IVF met spermadonatie in Spanje

pma met donorsperma 1
Geschreven door Laurence

Alles wat u moet weten over IVF & spermadonatie in Spanje! Wat is de gemiddelde prijs in Barcelona? Ons advies voor een succesvolle IVF & spermadonatie in Spanje.

BesteKlinieken.com informeert u over IVF met spermadonatie in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde artsen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van IVF met spermadonatie in Spanje

De gemiddelde kosten van IVF met spermadonatie in Spanje in Barcelona zijn €3.200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 3.000 euro tot 3.400 euro.

KAARTKosten in euro
IVF ICSI3100 euro
IVF ICSI Eiceldonatie3800 euro
IVF ICSI Dubbele eiceldonatie4100 euro
IVF ICSI Spermadonatie3200 euro
Spermadonatie800 euro
Eicelvitrificatie2600 euro
Kunstmatige inseminatie1000 euro
Embryo donatie3150 euro
ROPA techniek (gedeeld moederschap)5000 euro
Gegarandeerde of vergoede zwangerschap15.000 euro

Wat is donorinseminatie?

Donorinseminatie (DAI) is het proces waarbij een vrouw wordt geïnsemineerd met sperma van een bekende of anonieme donor. De procedure wordt over het algemeen uitgevoerd als onderdeel van natuurlijke cycli, zonder het gebruik van vruchtbaarheidsmedicijnen. Vruchtbaarheidsmedicijnen kunnen echter worden aanbevolen voor vrouwen ouder dan 30 en voor vrouwen die geen succes hadden met donorinseminatie in natuurlijke cycli, om het aantal te bevruchten eicellen te verhogen.

Als inseminatie met donorsperma niet succesvol was, of als andere vruchtbaarheidsfactoren erop wijzen dat dit nodig is, kan in-vitrofertilisatie (IVF) met donorsperma worden uitgevoerd.

Gebruik van donorsperma

Mensen die kunnen kiezen voor het gebruik van donorsperma zijn onder andere:

  • Alleenstaande vrouwen of lesbiennes
  • Mensen van wie de mannelijke partner geen terugwinbaar sperma heeft
  • Mensen die reservesperma willen voor moeilijke gevallen van mannelijke onvruchtbaarheid

Spermadonoren kunnen bekend of anoniem zijn. Het type donor dat u kiest is een zeer persoonlijke beslissing, die van een aantal factoren afhangt. Welk type donor u ook kiest, er zijn verschillende overwegingen en vereisten van toepassing.

Een bekende donor gebruiken

Sommige vrouwen kiezen ervoor om een vriend te vragen sperma te doneren. Omdat deze optie gevoelige vragen en beslissingen over ouderschap kan oproepen, zijn er een aantal handelingen nodig voordat u een spermadonatie ontvangt:

  • Counseling. Het Pacific Fertility Centre eist dat beide partijen die betrokken zijn bij donorinseminatie ten minste één counselinggesprek bijwonen met een gezinstherapeut of psycholoog die bekend is met de problemen die zich bij dit soort overeenkomsten kunnen voordoen.
  • Wettelijke overeenkomst tussen de spermadonor en de beoogde ouder. Voorafgaand aan de inseminatie moeten de patiënt en de donor een geldige, notariële wettelijke overeenkomst of contract opstellen waarin de rechten en verantwoordelijkheden van de ouders worden beschreven.
  • De PFC raadt de donor en ontvanger ten zeerste aan om voorafgaand aan de inseminatie juridisch advies in te winnen.

Gebruik van een anonieme donor

Patiënten die anoniem donorsperma gebruiken, krijgen ingevroren monsters van erkende spermabanken.

Spermabanken kunnen aanzienlijk verschillen wat betreft donorinformatie, identiteit, etniciteit en medische voorgeschiedenis, evenals het aantal beschikbare donors. De meeste banken verstrekken geen donorprofielen. Sommige spermabanken kunnen een bepaling hebben die toekomstig contact (onthulling van identiteit) tussen volwassen nakomelingen van spermadonoren en de donor toestaat. Sommige banken staan identificatie toe in geval van medische noodzaak.

Spermabank procedure

Gecertificeerde spermabanken moeten voldoen aan specifieke vereisten voor donorselectie. Om elk risico van ziekteoverdracht zo goed als uit te sluiten, wordt het sperma in quarantaine geplaatst. Tijdens dit proces wordt de donor getest op besmettelijke ziekten. Het gedoneerde sperma wordt vervolgens ingevroren en zes maanden bij de spermabank opgeslagen. De donor wordt opnieuw getest op besmettelijke ziekten voordat het sperma aan klinieken en patiënten wordt geleverd.

Patiënten kunnen kiezen uit de meeste gecertificeerde spermabanken. Patiënten zijn verantwoordelijk voor het selecteren van de donor en moeten de spermabank rechtstreeks betalen voor het sperma en de verzending.

Het kan zijn dat vrouwen de donorlijsten van verschillende banken moeten raadplegen voordat ze de donor vinden die ze willen. Wij kunnen u niet adviseren welke donor u wilt gebruiken, omdat dit een zeer persoonlijke keuze is.

De bloedgroep van de donor is alleen belangrijk als de patiënt donorsperma heeft gebruikt in het geval dat de toekomstige vader geen sperma heeft en u niet wilt dat het toekomstige kind weet dat er een donor is gebruikt. In dat geval kan het zinvol zijn om een donor te gebruiken wiens bloedgroep overeenkomt met die van de aanstaande vader.

Wij raden patiënten aan om bij het maken van hun keuze te letten op de kwaliteit van het sperma dat door de bank wordt gegarandeerd. Patiënten zullen een grote variatie vinden in het minimumaantal beweeglijke (zwemmende) spermacellen dat banken leveren. Wij raden patiënten aan om met banken te werken die na het ontdooien minimaal 15 miljoen beweeglijke spermacellen per flacon garanderen.

Spermadonatie en IUI

De meeste patiënten die een kind proberen te verwekken met donorsperma, beginnen met intra-uteriene inseminatie (IUI). Vooral als de patiënt jong is en regelmatig ovuleert, zal de vruchtbaarheidskliniek u een thuistestkit geven om de LH-piek te detecteren die op een eisprong duidt; vervolgens zullen ze het sperma ontdooien en dienovereenkomstig insemineren.

Andere patiënten kunnen samen met IUI vruchtbaarheidsmedicijnen zoals clomifeen, letrozol of gonadotrofinen nemen. Het doel van het gebruik van deze medicijnen is om een eisprong op te wekken bij vrouwen die niet regelmatig ovuleren of om meerdere eicellen te werven (superovulatie) om de kans op bevruchting te vergroten.

Wat kan ik verwachten van de donorinseminatieprocedure?

Intra-uteriene inseminatie (IUI) wordt meestal uitgevoerd in MAP-klinieken in Europa of Spanje, omdat de kans op een succesvolle bevruchting groter is als de timing van de blootstelling van het sperma wordt gecontroleerd en het sperma in grotere aantallen dichter bij de eicel(len) wordt geplaatst.

Gedoneerd sperma wordt rechtstreeks in bevroren vorm aan de kliniek geleverd en in deze staat opgeslagen tot de dag van de inseminatie. Op de dag van de procedure ontdooit het laboratorium de flacon(s) sperma, voert een telling uit en beoordeelt het percentage beweeglijk sperma (normaal, bewegend) in het monster om de best mogelijke resultaten te garanderen.

Risico’s van donorinseminatie

De risico’s van donorinseminatie zijn dezelfde als die van elk ander type intra-uteriene inseminatie, waaronder infectie, baarmoederkrampen, buitenbaarmoederlijke zwangerschap en miskraam. Het risico op infectie is uiterst klein. Krampen zijn ongebruikelijk en, indien aanwezig, zeer mild.

Spermadonatie en IVF

Als verschillende IUI-pogingen niet tot een zwangerschap hebben geleid, of als er andere vrouwelijke factoren aanwezig zijn, kan IVF met spermadonatie worden aanbevolen. Hoewel dit controversieel is, hebben sommige onderzoeken gesuggereerd dat ingevroren sperma veel minder effectief is dan vers sperma bij het bevruchten van eicellen met IUI.

Wanneer een ingevroren spermamonster ontdooid is, analyseren embryologen het monster. Als de spermaconcentratie en/of beweeglijkheid laag is, kan de embryoloog aanraden om een tweede flesje te ontdooien of om ICSI uit te voeren en het sperma direct in de eicellen te injecteren.

Donorsperma kan ook als back-upoplossing worden gebruikt in gevallen van zeer ernstige mannelijke onvruchtbaarheid. In dergelijke gevallen zal een uroloog eerst proberen om het sperma operatief uit de zaadbal(len) van de mannelijke partner te halen. In zeldzame gevallen waarin het gewonnen sperma onvoldoende is om de eicellen van de partner te insemineren, kunnen we aanraden om donorsperma als reserve beschikbaar te stellen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️