Bariatrische chirurgie in Tunesië

bariatrische chirurgie tunesië 1
Geschreven door Maria

Het doel van bariatrische chirurgie is om de hoeveelheid voedsel die de maag kan bevatten te beperken, waardoor gewichtsverlies mogelijk wordt. De meest uitgevoerde bariatrische operaties in Tunesië zijn een maagballonoperatie, maagbanding, sleeve gastrectomie en gastric bypass. Lees in dit artikel alles over bariatrische chirurgie in Tunesië en de details van elke procedure.

BesteKlinieken.com informeert u over bariatrische chirurgie in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van bariatrische chirurgie in Tunesië

De prijs van een gastric bypass in Tunesië is €4.300. Een gastric sleeve kost €3800. Een maagbandoperatie kost €3.500. En de kosten van een maagballon in Tunesië zijn €1900. Deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van de reputatie van de kliniek, de chirurg en de verblijfsduur.

ProcedureKosten in euroDuur van het verblijf
Gastric bypass4300 €6 dagen
Gastric sleeve3800 €6 dagen
Maagband3500 €4 dagen
Maagballon1900 €1 dag

Wat is bariatrische chirurgie in Tunesië?

Bariatrische chirurgie of obesitaschirurgie is een operatie die patiënten in staat stelt zich sneller vol te voelen. Het is een behandeling voor patiënten met vergevorderde obesitas die snel gewicht moeten verliezen.

Over het algemeen hebben patiënten die deze operatie ondergaan een BMI van meer dan 40, of 35 als er sprake is van co-morbiditeiten. Deze operatie wordt in Tunesië uitgevoerd door de beste specialisten, er is een zeer strenge controle en patiënten worden voor en na de operatie door verschillende specialisten begeleid, met name een psycholoog en een voedingsdeskundige.

Maagbanding

Een maagbandoperatie is een populaire obesitasprocedure in Tunesië. Het is een snelle ingreep, die minder dan een uur duurt, en er zijn weinig complicaties.

Er wordt een opblaasbare ring aangebracht, vergelijkbaar met een ballon, die de opname van voedingsstoffen vermindert.

Sleeve gastrectomie

Bij een maagmouwoperatie wordt een groot deel van de maag verwijderd en wordt er tijdens de operatie met behulp van een slangetje een smalle buis voor in de plaats gevormd. Bij deze operatie wordt het overtollige deel van de maag permanent verwijderd.

Op deze manier wordt de patiënt gedwongen om langzaam kleine hoeveelheden te eten. Deze ingreep verlaagt ook het niveau van het hormoon dat verantwoordelijk is voor de eetlust, zodat verzadiging na een maaltijd zeer snel kan worden gevoeld.

Gastric bypass

Gastric bypass wordt gebruikt bij bariatrische chirurgie. Het is een beperkend mechanisme dat het spijsverteringsstelsel verkort. Met andere woorden, de opname van ingenomen voedsel wordt verminderd, waardoor snel gewichtsverlies mogelijk wordt.

Bij deze praktijk wordt het bovenste deel van de maag doorgesneden om een klein zakje te creëren dat met een lus verbonden is met de dunne darm. De mate van absorptie hangt af van de lengte van de lus.

De maagballon

De maagballon is een tijdelijk, niet-chirurgisch medisch hulpmiddel waarbij endoscopisch een ballon in de maag wordt ingebracht. Deze ballon, gevuld met een zoutoplossing, neemt ruimte in de maag in en vermindert het hongergevoel, omdat de patiënt zich sneller vol voelt.

De Allurion Elipse maagballon is een apparaat dat 6 maanden in de maag blijft zitten voordat het op natuurlijke wijze wordt verwijderd. In het algemeen wordt een gewichtsverlies van 15% waargenomen.

Wat is het profiel van een kandidaat voor bariatrische chirurgie in Tunesië?

Bariatrische chirurgie in Tunesië wordt voorgeschreven aan mensen die gewicht willen verliezen en ernstig zwaarlijvig zijn of co-morbiditeiten hebben.

Bariatrische chirurgie kan als therapeutische optie worden overwogen als de patiënt :

  • Een body mass index van 40 of meer heeft (ernstige obesitas).
  • Een body mass index tussen 35 en 40 heeft, maar gezondheidsproblemen zoals diabetes en/of hoge bloeddruk heeft.

Obesitasoperaties kunnen resulteren in het verlies van tot wel 50% van het overtollige gewicht, maar men mag niet vergeten dat dit geen wonder is. De patiënt moet erbij betrokken zijn zodat het gewichtsverlies na verloop van tijd kan worden volgehouden, door een gezonde levensstijl aan te nemen en regelmatig te bewegen.

Zodra aan alle voorwaarden is voldaan en de patiënt bereid wordt geacht om de nodige inspanningen te leveren, kan de operatie doorgaan.

Hoe wordt bariatrische chirurgie in Tunesië uitgevoerd?

Als u bariatrische chirurgie overweegt, zijn de resultaten gegarandeerd. U wordt omringd door een team van artsen die niet alleen afgestudeerd zijn aan de Faculteit Geneeskunde, maar ook aan de beste universiteiten ter wereld, en u wordt op de best mogelijke manier begeleid.

Het is belangrijk om te onthouden dat kandidaten voor bariatrische chirurgie een lang proces ondergaan, van preoperatief tot postoperatief. Het doel is om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Vóór een bariatrische operatie

Allereerst ondergaat de patiënt een volledige medische controle van 6 maanden, die kan worden uitgevoerd in de instelling die voor de operatie in Tunesië is gekozen of door specialisten. Het doel van deze follow-up is om te bepalen of de patiënt echt klaar is om deze operatie te ondergaan en om hem of haar te informeren over alle procedures.

Vanaf de eerste maand van de follow-up ontmoet de patiënt de chirurg, psycholoog, voedingsdeskundige,endocrinoloog enanesthesist. Afhankelijk van hun gezondheidstoestand kunnen ze ook andere specialisten bezoeken, zoals cardiologen en longartsen.

Hierna wordt een volledige beoordeling van de algemene conditie en zwaarlijvigheid van de patiënt uitgevoerd, en er wordt ook rekening gehouden met de psychologische toestand van de patiënt om ervoor te zorgen dat de operatie zo soepel mogelijk verloopt. Nadat de beoordeling is uitgevoerd en de follow-up is voltooid, kan de patiënt uiteindelijk een bariatrische operatie ondergaan om gewicht te verliezen.

De operatie zelf

In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt een bariatrische operatie via laparoscopie uitgevoerd, waarbij een sonde met een camera in de buikwand wordt ingebracht zonder deze te openen. De operatie duurt ongeveer 1 uur voor een maagbandoperatie, 2 uur voor een sleeve-operatie, tot 3 uur voor een bypassoperatie en 30 minuten voor het inbrengen van een maagballon.

Voor bypass-, sleeve- en maagbandoperaties wordt de operatie onder narcose uitgevoerd, waarbij de patiënt 1 tot 2 uur in de verkoeverkamer blijft en pijnstillers krijgt om eventuele pijn te beperken. Om de resultaten van de operatie te controleren, wordt de volgende dag een röntgenonderzoek uitgevoerd, waarna de patiënt met hulp kan opstaan.

Het verblijf in het ziekenhuis is kort, afhankelijk van de algemene toestand van de patiënt, en duurt over het algemeen 2 tot 8 dagen, afhankelijk van het type operatie.

Voorzorgsmaatregelen na een bariatrische operatie

Na de operatie krijgt de patiënt vrijaf, die afhankelijk van de algemene toestand van de patiënt 15 tot 30 dagen kan duren.

Na dit type operatie moet u het eten geleidelijk hervatten, omdat het soms pijnlijk kan zijn. Om braken en pijn te voorkomen, worden de maaltijden in kleine hoeveelheden verdeeld en is het voedsel de eerste dagen uitsluitend vloeibaar. Daarna wordt het voedsel een paar weken vermalen voordat u weer vaste voeding kunt gebruiken.

Na de operatie wordt de hoeveelheid voedsel permanent verminderd. Specialisten raden u sterk aan om bij de eerste tekenen van volheid en benauwdheid te stoppen met eten. Het is ook beter om niet te drinken tijdens de maaltijd.

Na het gewichtsverlies en de vermindering van de hoeveelheid voedsel die gegeten wordt, is het bij veel patiënten mogelijk om voedingstekorten vast te stellen. Daarom worden er een aantal controles uitgevoerd, met 4 follow-ups in het eerste jaar en één per jaar daarna. Als er tekorten worden vastgesteld, schrijft de specialist geschikte voedingssupplementen voor.

Tot slot is het doel van bariatrische chirurgie om op de lange termijn van overgewicht af te komen, dus de patiënt zal de nodige inspanningen moeten leveren om ervoor te zorgen dat de operatie een succes wordt. Dit betekent het volgen van een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Duur van het verblijf in Tunesië

De prijs van bariatrische chirurgie hangt af van het type operatie en de duur van het medische verblijf in Tunesië. Hier is een prijslijst bij benadering om u een idee te geven:

  • Maagband: vanaf 3500 euro voor 4 dagen ;
  • Gastric sleeve: vanaf 3800 euro voor 4 dagen;
  • Gastric bypass: vanaf 4300 euro voor 6 dagen;
  • Maagballon: vanaf 1900 euro voor 1 dag.

De prijzen variëren ook afhankelijk van de ernst van de obesitas van de patiënt en de complexiteit van de operatie.

Natuurlijk moet u ook rekening houden met de kosten van postoperatieve follow-up en controles om eventuele gebreken op te sporen.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerde prijs.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Maria

Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️