Tandheelkundige facings in Spanje

tandheelkundige fineren spanje 2

Wilt u de kleur of vorm van uw tanden veranderen zonder toevlucht te nemen tot tandheelkundige implantaten of kronen? Dan kunnen facings de oplossing voor u zijn. Door te kiezen voor facings in Spanje, kiest u voor een kosteneffectieve, duurzame oplossing om uw glimlach te verbeteren en onvolkomenheden te corrigeren met behoud van uw gebit. Hier vindt u een overzicht van de prijzen en hoe de procedure werkt.

BesteKlinieken.com informeert u over tandheelkundige facings in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde tandartsen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een tandheelkundige fineer in Spanje?

De gemiddelde kosten van een tandvernisje in Spanje zijn €430. Afhankelijk van uw behoeften kan een Hollywood Smile met 14 tanden variëren van €5.500 tot €6.500.

Composiet tandvernis380 €
Keramische tandvernis450 €
Lumineers tandvernis750 €

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne keramische of composiet films of schelpen die aan de buitenkant van de tanden worden geplaatst. Ze zijn meestal ongeveer 0,5 mm dik. Deze veneers kunnen worden aangebracht op snijtanden en hoektanden, of zelfs op premolaren. Facings corrigeren het uiterlijk van zichtbare tanden door hun uiterlijk, positie of kleur te maskeren.

Het is een esthetische oplossing die gemakkelijk aan te brengen is en minder duur is dan implantaten of kronen. Zonder dat er invasieve chirurgie voor nodig is, bieden facings duurzame resultaten. Hoewel ze geen orthodontische of prothetische behandeling vervangen, harmoniseren ze de glimlach wel op de lange termijn. U zult de glimlach hebben waar u al jaren van droomt.

Voordelen van tandheelkundige facings

Facings verbeteren het uiterlijk van uw tanden door een aantal voordelen te bieden:

 • Ze zijn minder duur dan andere tandheelkundige hulpmiddelen;
 • Ze zijn geen invasieve procedure;
 • Het tandglazuur blijft behouden en er hoeft niet veel tandglazuur te worden verwijderd, wat het risico op tandvleesaandoeningen vermindert;
 • Ze worden op maat gemaakt, dus ze zijn comfortabel om te dragen;
 • Ze gaan lang mee.

De verschillende soorten facings

Er zijn verschillende soorten tandheelkundige facings, voornamelijk afhankelijk van de gebruikte materialen.

Composiet tandheelkundige facings

Composiet tandvernisjes zijn gemaakt van tandkleurige hars. In tegenstelling tot keramische veneers vereisen deze veneers geen speciale voorbereiding van de tanden. Ze kunnen met twee technieken worden aangebracht:

 • Directe toepassing, waarbij de veneers direct bij de tandarts in uw mond worden aangebracht;
 • Indirecte toepassing, waarbij de facings na het gieten door een tandtechnicus worden gemaakt, zoals bij keramische facings.

Composietveneers zijn minder duur dan keramische veneers, maar hun kleur is onstabieler en ze zijn iets minder stevig.

Keramische facings

Dit zijn dunne omhulsels die de buitenkant van de tanden bedekken om hun vorm of kleur te corrigeren. Deze veneers worden op bestaande tanden gelijmd om de glimlach van de patiënt te corrigeren.

Van de keramische veneers worden Lumineers en Glamsmile veneers al ongeveer 30 jaar veel gebruikt en ze hebben een uitstekende reputatie opgebouwd. Dit zijn zeer dunne, pelliculaire keramische veneers, niet meer dan 0,3 mm dik.

Zie ook: Prijs van Lumineers fineren in Turkije

Ze zijn ook extreem sterk en kunnen meer dan 20 jaar meegaan. Het duurt echter iets langer om ze te vervaardigen. Bovendien kunnen ze alleen worden aangeboden aan patiënten met tanden met slechts kleine defecten, zonder vervorming of overlapping.

Voor wie zijn facings bedoeld?

Facings zijn een zeer populaire esthetische behandeling die een aantal verschillende problemen aanpakt:

 • Het veranderen van de kleur van tanden die bevlekt of vergeeld kunnen zijn.
 • De vorm van tanden veranderen. Snijtanden of hoektanden kunnen te kort of te klein zijn.
 • Verkeerd uitgelijnde tanden of tanden met ongelijke tussenruimten maskeren.

Facings worden echter niet aanbevolen voor mensen die :

 • last hebben van bruxisme of parodontale aandoeningen zoals gingivitis of parodontitis.
 • beschadigde of slecht gepositioneerde tanden hebben.
 • glazuurgebreken hebben.

Kortom, tandheelkundige facings zijn geschikt voor mensen die hun glimlach willen harmoniseren, een wittere tint willen geven of kleine defecten aan hun zichtbare tanden willen corrigeren.

De Hollywood-glimlach is een verwijzing naar de perfecte glimlach van filmsterren. Dit schoonheidsideaal kan worden bereikt met tandheelkundige facings.

Hoe worden facings aangebracht?

De tandarts zal uw gebit grondig onderzoeken om er zeker van te zijn dat u een goede mondhygiëne heeft.

Tijdens de eerste sessie bereidt de tandarts de tanden voor. Hiervoor vermindert hij de dikte van het glazuur en vijlt hij het oppervlak van de tanden waar de facings op komen. Een facing is slechts ongeveer 0,5 mm dik.

Vervolgens maakt de tandarts een foto van uw glimlach en maakt hij röntgenfoto’s van uw tanden. Hij maakt ook afdrukken van uw tanden, die hij naar het prothetisch laboratorium stuurt, dat de facings op maat zal maken.

Een paar weken later brengt de tandarts de facings aan. De tandarts gebruikt tandheelkundige lijm en een polymeriserende lamp. Deze fase wordt over het algemeen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het is niet pijnlijk, maar kan ongemakkelijk zijn omdat het lang duurt. Het duurt tussen de 30 en 60 minuten voor elke tand. Er kunnen dus drie of vier sessies nodig zijn om uw nieuwe glimlach te krijgen.

Als u gekozen heeft voor composiet facings die direct op uw tanden worden aangebracht, is er maar één sessie nodig omdat de tandarts ze direct kan aanbrengen, zonder tandheelkundige mallen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen na het aanbrengen van facings?

Om de levensduur van uw facings te maximaliseren, moet u uw mond onberispelijk verzorgen. In het bijzonder moet u uw tanden minstens twee keer per dag poetsen met een zachte tandenborstel en tandpasta met fluoride.

Het is ook aan te raden om dagelijks flosdraad of een interdentale rager te gebruiken om de ruimten tussen de tanden schoon te maken.

Hoeveel kosten facings in Spanje?

In Spanje is de eenheidsprijs van een composietveneer €380, een keramische veneer €480 en een Lumineers veneer €750. Deze prijs is inclusief het honorarium van de tandarts voor het aanbrengen van de facings, verdovingsmiddelen en medicatie.


Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken, kunnen wij u helpen om uw procedure tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️