Tandheelkundige chirurgie in Hongarije

tandheelkundig toerisme hongarije 3
Geschreven door Laurence

Alles wat u moet weten over tandheelkundige chirurgie in Hongarije! Wat is de gemiddelde prijs in Boedapest? Onze tips voor een succesvolle tandheelkundige behandeling in Hongarije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over tandheelkundige chirurgie in Hongarije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies.

Prijs van tandheelkundige chirurgie in Hongarije

De gemiddelde prijs van een tandheelkundige behandeling in Hongarije, in Boedapest, is €2.200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 1800 euro tot 2600 euro.

IngrepenKosten Hongarije
Kosten consultGratis
Tandheelkundige implantaatkroon700 euro
Porseleinen fineer300 euro
Volledig tandheelkundig implantaat5.000 euro
Vliegticket70 euro
Hotel50 euro

Wat is tandheelkundig toerisme?

Tandartstoerisme is eenvoudigweg het reizen naar het buitenland om in Hongarije in Boedapest een tandheelkundige behandeling te ondergaan. Het is een populaire route geworden voor Europeanen dankzij de kwaliteit en relatief lage kosten van tandheelkundige behandelingen.

Tandheelkundige behandeling in Hongarije

Het is moeilijk om precies te weten hoeveel patiënten er jaarlijks naar het buitenland reizen voor een tandheelkundige behandeling, omdat patiënten of tandartsen niet verplicht zijn om deze informatie vrij te geven. Volgens sommige schattingen gaat het echter om 60-70.000 patiënten per jaar, waarvan bijna de helft voor behandeling naar Hongarije reist. Tandheelkundige implantaten en kaakchirurgie zijn de meest voorkomende behandelingen die Europeanen in het buitenland ondergaan.

En Hongaarse tandartsen ontvangen niet alleen bezoekers uit Europa; veel patiënten komen ook uit buurlanden zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Deze Hongaarse tandheelkundige kliniek beweert dat 21% van haar patiënten uit Frankrijk komt, 25% uit Duitsland en 28% uit Oostenrijk.

Patiënten uit Duitsland en Oostenrijk begonnen in de jaren 1980 de Hongaarse grens over te steken voor goedkopere tandheelkundige ingrepen. Hierdoor ontstonden “tandheelkundige steden” zoals Mosonmagyaróvár, dat 160 tandartspraktijken heeft maar slechts 32.000 inwoners telt.

Met de komst van goedkope luchtvaartmaatschappijen konden patiënten goedkoop reizen vanuit meer afgelegen gebieden. Geleidelijk aan werden er meer tandartspraktijken in Boedapest geopend om luchtreizigers meer comfort te bieden.

Waarom een tandheelkundige behandeling in Hongarije?

De redenen waarom mensen naar Hongarije reizen voor een tandheelkundige behandeling zijn onder andere de volgende:

 • Prijs: De belangrijkste reden waarom mensen cosmetische tandheelkunde in Hongarije laten doen is waarschijnlijk het geld dat ze besparen in vergelijking met privébehandelingen in Europa – met name voor tandheelkundige implantaten en facings, die duizenden ponden kunnen kosten.
 • Opleiding en kwalificaties: Tandartsen in Hongarije volgen een uitgebreide opleiding en zijn goed gereguleerd.
 • Geavanceerde apparatuur: Veel Hongaarse klinieken hebben zwaar geïnvesteerd in de nieuwste technologie om tandheelkundige behandelingen zo efficiënt, snel en comfortabel mogelijk te maken.
 • Snelheid van behandeling: NHS wachttijden zijn berucht lang – niet wat u wilt als u kiespijn hebt. In plaats van maanden te wachten op een behandeling in eigen land, kunnen patiënten in Hongarije binnen enkele dagen een tandheelkundige behandeling krijgen.
 • Uitstekende faciliteiten: De nadruk ligt op klantenservice en een prettige ervaring, sommige klinieken bieden spa-achtige faciliteiten waar patiënten tijdens hun verblijf gebruik van kunnen maken.
 • Locatie: Op slechts 2 uur vliegen van Frankrijk kunnen consulten en sommige behandelingen zonder overnachting in Hongarije worden uitgevoerd.
 • Bezienswaardigheden: Als u naar het buitenland reist, kunt u net zo goed naar een schilderachtige plek gaan. Boedapest en het omliggende gebied hebben veel te bieden op het gebied van toerisme en vrijetijdsactiviteiten.

Tandheelkundige opleiding in Boedapest

De oudste medische school van Hongarije, de Semmelweis Universiteit, werd opgericht in 1769 en verwelkomt elk jaar het grootste aantal tandheelkundige studenten van het land. De school ligt in het hart van Boedapest en biedt tandheelkundige opleidingen aan in het Hongaars, Frans en Duits.

Elk jaar is bijna de helft van de afgestudeerden in de tandheelkunde buitenlander, wat getuigt van de kwaliteit van het onderwijs. Na afronding van hun opleiding ontvangen afgestudeerden een doctoraat in de tandheelkunde (D.M.D.).

Tandartsen die een kwalificatie op een gespecialiseerd gebied zoals orthodontie, parodontologie of prothetische tandheelkunde willen behalen, moeten eerst 36 maanden in loondienst in een beroepspraktijk werken. Daarna kunnen ze terug naar de universiteit om een postdoctorale opleiding te volgen.

Regelgeving voor Hongaarse tandartsen

Als lid van de EU moeten alle tandartsen die in Hongarije praktiseren aan de EU-normen voldoen. Daarnaast moeten ze zich registreren bij het Ministerie van Volksgezondheid, dat een certificaat afgeeft aan degenen die een bepaald activiteitenniveau kunnen aantonen. Om deze licentie te behouden, moeten tandartsen op de hoogte blijven van de huidige normen door regelmatig seminars, conferenties, enz. bij te wonen.

Veel Hongaarse tandartsen zijn ook geregistreerd bij de Hongaarse Medische Kamer (Magyar Orvosi Kamara – MOK). Hoewel deze accreditatie vrijwillig is, is het een teken van prestige. Daarom streven veel tandartsen ernaar om deze te verkrijgen door aan strenge criteria te voldoen. Dit lidmaatschap is iets om in gedachten te houden wanneer u op zoek bent naar een tandarts in Hongarije.

Klinieken in Hongarije worden niet voortdurend gecontroleerd, maar men gaat ervan uit dat een tandarts die een bepaald kwaliteitsniveau heeft bereikt, zich bekommert om het reilen en zeilen van zijn of haar kliniek. U kunt kiezen voor een ISO 9001-geaccrediteerde kliniek als u met een gerust hart cosmetische tandheelkunde in Hongarije wilt ondergaan.

Waar naar de tandarts in Hongarije

Zodra u uw zoektocht hebt beperkt en hebt besloten om u in Hongarije te laten behandelen, moet u nog kiezen van welke kliniek u gebruik gaat maken. Kiest u voor een tandarts in Boedapest, de hoofdstad, of in een kleinere stad?

Tandheelkundige implantaten in Boedapest

Veel van de beste tandheelkundige klinieken in Hongarije bevinden zich in de historische hoofdstad Boedapest. Tandartsen in Boedapest staan bekend om hun hoge standaarden op het gebied van cosmetische tandheelkunde en routinematige tandheelkundige zorg.

Sommige tandheelkundige klinieken in Boedapest bieden hun eigen accommodatie, maar zelfs als de uwe dat niet doet, zijn er accommodatiemogelijkheden naar ieders smaak en budget. 3-sterren hotelkamers in Boedapest zijn beschikbaar vanaf ongeveer €55 per nacht.

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om Boedapest te bezichtigen. Tot 1872 waren Boeda en Pest, gescheiden door de Donau, aparte steden. Hoewel ze nu verenigd zijn, heeft elke stad zijn eigen karakter behouden. In Boeda, een heuvelachtige stad, staat een kasteel dat een spectaculair uitzicht biedt over de rivier en de rest van de stad.

Een wandeltocht geeft u een indruk van de stad, maar u zult een paar dagen nodig hebben om de stad op uw eigen tempo te verkennen. Sommige klinieken bieden zelfs hun eigen rondleidingen en sightseeingprogramma’s die u in uw bezoek aan de tandarts kunt integreren. Loop eens binnen bij een van de kuuroorden, waar Hongarije bekend om staat, om een beetje te ontspannen voor of na uw tandartsbehandeling.

Andere bestemmingen

Klinieken in plaatsen zoals Mosonmagyaróvár, ver van de hoofdstad, zullen iets langer onderweg zijn – maar ook hier zult u geen problemen ondervinden om reisassistentie te krijgen. Het kan zijn dat de prijzen in meer afgelegen gebieden nog lager liggen.

Rechtstreekse vluchten naar Hongarije duren ongeveer 2 uur. Een eenvoudig consult of behandeling kan dus in één dag worden uitgevoerd. Voor complexere behandelingen, zoals tandheelkundige implantaten, moet u waarschijnlijk een paar nachten blijven en mogelijk meerdere bezoeken afleggen.

Waarom begint u niet met het aanvragen van een gratis offerte bij één van onze aanbevolen tandheelkundige klinieken in Hongarije? Vul een paar gegevens in en een van onze tandheelkundig toerisme vertegenwoordigers zal binnenkort contact met u opnemen om uw behandeling en prijzen te bespreken.

Waarom is het goedkoper in Hongarije?

Men zou kunnen denken dat de lagere prijzen het gevolg zijn van lagere zorgstandaarden en verouderde apparatuur. Integendeel, veel Hongaarse tandheelkundige klinieken hebben de modernste apparatuur en bieden een zorgniveau dat veel hoger ligt dan dat van veel klinieken in Europa.

Het zijn in feite de overheadkosten van bedrijven die grotendeels de kosten van een behandeling bepalen. Het huren van een bedrijfsruimte in Boedapest is niet zo duur als bijvoorbeeld in Londen. Nutsvoorzieningen, salarissen en onderhoud zijn ook goedkoper.

Deze besparingen stapelen zich snel op en stellen tandartsen in staat om hun diensten tegen een relatief lage prijs aan te bieden. Met hogere winstmarges kunnen ze ook meer investeren in apparatuur en faciliteiten om de ervaring van hun patiënten te verbeteren.

De groei van het tandartstoerisme zelf heeft ook geholpen om de prijzen laag en de normen hoog te houden. Nu steeds meer tandartsen hun deuren openen voor patiënten uit landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, concurreren ze voortdurend met elkaar om de best mogelijke service te bieden.

Houd er rekening mee dat niet alle Hongaarse tandartsen deze investeringen in technologie, opleiding en faciliteiten hebben gedaan. Dit betekent dat u niet zomaar op zoek moet gaan naar de goedkoopste behandeling. Doe uw eigen onderzoek door online tandstoerismebeoordelingen van Hongarije te bekijken en veel vragen te stellen om er zeker van te zijn dat de kliniek die u gekozen heeft het zorgniveau biedt dat u nodig heeft.

Tandheelkundige implantaten in Hongarije

Zodra u een kliniek hebt gevonden waar u tevreden mee bent, moet u een consult bijwonen. Dit is essentieel om uw behandeling te plannen, de exacte kosten te berekenen en ervoor te zorgen dat u zich overal goed bij voelt.

Consulten zijn vaak gratis, en sommige klinieken bieden zelfs gratis luchthaventransfers aan en vergoeden de kosten van uw vlucht als u de voorgestelde behandeling laat uitvoeren.

De duur van de behandeling en het aantal benodigde bezoeken hangt af van het type implantaten dat u heeft.

De implantatieprocedure

Traditionele implantaten worden in fasen geplaatst. Eerst wordt het implantaat zelf in het kaakbot geplaatst en wordt het tandvlees weer vastgenaaid. Het duurt vier tot zes maanden voordat het implantaat vastgehecht en met het bot vergroeid is.

Bij het volgende bezoek wordt het abutment geplaatst en kunt u een tijdelijke kroon krijgen om het af te dekken. Ongeveer twee weken later is het tijd om uw mond op te meten, zodat de implantaatkroon of -brug perfect past. De vervaardiging duurt meestal een paar dagen, waarin u naar huis kunt gaan of kunt genieten van een minipauze.

De hele procedure vereist drie of vier bezoeken verspreid over meerdere maanden.

All-on-4 implantaten

All-on-4 implantaten in Hongarije kunnen in slechts één dag worden geplaatst, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tandheelkundige implantaatpatiënten in Hongarije. Omdat er maar vier implantaten in de onderkaak en zes in de bovenkaak nodig zijn, zijn ze ook goedkoper dan een mond vol traditionele implantaten.

Patiënten kunnen nog steeds het advies krijgen om een paar dagen te blijven zodat de tandarts de voortgang kan controleren, maar het is niet nodig om een week te blijven. Er wordt eerst een tijdelijk kunstgebit aangemeten, en na een paar maanden moet u terugkomen om het te laten vervangen door een permanent kunstgebit.

De juiste tandarts voor u vinden

De keuze aan tandartsen in Hongarije kan een beetje overweldigend zijn als u uw opties begint te overwegen. Gelukkig hebben wij al enkele van de beste tandartsen in Hongarije geselecteerd op basis van onze hoge normen voor kwaliteit, zorg en service (lees hier hoe wij klinieken kiezen).

U kunt contact opnemen met deze klinieken voor een gratis offerte door hieronder te klikken en uw contactgegevens aan ons door te geven.

Wij raden u aan uw gebruikelijke tandarts te raadplegen voor advies voordat u aan een behandeling in het buitenland begint. Hij of zij kan eventuele onderliggende mondgezondheidsproblemen identificeren die u kunnen beletten om tandheelkundige implantaten of andere behandelingen in het buitenland te ondergaan. Het kan ook zijn dat u een panoramische röntgenfoto nodig hebt om naar de kliniek in Hongarije te sturen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Vragen aan uw tandarts

Terwijl u op zoek gaat naar de beste tandarts in Hongarije voor uw behoeften, zijn hier enkele vragen die u kunt stellen om er zeker van te zijn dat alle basisvoorwaarden zijn vervuld:

 • Hoe bieden zij hun consulten aan?
 • Wanneer krijgt u een vaste prijs voor uw behandeling?
 • Wat is bij de prijs inbegrepen en waar moet u extra voor betalen?
 • Hoe zijn ze geaccrediteerd?
 • Welke zorg bieden ze tijdens uw herstel?
 • Welke nazorg moet u regelen als u terugkomt?
 • Verstrekken ze verzekeringen en/of garanties?
 • Wat gebeurt er als er complicaties optreden na uw terugkeer?

Meningen over tandartsen in Hongarije

Als u uw tandheelkundige zorg in Hongarije onderzoekt, zijn beoordelingen een belangrijk onderdeel van het proces. U wilt weten hoe de ervaringen zijn van andere mensen die behandelingen zoals kronen, facings en tandheelkundige implantaten in Hongarije hebben ondergaan.

Maar met zoveel informatie die online beschikbaar is (en niet allemaal even eerlijk), voelt u zich misschien een beetje overweldigd. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een aantal nuttige commentaren en adviezen verzameld van mensen die Hongarije hebben bezocht voor tandheelkundige chirurgie. Hier vindt u informatie over

 • De soorten tandheelkundige behandelingen in Hongarije
 • Voordelen van boeken via een bemiddelingsbureau
 • Wat u bij aankomst kunt verwachten
 • Hoe kiest u een kliniek
 • Mogelijke nadelen

Dit zijn allemaal positieve dingen om te overwegen wanneer u probeert te beslissen of tandartstoerisme iets voor u is. Als u onze gids voor tandheelkundige behandelingen in het buitenland nog niet hebt gelezen, bekijk deze dan voor meer tips en informatie.

Als u een idee wilt krijgen van hoeveel een tandheelkundige behandeling u gaat kosten, kunt u nu een gratis offerte aanvragen. Voer simpelweg een paar gegevens in en u zult snel op de hoogte zijn van de kosten van een behandeling door aanbevolen tandartsen in Hongarije.

Conclusie

Het is duidelijk waarom zoveel mensen kiezen voor een tandheelkundige implantaatbehandeling in Hongarije. Het land heeft een gevestigde reputatie als het gaat om tandheelkundig toerisme. Er is echter nog veel om rekening mee te houden bij de beslissing of tandheelkundig toerisme in Hongarije iets voor u is.

Wij hopen dat deze gids u heeft geholpen om uw opties te begrijpen en u voor te bereiden op uw reis, mocht u besluiten om door te gaan.

Vergeet niet dat u een gratis prijsopgave kunt krijgen voor uw tandheelkundige ingreep in Hongarije door op de onderstaande knop te klikken. Voer een paar gegevens in en een van onze tandheelkundige vertegenwoordigers zal contact met u opnemen met een vrijblijvende offerte voor het werk dat u nodig heeft. U zult verrast zijn hoeveel u kunt besparen door naar het buitenland te reizen voor een behandeling in Hongarije!

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️