Haartransplantatie in het buitenland

mannelijke buitenlandse haartransplantatie 1
Geschreven door Manuella

Alles wat u moet weten over haartransplantaties in het buitenland! Wat is de gemiddelde prijs? Ons advies voor een geslaagde haartransplantatie in het buitenland.

BesteKlinieken.com geeft informatie over haartransplantaties in het buitenland en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Is het veilig om naar het buitenland te reizen voor een haartransplantatie? Een haartransplantatie in het buitenland lijkt misschien een goed idee. De belangrijkste reden waarom sommige mensen ervoor kiezen om naar landen als Turkije, Hongarije en Mexico te gaan voor hun haartransplantatie is meestal de prijs van de operaties en de kwaliteit van de service. Maar zijn de besparingen het waard?

Haartransplantatie prijzen per land

Haartransplantatie Turkije1750 €
Haartransplantatie Tunesië1850 €
Haartransplantatie Polen2400 €
Haartransplantatie Hongarije2800 €
Haartransplantatie Duitsland3000 €
Haartransplantatie Spanje3300 €
Haartransplantatie Mexico3500 €
Haartransplantatie Frankrijk6400 €
Haartransplantatie Dubai6800 €
Haartransplantatie Verenigd Koninkrijk9500 €
Haartransplantatie Ierland10500 €

Wat is een haartransplantatie?

Bij een haaroperatie (of haartransplantatie) wordt het sterkste haar van de achterkant van het hoofd op de kruin (dat in “folliculaire eenheden” groeit) genomen en naar de voorkant van het hoofd verplaatst. Dit betekent dat u misschien geen ideale kandidaat bent voor een kaalheidsbehandeling als u heel weinig haar hebt.

Als het donorgebied schaars is, zal het moeilijk zijn om genoeg haar te krijgen om de schaarse gebieden op uw hoofd te bedekken.

Volgens een officieel rapport lijdt tweederde van de mannen aan haaruitval (alopecia) voor hun dertigste. En tegen de tijd dat ze 50 zijn, heeft de meerderheid van de mannen (85%) aanzienlijk minder haar.

Omdat ik veel tijd besteed aan het schrijven en maken van YouTube-video’s over haar en haarverzorging voor mannen, is het probleem van haaruitval altijd al een onderwerp geweest dat me interesseerde. Toch maak ik me er minder zorgen over dan vroeger. Waarom zou ik me zorgen maken?

Als ik mijn haar begin te verliezen, weet ik dat er procedures zijn om het verlies te vertragen of te herstellen door middel van haartransplantaties in het buitenland.

Er zijn twee haartransplantatiemethoden:

  1. FUE (Follicular Unit Extraction)
  2. FUT (Folliculaire Eenheid Transplantatie).

FUE is duurder omdat hierbij folliculaire eenheden één voor één worden verplaatst, terwijl bij FUT een kleine strook hoofdhuid uit het donorgebied wordt verplaatst en in het ontvangende deel van de schedel wordt teruggeplaatst.

Met FUE kan de arts ervoor zorgen dat het haar op natuurlijke wijze uitvalt en dat de haarlijn zo mooi mogelijk is.

Wat is het verschil tussen haaruitval en kaalheid?

Haaruitval en kaalheid zijn in feite twee verschillende problemen.

Haaruitval kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, waaronder stress, het voedsel dat u eet, bepaalde medicijnen en zelfs de manier waarop u uw haar wast.

Echte ‘kaalheid’ is een genetisch probleem dat over het algemeen verergert naarmate u ouder wordt. Het kan op elke leeftijd beginnen, zelfs voor uw 20e.

Interessant is dat kaalheid (niet alleen een mannelijk probleem, ook vrouwen hebben er last van) meestal begint aan de voorkant van het hoofd en op de kruin; terwijl het haar aan de achterkant van het hoofd (op de kruin) het minst snel stopt met groeien, omdat het genetisch geprogrammeerd is om niet uit te vallen.

Lees ook: Complete gids voor haartransplantaties

Hoeveel kost een haartransplantatie in het buitenland?

De FUE methode is een effectief maar pijnlijk langzaam proces. En tijd is geld.

De FUE methode kan niet meer dan 8 uur per dag in beslag nemen. De patiënt kan meerdere dagen behandeling nodig hebben. Dit verklaart waarom u in Europa gemakkelijk tot (en meer!) €45.000 kunt betalen voor een haarbehandeling in een gerenommeerde kliniek.

De FUT-methode is minder duur. Hierbij wordt een dunne strook haar van het achterhoofd verwijderd, die vervolgens wordt verborgen door de resterende hoofdhuid samen te voegen, waardoor een litteken ontstaat. Folliculaire eenheden worden geoogst om dunner wordende gebieden aan de voorkant van het hoofd op te vullen.

In 2011 betaalde Wayne Rooney naar verluidt $15.000 voor zijn eerste behandeling in een kliniek in Manchester en deed hij meer werk om de nieuwe gebieden ‘op te vullen’.

Zie ook: Haartransplantaties voor de sterren

Goedkope haartransplantaties

Haartransplantaties zijn de populairste ingreep in het medisch toerisme geworden. Turkije, Polen en Hongarije zien allemaal een aanzienlijke toename van het aantal patiënten uit Europa.

Voor deze prijs krijgt u een all-inclusive pakket: Vluchten Taxi Hotel Operatie

De kosten in Europa zijn echter veel concurrerender geworden naarmate het aantal klinieken dat deze ingreep aanbiedt, toeneemt. Er zijn niet minder dan 75 klinieken voor haartransplantaties in Parijs. Naast speciale klinieken zijn er meer dan 100 haaruitvalklinieken, die van alles aanbieden, van massage en medicatie tot acupunctuur om het probleem te verlichten.

Steeds meer mensen zoeken een effectieve behandeling in Oost-Europa en Azië, waar de prijzen tot 90% goedkoper kunnen zijn dan in de klinieken in hun eigen land.

In feite zijn de aanvragen voor klinieken in het buitenland meer dan verdubbeld (105% groei) van 2016 tot februari 2017, met name dankzij de All-Inclusive pakketten die klinieken in Turkije aanbieden.

Wat is een all-inclusive pakket?

Een All-Inclusive pakket biedt een medische reis met gecontroleerde uitgaven:

  • Transfers van de luchthaven naar het hotel en van het hotel naar de kliniek
  • Medicijnen voor, tijdens en na de operatie.
  • Verblijf in een 4- of 5-sterrenhotel
  • Een moedertaalspreker als vertaler
  • Gratis online follow-up diensten

Met dit type pakket kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een FUE of DHI haartransplantatie hun reis naar Turkije plannen, terwijl ze van tevoren de totale kosten van hun uitgaven weten.

Voor- en na foto’s

Haartransplantaties in het buitenland: waar gaan Europeanen heen?

Turkije heeft het grootste aandeel in de markt voor medisch toerisme voor haarbehandelingen. Het is de populairste overzeese bestemming voor Europeanen. Het ontvangt 70% van de wereldwijde vraag naar haarbehandelingen.

Hoewel dit een indrukwekkend cijfer is, zorgen de budgettaire beperkingen van patiënten ervoor dat ze nog verder gaan en reizen naar India en Thailand boeken op zoek naar goedkopere behandelingen.

Dichter bij huis zijn Spanje en Tsjechië ook de concurrentie aangegaan met Turkse klinieken en bieden ze all-inclusive medisch toerisme pakketten aan met accommodatie, transfers naar luchthavens en klinieken en zelfs in Europa gevestigde follow-up klinieken voor nog meer eenvoud.

Haartransplantatie is een zeer interessant onderwerp dat de aandacht van steeds meer mannen trekt. Met een toename in de vraag naar haarbehandelingen zal de sector blijven groeien…

Videoreportage over haarimplantaten :

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️