Tandheelkundige facings in Hongarije

tandheelkundige fineer prijs hongarije budapest 1
Geschreven door Manuella

Alles wat u moet weten over facings in Hongarije! Wat is de gemiddelde prijs in Boedapest? Onze tips voor succesvolle facings in Hongarije.

BesteKlinieken.com informeert u over tandheelkundige facings in Hongarije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een tandvernisje in Hongarije?

In Hongarije kost een composietveneer tussen de €200 en €300, en een keramische veneer tussen de €300 en €400. De prijs van een veneer varieert afhankelijk van het gebruikte materiaal, de complexiteit van de patiënt, de reputatie van de chirurg en de duur van het verblijf.

Soorten fineerKosten in euro’s
Composiet fineer235 €
Keramische fineer350 €
Porseleinen fineer320 €
Zirkonium fineer230 €
E-max tandveneer300 €

Facings: tandheelkundige behandeling in Hongarije

Tandheelkundige facings zijn een van de populairste behandelingen in de tandheelkunde. Dit type behandeling herstelt de glans van de tanden en zorgt voor een esthetisch mooi resultaat.

Facings zijn echter relatief duur, en omdat ze als comfortbehandeling worden beschouwd, worden ze niet vergoed door de Franse sociale zekerheid. Als u facings wilt laten zetten zonder uw portemonnee te ruïneren, kunt u elders kijken.

Hongarije is om een aantal redenen een zeer populaire bestemming. Lees hier alle redenen waarom het aan te raden is om facings te laten zetten in Hongarije.

Wat zijn tandheelkundige facings?

Een tandvernis is een dun laagje porselein dat op de voortanden wordt aangebracht. Met deze witte facings kunt u gezonde en vooral esthetische tanden krijgen. Facings zijn erg dun, meestal niet meer dan 0,6 of 0,7 mm dik.

Het is een omhulsel dat alleen op het zichtbare deel van de tand wordt aangebracht. Met andere woorden, de achterkant van de tand blijft onbedekt, wat geen esthetisch verschil maakt.

Facings maken daarom deel uit van de cosmetische tandheelkunde, wat betekent dat het hoofddoel niet is om een ziekte te genezen of een tand te genezen, maar omhet uiterlijk van de tanden teverbeteren.

Wie kan baat hebben bij tandheelkundige facings?

Er zijn veel patiënten voor wie facings een geschikte behandeling zijn. In de eerste plaats iedereen met gele tanden voor wie het bleken van tanden geen afdoende resultaat heeft opgeleverd.

Maar dit type tandheelkundige behandeling is ook geschikt voor iedereen met andere defecten aan de voortanden, zoals overlapping, spleten tussen de tanden of een onhandige stand.

Facings, voor welke tanden?

Zoals hierboven vermeld, zijn facings een prothese die ontworpen is om het uiterlijk van de tanden te verbeteren. Het is in geen geval een tandheelkundige behandeling om een tand of een tandaandoening te genezen.

Daarom hebben facings alleen zin als ze op zichtbare tanden, d.w.z. voortanden, worden aangebracht. Sommige tandartsen beginnen met het aanbrengen van facings op de premolaren, zodat alle tanden die zichtbaar zijn in een glimlach bijvoorbeeld wit en goed gevormd zijn.

Verder heeft het absoluut geen zin om facings aan te brengen, omdat deze gebieden in het dagelijks leven onzichtbaar zijn.

Zie ook: Tandheelkundige implantaten in Hongarije

De voordelen van facings

Zoals we hebben gezien, bieden facings vele voordelen voor de patiënt. Praktisch gezien kunnen de voordelen van facings in 3 basispunten worden samengevat:

  • Het verandert de kleur van de tanden: tandheelkundige facings bieden betrouwbaardere en vooral duurzamere resultaten dan traditionele methoden om tanden te bleken. Deze laatste worden vaak bekritiseerd vanwege hun gemengde resultaten.
  • Scheve tanden corrigeren: tandheelkundige facings zijn een goede oplossing om zelfs de meest uitgesproken scheve tanden te verbergen. Voor mensen die een orthodontische behandeling willen vermijden, is deze methode ideaal.
  • Het verbetert de vorm van tanden: facings corrigeren ook problemen met tanden die te klein, afgebroken of gewoon niet perfect zijn.

Zoals u kunt zien, maskeren tandheelkundige facings zo ongeveer alle denkbare gebreken aan de voortanden. Het is een eenvoudige, effectieve oplossing voor patiënten die weer een aantrekkelijke, stralende glimlach willen zonder een langdurige, complexe behandeling te hoeven ondergaan.

Hongarije, een bestemming bij uitstek voor tandheelkundige facings

Hongarije is een van de landen met het hoogste niveau van medisch toerisme voor tandheelkundige behandelingen, met name facings. Er zijn veel voordelen verbonden aan het laten plaatsen van facings in Hongarije, te beginnen met de kostenbesparingen.

De prijzen voor facings in Hongarije zijn aanzienlijk betaalbaarder dan in Europa. De prijs van een tandvernis wordt in Europa geschat op €600 tot €1.000, terwijl dat in Hongarije slechts €350 tot €400 is. Als u meerdere facings laat plaatsen, moet het verschil vermenigvuldigd worden.

We laten u uitrekenen hoeveel u kunt besparen door naar Hongarije te gaan, vooral omdat tand facings niet gedekt worden door de sociale zekerheid. Er zijn gevallen waarin de kosten worden gedekt door een onderlinge verzekering of een aanvullende ziektekostenverzekering, maar die zijn uiterst zeldzaam.

Onberispelijke kwaliteit van zorg

Hongarije biedt betaalbare prijzen voor tandheelkundige behandelingen, maar dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit. Het land staat bekend om de kwaliteit van zijn tandartsen, die ervaren en zeer bekwaam zijn, en om de kwaliteit van de apparatuur.

De klinieken in Boedapest en de andere steden van het land zijn uitgerust met de modernste apparatuur, volgens de laatste medische ontwikkelingen. Dus als u uw facings in Hongarije laat zetten, kunt u er zeker van zijn dat u in de beste handen bent om uw behandeling op de best mogelijke manier uit te voeren.

Prijs en kwaliteit zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van dit land voor uw tandheelkundig toerisme.

Dan rijst de vraag waarom de prijzen zo betaalbaar zijn, terwijl de kwaliteit minstens gelijk is aan die van een behandeling in Europa. Het antwoord is heel eenvoudig en heeft te maken met de levensstandaard en de koopkracht in Hongarije, die veel lager zijn dan in Europa. Daardoor is tandheelkundige en medische zorg in het algemeen veel goedkoper.

Zie ook: Tandheelkundige facings in Turkije

Waarom Hongarije kiezen tussen andere landen?

Hongarije is niet het enige land dat tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen aanbiedt. Landen als Turkije bieden vergelijkbare diensten aan. Dus waarom zou u specifiek voor Hongarije kiezen en het verkiezen boven andere bestemmingen?

Een dichtbije en goedkope reis

Geografisch gezien ligt Hongarije relatief dicht bij Europa. Dit geeft u het voordeel dat u goedkoop en snel kunt reizen voor een tandheelkundige behandeling. In tegenstelling tot andere landen kunnen tandheelkundige facings in Hongarije snel geplaatst worden, met korte, betaalbare vluchten.

Zeer strenge hygiënische normen

Aangezien Hongarije lid is van de Europese Unie, zijn de hygiënemaatregelen en -normen die in klinieken worden toegepast dezelfde als die in Europa en de EU-landen.

Deze normen staan bekend als de strengste ter wereld en garanderen optimale veiligheid voor uw tandheelkundige behandeling. Weinig andere landen die bekend staan om hun medisch en tandheelkundig toerisme kunnen bogen op dezelfde normen. Nogmaals, dit is een groot voordeel dat de balans in het voordeel van Hongarije doet doorslaan.

Soorten tandheelkundige facings in Hongarije

De facings die u in Hongarije kunt laten zetten, zijn er in verschillende categorieën. Deze verschillende soorten facings onderscheiden zich door de aard van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Niet alle facings hebben dezelfde eigenschappen en zijn meer of minder geschikt, afhankelijk van het profiel van de patiënt.

Composietvernisjes

Facings van composiethars behoren tot de minst dure op de markt. Ze zijn zeer betaalbaar en populair bij patiënten met een relatief laag budget. Composietvernisjes zijn ook zeer geschikt om tandkloven te bedekken. Hun duurzaamheid is echter beperkt, met een verwachte levensduur van ongeveer 5 jaar.

Zirkonium facings

Hier wordt de keramische afdekking op een zirkonium frame geplaatst. Dit materiaal is ook zeer effectief om uw tanden er esthetisch mooi uit te laten zien.

Vanwege de sterkte zorgt zirkonium ervoor dat tandheelkundige facings langer meegaan. Bovendien laat het geen licht door, waardoor het des te effectiever is voor zelfs de meest beschadigde tanden, die er witter dan ooit uit zullen zien.

Zie ook: Prijs van Lumineers tandheelkundige facings in Turkije

E-max facings

E-max tandvernisjes zijn gemaakt van porselein. Ze bieden de beste kwaliteit op de markt en zijn extreem duurzaam. E-max facings zijn niet alleen esthetisch mooi, maar ook onvergelijkbaar realistisch, waardoor ze vrijwel niet van echte tanden te onderscheiden zijn. E-max tandheelkundige facings kunnen meer dan 15 jaar meegaan zonder achteruit te gaan en bieden altijd dezelfde stralend witte glimlach.

In ruil voor de aanzienlijke voordelen die ze bieden, zijn E-max facings de duurste op de markt.

Zie ook: Prijs van Emax tandheelkundige facings in Turkije

Voor-en-na foto’s van tandheelkundige facings

Hoe tandheelkundige facings in Hongarije worden aangebracht

Wanneer u een tandheelkundige kliniek of praktijk in Hongarije bezoekt, zijn er een aantal stappen betrokken bij het aanmeten van facings.

Eerste gesprek en fineren

Allereerst maakt u een eerste afspraak met de kaakchirurg, die u in detail zal uitleggen wat voor procedure u gaat ondergaan. Daarna gaat hij over tot de voorbereiding.

Hierbij wordt tussen 0,6 en 0,7 mm van het buitenoppervlak van uw tanden verwijderd, en ongeveer 1,5 mm van het marginale oppervlak. Dit komt overeen met de dikte van de toekomstige facings die zullen worden aangebracht.

Vervolgens neemt de tandarts een afdruk van de vorm van uw tanden, omdat tandheelkundige facings op maat gemaakt moeten worden om bij uw gebit te passen.

Naast de vorm wordt tijdens dit gesprek ook de precieze kleur van de tandheelkundige facings bepaald, uit een veelheid van witte tinten. De tandarts kan u adviseren over de te kiezen kleur op basis van uw profiel, maar de uiteindelijke keuze is aan u.

Tijdens deze eerste afspraak zal de tandarts ook tijdelijke facings aanbrengen om uw tanden in de tussentijd te beschermen.

De facings maken

Het maken van op maat gemaakte facings neemt tussen de 3 en 5 dagen in beslag, afhankelijk van het aantal facings dat gemaakt moet worden, de moeilijkheidsgraad van het vormen en de ervaring van de tandarts. De operatie wordt op werkdagen uitgevoerd. In de tussentijd kunt u genieten van uw dagen als toerist in het land.

Facings plaatsen

Eindelijk breekt de grote dag aan. De chirurg verwijdert de tijdelijke facings die al aangebracht zijn en brengt vervolgens de permanente facings aan. De operatie wordt uitgevoerd met het grootste respect voor de hygiënische normen, want als deze regels niet worden nageleefd, kan dit ertoe leiden dat de facings helemaal niet worden aangebracht. Nu kunt u alleen nog maar het resultaat bewonderen!

Hoe kies ik een tandheelkundige kliniek in Hongarije?

Hoewel facings niet de meest ingewikkelde procedure zijn, moet u weten dat ze absoluut door een bekwame chirurg moeten worden aangebracht. Een gebrek aan hygiëne of een verkeerd geplaatste facing kan uw tandvlees infecteren, om nog maar te zwijgen van de noodzaak om de facing te verwijderen en nieuwe te plaatsen.

Het is dus absoluut belangrijk om een tandheelkundige kliniek of praktijk van hoge kwaliteit te kiezen. Hoewel Hongarije bekend staat om de kwaliteit van zijn tandheelkundige zorg, zijn niet alle tandartsen in het land gelijk. Er zijn zowel bekwame chirurgen als anderen die dat veel minder zijn.

Om uw keuze te maken, moet u zich houden aan de meest gerenommeerde klinieken in het land. U kunt ook gespecialiseerde bureaus raadplegen, die voor u afspraken maken met de beste klinieken.

Bovendien regelen deze bureaus de rest door uw vliegticket en hotelkamer voor u te boeken!

Hoeveel kost een tandfineer in Hongarije?

De ultieme vraag! En de vraag die honderdduizenden patiënten ertoe aanzet om te kiezen voor tandheelkundige facings in Hongarije, zijn de kosten van deze ingreep. De kosten van een tandheelkundige ingreep aan de oevers van de Donau kunnen tot 50% goedkoper zijn dan in Europa.

Reken op een prijs tussen €200 en €400 voor een Emax of Lumineers fineer in Boedapest. Deze prijs varieert echter afhankelijk van de gebruikte materialen, de complexiteit van de procedure en de reputatie van de chirurg. Vraag voor een precieze prijs en een advies van de beste cosmetisch chirurg in Boedapest een persoonlijke offerte aan.


Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️