen aan plastische chirurgie en de effecten kunnen minder zichtbaar zijn dan gehoopt.

Lifestyle

Ook de levensstijl heeft invloed op de kwaliteit van de huid. Roken of blootstelling aan de zon hebben uiteraard invloed op de huid. Dit kan esthetische neuschirurgie complexer maken.

Dit betekent echter niet dat de neuscorrectie beperkt is. Integendeel, deze factoren maken het makkelijker om het type neuscorrectie te kiezen dat het beste past bij je behoeften en de aard van je huid. Bij een rijpere, minder elastische huid is een niet-medische neuscorrectie bijvoorbeeld het meest aan te raden. Dit is een zachte methode die de vorm van de neus corrigeert zonder overtollige huid te creëren.

diagram neuscorrectie
Rhinoplastie diagram

Motivatie

Hoewel cosmetische neuschirurgie een operatie van één sessie is, zijn de resultaten onomkeerbaar. En je houdt je nieuwe neus je hele leven. Dat is te lang voor spijt. Dus voordat je een neuscorrectie laat uitvoeren, moet je zeker weten dat je de juiste beslissing neemt.

Als je oog in oog staat met je gezicht en in de spiegel kijkt, vraag jezelf dan af waarom je je neus wilt veranderen? Welk deel van je neus wil je veranderen ? Hoe wil je je neus veranderen ? Maak de balans op van je motivaties.

Een gespecialiseerde neuscorrectie chirurg kiezen

Het is de persoon aan wie je je neus, de schoonheid van je gezicht en een groot deel van je toekomstige leven toevertrouwt. Waarom? Omdat zijn verrichtingen zullen bepalen of je tevreden bent met je neus of niet. En zoals we altijd zeggen, het is het centrum van het gezicht, dus je nieuwe neus kan maar beter tevreden zijn. Dit alles om je te vertellen dat de keus van een arts het onderwerp moet zijn van verschillende onderzoeken :

 • Vind de beste chirurg rhinoplastiek Turkije ervaren en effectief door reputatie, door resultaten, succes en succes.
 • Zoek een arts die je kunt vertrouwen en die je door het hele proces zal begeleiden. Vanaf het moment dat je je afspraak maakt tot het gesprek na de operatie.
 • Vertrouw je neus toe aan een chirurg die dit werk niet alleen doet omdat het zijn werk is, maar die ook je motivaties kan begrijpen en je dienovereenkomstig kan begeleiden.
rhinoplastisch chirurg
Rhinoplastie chirurg

Waar vind ik een uitstekende rhinoplastisch chirurg?

In Turkije! Het land zit vol met ervaren neuschirurgen die een uitstekende kwaliteit van dienstverlening bieden en wiens reputatie verder reikt dan het Europese continent.

Beroemde mensen, internationale sterren, ondernemers, studenten of particulieren kiezen Istanbul of Antalya als hun bestemming, omdat neuscorrectie in Turkije een gangbare praktijk is. Je hoeft alleen maar te kijken naar de voor-en-na foto’s van neuscorrecties in Turkije op Instagram om te begrijpen dat zij de meesters zijn op dit gebied.

Bovendien wordt de ingreep uitgevoerd in hightechkamers, met ultramoderne apparatuur en ultramoderne machines. De operatiefaciliteiten zijn een 5-sterreninternaat waardig, waar je je helemaal op je gemak voelt. En nog veel meer: als je neus eenmaal is aangepast, kun je je nieuwe flair uitproberen in de straten van Turkije, waar de geur van baklava, kebab of dolma je neusgaten zal prikkelen.

neuscorrectie chirurg
neuscorrectie chirurg

In onze kliniek, die gespecialiseerd is in neuscorrecties, wordt u tijdens uw hele medische verblijf begeleid. Je wordt te allen tijde geholpen en we beantwoorden graag al je vragen, verduidelijken eventuele twijfels en begeleiden je bij elke stap.

En als de taal een grote barrière lijkt om niet te communiceren, moet u weten dat we simultaanvertalers hebben die uw taal perfect beheersen. Dus waar wacht je nog op voor een neuscorrectie in Turkije ?

Neuscorrectie in Turkije: cosmetische neuschirurgie

Rhinoplastie in Turkije heeft een succespercentage van 98% en daarom is deze cosmetische ingreep hier zo populair. Zoals hierboven al vermeld, is dit grotendeels te danken aan de vaardigheden en ervaring van de chirurgen en de ultramoderne technologieën die ter plaatse worden gebruikt.

Video van een geslaagde neuscorrectie in Turkije

Hoe verloopt de operatie in Istanbul?

De procedure voor neuscorrectie in Istanbul is vastgelegd. Vanaf het eerste consult tot aan de chirurgische ingreep doorloopt u verschillende fasen. Wees gerust, in elke fase word je begeleid door een team van professionals in wie je het volste vertrouwen kunt hebben.

Heb je HIV? Voor een neuscorrectie in alle veiligheid voor jou en het personeel is een speciale unit ingericht.

Ons team is opgeleid om mensen met beperkte mobiliteit in een rolstoel tijdens hun hele verblijf persoonlijke assistentie te bieden. Onze kliniek is toegankelijk voor gehandicapten (PRM).

De eerste raadpleging

Het eerste consult is het beginpunt van uw reis naar het hart van uw reukzin en is uw eerste ontmoeting met de Turkse chirurg. Het is van fundamenteel belang voor het opzetten van het neuscorrectieproject volgens uw behoeften en uw verzoek. Dit kan direct in de kliniek in Istanbul gebeuren of op afstand via een live interview of foto’s. De chirurg persoonlijk ontmoeten is nog steeds de beste manier om een klimaat van vertrouwen te creëren.

In deze eerste fase vertel je de chirurg wat je esthetische wensen zijn. Hij zal een precieze diagnose stellen om te bepalen of dit haalbaar is. Hij of zij beoordeelt de talrijke criteria, factoren en contra-indicaties om uw chirurgisch project tot een goed einde te brengen.

chirurgien et patient de rhinoplastie
Rhinoplastisch chirurg en patiënt

Het is ook tijdens dit eerste consult dat de rhinoplastie chirurg in Turkije de behandeling uitlegt die je volledige tevredenheid kan brengen. Hij geeft gedetailleerde informatie over de procedures, de doelstellingen en de resultaten die van deze procedure worden verwacht. Tegelijkertijd vertelt hij u over eventuele risico’s of andere ongewenste effecten die tijdens de procedure kunnen optreden.

Afhankelijk van de vorm van uw neus kan de rhinoplastisch chirurg op uw verzoek ook röntgenfoto’s, 3D-scans of zelfs een functionele rhinologische beoordeling maken. Een tweede consult kan in uw agenda worden genoteerd.

Wat je moet weten

Tijdens dit eerste consult krijgt u ook informatie over de systematische chirurgische instructies om uw neusoperatie met succes uit te voeren. Aarzel niet om vragen te stellen aan uw chirurg over uw verwachtingen en de resultaten van de operatie.

Een paar instructies om te volgen..:

 • Stoppen met roken en alcohol vóór de operatie
 • Stop met het innemen van ontstekingsremmers, aspirine en antistollingsmiddelen.
 • Reiniging en onderhoud van het gezicht voor de operatie: scheren van de baard of snor, enz.
Voor en na neuscorrectie simulatie
Voor en na neuscorrectie simulatie

De dag van de operatie

Op de dag van de ingreep word je zorgvuldig uitgenodigd in de esthetische kliniek. Alles is in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat deze sessie voor jou een ontspannen en stressvrij moment is. Het is namelijk belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de ingreep. Het hele medische team in Istanbul weet hoe je je zelfverzekerd en op je gemak kunt voelen.

De rhinoplasty procedure kan worden uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving :

 • Bij lokale anesthesie wordt een lichte verdoving op de neus aangebracht. Je voelt niets, maar je kunt de hele behandeling volgen. De chirurg zal proberen om zoveel mogelijk te communiceren over zijn procedures. Maak je geen zorgen, de operatie zal pijnloos en volledig comfortabel zijn.
 • Bij algemene anesthesie slaap je tijdens de hele operatie. Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de cosmetische ingreep kan er een overnachting in de kliniek nodig zijn.
neuschirurgie in turkije
Neusoperatie in Turkije

Duur van de interventie

Een gespecialiseerde chirurg is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de neuscorrectie. Hij kan worden bijgestaan door andere specialisten of door zijn medisch team.

De sessie kan 1 tot 3 uur duren, afhankelijk van de complexiteit van de operatie. Persoonlijk duurde mijn neuscorrectie in Turkije 3,5 uur omdat het een secundaire neuscorrectie was. Het proces van de neuscorrectie hangt af van het probleem dat moet worden gecorrigeerd of van de techniek die de chirurg gebruikt. In alle gevallen begint hij met het scheiden van de huid van de neus van het benige en kraakbenige dak. Zodra de hermodellering is voltooid, wordt de huid weer op zijn plaats gezet over het neustussenschot.

Als het doel van de operatie is om de neus kleiner te maken, verwijdert de chirurg een deel van het kraakbeen en bot. Om dit te doen maakt hij een aantal incisies aan de binnenkant van de neusgaten.

een neus van voren gezien
Een neus van voren gezien

Als de operatie bedoeld is om de neus te vergroten, zal de chirurg een kraakbeentransplantatie uitvoeren die de neus vernieuwt. In dit geval worden de incisies van buitenaf gemaakt. In het geval van grote neusgaten is het mogelijk om kleine incisies te maken aan de zijkanten van de neusgaten om de voet van de neus te wijzigen en de neusgaten te laten versmallen, dit staat bekend als alarplastie.

Als de operatie klaar is, draag je een plastic of metalen spalk over de neus. Hierdoor kan de nieuwe neus goed zitten en zijn vorm behouden. Daarnaast kunnen er kussentjes in de neusgaten worden aangebracht om het tussenschot (neustussenschot) te ondersteunen en de ademhaling niet te belemmeren. Tot slot kunnen verbanden worden gebruikt om de neus te beschermen tegen agressies van buitenaf, zoals schokken.

De postoperatieve fase

Tijdens de eerste 24 uur na de neuscorrectie voelt u uw neusaanhangsels verdoofd aan. Soms kunnen er kleine ongemakken optreden. Het gezicht kan opzwellen en gevoelig worden. Maar dit duurt maar een paar uur. Je krijgt pijnstillers voorgeschreven om het ongemak te verlichten.

Hoewel het idee om met je nieuwe neus te pronken in heel Istanbul erg verleidelijk kan zijn, is het toch raadzaam om de eerste dag na de operatie rust te houden. Houd je hoofd de eerste 3-4 dagen na de operatie hoog, vooral als je slaapt, anders kan je hoofd opzwellen.

Na 5 dagen kunnen er blauwe plekken rond je ogen verschijnen. Maar geen paniek. Een koud kompres is voldoende om je beter te voelen en de zwelling te verminderen. Deze blauwe plekken zullen na een week verdwijnen als de inwendige weefsels genezen.

Daarnaast kun je last hebben van lichte neusuitvloeiing of neusverstopping, wat je op geen enkele manier hoeft te waarschuwen. Het hoort allemaal bij het proces. Om het genezingsproces te versnellen, laat je zoveel mogelijk weglopen zonder je neus te snuiten.

Patiente après une rhinoplastie
Patiënt na neuscorrectie

Tijdens deze periode en voor uw volgende chirurgische afspraak, kunt u te allen tijde contact opnemen met het medisch team van het ziekenhuis. Als je vragen of twijfels hebt over je lichamelijke conditie, aarzel dan niet om deze aan je chirurg te stellen.

Als je je helemaal zelfverzekerd voelt, hoef je alleen maar rond te kijken in Istanbul. Maar pas op voor hobbels en stoten. Bescherm je neus als je oogappel!

Na een week worden de spalken, wikkels, tampons en andere verbanden verwijderd. Je kunt weer rustig ademhalen. De blauwe plekken en zwellingen zijn allemaal verdwenen. Je kunt je normale leven weer oppakken. Hoewel veel patiënten al 3-4 dagen na de operatie hun normale leven weer kunnen oppakken.

Rhinoplastie Turkije: Voor- en nafoto’s

Voor- en nafoto van een neuscorrectie bij een blonde vrouw
Voor- en nafoto van een neuscorrectie bij een blonde vrouw.
Voor- en nafoto van een neuscorrectie bij een vrouw van gemengd ras
Voor- en nafoto van een neuscorrectie bij een vrouw van gemengd ras.
Voor- en nafoto van een neuscorrectie bij een blanke vrouw
voor-na foto van een neuscorrectie bij een blanke vrouw

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er kunnen zeldzame risico’s optreden tijdens de rhinoplastiek:

 • Tijdelijk verlies van reukzin;
 • Perte de sensibilité sur la pointe du nez ;
 • Verkleuring en zwelling van de huid ;
 • Perforatie van het neustussenschot ;
 • Ernstige littekens;
 • Ademhalingsproblemen.

Daarom is het belangrijk om op ons te vertrouwen om uw chirurg in Istanbul goed te kiezen en te kiezen voor een geroemde en ervaren arts.

Let op: in de islamitische religie is neuscorrectie niet haram. Het is halal en geaccepteerd omdat het gericht is op het verwijderen van een defect aan de neus.

Voorzorgsmaatregelen

Zodra de neuscorrectie is uitgevoerd en je neus stevig op zijn plaats zit, moet je de overwinning nog niet vieren. Het duurt 3 tot 12 maanden voordat de neus zijn definitieve vorm aanneemt. Je moet geduldig en vooral voorzichtig zijn.

In de eerste maand na de operatie krijg je nog steeds het advies om je niet te veel in te spannen of bewegingen te maken die veel kracht vereisen. Hierdoor kan je bloeddruk stijgen. Vermijd ook schokken en klappen die de nieuwe neus kunnen vervormen. Zwemmen, naar de sportschool gaan, hardlopen en zelfs te veel geslachtsgemeenschap moeten in deze periode worden vermeden.

Rhinoplastiepatiënt met een verband op haar neus
Rhinoplastiepatiënt met een verband op haar neus

Als je een bril op sterkte draagt, probeer dan over te stappen op contactlenzen totdat de neus genezen is (ongeveer 2 tot 3 maanden).

Tijdens deze periode moet u weten dat u wordt begeleid door het hele medische team van rhinoplastiek in Istanbul, via telefonische of online gesprekken. Je kunt ook contact opnemen met de kliniek als je twijfels of angsten hebt. Tijdens het eerste jaar van uw cosmetische ingreep hebt u regelmatig contact met uw chirurg door te bellen, foto’s te sturen, enz. Hij of zij kan de vooruitgang van je neus volgen.

Je nieuwe neus

Voorbij de episodes van blauwe plekken en zwelling kun je het uiterlijk van je neus al zien. Hij is mooi, hij is perfect in lijn met wat je droomde. Het is de neus die een einde zal maken aan je fysieke complexen, je ademhalingsproblemen en je verschillende ongemakken.

Dat is de neus die je midden in je gezicht zult dragen. Je zult misschien wat ongebruikelijke reacties van anderen krijgen. Maar wees gerust, dit maakt deel uit van het proces om weer vertrouwen in je lichaam en in jezelf te krijgen.

Hoe veroudert een neuscorrectie in Turkije?

Een neuscorrectie uitgevoerd in Istanbul, Turkije veroudert goed. Rhinoplastie wordt beschouwd als langdurig of permanent, maar dat betekent niet dat de resultaten niet kunnen veranderen. De effecten van je operatie veranderen omdat je neus verandert.

Veel mensen begrijpen niet dat de neus net zo gevoelig is voor veroudering als andere gelaatstrekken. Volgens een zeer serieus Brits wetenschappelijk onderzoek wordt de neus met de jaren groter, net als de oren. Gelukkig kan een neuscorrectie, zelfs als de resultaten van je neuscorrectie zijn veranderd, het gewenste uiterlijk van je neus herstellen.

Photo d'un homme après une rhinoplastie
Foto van een man na neuscorrectie

Voorbereiding van uw neuscorrectievakantie in Turkije

Het is zover, je bent klaar om de sprong te wagen en een rhinoplastie Turkije  te ondergaan? Hier zijn enkele stappen die je moet nemen om je neuscorrectie in Istanbul te organiseren.

Een chirurg en kliniek kiezen

De eerste en belangrijkste stap is het kiezen van je chirurg. Kies een chirurg die ervaren, bekend en erkend is voor zijn of haar effectiviteit. Kies een chirurg die goed communiceert en al je vragen kan beantwoorden. Onze deskundige neuscorrectie chirurg in Turkije is een van de meest gerenommeerde in het land. Maar wat meer is, in onze kliniek in Istanbul word je bij elke stap naadloos geholpen.

Een paar woorden over de kliniek:

 • Een van de beste klinieken voor plastische chirurgie in Istanbul (4.7/5 op Google Avis)
 • Internationale reputatie en gekwalificeerde chirurgen

Een paar woorden over de neuscorrectie chirurg.

 • 29 jaar ervaring in chirurgie (meer dan 15.000 operaties)
 • 7 specialistische certificaten (cosmetische chirurgie en haarherstel)
 • Won de 1e plaats in wetenschappelijke onderzoekscompetitie
 • Lid van de Turkse Nationale Medische Raad
 • Expertise in neuscorrectie, liposuctie, borst- en haarchirurgie.
 • Consultant voor een Turks tv-kanaal
Coordinatrice avec une patiente
Coördinator met een patiënt

Je reis voorbereiden

Zodra je een chirurg hebt gekozen, zoals Dr Ergin, kun je je reis neuscorrectie Turkije voorbereiden. De meeste Turkse ziekenhuizen voor cosmetische chirurgie bieden all-inclusive pakketten : vliegtickets, accommodatie, consulten, chirurgie, postoperatie, catering, bezoeken en ontdekkingen, enz.

Deze aanbiedingen maken het gemakkelijker voor je om een neuscorrectie in Turkije te regelen. Je hoeft niets te organiseren, want alles is al inbegrepen. Je hoeft alleen maar je koffers te pakken en je vervoer over de Atlantische Oceaan te regelen.

Als je meer avontuur of vrijheid wilt, kun je altijd kiezen voor vrijere pakketten. In dit geval ben je vrij om je verblijf in Istanbul in te richten zoals je zelf wilt, afgezien van de consulten en de operatie.

Hotels in Istanbul voor een geslaagd medisch verblijf
Hotels in Istanbul voor een geslaagd medisch verblijf

Hoe lang kan ik in Turkije blijven voor een neuscorrectie?

Over het algemeen duurt de verblijfsduur voor een neuscorrectie in Turkije ongeveer 6-7 dagen. Dit is de tijd die nodig is om een neuscorrectie uit te voeren en de postoperatieve follow-up ter plekke te doen. Maar de schoonheid van het land kan je over de streep trekken en ervoor zorgen dat je je verblijf wilt verlengen.

Hoe verloopt je beautyvakantie in Istanbul?

 1. Je komt aan op de luchthaven van Istanbul (IST). Een privéchauffeur wacht je op in de lobby met een bordje met je naam erop.
 2. De chauffeur brengt je naar je 4-sterrenhotel in een Van Mercedes (30 minuten rijden). Het hotel ligt op 2 minuten lopen van de schoonheidskliniek.
 3. Maak een afspraak met de coördinator en de chirurg om je doelstellingen te bepalen. Hij zal al je vragen beantwoorden. De coördinator vertaalt.
 4. Afspraak op de tweede dag voor neuscorrectie. Na de operatie blijf je ter observatie een nacht in de kliniek.
 5. Daarna rust je uit in je 4* hotel met de medicijnen en crèmes die de coördinator je zal vragen te gebruiken.
 6. Afspraak op de zesde dag om de spalk te verwijderen en de laatste controle met de chirurg uit te voeren, opnieuw in aanwezigheid van de coördinator.
 7. De privéchauffeur brengt je dan terug naar de luchthaven voor je terugvlucht, en je kunt binnen 7 dagen genieten van je nieuwe neus.

Hoeveel kost een neuscorrectie in Turkije?

De ultieme vraag! En de vraag die honderdduizenden patiënten ertoe aanzet om voor neuscorrectie Turkije te kiezen, zijn de kosten van deze operatie. De kosten van plastische neuschirurgie aan de oevers van de Bosporus kunnen tot 70% goedkoper zijn dan de kosten in Europa. Reken op een prijs tussen €1.600 en €2.500 voor neuscorrectie in Istanbul. Deze prijs varieert echter afhankelijk van de gebruikte technieken, de complexiteit van de wijziging en de reputatie van de chirurg. Vraag voor een precieze prijs en een advies van de beste plastisch chirurg in Istanbul een persoonlijke offerte aan.

De coördinator berekent de prijs van een neuscorrectie
De coördinator berekent de prijs van een neuscorrectie

Conclusie

Kies de beste neuscorrectie kliniek in Turkije om zeker te zijn van een succesvolle procedure. Zoek naar informatie over de activiteit van de chirurg. Er zijn verschillende criteria om te overwegen bij het maken van je keuze :

 • Meningen en getuigenissen van patiënten
 • Voor- en nafoto’s
 • De datum waarop de kliniek is opgezet
 • De accreditaties van de kliniek
 • Het aantal jaren ervaring van de arts
 • De specialiteit van de kliniek en haar chirurgen

Als je moeite hebt met het maken van een keuze, kunnen we je helpen om je procedure tot een succes te maken, tegen een gereduceerd tarief.

1

Coördinator

Laat je contactgegevens achter via het formulier. Onze coördinator neemt per bericht via Whatsapp of per e-mail contact met je op voor een gratis pre-diagnose van je neus.

Ze zal je vragen om voor- en zijfoto’s en om je doelstellingen, om zo de mening van de plastisch chirurg te verkrijgen.

2

Chirurg

Als de chirurg aan je doelstellingen kan voldoen en ons het groene licht geeft voor je neuscorrectie, sturen we je gratis en vrijblijvend een persoonlijke offerte.

En als je akkoord gaat, organiseren we alles voor je:
Vlucht, taxi, hotel, neuscorrectie, medicijnen en vooral een geweldige rondleiding door Istanbul.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een neusoperatie in Turkije?

Na een neusoperatie in Turkije blijven de resultaten jarenlang zichtbaar. Met het ouder worden, wordt de huid in het gezicht echter dunner. Hierdoor kunnen onregelmatigheden ontstaan. Deze kleine onvolkomenheden kunnen echter worden gecorrigeerd met hyaluronzuurinjecties.

Rhinoplastie is een pijnloze cosmetische ingreep. Omdat de operatie onder algehele narcose wordt uitgevoerd, voel je geen pijn. Maar als de verdoving is uitgewerkt, voel je wel wat ongemak. De pijn blijft echter draaglijk.

Het succespercentage voor cosmetische neuschirurgie in Turkije is 98%. Daarom trekt de operatie zoveel mensen aan. Bovendien zijn ernstige bijwerkingen zeldzaam. De meest voorkomende complicaties zijn bloedingen, een slechte reactie op de verdoving en infectie.

Turkije is een ideale keuze voor mensen die een neuscorrectie willen ondergaan. Turkse cosmetische chirurgen zijn hooggekwalificeerd en worden beschouwd als de beste specialisten op dit gebied. De prijs van de operatie is ook lager dan in Europa.

Rhinoplastie is niet toegestaan voor de leeftijd van 16 jaar. In feite moet je wachten tot de groeifase van het gezicht voorbij is. Deze is volledig vanaf de leeftijd van 16 of 17 jaar. Maar de ideale leeftijd voor de operatie ligt tussen de 20 en 30 jaar. Er is geen leeftijdsgrens voor deze operatie.

Voor een neuscorrectie in Turkije moet je een verblijf van minstens 8 dagen plannen. Over het algemeen duurt de operatie één tot maximaal twee uur. Dat gezegd hebbende, zijn er verplichte voorbereidende fasen en postoperatieve zorg. Daarom moet je verblijf langer dan een week duren.

Ja, niet-chirurgische neuscorrectie is mogelijk. Het kan worden uitgevoerd met injecties van hyaluronzuur of andere vulstoffen om de vorm van de neus tijdelijk te veranderen. Raadpleeg een arts om te zien of dit geschikt is voor jou.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️