Tandheelkundige implantaten in Spanje

tandheelkundige chirurgie spanje 2

De prijs van een tandheelkundig implantaat in Spanje en het hoge succespercentage in Barcelona of Madrid hebben een groot aantal mensen aangetrokken die op zoek zijn naar een nieuwe glimlach.

BesteKlinieken.com informeert u over tandheelkundige implantaten in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een tandheelkundig implantaat in Spanje

De prijs van een tandheelkundig implantaat in Spanje is €1.000. Afhankelijk van uw behoeften kan het all-inclusive pakket variëren van 800 tot 1.200 euro.

Tandheelkundig implantaat in Spanje1000 €

Tandheelkundige implantaten zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. Het wordt gebruikt om één of meer ontbrekende tanden of een tandwortel te vervangen om esthetische redenen en omwille van de spijsvertering. Het doel is om het kauwen comfortabeler te maken, de fonatie te verbeteren en de glimlach te herstellen.

Tandheelkundige implantaten kunnen ook worden gebruikt om uitneembare prothesen te ondersteunen, zodat deze comfortabeler en functioneler worden. Deze praktijk is een zeer populaire moderne methode geworden onder tandartsen. Overweegt u een tandheelkundig implantaat in Spanje? Dit artikel beschrijft de belangrijkste aspecten van deze procedure in dit Europese land op het Iberisch schiereiland.

Wat is een tandheelkundig implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel, meestal kegelvormig, bestaande uit een soort schroef van titanium, zirkonia of polymeer. Het wordt in het kaakbot ingebracht, met name in de onderkaak, om een ontbrekende tand te vervangen. Het kan 6 tot 13 mm lang en 3 tot 6 mm in diameter zijn.

Met een verbindingsstuk kan een abutment onder het tandvlees worden bevestigd om de keramische tandkroon of brug te ondersteunen, zoals vereist. Tandheelkundige implantaten moeten echter voorafgegaan worden door een bottransplantaat om het gebrek aan botvolume te compenseren.

Dit wordt osseointegratie genoemd, of de migratie van nieuwe botcellen. Over een periode van 2 tot 3 maanden ontstaat er een sterke mechanische verbinding tussen het implantaatoppervlak en het mandibulaire bot. Dit vormt een stabiel anker om de kauwkracht te ondersteunen of om een vaste of uitneembare prothese te ontvangen. Samen zorgen ze ervoor dat de patiënt het comfort van gezonde tanden terugkrijgt.

Waarom een tandheelkundig implantaat?

Implantaten zijn vaste tandprothesen. Ze worden gebruikt om een ontbrekende tand of groep tanden te vervangen voor het welzijn van de kaken.

Het plaatsen van een implantaat reproduceert het aanhechtingspunt van een natuurlijke tand en verankert een uitneembare prothese stevig. Opgemerkt moet worden dat een kunstgebit het kauwen soms bemoeilijkt.

Deze operatie is effectief om de botdichtheid te behouden en te voorkomen dat de gezichtsspieren ontspannen. Vanuit esthetisch oogpunt garandeert de combinatie van prothese en implantaat een resultaat dat het natuurlijke gebit benadert.

Waarom een tandheelkundig implantaat in Spanje?

Klinieken over de hele wereld bieden dit type operatie aan. Maar de rekening kan op sommige plaatsen hoog zijn, en de vergoeding is zeer laag of onbestaand. De patiënt zal dus een hoge kostenpost moeten dragen.

Als u ervoor kiest om tandheelkundige implantaten in Spanje te laten plaatsen, kunt u profiteren van een hoogwaardige service die door gekwalificeerde chirurgen tegen een redelijke prijs wordt geleverd. Spanje is niet alleen dichtbij en gemakkelijk te bereiken, het is ook een zeer populaire bestemming voor Europeanen. Het is een aangename verandering van omgeving en het weer is het hele jaar door mild.

Wat is het profiel van de ideale kandidaat voor deze operatie?

Het plaatsen van tandheelkundige implantaten in Spanje is een serieuze ingreep. Veel patiënten willen ontbrekende tanden vervangen. Voordat een operatie wordt uitgevoerd, moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen om een ideale kandidaat te zijn.

De eerste stap is een implantologisch consult. De kaakchirurg voert een aantal onderzoeken en röntgenfoto’s van de kaken en tanden uit. In dit stadium kan beoordeeld worden of de patiënt al dan niet geschikt is voor een implantaat.

Tot de vereiste voorwaarden behoren

 • Algemene gezondheidstoestand, een persoon die geopereerd gaat worden moet in goede gezondheid verkeren. De aanwezigheid van ongecontroleerde diabetes of een hartaandoening vormt een groot risico.
 • Goede mondhygiëne: het tandvlees waar de implantaten geplaatst worden, moet helemaal gezond zijn. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat uw tandheelkundige implantaten lang meegaan. Het is daarom essentieel om de beste mondhygiënische gewoonten aan te nemen, zoals elke dag zorgvuldig poetsen en indien nodig flossen. Regelmatige controles bij uw tandarts zijn ook essentieel.
 • Voldoende botdichtheid, zodat tandheelkundige implantaten goed in het kaakbot geplaatst kunnen worden. Als u het vervangen van uw ontbrekende tand of kies uitstelt, kan het botvolume geleidelijk afnemen. Om dit te beoordelen moet er een panoramische röntgenfoto van uw gebit worden gemaakt.
 • Mensen kunnen implantaten krijgen als hun kaak is uitgegroeid.

Tandheelkundige implantaten zijn gecontra-indiceerd in gevallen van :

 • Ernstige en actieve parodontale aandoeningen,
 • Zwaar roken,
 • Bruxisme of tandenknarsen.

Een paar tips voordat u de sprong waagt

Klaar om de sprong te wagen? Er zijn een paar preoperatieve tips om in overweging te nemen. Begin met enkele maanden vóór de operatie te stoppen met roken. U moet ook 10 dagen voor en na de operatie geen aspirine en ontstekingsremmers innemen. Op de dag van de operatie heeft uw lichaam veel energie nodig. U moet daarom goed eten, tenzij uw tandarts anders adviseert.

Licht, licht verteerbaar voedsel is voldoende. U moet ook comfortabele, loszittende kleding dragen en make-up verwijderen. Vergeet niet om de door de tandarts voorgeschreven medicijnen in te nemen. Voor de operatie krijgt de patiënt een plaatselijke verdoving, maar geen algehele verdoving.

Hoe werkt de operatie?

Tandartsen bieden patiënten de mogelijkheid van een tandheelkundig implantaat in Spanje wanneer de natuurlijke steun van hun tanden volledig beschadigd is en moeilijk of niet meer te redden is. Deze kunstwortel van titanium wordt in het kaakbot bevestigd. Het geheel wordt vervolgens aangevuld met een tandheelkundige brug of kroon.

Veel patiënten die hun tanden hebben verloren, nemen hun toevlucht tot dit type behandeling om meer comfort te krijgen en hun onbevangen glimlach terug te krijgen. Om succes te garanderen, is het sterk aan te raden om er ervaren behandelaars bij te betrekken. De operatie verloopt in verschillende fasen.

Het pre-implantaat consult

De implantologische raadpleging is een beslissende fase voor het succes van de ingreep. Het omvat een grondige beoordeling van de toestand van de mond van de patiënt. De kaakchirurg voert een aantal onderzoeken uit van de tanden, het tandvlees en de onderkaak om de haalbaarheid van het plaatsen van een implantaat te bepalen.

Een radiologische beoordeling geeft een perfect overzicht van het beschikbare botvolume. Een CT-scan geeft preciezere informatie om het behandelplan te helpen bepalen. Door steeds volledigere gegevens te verkrijgen, wordt het risico op complicaties verkleind.

De arts moet het volgende weten:

 • Algemene gezondheidstoestand,
 • Mondgezondheid,
 • 3D-röntgenfoto’s en CT-scanresultaten,
 • Medische voorgeschiedenis,
 • Diverse bloedonderzoeken,
 • Mondafgietsels,
 • Afbeeldingen van de tanden en het gezicht, enz

Zodra de gegevens geanalyseerd zijn, zal de behandelende professional een offerte uitbrengen. Hij zal de patiënt informeren over de keuze, de kosten en de duur van de implantaatbehandeling.

Pre-medicatie

Zodra de patiënt de operatie heeft bevestigd, zal de kaakchirurg, afhankelijk van het geval, een recept voor pre-medicatie voorschrijven. Dit bestaat voornamelijk uit antibiotica, pijnstillers en een mondspoelmiddel.

Deze medicijnen worden preventief gebruikt om het risico op ontstekingen en infecties te voorkomen. Patiënten moeten ook één uur voor de ingreep pijnstillers innemen.

Plaatsen van het tandheelkundig implantaat

De chirurgische procedure is pijnloos en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in een volledig steriele omgeving. Om het implantaat te plaatsen, maakt de arts een sneetje in het tandvlees om bij het bot te komen.

De genezingsfase

Nadat de operatie is uitgevoerd en de implantaten zijn geplaatst, gaat de chirurg verder met het hechten. U moet wachten tot het tandvlees is genezen. Dit is de osseo-integratiefase, waarin de titanium kunstwortel aan het alveolaire bot wordt gehecht.

Gedurende deze tijd kan er om esthetische redenen een tijdelijke prothese worden geplaatst. Het bot- en tandvleesweefsel heeft tot 9 maanden nodig om te genezen.

De prothetische fase

Zodra het tandvleesweefsel volledig genezen is, plaatst de tandarts de keramische vervangende tand. De tandtechnicus maakt een op maat gemaakt model van de afdrukken om ervoor te zorgen dat u zich echt op uw gemak voelt.

Voorzorgsmaatregelen na de operatie

Tandartsen in Spanje voeren regelmatig controles uit. Ze raden ook mondhygiëne aan om complicaties te voorkomen. Anders kunnen ontstekingen zoals gingivitis (tandvleesontsteking) of peri-implantitis (weefsel rond het implantaat) optreden.

Een paar dagen na de operatie kan er wat pijn, zwelling of een lichte bloeding optreden. Maar geen paniek! U hebt alleen een ijspack nodig om de zwelling te verminderen. Een pijnstiller helpt om het pijnlijke gevoel te verminderen. U mag in geen geval iets eten of drinken dat te warm is.

Hoeveel kost de operatie?

Spaanse tandheelkundige klinieken rekenen €1.000 voor een volledig tandheelkundig implantaat. Deze prijs is inclusief het pre-operatieve consult, röntgenfoto’s, verdoving, implantaat, abutment, kroon en medicatie.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, tegen een gereduceerde prijs.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️