Tandkronen in Tunesië

tandkroon prijs 1
Geschreven door Laura

Alles wat u moet weten over tandkronen in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een geslaagde tandheelkundige kroon in Tunesië.

BesteKlinieken.com informeert u over tandheelkundige kronen in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Tunesische chirurgen. Deze inhoud is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een tandkroon in Tunesië

De gemiddelde kosten van een tandkroon in Tunis, Tunesië zijn €180. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 150 euro tot 210 euro.

ProcedureKosten in Tunesië
Tandkroon180 €

Wat is een tandkroon?

Een tandkroon in Tunesië wordt gebruikt om het algemene uiterlijk van uw tanden en uw mondhygiëne te verbeteren. Het is in wezen een tandvormig kapje dat over de tand wordt geplaatst om de grootte, functie en vorm ervan te herstellen. Lees verder om meer te weten te komen over de tandkroonprocedure en of u er een nodig hebt.

Waar zijn tandkronen van gemaakt?

Er worden verschillende materialen gebruikt om tandkronen te maken, waaronder met metaal versmolten porselein, metaallegeringen, keramiek, composiethars en porselein. Kronen worden meestal gekleurd in overeenstemming met de natuurlijke kleur van uw tanden. Uw tandarts zal met deze factoren rekening houden om de tandkronen te maken die voor u het meest geschikt zijn:

 • De kleur of tint van de tand
 • De functie en plaats van de tand
 • uw persoonlijke voorkeur
 • De positie van het tandvlees
 • de hoeveelheid tand die zichtbaar is wanneer u lacht.

Wanneer is een tandkroon nodig?

In de volgende situaties wordt een tand of kies met een tandkroon gerestaureerd:

 • Om een misvormde of verkleurde tand te bedekken om uw glimlach te verbeteren.
 • Om een zwakke tand te beschermen tegen tandbederf, breuk of barsten.
 • Om een gerestaureerde tand te beschermen als u een wortelkanaalbehandeling heeft gehad.
 • Om een gebroken tand te herstellen
 • Om een gaatje te behandelen dat te groot is voor een vulling
 • Om een tandheelkundige brug op zijn plaats te houden
 • Om een cosmetische wijziging aan te brengen

Hoe werkt de tandkroonprocedure? Hoe lang duurt het?

De tandkroonprocedure vereist twee bezoeken aan de tandarts. Dit zijn de te volgen stappen:

Uw tand voorbereiden op een tandkroon

Deze stap duurt over het algemeen tussen de 50 en 90 minuten. Eerst zal uw tandarts in Tunesië eventueel tandbederf verwijderen en de buitenkant van uw tand opmeten om er zeker van te zijn dat de kroon goed en nauwkeurig zal passen. Vervolgens reconstrueert uw tandarts de kern van de tand als de kroon extra steun nodig heeft. Nadat uw tand of kies een nieuwe vorm heeft gekregen, maakt uw tandarts er een afdruk van met behulp van een digitale scanner, pasta of stopverf om de kroon te maken.

De tijdelijke kroon ontvangen

Uw kaakchirurg in Tunesië zal u een tijdelijke kroon geven om de geprepareerde tand te beschermen terwijl uw definitieve tandkroon wordt gemaakt, wat minder dan twee weken kan duren. Uw tand kan gevoelig worden voor kou en warmte wanneer u een tijdelijke kroon heeft, dus vermijd kleverig voedsel en kauwgom. U kunt uw tandkroon dezelfde dag ontvangen als uw tandarts een speciaal hulpmiddel heeft om de kroon te maken.

Uw definitieve kroon ontvangen

Uw tijdelijke kroon wordt in uw mond vervangen door een permanente kroon wanneer deze klaar is. Voordat de nieuwe kroon wordt geplaatst, controleert uw tandarts de pasvorm en de kleur van de kroon. Als alles goed gaat, wordt de kroon op zijn plaats gecementeerd. Dit duurt meestal 20 tot 30 minuten.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laura

Mijn naam is Laura. Ik werk sinds 2004 als medisch en wetenschappelijk schrijver. Dankzij meer dan 15 jaar ervaring in het vakgebied heb ik uitgebreide expertise in het schrijven, vertalen en redigeren van een breed scala aan documenten, waaronder wetenschappelijke en medische onderzoeksartikelen en conferentieverslagen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️