Memorial Atasehir Hospital

Memorial Atasehir Hospital Istanbul kliniek 1

Memorial Atasehir Hospital is gespecialiseerd in tandheelkundige zorg, cosmetische chirurgie, MAP / IVF en haarimplantaten. Deze in 2008 opgerichte, JCI-geaccrediteerde kliniek bevindt zich in Istanbul, Turkije. Bekijk klantbeoordelingen, voor/na foto’s en prijzen voor chirurgie in het buitenland. Vul het formulier in voor een gratis pre-diagnose. Snel antwoord.

Memorial Atasehir Hospital, Istanbul, Turkije

Memorial Atasehir Hospital maakt deel uit van de Memorial Healthcare Group, die hoogwaardige gezondheidszorg biedt volgens internationale normen. De multidisciplinaire faciliteit heeft afdelingen voor plastische en cosmetische chirurgie, cardiologie, neurologie, orthopedie, gastro-enterologie, kindergeneeskunde, revalidatie, verloskunde en gynaecologie.

Het ziekenhuis richt zich op kennis en ervaring in effectieve en efficiënte patiëntenzorg. Het ziekenhuis heeft meer dan 140 bedden, poliklinieken en MRI- en CT-units die zijn uitgerust met moderne technologie om patiënten op hun gemak te stellen tijdens radiologische onderzoeken.


Specialiteit van de kliniek :

Tandheelkundige zorg
Tandheelkundige implantaten
Beugels
Tandkronen
Tandheelkundige facings
Consult cosmetische tandheelkunde
Tandheelkundige brug
Tandheelkundige check-up
Tandheelkundige consultatie
Invisalign

Cosmetische chirurgie
Borstvergroting
Liposuctie
Rhinoplastie
Brachioplastie
Hollywood glimlach
Borstlift
Cervico-faciale lift
Lichaamslift
Lipofilling van het gezicht
Mastopexie
Vaser-lipo
Laser Liposuctie
Maagband Sleeve
Maagband
Maag Botox
Maagbypass
Secundaire neuscorrectie
Borstimplantaten
Borstreconstructie
Billenlift
Bilimplantaten
Vet vermindering
Gynaecomastie
Halslift
Otoplastie
Consult plastische chirurgie
Dijbeenlift
Rimpel behandeling
Buikwandcorrectie
Verlaging van de haarlijn
Beenverlenging

MAP / IVF
Kunstmatige inseminatie
Invriezen van eicellen
IVF – In-vitrofertilisatie
IVF consultatie

Haarimplantatie
Haartransplantatie
DHI haartransplantatie
FUE haartransplantatie
FUE Gouden haartransplantatie
FUT haartransplantatie
BHT haartransplantatie

Memorial Atasehir Hospital biedt u :

Luchthaventransfer
Familie accommodatie
Vlucht boeken
Gratis Wifi
Hotel reserveringen
Tolkdiensten
Wasserij
Toeristische gids
Telefoon op de kamer
Privé kamers
Revalidatie
Religieuze voorzieningen
Voorzorgsmaatregelen voor voedsel
Vertaling
TV op de kamer


Stad: Istanbul – Land: Turkije – Opgericht: 2008
Accreditatie: JCI Geaccrediteerd – Gesproken talen: Engels, Duits, Turks


Beoordeling van Memorial Atasehir Hospital

Ezgi Derinde
Ezgi Derinde
12:42 13 Feb 24
Wij willen mijn enige echte dokter Bilgi Gökcan bedanken voor zijn onvermoeibare aanwezigheid gedurende 2 jaar. Mijn kennisleraar en ik hebben eerst 1 jaar lang op natuurlijke wijze geprobeerd zwanger te worden, en daarna, samen met dat geweldige “IVF-team”, als een grote familie, onze in-vitrofertilisatie, die we in één keer succesvol hebben behaald, onze warme aandelen en inspanningen , maakte deel uit van een onvergetelijk geheel. Vandaag is mijn 8e zwangerschapsmaand en alleen al vanwege onze non-profit familieband kan ik me niet eens voorstellen dat ik ergens anders zou bevallen. Stel je mijn eerste zwangerschaps- en geboorteangsten voor! Ik kan mezelf alleen toevertrouwen aan de vriendelijke, behulpzame kassamedewerker van dit ziekenhuis, de IVF-verpleegkundigen en mijn enige echte arts. Ik ben blij je te hebben. Ik ben blij dat onze paden elkaar kruisten.
sezgin abalı
sezgin abalı
09:47 21 Feb 24
Ik werd geopereerd door prof. dr. Zeynep Yezdan Fırat, waarbij ik klaagde over snurken en niet door de neus konden ademen. Ik was tevreden over de preoperatieve informatie, procedures en postoperatieve controles. Ik adviseer. 👏🏼👏🏼👍🏽
Samed Çiçek
Samed Çiçek
16:36 20 Oct 23
Doc. dr. Dankzij Osman YEŞİLBAŞ Hodja herstelde onze zoon. We verbleven 10 dagen in het ziekenhuis en zij zorgde elk uur van de dag voor onze baby. Bedankt, Osman-leraar. Ik hoop dat niemand een ziekenhuis nodig heeft, maar als dat wel het geval is, hoop ik dat ze goede artsen zoals Osman Hodja tegenkomen.
Sibel Dönmez
Sibel Dönmez
09:59 01 May 23
We waren erg blij met de zorg, hulp en vooral de warme aandacht en vriendelijkheid van onze intensive care- en vloerverpleegkundigen. En natuurlijk zijn we veel dank verschuldigd aan de heer İzzet Erdinler, een uitstekend persoon en arts, Ahmet Sina Dağıstanlı & Sibel DönmezOnze huisarts, de heer İzzet Erdinler, is een geweldige arts. We zijn zo blij dat we hem hebben leren kennen. Ook de intensive care-verpleegkundige mevrouw Sena is een geweldig persoon en doet haar werk heel goed. Heel erg bedankt 🙏
Burak Ilhan
Burak Ilhan
12:57 21 Apr 24
Mijn arts is prof. dr. Ik wil de hele Memorial-familie bedanken, vooral Mehmet Özgür Habeşoğlu. Dankzij mijn gewaardeerde arts was ik overtuigd van het idee om een ​​operatie te ondergaan, waar ik aanvankelijk erg aarzelend over was. De kans is groot dat onze paden zich met hem kruisten. Alles ging heel goed, ik was zeer tevreden.
Sinan Atik
Sinan Atik
08:31 17 Mar 24
Allereerst wil ik onze dierbare dokter Kerem Sadi Okutur bedanken dat hij altijd bij mij was tijdens mijn ziekte en dat hij onbaatzuchtig met mij heeft gevochten om deze ziekte te overwinnen zonder enig detail over te slaan en mijn respect te betuigen. Ik wil ook de lieve assistenten van onze dokter, Elif en İlayda, en de kassierafdeling, Ezgi, Nurhayat en Sude, bedanken voor hun inspanningen om ons te ondersteunen met hun vriendelijke houding. Dankzij de ervaring en geruststellende aanpak van onze geliefde verpleegster mevrouw Emra, en de steun van onze verpleegster Nuray en andere teamgenoten, verloopt ons behandelproces zeer vredig, en ik spreek mijn dankbaarheid en liefde voor hen uit.
supervisor3444
supervisor3444
17:46 11 Mar 24
Ik heb een colonoscopie, endoscopie en hemiroidoperatie ondergaan. Mijn operatie werd uitgevoerd door Prof. Dr. Vahit MUTLU. Ik ben erg tevreden over de aanpak van zowel de artsen als al het medisch personeel voor en na de operatie. Dit zal het enige adres zijn dat ik kan gebruiken. zal ik hierna terecht voor eventuele gezondheidsklachten die ik heb. Ik ben vooral mijn dankbaarheid verschuldigd aan Vahit-leraar en verpleegster İmran Aslıhan, dankzij hen ben ik in zeer korte tijd teruggekeerd naar mijn normale leven, heel erg bedankt voor alles, ik ben blij je te hebben. Ook wil ik het schoonmaak- en keukenpersoneel bedanken, ze hebben niet gedaan wat we zeiden.
Çağla Çalışkan
Çağla Çalışkan
07:26 24 Feb 24
Op.op 20.2.2024. dr. Ik ben geopereerd door Hakan Öçsel. Ik heb nog nooit zo'n goed, nauwgezet en bekwaam persoon in zijn vak ontmoet. Ik wil hem nogmaals hartelijk bedanken voor al zijn belangstelling en steun. Hakan Öçsel is absoluut de eerste persoon die iedereen blindelings zou moeten kiezen vanwege zijn benadering van zijn patiënten en zijn bekwaamheid als arts.Ik wil graag alle vloerverpleegkundigen bedanken, vooral Zeynep, Melike en Gözde, van wie ik de namen niet meer weet, voor al hun steun en medeleven na mijn operatie.
Dr Zeynep Merve Aksoy
Dr Zeynep Merve Aksoy
16:14 28 Jan 24
Het is het ziekenhuis waar mijn leven twee keer werd gered. De eerste keer kreeg ik thuis een allergische reactie vanwege antibioticagebruik. Het was in 2013, toen ik nauwelijks kon ademen vanwege mijn gezwollen tong, ik moest me haasten naar de eerste hulp en ze kwamen onmiddellijk tussenbeide en redden mijn leven. De tweede gebeurde in 2019, ik kreeg een miskraam en de baarmoeder zag er schoon uit. Ik gebruikte de driedaagse medicatie van mijn privéarts om het gebied grondig schoon te maken. Een dag later begon er een vreselijke pijn in mijn buikstreek, ik dacht dat het gaspijn was, maar het werd steeds erger. Toen de tweede dag niet voorbij was, belde ik mijn dokter, hij verwees me naar zijn partner omdat hij op vakantie was, ik ging naar hun kliniek en hij zei dat toen hij controleerde, de baarmoeder er schoon uitzag, er kan een probleem zijn met je inwendige organen en verwees mij naar Memorial. Ik kon de pijn niet verdragen. In het ziekenhuis werd een echo en een CT-scan gemaakt. Ik had last van een inwendige bloeding, maar de oorzaak was niet duidelijk. Toen kwam iemand in het ziekenhuis op het idee om mijn zwangerschapshormonen te controleren en bingo bleek dat ik nog steeds zwanger was. Omdat ik de helft van mijn bloed verloor, kan ik me vaag herinneren dat ik om 21.00 uur werd opgenomen voor een laparoscopieoperatie. Mijn dokter kwam terug van een reis en hij en zijn partner voerden mijn operatie uit. Ze zeiden dat dit het eerste geval was dat ze in hun carrière hadden gezien en waarschijnlijk de laatste keer dat ze het zouden zien. Of ik was zwanger van een tweeling, een van hen hield de buis vast, of de baby had op de buis geklikt toen deze viel, waardoor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ontstond. De reden is niet duidelijk, maar er was maar één oplossing. Vanaf hier wil ik mijn artsen en het team van het Memorial Ataşehir Ziekenhuis nogmaals bedanken. Dankzij jou leef ik nog, godzijdank.
Selda Ikinci
Selda Ikinci
07:14 11 Oct 23
Vanaf het moment dat ik het ziekenhuis binnenkwam, was er een heel bijzondere aanpak. Omdat ik niet kon lopen, werd ik van buiten de deur in een rolstoel gedragen, en de dienstdoende heer bracht mij waar nodig naar de dokterskamer, de filmvloer en andere plaatsen. Ook al zou ons onderzoek op een later tijdstip plaatsvinden, toen we onze situatie aan de medewerker aan de balie uitlegden, gaf hij voorrang aan ons en verwees hij ons naar de juiste arts. Helaas kon ik ze hier niet schrijven omdat ik hun namen niet ken. Dokter Murat Öztürk was ongelooflijk begripvol en deed de meest geschikte en praktische interventie voor mijn probleem. Ik wil het hele herdenkingsteam bedanken omdat ze mij een veilig en speciaal gevoel hebben gegeven.
Hakan ÖZTÜRK
Hakan ÖZTÜRK
10:13 22 Oct 23
TYPEOp vrijdag 20 oktober heeft mijn moeder een navelbreukoperatie ondergaan. Al het personeel op de 8e verdieping was erg vriendelijk en zorgzaam. We waren erg blij met verpleegster Adem, Kadriye en alle andere verpleegsters van wie ik de namen nu niet meer weet (sorry jongens). Niet alleen de verpleegkundigen maar ook ander ondersteunend personeel waren zeer behulpzaam. Als veganist serveerden ze mij veganistisch eten, wat ook prettig was. Schaam je voor alle andere zorginstellingen. Over het algemeen waren we erg tevreden over het Ataşehir Memorial Hospital. Ik raad het iedereen aan die hier een behandeling wil ondergaan.NLMijn moeder heeft op 20 oktober een navelbreukoperatie ondergaan. Het personeel op de 8e verdieping was zo bereid om te helpen wanneer we iets nodig hadden. Wij waren gedurende ons hele verblijf in het ziekenhuis tevreden over alle verpleegkundigen en het overige zorgpersoneel, omdat ze allemaal enthousiast waren over hun werk. Ik kreeg veganistische maaltijden geserveerd, wat superaangenaam was. Ik raad iedereen ten zeerste aan om zich in dit ziekenhuis te laten behandelen.
K.Zeliha Doğan
K.Zeliha Doğan
18:16 22 Oct 23
Allereerst, als je naar het ziekenhuis gaat voor verloskunde en gynaecologie, raad ik je aan om weg te blijven van BANU MAT. Ook al ging alles mis tijdens de zwangerschap, hij waarschuwde ons op geen enkele manier, hij gaf ons hoop door positieve wensen te doen, en op de dag dat ik mijn plekje verloor, begon hij de negatieven voor mij te tellen. Ik heb 10 miskramen gehad in mijn zwangerschap. eerste zwangerschap, en ze behandelden me alsof ik hier erg aan gewend was. Terwijl ik mijn dokter bereikte, niet in staat om op te staan ​​vanwege de pijn, vond er een volkomen emotieloze communicatie plaats in de vorm van "bereik de dienstdoende dokter". Toen ik naar de spoedeisende hulp ging, moest ik uren wachten en kreeg ik een abortus die voor veel geld betaald werd en die in mijn geboortepakket zat. Ik wil graag FATMA BAŞAK SARGIN bedanken, die ik heb ontmoet voor haar diensttijd tijdens dit proces.
Müge Güney
Müge Güney
18:06 09 Feb 24
Wij proberen ze al ongeveer 1,5 week te bereiken. En wat we wilden was informatie krijgen over een test die nodig is om binnenkort naar het buitenland te verhuizen en daar te gaan werken. Iedereen geeft elkaar de telefoon door en niemand weet van iets. Er is sowieso nooit informatie of terugbellen, je moet steeds opnieuw bellen. Hoewel we zeiden dat de situatie ernstig was en we weinig tijd hadden, zeiden ze dat we ons eerst moesten registreren via de website die ze ter beschikking hadden gesteld, en dat ze dan onze transacties konden uitvoeren. Uiteraard hebben we de procedure gevolgd, het probleem was niet dat ze ons hier niet hielpen! We hebben 1,5 week gewacht op informatie over de afspraak, algemene controle en hoe het ging. Die vriend aan de WhatsApp-lijn probeerde ons weg te sturen met robotachtige antwoorden en schaamde zich voor degene die antwoordde. De medewerkers van het Memorial Ataşehir Hospital Switchboard noteerden voortdurend mijn nummer en zeiden dat ze terug zouden bellen, maar dat deden ze nooit en moesten we bellen, of zelfs de telefoon viel nooit uit, en hun lijnen waren een probleem, net als hun app!Vandaag hebben ze me eerst naar het kantoor voor interne geneeskunde gebracht en vervolgens naar de eerste verdieping om de tests te laten doen (een van de meisjes die aan de balie werkte, wist weer niets van Gulf Medical Check Up (!)). We hebben geprobeerd deze dame te bereiken en die dame heeft het onder elkaar gedaan. Het blijkt dat de afspraak die ik om 9.00 uur had gemaakt tevergeefs was, dus de tests moeten eerst worden gedaan. Het is als een GRAP! Ook al zei de dame die bij de bloeddonatie werkte dat je analyse zal worden uitgevoerd beschikbaar binnen 2-3 dagen, de dame die boven werkte zei dat het 5-6 dagen zou duren, alsjeblieft, onze interne geneeskunde arts zal binnenkort bellen voor een onderzoek, en ik werd boos omdat we al beperkte tijd hadden en vanwege hen, ze hebben niet goed geantwoord. WHATSSAP SUPPORT LINE, Degenen die werken bij de balie van de afdeling Interne Geneeskunde van het Memorial Ataşehir Ziekenhuis en degenen die werken bij de schakelbordlijn van het Memorial Ataşehir Ziekenhuis zijn schandelijk omdat ik niet kan begrijpen waarom we te laat waren omdat ze konden onze afspraak niet nakomen en ze GEVEN NOOIT JUISTE INFORMATIE en waarom ze ons 's ochtends vroeg naar het ziekenhuis moesten brengen. Het spijt me heel erg, ik heb ze al laten weten dat ik een klacht ga indienen. Ik en mijn vriend zitten ook in de dienstverlenende sector en we behandelen onze gasten met zorg en hoffelijkheid. Nu hebben we bericht ontvangen dat uw analyse is vrijgegeven en we proberen de hele dag de herdenkingsapp te downloaden. Noch de website werkt, hun telefoons vallen onmiddellijk uit, de medewerkers hebben geen verstand van zaken en kunnen niet praten, noch de app werkt... nul service, nul informatiestroom, nul beleefdheid! Helaas wordt u te schande gemaakt met uw geld!
Buse Kabataş
Buse Kabataş
07:41 16 Jan 24
De dokter bestelde een echo voor mijn 2,5-jarige dochter en ze moest honger hebben. Ik wacht al 40 minuten en ze hebben het nog steeds niet ontvangen. Bovendien, hoewel ik hen vertelde dat de wachtende persoon een kind was en huilde omdat hij honger had, zeiden ze dat hij honger moest hebben, er zijn daar zes mensen, ik zal ze naar hem toe brengen en het laten gaan. Schande, overal hebben ouderen, kinderen en spoedpatiënten voorrang en hoeven niet in de rij te staan. Kom zeker niet met uw kind.
Oğuz Kağan
Oğuz Kağan
08:55 25 Feb 24
Bewerken: ook al hebben we herhaaldelijk gebeld, de factuur is niet aan ons gepresenteerd en we zijn niet teruggebeld. Interessant dat uw patiënt de rekening niet binnen een maand kan betalen!Onze oor-, neus- en keelarts, die buiten werkt, heeft hier de neusamandelenoperatie van onze dochter uitgevoerd. Om deze reden werden we in de ochtend van 09.02.2024 opgenomen in het ziekenhuis. In de eerste plaats heeft deze evaluatie geen betrekking op het ziekenhuispersoneel. Kamer etc. volledig verzorgd door het ziekenhuis. Het gaat om diensten. We kregen een kleine kamer die aan niemand gegeven mocht worden vergeleken met de prijs die ze in rekening brachten en het merk Memorial. Er is geen ruimte om rond te draaien in de kamer. Het heeft een kleine badkamer die naar riool ruikt. Er is geen hanger of kast in de kamer om onze jassen op te hangen. U moet de koelkast loskoppelen om de waterkoker in de kamer aan te zetten. De deurklink van de badkamer komt los, er is geen wc-papier. Ontbijt en maaltijden voor de begeleider worden niet verstrekt, tenzij u daarom vraagt. Ontbijt is ok, eten is van slechte kwaliteit. Slecht gekookt boos vlees, soep en dessert. Ze vergeten brood mee te nemen. Het honorarium dat zij in rekening brengen is vier keer de prijs van een normaal ziekenhuis. Naast wat ze van de verzekering ontvingen, moesten we extra kosten in rekening brengen, ook al betrof het een intramurale behandeling. Een ziekenhuis dat 5-sterrenhotelprijzen rekent en hostelkamers ter beschikking stelt. Zelfs openbare ziekenhuizen hebben grotere kamers. We wonen in Kocaeli, er zijn zoveel privéziekenhuizen die 3-4 keer meer in rekening brengen en zulke onzin hebben we nog nooit gezien. Als we het vergelijken met Acıbadem, dat zich in dezelfde setting lijkt te bevinden, is het echt van slechte kwaliteit. Wij geven de voorkeur aan Acıbadem-ziekenhuizen voor geboorte en andere redenen. Onze eerste ontmoeting met Memorial. Ik zou nooit overwegen om naar Memorial te gaan, tenzij het echt moet, omdat in dit ziekenhuis een arts werkt die de beste is op zijn vakgebied. Zelfs als er een normale prijs wordt gerekend, is de gegeven kamer etc. niet geschikt voor een privéziekenhuis. Ik wil graag het personeel, de artsen en verpleegsters bedanken die voor ons hebben gezorgd. Maar het ziekenhuis faalt qua prijs en kwaliteit.
Enis Eren
Enis Eren
07:59 29 Apr 24
GÜLDEHAN ATIŞ - DERMATOLOGIEIk werd door hem onderzocht op uitslag op mijn hand. Het eerste onderzoek duurde 10 seconden, hij gaf me crème en zei: laten we het opvolgen en als er een probleem is, neem dan zeker contact met mij op.Na ongeveer dertig dagen kwam er een kleine vraag bij me op, een korte vraag waarvoor geen onderzoek nodig was.Maar zijn assistenten wilden mij niet met hem laten kennismaken, omdat ik geen nieuw onderzoek had geopend. Ook al vertelde ik hen dat ik kon wachten op zijn vrije tijd en dat ik hem even wilde zien wanneer het uitkwam, ze hielpen niet. Ze dreigden de beveiliging te bellen en mij indien nodig weg te sturen. Ik heb nog nooit in mijn leven zo'n praktijk in een ziekenhuis gezien.Ik wachtte voor zijn kamer en ontmoette hem kort tussen twee onderzoeken, met zijn toestemming. Helaas vond ik de benadering van de arts ten opzichte van de patiënt helemaal niet correct. Hij heeft mijn vraag afgewezen door te zeggen dat u opnieuw onderzocht moet worden.Als gevolg daarvan denk ik dat hij iemand is die zijn patiënt niet wil opvolgen, die wil dat je elke keer duizenden lira betaalt, een afspraak van 10 seconden maakt en die kant op komt.Als uw klacht een lange behandeling en proces vergt, raad ik u aan een andere arts te kiezen. Als je niet elke keer opnieuw examengeld wilt betalen, zelfs niet voor een heel korte vraag, raad ik je aan om daar niet voor te kiezen.Ik zal mijn klachten ook voorleggen in het ziekenhuis. Als er geen onderzoek voor mij wordt geregeld door een nieuwe arts, zal ik de nodige klachten indienen bij het Ministerie van Volksgezondheid en relevante organisaties.We moeten een einde maken aan dit systeem van gelduitbuiting, dat patiënten als een gans beschouwt die geplukt moet worden. Ik zal blijven strijden voor mijn rechten.
mer
mer
07:16 16 Mar 24
Update: ik denk dat mensen er nu grapjes over beginnen te maken.U hebt mij een e-mail gestuurd met het verzoek contact met u op te nemen over uw klacht en uw gegevens te delen, en ik heb mijn gegevens gedeeld.Wat bedoel je met mij de volgende dag te bellen en uw arts te vragen een afspraak te maken?Wij zijn met onze zoon, die een middenoorontsteking had, naar onze KNO-arts gebracht omdat zijn koorts 39+ was. Hij stelde dat er geen probleem was aan het oor en verwees ons door naar de kindergeneeskunde.Bij de receptie om 9.00 uur hebben we aan het personeel aan de balie gevraagd of er beschikbaarheid was voor onze dokter Eda Ayberkin. Ze zeiden dat de HELE OCHTEND vol was en zelfs als ze de afspraak zou ophalen, was het niet duidelijk wanneer ze zou komen ons ophalen, dus we zouden lang moeten wachten.Toen ik probeerde een afspraak te maken zodra ik het ziekenhuis verliet, leek het erop dat er om 9.40 uur een opening was. Dit is ons laatste bezoek aan dit ziekenhuis, dat we als gezin al jaren gebruiken en aanbevelen aan onze vrienden.
Next Reviews

Wijzigen / Claimen / Een fout melden?

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️