Blepharoplastie in Tunesië

blepharoplastie tunesië 1
Geschreven door William

Alles wat u moet weten over blepharoplastie in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een succesvolle ooglidcorrectie in Tunesië.

BesteKlinieken.com informeert u over blepharoplastie in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een blepharoplastie in Tunesië?

In Tunesië kost een blepharoplastie gemiddeld €1.600. Afhankelijk van uw wensen kan de prijs variëren van €1.100 tot €1.600. De ingreep wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 1u-2u. De verblijfsduur is 6 dagen, en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicatie. Het uiteindelijke resultaat is binnen 1 maand zichtbaar.

Bovenste of onderste blepharoplastie1400 €
4 oogleden blepharoplastie1800 €
Aziatische blepharoplastie2200 €

Blepharoplastie is een zeer populaire gezichtschirurgische ingreep, aangezien het een van de 3 meest uitgevoerde cosmetische chirurgische ingrepen ter wereld is. Bent u geïnteresseerd in het onderwerp? Volg dan de gids: wij vertellen u alles wat u moet weten over blepharoplastie in Tunesië.

Wat is blepharoplastie?

Blepharoplastie is een plastische chirurgische ingreep om de tekenen van veroudering in de ogen te corrigeren. Om dit te doen, richt het zich op het verminderen van overtollig vet en huid, die over het algemeen worden gekenmerkt door hangende oogleden en wallen onder de ogen.

Schéma de la chirurgie des paupières
Schema van ooglidchirurgie

Er zijn twee soorten blepharoplastie:

  • Bovenste blefaroplastie: hierbij worden de verslapte weefsels van het bovenste ooglid gecorrigeerd. De operatie bestaat uit het verwijderen van overtollige huid en, indien nodig, het liften van de traanklier.
  • Onderste blefaroplastie: deze operatie is vaak langer en complexer en verwijdert de vetophopingen onder de ogen en vermindert overtollige huid.

Afhankelijk van uw behoeften is het mogelijk om alleen de onderste oogleden, de bovenste oogleden of alle vier tegelijk te corrigeren.

In beide gevallen is een blepharoplastie een relatief eenvoudige operatie, met weinig risico’s en blijvende resultaten.

Wie kan een blepharoplastie ondergaan?

Esthetische ooglidcorrectie is een populaire ingreep voor mensen met wallen onder de ogen (lipoptose). Vaak zijn ze ouder dan 35 en willen ze af van dit overtollige vet dat de ogen verzwaart, ze er vermoeid uit laat zien en de tekenen van veroudering accentueert.

Blepharoplastie wordt ook aanbevolen voor mensen die lijden aan dermatochalasis, een relatief veel voorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door overtollige huid op de bovenste oogleden.

Dit verslapte weefsel verzwaart niet alleen de ogen, maar kan soms ook visueel ongemak veroorzaken. Daarom besluiten veel mensen om cosmetische chirurgie in Tunesië te ondergaan.

Zoals de meeste chirurgische ingrepen heeft blepharoplastie bepaalde contra-indicaties, die aan u zullen worden uitgelegd tijdens het pre-operatieve consult met de chirurg.

Deze operatie wordt niet aanbevolen voor mensen die lijden aan:

  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten of schildklieraandoeningen;
  • Oogziekten (bindvliesontsteking, monoftalmie, hoornvlieszweren, lacrimale insufficiëntie, enz;)
  • Chronische ziekte.
Chirurgie des paupières : Photo avant après
Ooglidchirurgie: Voor en na foto

Hoeveel kost een blepharoplastie in Tunesië?

Veel klinieken bieden relatief betaalbare tarieven, soms tot 50% lager dan in Europa.

Voor een volledige blepharoplastie van alle 4 de oogleden moet u rekenen op een prijs tussen € 1.400 en € 1.800. Als u alleen de bovenste of onderste oogleden hoeft te corrigeren, is de prijs lager: tussen €1.100 en €1.600. In deze prijzen zijn natuurlijk alle kosten inbegrepen: ziekenhuisopname, honoraria van de chirurg, verdoving en verblijf in Tunesië.

Ter vergelijking: een blepharoplastie in Europa kost minstens €2.000 voor de bovenste oogleden, €3.000 voor de onderste oogleden en tussen €5.000 en €6.000 voor een combinatie van de twee operaties.

Het pre-operatieve consult

Voor de operatie heeft u een eerste bezoek aan de chirurg voor een preoperatieve controle. De chirurg beoordeelt eerst uw wensen en motivaties, en vraagt dan naar uw eventuele medische en chirurgische voorgeschiedenis.

De chirurg zal vervolgens een gedetailleerd onderzoek van uw oogleden uitvoeren om een diagnose te stellen en u voor te bereiden op de komende operatie.

Hij zal ook een volledig oogheelkundig onderzoek voorschrijven om de oogdruk, gezichtsscherpte en andere gegevens die van invloed kunnen zijn op het goede verloop van de operatie te controleren.

Blépharoplastie en Tunisie : Photo avant après
Blepharoplastie in Tunesië: Voor en na foto

Een paar dagen of weken voor de operatie moet u een paar instructies volgen: u moet bijvoorbeeldhet gebruik van bepaalde medicijnen zoals aspirine en niet-steroïde ontstekingsremmersvermijden.

Het is ook raadzaam om een maand voor de operatie testoppen met roken, omdat roken uw genezingsproces kan belemmeren.

De operatie

Blepharoplastie is een relatief snelle ingreep: over het algemeen duurt de ingreep 1 tot 2 uur, afhankelijk van de gebruikte techniek en het aantal oogleden dat behandeld moet worden (boven, onder of alle vier tegelijk).

Meestal wordt de operatie onder plaatselijke verdoving en poliklinisch uitgevoerd, zodat de patiënt dezelfde avond nog de kliniek kan verlaten.

Voor de bovenste blepharoplastie wordt een incisie gemaakt in de bovenste palpebrale plooi, die zich tussen het vaste en beweeglijke deel van het ooglid bevindt. De chirurg verwijdert dan de overtollige huid en het overtollige vet, en hecht met niet-absorbeerbare hechtingen, die na een paar dagen verwijderd moeten worden.

Voor de onderste blepharoplastie worden transconjunctivale incisies gemaakt: ze worden in de oogleden geplaatst (in het bindvliesslijmvlies) en laten dus geen litteken achter op de huid. Vetophopingen worden vervolgens verwijderd, evenals overtollige huid.

Blépharoplastie en Tunisie : Photo avant après
Blepharoplastie in Tunesië: Voor en na foto

Blepharoplastie kan gecombineerd worden met andere gezichtsvergrotende ingrepen:

  • Een temporal lift, om het buitenste deel van de wenkbrauw te liften;
  • Een centrofaciale lift, om het centrale deel van het gezicht te verjongen (donkere kringen, jukbeenderen en nasolabiale plooien);
  • Een voorhoofdslift, om rimpels van het voorhoofd te verwijderen.

Postoperatieve follow-up

Blepharoplastie is een relatief eenvoudige operatie, met een snel herstel. De meeste patiënten voelen geen pijn na de operatie, afgezien van een klein ongemak en een gevoel van “droge ogen”.

Tijdens de eerste dagen is het raadzaam om een ijspack op de ogen te leggen om de zwelling te verminderen. Er kunnen ook blauwe plekken ontstaan, maar deze verdwijnen spontaan na één of twee weken.

Technique de blépharoplastie par laser
Laser blepharoplastie techniek

U kunt uw professionele activiteiten hervatten nadat de hechtingen zijn verwijderd (4 of 5 dagen na de operatie), en vervolgens uw sportactiviteiten na 2 weken.

De uiteindelijke resultaten van een blepharoplastie zijn over het algemeen ongeveer 6 maanden na de operatie zichtbaar en blijven ongeveer tien jaar stabiel.


Vindt u het moeilijk om de juiste kliniek tegen de beste prijs te kiezen? Onze coördinator zal u gratis helpen om uw operatie in Tunesië tot een succes te maken. Vraag ons om een gratis offerte.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

William

Mijn naam is William Royer en ik ben een medisch schrijver met ervaring in het schrijven van complexe wetenschappelijke gegevens. Ik ben gespecialiseerd in immunologie en hematologie. Ik vind veel inspiratie in mijn nauwe samenwerking met verschillende professionals in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verpleegkundigen en patiëntenvoorlichters. Ik publiceer ook recensies.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️