Secundaire neuscorrectie in Tunesië

prijs voor secundaire neuscorrectie 1
Geschreven door Erika

Steeds meer patiënten reizen naar Tunesië voor een secundaire neuscorrectie, simpelweg omdat de operatie zo veel minder kost. Naar schatting worden er elk jaar bijna 10.000 cosmetische chirurgische ingrepen uitgevoerd in Tunesië, bij patiënten van over de hele wereld.

BesteKlinieken.com informeert u over secundaire neuscorrectie in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een secundaire neuscorrectie in Tunesië

In Tunesië bedragen de gemiddelde kosten van een secundaire neuscorrectie €1.900. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 3 uur. De verblijfsduur is 7 dagen en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicatie. Het uiteindelijke resultaat is binnen 6 maanden zichtbaar.

Type ingreepKosten Tunesië
Secundaire neuscorrectie1900 €

Wat is een secundaire neuscorrectie?

Een secundaire neuscorrectie, ook wel bekend als revisie neuscorrectie, is een chirurgische ingreep om de resultaten van een eerdere neuscorrectie te corrigeren.

Er zijn veel redenen waarom patiënten een secundaire neuscorrectie laten uitvoeren. De meest voorkomende zijn

 • Onbevredigende resultaten van de eerste operatie;
 • Ademhalingsproblemen veroorzaakt door neusmisvormingen;
 • Of esthetische wensen die niet vervuld konden worden.

Met andere woorden, het doel is om het uiterlijk of de functionaliteit van de neus te corrigeren. Helaas zijn deze operaties vaak complexer, omdat de eerste operatie inwendige en uitwendige littekens op het kraakbeen heeft achtergelaten.

Voor wie is een secundaire neuscorrectie?

Een secundaire neuscorrectie is een reconstructieve operatie, die beschikbaar is voor iedereen die een eerste neuscorrectie heeft ondergaan, maar waarvan het resultaat niet voldeed. Er moet echter wel aan bepaalde criteria worden voldaan:

Om te beginnen moet de eerste neuscorrectie minstens 12 maanden geleden zijn uitgevoerd. Als dit niet het geval is, kan de chirurg weigeren te opereren. De reden hiervoor is dat het tot 12 maanden kan duren voordat een neuscorrectie volledig genezen is, en het dus onmogelijk is om de neus te opereren voordat dit gebeurd is.

Patiënten moeten 18 jaar of ouder zijn. Patiënten met ernstige gezondheidsproblemen kunnen echter bij uitzondering een tweede operatie ondergaan.

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat een tweede neuscorrectie niet altijd voor alle patiënten wordt aanbevolen, en het is essentieel om met een ervaren chirurg te bespreken of deze procedure de beste optie is.

Waarom Tunesië kiezen voor neuscorrectie?

Het is duidelijk dat Tunesië veel voordelen biedt op het gebied van cosmetische chirurgie.

Een Franstalig land

Ten eerste moet opgemerkt worden dat Tunesië een Franstalig land is. Dit betekent dat de communicatie met chirurgen en het medische team gemakkelijk is. Dit is van vitaal belang, want iedereen moet elkaar kunnen begrijpen om ervoor te zorgen dat het resultaat zo goed mogelijk is en aan de verwachtingen van de patiënt voldoet. Hetzelfde geldt voor de postoperatieve follow-up. De instructies moeten worden begrepen en tot op de letter worden opgevolgd om complicaties te voorkomen.

Ervaren plastische chirurgen

Tunesië heeft ook veel ervaren en goed opgeleide plastisch chirurgen. Velen van hen hebben in Frankrijk gestudeerd. Tunesië heeft ook een zeer streng gezondheidsbeleid, en de kwaliteit van de zorg is vaak onberispelijk.

Moderne infrastructuur en ultramoderne ziekenhuizen

Tot slot is er een goede reden waarom Tunesië de afgelopen jaren een favoriete bestemming voor cosmetische chirurgie is geworden. Patiënten komen uit heel Europa om zich te laten opereren. De reden hiervoor is de ultramoderne infrastructuur en operatiekamers die zijn uitgerust met de modernste medische apparatuur.

Wat zijn de voordelen van een secundaire neuscorrectie?

Er zijn veel voordelen aan een secundaire neuscorrectie.

Patiënten krijgen de neus terug waar ze op hebben gewacht

Aan de ene kant corrigeert een tweede neuscorrectie het uiterlijk van de neus, wat een veel natuurlijker en harmonieuzer resultaat oplevert. Patiënten krijgen een gezicht terug dat ze mooi vinden en de neus die ze vanaf het begin hadden verwacht . En dat is onbetaalbaar.

Verbetert de functionaliteit van de neus

Naast het uiterlijk heeft een secundaire neuscorrectie, die etnisch van aard kan zijn, ook tot doel de structuur en vorm van de neus te herstellen om de luchtcirculatie, en dus de ademhaling, voor patiënten te vergemakkelijken. Helaas is dit vaak wat hen motiveert om voor een consult te komen.

Hersteld zelfvertrouwen

Tot slot kan een primaire neuscorrectie die niet succesvol is of als onbevredigend wordt beschouwd, vaak resulteren in een trauma voor patiënten. De neus is immers het middelpunt van het gezicht en kan snel complexen veroorzaken. Gelukkig herwint de overgrote meerderheid van degenen die een revisieoperatie ondergaan hun zelfvertrouwen na een geslaagde operatie.

Hoe werkt de operatie?

De procedure verloopt in 3 fasen:

Het eerste consult

Er wordt vaak gevraagd om actuele profielfoto’s en medische aantekeningen van de eerste operatie, zodat de chirurg zich zo goed mogelijk kan voorbereiden. Tijdens de eerste raadpleging bespreekt de chirurg met de patiënt het probleem. In dit geval :

 • Wat er tijdens de eerste operatie is gebeurd;
 • Waarom de patiënt een tweede operatie wil en overweegt;
 • Wat zijn de verwachtingen en wensen van de patiënt?
 • Welke oplossingen zijn beschikbaar.

Goede communicatie is van vitaal belang als de plastisch chirurg de wensen van de patiënt volledig wil begrijpen. Zo kan hij inschatten wat mogelijk is en wat niet, om vervolgens een plan van aanpak op te stellen.

Omgekeerd moet de chirurg de patiënt kunnen geruststellen en zo goed mogelijk communiceren, zodat beiden op dezelfde golflengte zitten.

Helaas zijn sommige verwachtingen niet altijd haalbaar, afhankelijk van de nawerkingen van de eerste neuscorrectie.

De dag van de operatie

Allereerst wordt de patiënt uitgenodigd om naar de Tunesische esthetische kliniek van zijn keuze te gaan om de operatie te ondergaan. Het hele team staat klaar om de patiënt op zijn gemak te stellen. De secundaire neuscorrectie kan onder algehele narcose (de meest voorkomende) of plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, afhankelijk van de complexiteit van de chirurgische procedure. In alle gevallen is de operatie pijnloos.

Een gespecialiseerde Tunesische chirurg heeft de leiding over de operatie, en kan worden vergezeld door andere specialisten. Nogmaals, alles hangt af van de complexiteit en het probleem dat gecorrigeerd moet worden.

Een neuscorrectie duurt over het algemeen tussen de 1 en 3 uur, hoewel een secundaire neuscorrectie vaak iets langer duurt, omdat sommige weefsels tijdens de vorige operatie zijn veranderd.

Tot slot wordt de operatie soms poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat de patiënt slechts een paar uur in de gezondheidsinstelling verblijft. Over het algemeen vereist de operatie echter een overnachting in het ziekenhuis, waarna patiënten vrij naar huis kunnen gaan.

De postoperatieve fase

Na de operatie wordt er gips over de neus geplaatst om deze op zijn plaats te houden, en dit gips wordt ongeveer een week later verwijderd. Er kan een gevoel van ongemak optreden en het gezicht kan opzwellen of een beetje gevoeliger worden. Dit is normaal. Het duurt meestal maar een paar uur.

Ook ontstaan er vaak blauwe plekken en zwellingen rond de ogen en neus, maar dit is tijdelijk en duurt tussen de 7 en 10 dagen. De neus zal daarna geleidelijk afzwakken tot het gewenste resultaat is bereikt.

Het is ook aan te raden om de eerste dagen na de operatie niet voorover te buigen of te bukken, uw neus niet hard te snuiten en de neus gedurende enkele maanden niet aan de zon bloot te stellen. Het is ook belangrijk om de instructies van de plastisch chirurg met betrekking tot wondverzorging en medicatie op te volgen.

Voorzorgsmaatregelen

Een secundaire neuscorrectie kan een complexe chirurgische ingreep zijn, en voor en na de ingreep moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Voor de operatie

Om te beginnen is het de plicht van de chirurg om alle voorzorgsmaatregelen mee te delen die vóór de operatie moeten worden genomen. Deze omvatten over het algemeen:

 • Niet drinken of roken voor de operatie;
 • Uw gezicht reinigen, uw baard of snor scheren, enz;
 • Geen ontstekingsremmers of antistollingsmiddelen gebruiken.

Na de operatie

Het duurt over het algemeen 3 tot 12 maanden voordat de neus zijn definitieve vorm heeft aangenomen. Geduld is dus geboden.

 • De eerste paar dagen: het wordt aanbevolen om de neusholtes te spoelen om verstopping van de neus te voorkomen. Patiënten kunnen over het algemeen de volgende dag hun dagelijkse activiteiten hervatten, zonder zich al te veel in te spannen. Professionele activiteiten kunnen worden hervat zodra het gips is verwijderd, maar niet eerder.
 • De eerste paar maanden: Het is aan te raden om geen sportieve activiteiten te ondernemen, omdat dit een stijging van de bloeddruk kan veroorzaken. Activiteiten die schokken kunnen veroorzaken, moeten ook vermeden worden.

Wat zijn de risico’s van een secundaire neuscorrectie in Tunesië?

Er bestaat niet zoiets als een nulrisico. Een secundaire neuscorrectie kan soms leiden tot een aantal complicaties, vooral in verband met de verdoving of de operatie zelf. Onregelmatige contouren, infecties, asymmetrieën van de neus, lelijke littekens, progressieve misvormingen..

Complicaties zijn vrij zeldzaam, maar komen wel voor. Het is daarom belangrijk dat patiënten van tevoren worden geïnformeerd over eventuele ongewenste effecten.

Hoeveel kost een secundaire neuscorrectie in Tunesië?

Het is een feit dat de prijzen voor neuscorrecties zeer aantrekkelijk zijn in Tunesië, en soms wel 3 keer goedkoper zijn dan in Europa. Daarom maken elk jaar duizenden patiënten de reis. De prijzen variëren van € 1.900 tot € 2.500, afhankelijk van de gekozen kliniek, de complexiteit van de operatie en de ervaring van de chirurg.

Het laatste woord

Een secundaire neuscorrectie in Tunesië wordt steeds gebruikelijker. Het is een aantrekkelijke bestemming vanwege de zeer lage kosten van plastische chirurgie, en patiënten aarzelen niet langer om de reis te maken.


Vindt u het moeilijk om de juiste kliniek tegen de beste prijs te kiezen? Onze coördinator zal u gratis helpen om uw operatie in Tunesië tot een succes te maken. Vraag ons om een gratis offerte.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️