Tandheelkundige implantaten in Hongarije

budapest 1 titanium implantaat
Geschreven door Manuella

Tandheelkundige implantologie in Hongarije staat zeer goed bekend, niet alleen om de kwaliteit van de tandartsen die er werken, maar ook om de prijzen, die zeer betaalbaar zijn in vergelijking met die in Europa. Hier vindt u alles wat u moet weten over tandheelkundige implantologie in Hongarije.

BesteKlinieken.com informeert u overtandheelkundige implantaten in Hongarije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een tandheelkundig implantaat in Hongarije

De gemiddelde prijs van een tandheelkundig implantaat in Boedapest, Hongarije is €450. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €400 tot €500.

ProcedureKosten in euro’s
Alpha-Bio tandheelkundig implantaat in Hongarije440 €
Straumann tandheelkundig implantaat640 €
Alpha-Bio prothetisch abutment150 €
Metalen keramische kroon220 €
Zirkonia kroon300 €
Volledige tijdelijke uitneembare prothese280 €

Tandheelkundige implantaten: voor wie zijn ze?

Tandheelkundige implantaten zijn voor mensen die een of meer tanden hebben verloren, of die op het punt staan een aantal tanden te verliezen.

Dit zijn de profielen die het vaakst betrokken zijn bij het plaatsen van een gebitsprothese:

 • Mensen die lijden aan een vergevorderde parodontale aandoening. Deze ziekten verzwakken het tandvlees en/of kaakbot. Tanden worden niet meer goed op hun plaats gehouden en implantaten zijn de beste oplossing;
 • Mensen met tandcysten;
 • Bepaalde tandbreuken, wanneer deze een deel van de wortel aantasten;
 • Mensen die al één of meer tanden hebben verloren;
 • Mensen die een kunstgebit dragen, maar daar graag vanaf willen.

Hongarije, een populaire bestemming voor tandheelkundige implantologie

Talloze mensen komen naar Boedapest in Hongarije om tandheelkundige implantaten te laten plaatsen. Hongaarse tandartsen staan bekend om de kwaliteit van de zorg en tandheelkundige implantaten die ze kunnen bieden.

Hongarije is een geavanceerd land op het gebied van tandheelkundige chirurgie, met name implantologie. Naar schatting bezoeken elk jaar meer dan 50.000 buitenlanders een tandheelkundige kliniek in Hongarije voor dit soort ingrepen.

Naast de onberispelijke kwaliteit en vaardigheden van de Hongaarse tandartsen, staat het land bekend om de zeer strenge regels en normen die gelden voor tandheelkundige klinieken.

Professionaliteit, onberispelijke hygiëne en een ultramoderne infrastructuur zorgen ervoor dat uw tanden in de best mogelijke omstandigheden worden verzorgd.

Goedkopere tandheelkundige implantaat prijzen in Hongarije

Hongarije onderscheidt zich ook door zijn aantrekkelijke prijzen. In feite is de prijs van een tandheelkundig implantaat in Hongarije veel betaalbaarder dan in Europa. We zien gemakkelijk dat operaties 50% minder kosten dan in Europa, en soms zelfs meer!

Laten we ter vergelijking het voorbeeld nemen van Europese patiënten die een volledig tandheelkundig implantaat willen (d.w.z. implantaat, schroef en implantaatgedragen prothese). De gemiddelde kosten binnen Europa worden geschat op 2.000 euro, terwijl dat in een Hongaarse tandheelkundige kliniek slechts 1.000 euro is.

Voor een implantaat alleen kunt u in Europa een bedrag van 1000 euro verwachten, vergeleken met slechts 450 euro in Hongarije. Het verschil is duidelijk. Vergeet niet dat dit alleen geldt voor het plaatsen van één enkel implantaat, dus u kunt zich voorstellen hoeveel u kunt besparen voor een patiënt die meerdere implantaten moet laten plaatsen.

Waarom zijn de kosten in Hongarije aantrekkelijker?

Om eerlijk te zijn is de verklaring heel eenvoudig: dat komt door de levensstandaard. De koopkracht en het gemiddelde salaris in Hongarije zijn veel lager dan in andere Europese landen. Het is dus logisch dat tandheelkundige behandelingen veel goedkoper zijn.

Maak de prijs van de ingreep echter niet het enige criterium voor het kiezen van uw tandarts in Hongarije.

Worden tandheelkundige implantaten vergoed in Hongarije?

In Hongarije gelden Europese normen, wat betekent dat vergoedingen hetzelfde zijn als in de rest van Europa. Tandheelkundige implantaten worden in Hongarije beschouwd als een tandheelkundige behandeling en worden daarom op geen enkele manier vergoed. U zult dus het volledige bedrag moeten betalen om uw procedure te ondergaan en uw gebit te verbeteren.

Hoe krijgt u tandheelkundige implantaten in Hongarije?

De procedure voor het vervangen van tanden die ontbreken of op het punt staan uit te vallen is relatief eenvoudig. Allereerst moet u de kliniek kiezen waar u geopereerd gaat worden.

De juiste tandheelkundige kliniek kiezen

Zoals we al zeiden, zijn niet alle Hongaarse tandartspraktijken gelijk. Het is essentieel dat u een kwaliteitskliniek kiest, die bekend staat om de ervaring van haar tandartsen en de moderniteit van haar apparatuur. Het is niet moeilijk om er een te vinden door gewoon op internet te zoeken. Kies 2 of 3 klinieken en vraag een offerte aan om de goedkoopste en meest geschikte voor uw behoeften te kiezen.

Wij kunnen offertes van de beste klinieken in Hongarije voor u aanvragen en u zo snel mogelijk van antwoorden voorzien.

Vliegticket en hotel

Zodra u de datum en plaats van uw afspraak met de tandarts weet, hoeft u alleen nog maar uw reis voor te bereiden. Boek een vliegticket voor de grote dag en een hotelkamer voor de duur van uw verblijf in het land. U bent eindelijk voorbereid!

Tandheelkundige reisbureaus

U kunt gebruik maken van de diensten van een tandheelkundig reisbureau. Dit zijn instellingen die de hele procedure voor hun rekening nemen.

Ten eerste kennen deze bureaus de meest gerenommeerde klinieken in het land, en kunnen ze u de beste prijs-kwaliteitverhouding en de meest geschikte aanbiedingen voor de tandheelkundige behandeling die u nodig hebt, aanbieden.

Tandreisbureaus onderhandelen ook met hotels over de prijzen, zodat u nog meer kunt besparen, en boeken uw vliegticket voor u.

Waarom Hongarije verkiezen boven andere bestemmingen?

Hongarije is niet het enige land dat bekend staat om zijn medisch toerisme, met name op het gebied van tandheelkundige chirurgie. Andere bestemmingen zoals Turkije staan bekend om zowel de kwaliteit van de zorg die ze bieden als hun zeer betaalbare prijzen.

Als Europeaan betekent het kiezen van Hongarije als bestemming dat u een relatief korte reis kunt maken voor uw behandeling. Hongarije is geografisch gezien niet zo ver weg. De reis is kort en vooral goedkoper, wat een groot voordeel is, vooral omdat we allemaal zo veel mogelijk willen besparen.

Een andere reden om voor Hongarije te kiezen is het lidmaatschap van de Europese Unie. Een EU-lidstaat als bestemming voor uw tandheelkundige behandeling heeft een aantal voordelen, te beginnen met het feit dat u geen visum nodig hebt. U kunt gemakkelijk naar Hongarije reizen, zonder enige procedures, in tegenstelling tot andere landen die bekend staan om de kwaliteit en de kosten van de behandelingen.

Het tweede voordeel is dat Hongarije, als lid van de EU, zeer strenge regels voor hygiëne en medische veiligheid hanteert. De Europese Unie heeft de strengste normen op deze gebieden, wat een geruststellend en belangrijk criterium is.

Hoe wordt een tandheelkundig implantaat in Hongarije geplaatst?

Zodra u op uw bestemming bent aangekomen, kan de medische procedure voor het plaatsen van uw tandheelkundige implantaten eindelijk beginnen. De procedure verloopt in verschillende fasen, waarvan u van tevoren op de hoogte moet zijn.

De implantaatconsultatie

Allereerst ontmoet de behandelaar u in de praktijk om de procedure uit te leggen:

 • Fase 1: Materiaalkeuze. Geeft u de voorkeur aan de witheid en sterkte van zirkonia? Of de grotere biocompatibiliteit van titanium?
 • Stap 2: De arts moet ervoor zorgen dat de operatie uitvoerbaar is en dat er geen medische contra-indicaties zijn. Hiervoor baseert de arts zich op uitgebreide medische beeldvorming (toestand van uw kaak, tandvlees, enz.) en stelt vervolgens een behandelplan op.

Het tandheelkundig implantaat plaatsen

Hier worden de zaken serieus. Over het algemeen verschilt het plaatsen van tandheelkundige implantaten niet van land tot land; het is dezelfde chirurgische procedure:

 • Plaatselijke verdoving
 • Incisie in het tandvlees om het bot te bereiken. Het gemaakte gat moet even groot zijn als het implantaat dat geplaatst zal worden.
 • Implanteren van de schroef
 • Hechten van het tandvlees.

De volgende stap, het plaatsen van de kroon of brug, kan pas 2 tot 4 maanden later plaatsvinden, de tijd die nodig is om alles te laten genezen en om het implantaat stevig aan het bot te laten hechten.

Toch blijft u nog een paar dagen langer in Hongarije om de onderzoeken te ondergaan die zullen bepalen of de operatie geslaagd is of niet.

De kroon of brug plaatsen

Een paar maanden na uw eerste bezoek keert u terug naar Hongarije voor de tweede fase:

 • Het plaatsen van de valse tand op het tandheelkundig implantaat.

De tand wordt door de tandarts met het beste gereedschap gemaakt (als u voor een kwaliteitskliniek kiest), zodat deze aan uw situatie is aangepast.

De vaste gedeeltelijke prothese die wordt geplaatst kan een kroon of een brug zijn. Een brug is een gebitsprothese die op de twee tanden rondom de ontbrekende tand rust en deze als steunpilaren gebruikt.

Postoperatieve medische zorg

Nadat de operatie met succes is voltooid, krijgt de patiënt medische follow-up om ervoor te zorgen dat de prothese of prothesen goed passen. U krijgt dan instructies van de kaakchirurg, en het is belangrijk om die nauwkeurig op te volgen als u niet wilt dat uw prothese losraakt of beschadigd raakt.

Zorg er dus voor dat u gedisciplineerd bent en naar de arts luistert. Een van de belangrijkste instructies die u zult krijgen is mondhygiëne, inclusief regelmatig poetsen.

Hoeveel kost een tandheelkundig implantaat in Hongarije?

De ultieme vraag! En de vraag die honderdduizenden patiënten ertoe aanzet om te kiezen voor tandheelkundige implantaten in Hongarije, zijn de kosten van deze ingreep. De kosten van een tandheelkundige ingreep aan de oevers van de Donau kunnen tot 50% goedkoper zijn dan in Europa. U kunt rekenen op een prijs tussen €400 en €500 voor een tandheelkundig implantaat in Boedapest. Deze prijs varieert echter afhankelijk van de gebruikte technieken, de complexiteit van de wijziging en de reputatie van de chirurg. Voor een precieze prijs en een advies van de beste kaakchirurg in Boedapest kunt u een persoonlijke offerte aanvragen.

Conclusie

Als u moeite heeft met het maken van een keuze, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

1

Coordinatrice

Laat uw contactgegevens achter via het formulier. Onze coördinator zal per bericht via Whatsapp of per e-mail contact met u opnemen voor een gratis pre-diagnose van uw neus.

Zij zal u vragen om foto’s en uw doelstellingen, omde mening van de kaakchirurg te verkrijgen.

2

Chirurgien

Als de chirurg aan uw doelstellingen kan voldoen en ons groen licht geeft voor uw tandheelkundig implantaat, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend een persoonlijke offerte.

En als u akkoord gaat, organiseren wij alles voor u:
Vlucht, Taxi, Hotel, Tandheelkundig implantaat, Medicijnen en vooral een geweldige rondleiding door Boedapest.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️