Prijs van IVF ICSI in Spanje

fiv icsi spanje 1
Geschreven door Émilie

IVF ICSI onvruchtbaarheidsbehandeling wordt gebruikt wanneer andere methoden van onvruchtbaarheidsbehandeling mislukken. Als conventionele IVF-cycli mislukken, wordt ICSI gebruikt voor de behandeling om onvruchtbaarheidsproblemen te overwinnen.

BesteKlinieken.com informeert u over IVF ICSI in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van IVF ICSI in Spanje

De gemiddelde kosten van IVF ICSI in Spanje zijn €3.100. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 2900 euro tot 3300 euro.

ProcedureKosten in euro’s
IVF ICSI in Spanje3100 €

Wat is Intracytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI )?

Onvruchtbaarheid is een complexe aandoening die kan leiden tot seksuele disfunctie, angst, depressie en sociaal isolement. Wanneer een koppel aan onvruchtbaarheid lijdt, kunnen ze niet langer een zwangerschap verwekken of behouden, zelfs als ze gedurende twaalf opeenvolgende maanden regelmatige seksuele relaties hebben.

Mannen en vrouwen kunnen in gelijke mate verantwoordelijk worden gehouden voor het onvermogen om zwanger te worden. Onvruchtbaarheid kan behandeld worden door verschillende onvruchtbaarheidsbehandelingen toe te passen. Als de behandeling met intra-uteriene inseminatie (IUI) mislukt is, kunt u nog altijd kiezen voor IVF met ICSI in Spanje

Intracytoplasmatische sperma-injectie is een uitgebreide in-vitrofertilisatiebehandeling en een vorm van geassisteerde voortplantingstechnologie. Het wordt gebruikt als een aanvullende behandeling op in-vitrofertilisatie (IVF) om onvruchtbaarheidsproblemen en -stoornissen te behandelen.

IVF ICSI onvruchtbaarheidsbehandeling wordt gebruikt wanneer andere methoden van onvruchtbaarheidsbehandeling mislukken. Als conventionele IVF-cycli mislukken, wordt ICSI gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheidsproblemen met een mannelijke factor. Bij de ICSI-procedure wordt een zaadcel rechtstreeks in de eicel geïnjecteerd voor IVF-bevruchting. ICSI-behandeling wordt gebruikt in gevallen waarbij de mannelijke partner problemen heeft:

 • Laag aantal zaadcellen
 • Slechte kwaliteit van het sperma
 • Ejaculatieproblemen
 • Aanwezigheid van hoge concentraties antilichamen in het sperma
 • Mislukking van conventionele IVF-cycli
 • Een ongewoon hoog percentage morfologisch abnormale spermatozoa

IVF ICSI in Spanje

In Spanje is intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) veel goedkoper dan in andere Europese landen. Verschillende studies en statistische gegevens tonen aan dat onvruchtbare koppels in Europa de kosten van IVF ICSI in Spanje uiterst betaalbaar vinden.

In-vitrofertilisatie (IVF) versus intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI)

Voor de patiënt zijn in-vitrofertilisatie- en intracytoplasmatische sperma-injectiebehandelingen hetzelfde als onvruchtbaarheidsbehandelingen. In medisch jargon is conventionele IVF een behandeling waarbij het sperma een eicel op natuurlijke wijze bevrucht, terwijl ICSI een aanvullende behandeling op IVF is, gericht op het behandelen van de mannelijke factor bij onvruchtbaarheid. De ICSI-behandeling vindt plaats in laboratoria onder toezicht van onvruchtbaarheidsspecialisten.

 • Er wordt een spermamonster uit de mannelijke bijbal gehaald en er worden eicellen uit de baarmoeder gehaald.
 • Het sperma wordt vervolgens met een kleine glazen naald in de eicel geïnjecteerd.
 • De bevruchte eicel wordt vervolgens ter observatie bewaard, zodat het kan groeien en ontwikkelen.
 • Het embryo wordt met succes in de baarmoeder geïmplanteerd om de kans op conceptie te vergroten.

Kosten van vruchtbaarheidsmedicijnen, bloedonderzoek en echografische controles

Voordat patiënten naar een IVF-centrum in Spanje gaan, moeten ze zich informeren over de kosten van IVF ICSI in Spanje. Bij de meeste IVF-centra in Spanje zijn vruchtbaarheidsmedicijnen, medische consulten, laboratoriumtests, echografische controles en bloedtests inbegrepen in de kostenpakketten voor IVF ICSI. Tegelijkertijd hebben sommige andere IVF-centra in Spanje hun eigen regels met betrekking tot de kosten van IVF ICSI in Spanje, die van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Factoren die de kosten van IVF ICSI in Spanje beïnvloeden

De kosten van een IVF ICSI-behandeling in Spanje hangen af van het gebruik van het ICSI-proces, de kwaliteit van de embryo’s, de aanwezigheid van fibroomtumoren, ovariële aandoeningen en de duur van de onvruchtbaarheid van het koppel. Het omvat ook het gebruik van donoreicellen of -sperma, de expertise en kwalificaties van de embryoloog en het soort geval dat het onvruchtbare koppel heeft.

IVF ICSI succespercentage in Spanje

Het succespercentage voor IVF ICSI in Spanje ligt gemiddeld tussen de 30%. Als het succespercentage van de behandeling stijgt, zal dit leiden tot een stijging van de kosten van IVF ICSI in Spanje. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van IVF ICSI in Spanje zijn de expertise van de gynaecoloog, de medische voorgeschiedenis van zwangerschap en miskraam en, het allerbelangrijkste, de feedback van patiënten.

Voordelen van IVF- en ICSI-behandelingen

Elke onvruchtbaarheidsbehandeling heeft unieke voordelen. Dit geldt ook voor een IVF-behandeling met ICSI. IVF-behandeling met ICSI is het meest gunstig voor onvruchtbare stellen die mislukkingen hebben ervaren in conventionele IVF-cycli, een laag aantal zaadcellen dat leidt tot mislukte conceptie, slechte beweeglijkheid van sperma, pogingen om zwanger te worden na vasectomie, fysieke blokkering en andere dergelijke onvruchtbaarheidsproblemen.

Wat u niet moet doen

 • Roken: de onvruchtbaarheidsspecialist raadt het koppel aan om te stoppen met roken voordat de IVF ICSI-behandelingscyclus begint. Roken heeft een dramatisch effect op de eicel van de vrouw en is giftig.
 • Drinken: alcohol moet vermeden worden op het moment van de conceptie, tijdens de zwangerschap en tot aan de geboorte.

Risico’s van IVF ICSI

 1. Meerlingzwangerschappen: Onvruchtbare stellen die ICSI gebruiken als aanvullende behandeling op IVF lopen een verhoogd risico op meerlingzwangerschappen. Volgens specialisten van IVF-centra in Spanje is er een kans van 30-35% op een tweeling en een kans van 5-10% op een drieling of meer. Meerlingzwangerschappen kunnen leiden tot complicaties zoals zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk, keizersnedes en vroeggeboorte.
 2. Risico op aangeboren misvormingen: Hoewel het risico op aangeboren misvormingen bij een baby die verwekt is door ICSI lager is, moeten koppels over dit risico geïnformeerd worden voordat ze IVF-centra in Spanje bezoeken. De risico’s van aangeboren afwijkingen zijn hypospadias en geslachtschromosoomafwijkingen.
 3. Beschadiging van de eicel: er bestaat een kans op beschadiging van de eicel op het moment van de sperma-injectie, wat kan leiden tot abnormale groei en ontwikkeling van het eventuele nageslacht.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️