Bottransplantatie in Hongarije

prijs bottransplantatie hongarije 1 1
Geschreven door Laurence

De term “bottransplantatie” klinkt misschien een beetje beangstigend, maar dat is het echt niet! Bottransplantatie in Boedapest, Hongarije, staat ook bekend als botvergroting.

BesteKlinieken.com biedt informatie over bottransplantatie in Hongarije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een bottransplantatie in Hongarije

De gemiddelde kosten van een bottransplantatie in Hongarije in Boedapest zijn €800. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 700 euro tot 900 euro.

ProcedureKosten Hongarije
Bottransplantatie800 €

Wat is een bottransplantatie?

De term “bottransplantatie” klinkt misschien een beetje beangstigend, maar dat is het echt niet! Bottransplantatie in Hongarije in Boedapest, ook wel botvergroting genoemd, is een eenvoudige, snelle en ongelooflijk veel voorkomende procedure.

Vroeger werd er bot uit een ander deel van het lichaam gehaald, meestal een ander deel van de kaak of heup, en werden er korrels aan het aangetaste gebied toegevoegd. De laatste jaren zijn de korrels van runderen of synthetisch. Als u absoluut niet wilt dat er materiaal van dierlijke oorsprong wordt gebruikt, geef dit dan aan op het moment van uw afspraak.

Hoe weet ik of ik een bottransplantaat nodig heb?

Zorg ervoor dat u een röntgenfoto meestuurt van het gebied dat behandeld moet worden. Als u maar één gebied wilt laten behandelen, kan een kleine röntgenfoto voldoende zijn om u een idee te geven van de kosten, maar als u meerdere gebieden of een hele mond wilt laten behandelen, is een panoramische röntgenfoto (OPG) nodig.

Waarom bottransplantatie in Hongarije?

Het alveolaire bot in uw kaak heeft maar één functie: uw tanden op hun plaats houden. Als er een tand of kies ontbreekt, is het bot niet langer nodig en begint het op te lossen.

Als u uiteindelijk besluit om een implantaat te nemen, of als u merkt dat uw gezicht begint te verzakken, hebt u eerst een bottransplantaat nodig om het implantaat op zijn plaats te houden. U kunt ook om andere redenen bot verliezen.

  • Parodontitis
  • Trauma aan het gezicht, zoals een ongeluk
  • Ontwikkelingsstoornissen of genetische afwijkingen

Is een bottransplantaat pijnlijk?

Er zitten niet veel zenuwen in het kaakbot, dus de ingreep is niet zo pijnlijk als u misschien zou denken. Om het u echter comfortabeler te maken, krijgt u een plaatselijke verdoving om de procedure pijnloos te maken.

U kunt ook kiezen voor sedatie. Het betreffende gebied kan daarna tot twee dagen pijnlijk zijn, en u kunt pijnstillers naar keuze nemen, zoals ibuprofen en/of paracetamol.

Wat zijn de risico’s van een bottransplantatie?

Bottransplantatie in Hongarije komt vaak voor en is vaak een integraal onderdeel van het plaatsen van implantaten. Het is een eenvoudige poliklinische procedure die over het algemeen geen problemen oplevert. Er is een risico op infectie en sommige mensen krijgen antibiotica voor het geval dit gebeurt.

Soorten bottransplantaties in Boedapest

Er zijn drie soorten bottransplantaten, afhankelijk van de hoeveelheid bot die moet worden gereconstrueerd en waar het implantaat in de kaak moet worden geplaatst. Ze kunnen worden gezien als kleine, middelgrote en grote bottransplantaten.

Klein bottransplantaat of ossiceltransplantaat

Deze worden tegelijk met de extractie van een tand uitgevoerd om botresorptie te voorkomen. Dit is een goedkope procedure in Hongarije, die ongeveer €180 per tand kost.

Een kleine hoeveelheid hydroxyapatiet, een korrelig synthetisch materiaal, wordt in de tandholte ingebracht en op zijn plaats gehouden door een membraan en een paar oplosbare hechtingen. In de daaropvolgende maanden gebruikt uw eigen bot het apatiet als een raamwerk om te groeien en een stabiele omgeving voor uw implantaat te vormen.

Medium bottransplantaat

Als de tand of tanden al enige tijd ontbreken, zal de tandarts een kleine incisie maken in het aangetaste gebied, het botoppervlak voorbereiden en spaanders uit een ander deel van de kaak plaatsen samen met hydroxyapatietkorrels of, wat vaker voorkomt, alleen apatiet. Het transplantaat wordt op zijn plaats gehouden door een membraan en vervolgens gehecht.

Groot bottransplantaat

Dit moet gedaan worden bij mensen die al heel lang zonder tanden zitten, meestal dragers van een kunstgebit. Er is zo weinig bot over dat ze hun kunstgebit niet meer kunnen dragen.

De procedure in Boedapest is dezelfde als voor een gemiddeld transplantaat, maar het duurt veel langer voordat het natuurlijke bot voldoende hoogte en breedte heeft ontwikkeld om implantaten te kunnen plaatsen. Soms is het nodig om bot uit de heup of het scheenbeen te gebruiken.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️