Haartransplantatie voor vrouwen in Turkije

haartransplantatie vrouw Istanbul 1
Geschreven door Melissa

Focus op haartransplantaties voor vrouwen in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor een succesvolle vrouwelijke haartransplantatie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over haartransplantaties bij vrouwen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Wat is de prijs van een vrouwelijke haartransplantatie in Turkije?

De gemiddelde prijs van een vrouwelijke haartransplantatie in Turkije is €2.200, met een minimumprijs van €1.500 en een maximumprijs van €2.500. Deze prijs is inclusief accommodatie- en transportkosten. De haartransplantatie duurt ongeveer 7 uur en wordt plaatselijk verdoofd. Het verblijf in Istanbul duurt 5 dagen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 6 maanden zichtbaar.

Afro haartransplantatie1700 €
Vrouwelijke haartransplantatie2200 €
DHI haartransplantatie1900 €
FUE haartransplantatie1800 €

Haarimplantatie is nu een bekende en erkende vorm van cosmetische chirurgie. In Turkije worden haartransplantaties voor vrouwen aangeboden tegen betaalbare prijzen door ervaren chirurgen, in moderne, high-tech klinieken en vooral 70% goedkoper dan in Europa. Een paradijs voor vrouwen die hun haar weer vol vertrouwen voor de spiegel willen stylen.

Haaruitval of haarverlies?

Haaruitval is bijna onvermijdelijk bij vrouwen: in de puberteit, tijdens de zwangerschap of na de bevalling, tijdens de borstvoeding, maar ook in de menopauze. In het geval van tekorten, ondervoeding of een onevenwichtig dieet, treedt het op als een herinnering om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Une femme qui perd ses cheveux
Een vrouw die haar haar verliest

Haaruitval is iets heel anders. Dit wordt gekenmerkt door haarverlies dat langer duurt. Het leidt tot een verlies van dichtheid en dunner wordend haar. Daarnaast is er een vermindering van de haarlijn en dus kaalheid bij de slapen of scheiding.

Voor- en nafoto’s

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen kan erfelijk, hormonaal, mechanisch of door medicijnen veroorzaakt zijn.

 • Erfelijk: Dit staat bekend als alopecia androgenetica of kaalheid volgens het vrouwelijk patroon. Het is meestal het gevolg van een gevoeligheid van de haarfollikel die tot verstoringen in de haargroeicyclus leidt.
 • Hormonaal: Gedurende haar hele leven is een vrouw onderhevig aan schommelingen in haar vrouwelijke en mannelijke hormonen. Deze worden weerspiegeld in de gezondheid van haar haar, dat broos, gespleten, droog of vettig kan zijn. Dit staat bekend als alopecia androgenetica.
 • Immuun: Alopecia als gevolg van een auto-immuunziekte wordt alopecia genoemd. Het wordt gekenmerkt door ronde gaten op de schedel. Heel vaak kan het met de juiste medische behandeling opgelost worden.
 • Mechanisch: Mechanisch haarverlies is het resultaat van een slechte haarbehandeling: kapsels die te strak zitten of naar achteren getrokken worden, strakke vlechten, overmatig gebruik van steiltangen, te chemische haarproducten, enz. Dit staat bekend als tractiealopecia.
Évolution de l'alopécie féminine
Evolutie van vrouwelijke alopecia

Definitieve oplossing om haaruitval te corrigeren

Haaruitval bij vrouwen kan het gevolg zijn van een aantal factoren, maar het kan onomkeerbaar zijn. Op dit moment bestaat er geen effectieve medicamenteuze behandeling voor alopecia. Er is echter één ultieme oplossing waar vrouwen hun toevlucht toe kunnen nemen om er een einde aan te maken: een haartransplantatie in Turkije.

Bij een haartransplantatie of haarimplantatie worden haarzakjes uit een gebied met nog haar gehaald en vervolgens in het kale gebied geïmplanteerd.

Simulation avant et après une greffe de cheveux pour femme
Simulatie voor en na een haartransplantatie voor vrouwen

Haartransplantatie is een niet-invasieve operatie waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne transplantatietechnieken en geavanceerde apparatuur. Het wordt uitgevoerd in een kliniek of cosmetische chirurgie door een ervaren cosmetisch chirurg.

Haartransplantatie klinieken in Istanbul bieden de meest concurrerende tarieven op de markt. Als u een vrouwelijke haartransplantatie in Turkije overweegt, neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over wat we te bieden hebben. Mensen met HIV komen in aanmerking voor deze operatie.

Wanneer moet een vrouw een haartransplantatie in Turkije ondergaan?

Alopecia bij vrouwen wordt door wetenschappers op basis van de progressie op deLudwigschaal ingedeeld:

Echelle de Ludwig
 • Ludwig I: Op de Ludwig I schaal wordt dit goedaardige haaruitval genoemd. In dit stadium wordt haaruitval waargenomen en zal zeker evolueren naar diffuus verlies. Haartransplantaties worden niet aanbevolen, omdat het haarverlies nog niet gestabiliseerd is.
 • Ludwig II: In het Ludwig II stadium is er een duidelijk verlies van haardichtheid. Er treedt alopecia op rond de scheiding, die steeds dunner wordt. Op dit punt is een haartransplantatie al een optie.
 • Ludwig III: Op dit niveau zijn vrouwentransplantaties in Turkije essentieel. De vermindering van de haarlijn is zeer merkbaar. De alopecia wordt breder bij de slapen, waardoor de helft van de bovenkant van de schedel bijna leeg blijft.
Simulation avant et après d'une greffe de cheveux
Voor en na simulatie van een haartransplantatie

Alopecia met tractie of littekens

Naast diffuse en progressieve alopecia, kan een vrouwentransplantatie in Turkije ook overwogen worden als u last heeft van tractiealopecia: een vermindering van de haarlijn die naar achteren neigt en kaalheid bij de slapen.

Lees ons artikel: Haarlijnverdunning in Turkije.

Mensen die hun haar hebben verloren na een trauma, brandwond of ongeluk zijn ook goede kandidaten voor een haarimplantaat.

Risico’s, complicaties en bijwerkingen

Er zijn enkele zeldzame risico’s verbonden aan haartransplantaties voor vrouwen:

 • Schurft of ettervorming ;
 • Pijn en jeuk aan de hoofdhuid;
 • Ontsteking van de haarzakjes;
 • Verlies van gevoel op de hoofdhuid;
 • Dunner worden van het haar;
 • Cystevorming.

Vertrouw daarom op ons bij het kiezen van uw chirurg in Istanbul en kies voor een gerenommeerde en ervaren arts.

Onze medische kliniek is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit (PRM). Rolstoelgebruikers zullen geen enkele moeite hebben.

Simulation abaissement de la ligne frontale chez la femme
Simulatie van het verlagen van de frontale lijn bij vrouwen

In het islamitische geloof worden haartransplantaties voor vrouwen niet als haram beschouwd. Het is halal en aanvaardbaar als het gebruikt wordt om een defect te verwijderen.

Wat zijn de contra-indicaties voor een haartransplantatie?

De enige contra-indicatie voor een vrouwelijke haartransplantatie in Turkije is dat het niet uitgevoerd kan worden op een hoofdhuid die in slechte gezondheid verkeert. Diepe ontstekingen van de hoofdhuid kunnen ervoor zorgen dat een transplantatie mislukt.

Simulation greffe avant et après
Haartransplantatie voor en na simulatie

Haartransplantaties worden ook afgeraden als u zwanger bent of borstvoeding geeft, of als u allergische reacties of stollingsstoornissen heeft. Als u aan ademhalingsproblemen of hart- en vaatziekten lijdt, wordt een haartransplantatie niet aanbevolen.

Verschillende haartransplantatietechnieken

Momenteel zijn er twee technieken om haar bij vrouwen te implanteren. Dit zijn de FUT en FUE technieken.

FUT transplantaties

De FUT of Follicular Unit Transplantation wordt voornamelijk gebruikt in gevallen vanuitgesproken alopecia (op de schaal van Ludwig II en III). Dit is een chirurgische procedure waarbij stroken hoofdhuid van 2 cm breed tot 30 cm lang van de achterkant van de schedel worden verwijderd.

Simulation greffe avant et après
Voor en na simulatie

Het levende haarweefsel op deze strook wordt vervolgens in het kale gebied geïmplanteerd. Het laat een litteken achter op de hoofdhuid dat bedekt zal worden door nieuwe haargroei.

FUE transplantatie

Bij FUE of Follicular Unit Extraction worden de grafts rechtstreeks uit het donorgebied gehaald. Hiervoor wordt de donorhoofdhuid geschoren. Deze grafts worden rechtstreeks in het kale gebied geïmplanteerd met behulp van een incisiemesje.

Het mes maakt micro-incisies waarin de grafts worden ingebracht. Omdat de FUE methode erg modern is, heeft deze geleid tot de introductie van een andere, meer revolutionaire methode, DHI of Direct Hair Implantation.

De FUE DHI methode

Bij de DHI methode worden de grafts die met de FUE uit het donorgebied worden gehaald, direct in het ontvangende gebied geplaatst. Het is alsof de chirurg de grafts systematisch van het ene gebied naar het andere verplaatst.

De DHI-methode wordt uitgevoerd met een microblade pen. Dit mesje kan van staal of saffiersteen gemaakt zijn. In het laatste geval wordt de DHI Sapphire methode gebruikt.

Dit is momenteel de beste methode die beschikbaar is. De saffiersteen, die zacht en gezond is, draagt bij aan een betere genezing en vermindert het risico op infectie, vooral in combinatie met een PRP-injectie.

Haartransplantatie procedure

De procedure verloopt in verschillende fasen:

fase1: Diagnose van het haar

Tijdens een eerste consultatie wordt een haardiagnose gesteld. Er wordt ook een beoordeling van uw algemene gezondheid uitgevoerd via een bloedtest om te bepalen of een haartransplantatie compatibel is met uw gezondheidstoestand.

Greffe capillaire avant et après chez la femme
Haartransplantatie voor en na voor vrouwen

stap2: Consultatie ter plaatse

Een tweede consult in Istanbul voor een meer diepgaande medische beoordeling: conditie en textuur van het haar, identificatie van het donorgebied, aantal benodigde grafts, te gebruiken implantatietechniek.

fase3: Dag van de operatie

Op de dag van de operatie wordt u verzorgd door de plastisch chirurg en zijn team. Dehaartransplantatie-operatie kan tussen de 6 en 8 uur duren, afhankelijk van het volume van de te implanteren grafts en de gebruikte techniek. Een ervaren chirurg kan tot 4.000 grafts in één sessie implanteren.

Anesthésie du cuir chevelu
Verdoving van de hoofdhuid

De operatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het is volledig pijnloos. Met tussenpozen kunnen de chirurg en de patiënt een pauze nemen om zich een paar minuten uit te rekken en te ontspannen.

Tijdens de operatie kan het risico op bloedingen of beschadiging van de haarzakjes niet worden uitgesloten. Alles hangt af van de deskundigheid van de chirurg en zijn vermogen om de follikels eruit te halen zonder ze te beschadigen.

Lees ook: DHI haartransplantatie in Turkije

Na een haartransplantatie kan de hoofdhuid een beetje tintelen. Dit gevoel verdwijnt na 24 uur, terwijl de hoofdhuid geneest.

Simulation greffe capillaire chez la femme
Vrouwelijke haartransplantatie simulatie

stap4: Follow-up en controle

3 dagen na de operatie voert de chirurg een controle uit in de kliniek. Afhankelijk van de conditie van de hoofdhuid zal hij bepalen of het transplantaat al dan niet succesvol is geweest.

De arts zal op afstand controleren of het transplantaat gelukt is en of de patiënt de postoperatieve instructies correct opvolgt. Over het algemeen zijn er geen touch-ups voor een haartransplantatie.

Coordinatrice et la patiente
De coördinator en de patiënt

Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tegen lagere kosten tot een succes te maken.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Na een geslaagde haartransplantatie worden haarimplantaten altijd vernieuwd. Met andere woorden, ze gaan zo lang mee als de patiënt leeft. In feite sterft het getransplanteerde haar nooit.

Turkije staat bekend om zijn bijna perfecte beheersing van haarimplantatiechirurgie, zowel voor mannen als vrouwen. Met de juiste artsen kan het succespercentage van uw operatie geschat worden op 98%.

Omdat een haarimplantatie onder narcose wordt uitgevoerd, is er geen sprake van pijn. Er kan alleen een beetje pijn zijn op het moment van de injectie en wanneer de verdoving is uitgewerkt.

Het is inderdaad mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan zonder het hele gebied te hoeven scheren. Alleen bepaalde haren in het donorgebied hoeven geschoren te worden, en dit zijn over het algemeen niet meer dan 2000 follikels.

Bij een voorhoofdreductie wordt er een incisie bij de haarlijn gemaakt, waarbij een deel van het frontale weefsel wordt verwijderd om de haarlijn te verlagen. Het is dus geen haartransplantatie, maar een heel andere operatie.

De haartransplantatie duurt tussen de 6 en 8 uur, maar is een vrij eenvoudige en risicoloze operatie. U hoeft maar 3 tot 4 dagen in Turkije door te brengen om het te laten doen.

PRP (Platelet-Rich Plasma) behandeling is een medische techniek die gebruik maakt van het eigen bloedplasma van de patiënt, verrijkt met bloedplaatjes. Het wordt gebruikt in de dermatologie, orthopedie en esthetische geneeskunde, met name in de haarsector om de haargroei te stimuleren.

Over de auteur

Melissa

Mijn naam is Mélissa en sinds 2014 werk ik als medisch en wetenschappelijk schrijver. Ik heb uitgebreide ervaring in het schrijven van regelgevende en medico-marketingdocumenten over een breed scala aan therapeutische gebieden.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️