Knieprothese in Turkije

knieprothese 1
Geschreven door Erika

Knieprothese, of knie-artroplastie, is een chirurgische ingreep in Istanboel, Turkije, om een zieke knie te vervangen door een kunstknie.

BesteKlinieken.com informeert u over knieprothesen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een knieprothese in Turkije?

De gemiddelde kosten van een knieprothese in Turkije in Istanbul zijn €5.000. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €4.000 tot €8.000.

ProcedureKosten Turkije
Knieprothese5000 €

Wat is een knieprothese?

Een knieprothese, of knie-artroplastie, is een chirurgische ingreep om de gewichtdragende oppervlakken van het kniegewricht te vervangen om pijn en invaliditeit te verlichten. Het kniegewricht wordt vervangen door een kunstgewricht van metaallegeringen, kunststoffen en polymeren.

De verschillende soorten vervanging

 • Volledige knieprothese (TKR):
  Bij een volledige knieprothese verwijdert de chirurg beschadigd kraakbeen en bot van het oppervlak van het kniegewricht en vervangt het door een kunstmatig oppervlak van metaal en kunststof.
 • Gedeeltelijke knieartroplastie (UKA):
  Bij een gedeeltelijke knieprothese (unicompartimentele knie-artroplastie) vervangt de chirurg slechts een deel van uw kniegewricht. De voordelen van een gedeeltelijke knieprothese zijn onder andere een kleinere incisie, korter verblijf in het ziekenhuis, minder bloedverlies, eenvoudigere postoperatieve revalidatie, lager risico op infectie, bloedstolsels en stijfheid, en eenvoudigere revisie indien nodig.
 • Minimaal invasieve knieprothesechirurgie:
  Bij minimaal invasieve chirurgie (MIS) worden gespecialiseerde technieken en instrumenten gebruikt om de chirurg in staat te stellen een grote operatie uit te voeren zonder een grote incisie.
  Minimaal invasieve knie-artroplastie vereist een kleinere incisie van 7 tot 12 cm in vergelijking met de standaard aanpak, die over het algemeen een incisie van 20 tot 30 cm vereist.
  Minimaal invasieve chirurgie kan resulteren in minder pijn, een kortere hersteltijd en een betere beweging door minder littekenvorming.
 • Revisie knieprothese chirurgie:
  Een knie-revisieoperatie wordt uitgevoerd om de vervangende knie te vervangen als deze versleten is.
  Een revisieoperatie is over het algemeen gecompliceerder en duurt langer dan de eerste operatie. Er is geen limiet aan het aantal keren dat u een revisieoperatie kunt ondergaan, maar het wordt algemeen aangenomen dat het kunstmatige kniegewricht minder effectief wordt elke keer dat het vervangen wordt.

Hoe lang gaat de kunstknie mee?
De kunstknie gaat over het algemeen tussen de 15 en 20 jaar mee, afhankelijk van het gebruikte type gewricht en de belasting die u op uw nieuwe knie uitoefent.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️