Dij-liposuctie in Tunesië

liposuctie dijen 1
Geschreven door Manuella

Alles wat u moet weten over liposuctie van de dijen in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een succesvolle liposuctie van de dij in Tunesië.

BesteKlinieken.nl informeert u over dij-liposuctie in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van liposuctie van de dij in Tunesië

In Tunesië bedragen de gemiddelde kosten van een liposuctie van de dij €1.800. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 1 tot 2 uur. De verblijfsduur is 7 dagen en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicijnen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 7 maanden zichtbaar.

ProcedureKosten Tunesië
Liposuctie van de dijen1800 €

Wist u dat? Liposuctie is de meest uitgevoerdecosmetische operatie ter wereld, net voor borstvergroting. En dat is geen toeval: voor zowel mannen als vrouwen is de ophoping van vet in bepaalde delen van het lichaam vaak een bron van complexen.

Is dit bij u het geval? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over liposuctie van de dijen in Tunesië.

Signes de vieillissement des cuisses : peau d'orange
Verouderingsverschijnselen van de dijen: sinaasappelhuid

Wat is liposuctie van de dijen?

Liposuctie of liposuctie van de dijen is een relatief veel voorkomende cosmetische operatie in Tunesië. Zoals de naam al aangeeft, is deze operatie bedoeld om vetophopingen van de dijen te verwijderen.

Afhankelijk van de behoeften en wensen van de patiënt kan de operatie op verschillende niveaus worden uitgevoerd:

 • Aan de binnenkant van de dijen: het komt vaak voor dat de huid op dit niveau “golven” vormt. Na het verwijderen van het overtollige vet kan een facelift worden uitgevoerd om de huid strakker te maken.
 • Aan de buitenkant van de dijen, ook wel bekend als de zadeltassen: dit is een veelvoorkomend verzoek van vrouwen en is een effectieve manier om het figuur af te slanken.
 • Aan de achterkant en voorkant van de dijen: deze gebieden worden spaarzaam behandeld, omdat de huid kwetsbaar en niet erg elastisch is.

Wanneer al deze gebieden in dezelfde operatie worden behandeld, spreken we van circulaire liposuctie van de dijen. Dit wordt onder algehele narcose uitgevoerd, terwijl een plaatselijke verdoving over het algemeen voldoende is om één gebied te behandelen.

Améliorer l'apparence esthétique des cuisses
Het esthetische uiterlijk van de dijen verbeteren

Om een harmonieus figuur te behouden, kan uw chirurg ook liposuctie op de heupen, billen of knieën uitvoeren. Hij zal u hierover informeren tijdens het pre-operatieve bezoek.

Liposuctie van de dijen: voor wie en waarom?

Vanwege hormonale schommelingen en de verdeling van vetcellen in de billen en heupen, ondergaan vrouwen eerder een liposuctie van de dijen.

Steeds meer mannen doen echter een beroep op deze ingreep om een harmonieuzer figuur terug te krijgen.

Bovendien is de ingreep vaak gemakkelijker bij jongere patiënten, omdat het weefsel steviger is en de resultaten voorspelbaarder. Oudere patiënten kunnen desondanks uitstekende resultaten behalen, en velen hebben er spijt van dat ze niet eerder de stap hebben gezet.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom u liposuctie van de dijen zou willen ondergaan: de wrijving van uw dijen veroorzaakt ongemak en leidt tot irritatie, of u wilt gewoon uw onderlichaam verfijnen. In het laatste geval is het belangrijk om in gedachten te houden dat liposuctie geen oplossing is voor zwaarlijvigheid, maar gewoon een middel om het figuur opnieuw vorm te geven.

Tot slot moet worden opgemerkt dat liposuctie van de dijen in de volgende gevallen gecontra-indiceerd is:

 • zwangere vrouwen: het is raadzaam om de operatie uit te stellen tot na de zwangerschap en, indien nodig, tot na de borstvoeding;
 • bij patiënten die lijden aan bepaalde ziekten zoals leukemie of diabetes;
 • mensen met een voorgeschiedenis van flebitis of longembolie.

Er bestaan nog andere risicofactoren, zoals roken, anticonceptiemiddelen gebruiken of overgewicht hebben: uw chirurg zal met al deze punten rekening houden tijdens het pre-operatieve bezoek.

De verschillende fasen van de operatie

Hoewel veel patiënten naar Tunesië reizen om te profiteren van voorkeurstarieven, is de procedure voor liposuctie van de dijen precies hetzelfde als in Europa.

De preoperatieve raadpleging

Zoals bij elke chirurgische ingreep hebt u een eerste consultatie met uw chirurg om uw verwachtingen en uw algemene gezondheidstoestand te bespreken.

Uw arts zal vervolgens een gedetailleerd onderzoek van uw morfologie uitvoeren, waarbij met name de elasticiteit van uw huid en deomvang van de te verwijderen vetmassa worden beoordeeld.

Tussen een maand en 48 uur voor de operatie heeft u ook een afspraak met de anesthesist om te bepalen welk type verdoving het meest geschikt is voor uw situatie.

Simulation avant après une liposuccion des cuisses
Simulatie voor en na liposuctie van het dijbeen

Als de liposuctie op meerdere plaatsen tegelijk moet worden uitgevoerd, zal systematisch algehele anesthesie worden aanbevolen, waarbij wordt nagegaan of u geen contra-indicaties hebt voor dit type ingreep.

Het verloop van de ingreep

Liposuctie van de dijen is een relatief korte ingreep die tussen de 1 en 2 uur duurt, afhankelijk van de omvang van de te behandelen zones.

De ingreep wordt over het algemeen poliklinisch uitgevoerd: de ingreep wordt ‘s ochtends gepland en u kunt aan het eind van de middag weer naar huis. Afhankelijk van de hoeveelheid vet die wordt verwijderd, kan het toch nodig zijn om een nacht in de kliniek door te brengen om eventuele complicaties te controleren.

Op de dag van de operatie begint de chirurg met het markeren van de af te zuigen gebieden met een speciale viltstift. Vervolgens wordt u onder narcose gebracht en worden er kleine incisies van 3 of 4 millimeter gemaakt: deze worden over het algemeen in de natuurlijke huidplooien geplaatst om zo onopvallend mogelijk te blijven.

Liposuccion des cuisses en Turquie : Photo avant et après
Liposuctie van de dij in Turkije: voor en na foto’s

In dit stadium van de procedure wordt een zoutoplossing onder de huid geïnfiltreerd om het bloeden te beperken en de vetafzuiging te vergemakkelijken.

De vetcellen worden vervolgens weggezogen met schuimcanules: microbuisjes met een diameter van een paar millimeter die speciaal ontworpen zijn om de huid en weefsels te beschermen. De buisjes, die via de aan het begin van de operatie gemaakte incisies worden ingebracht, zuigen geleidelijk het vet van de oppervlakte en van diep in het lichaam op, zodat een homogeen resultaat zonder onregelmatigheden wordt verkregen.

Zodra de operatie voltooid is, zal de elasticiteit van de huid ervoor zorgen dat deze op natuurlijke wijze strakker wordt. In sommige gevallen kan echter een facelift nodig zijn om de dijen steviger en strakker te maken.

Tot slot zal de chirurg u een compressiepanty aanmeten (een compressiekledingstuk). Na een liposuctie wordt het verwijderde vet op natuurlijke wijze vervangen door lichaamswater, wat tot zwelling leidt. De steunpanty helpt dit fenomeen te beperken en beschermt het geopereerde gebied.

Steunpanty

Na de operatie

Na de operatie zult u matige pijn voelen, die gemakkelijk te verlichten is met de pijnstillers die uw arts u voorschrijft. De volgende dag kunt u douchen terwijl u het steunkruisje uittrekt. Over het algemeen moet u het steunbroekje 4 tot 6 weken dragen, terwijl het oedeem na 5 tot 15 dagen vanzelf verdwijnt.

In de eerste weken na de operatie wordt vaak aangeraden om de dijen temasseren. Deze mechanische handeling heeft verschillende voordelen. Het helpt met name om :

 • de afvoer van gifstoffen te bevorderen ;
 • de oxygenatie van het huidweefsel te verbeteren;
 • de lymfatische circulatie te verbeteren
 • zwelling te verminderen;
 • pijn te verminderen.

Afhankelijk van uw wensen en uw budget kunt u de massage dagelijks zelf uitvoeren of een fysiotherapeut of masseur inhuren.

Simulation d'une liposuccion en Turquie
Liposuctie simulatie in Turkije

Hoewel de eerste resultaten van liposuctie zichtbaar zijn zodra de operatie voltooid is, duurt het over het algemeen enkele maanden voordat het lichaam volledig hersteld is van de operatie. Als u het advies van uw chirurg zorgvuldig opvolgt, kunt u verwachten dat u de uiteindelijke resultaten na ongeveer 3 of 4 maanden ziet.

Hoeveel kost liposuctie van de dijen in Tunesië?

Als u gewoon wat wilt besparen, dan kunt u het beste naar Tunesië gaan voor deze ingreep. Afhankelijk van de kliniek varieert de prijs van liposuctie van de dijen tussen €1.800 en €2.500, voor dezelfde kwaliteit van zorg.

Bovendien zullen onze teams ter plaatse u begeleiden vanaf het moment dat u op de luchthaven aankomt en gedurende uw hele verblijf. Er is een vertaler aanwezig om ervoor te zorgen dat u een hoogwaardige behandeling in uw eigen taal krijgt. U hoeft dus alleen maar met een gerust hart van uw verblijf te genieten!


Hebt u moeite met het kiezen van de juiste kliniek tegen de beste prijs? Onze coördinator zal u gratis helpen om uw operatie in Tunesië tot een succes te maken. Vraag ons om een gratis offerte.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️