Haartransplantatie: De complete gids van A tot Z

haartransplantatie haarimplantatie in het buitenland 1
Geschreven door Erika

In deze gids geven we antwoord op de meest gestelde vragen van mensen die een haartransplantatie overwegen. We geven u een overzicht van hoe de procedure werkt, welke resultaten u kunt verwachten en waar u op moet letten om de risico’s van een haartransplantatie tot een minimum te beperken.

BesteKlinieken.com informeert u over haartransplantaties en helpt u bij het boeken van een haarbehandeling bij de beste klinieken in Turkije.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een minimaal invasieve poliklinische chirurgische procedure die permanent haar kan herstellen bij mannen en vrouwen die lijden aan gedeeltelijke kaalheid door nieuwe follikels te transplanteren in kalende of dunner wordende gebieden. Dit wordt ook wel een haarimplantaat of haartransplantatie genoemd.

Wie kan baat hebben bij een haartransplantatie?

Een haartransplantatie kan aanbevolen worden aan iedereen die lijdt aan gedeeltelijke kaalheid als gevolg van kaalheid volgens het mannelijk patroon (alopecia androgenica), kaalheid volgens het vrouwelijk patroon, terugwijkende haarlijn, alopecia traction of hoofdtrauma. Een haartransplantatie kan kandidaten die hiervoor in aanmerking komen een permanente, natuurlijk ogende oplossing bieden.

De procedure wordt niet aanbevolen voor mensen met diffuus haarverlies (chronisch telogeen effluvium), kaalheid op bepaalde plekken (alopecia areata) of voor mensen met onvoldoende haar in het donorgebied. Een operatie wordt ook niet aanbevolen voor mensen jonger dan 25 jaar, omdat het moeilijk is om de stabiliteit van het donorhaar op de lange termijn en de mate van toekomstig haarverlies te beoordelen.

Zie ook: Prijs van een haartransplantatie bij mannen in Turkije

Waar worden haartransplantaties uitgevoerd?

Haartransplantaties worden over het algemeen uitgevoerd in Turkije en Tunesië. In de loop der tijd zijn deze landen specialisten geworden op dit gebied, met een golf van buitenlanders die elk jaar naar de 2 landen komen op zoek naar het perfecte kapsel.

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Er zijn twee behandelmethoden die tegenwoordig door haartransplantatiechirurgen worden gebruikt: Follicular Unit Extraction (FUE) en Follicular Unit Transplantation (FUT).

De FUT methode: Folliculaire Eenheid Transplantatie

  • Bij de traditionele techniek, die in de jaren 1950 werd ontwikkeld, neemt een chirurg onder plaatselijke verdoving een reep huid uit het donorgebied (meestal het achterhoofd van de patiënt), verdeelt deze in kleinere transplantaten en implanteert deze vervolgens op de plaats van de ontvanger.
  • Bij deze methode heeft de patiënt een blijvend litteken op de plaats waar de hoofdhuid werd verwijderd, en de hersteltijd is ongeveer 2 weken.

De FUE-methode: Folliculaire Eenheidsextractie

  • De FUE-methode wordt steeds populairder omdat deze veel minder invasief is en minimale hersteltijd heeft. Bij deze methode verwijdert een chirurg handmatig en onder plaatselijke verdoving individuele haarfollikels uit een donorgebied, waarna deze op de juiste plaatsen worden geënt om een natuurlijk, uniform uiterlijk te krijgen.
  • Bij deze techniek wordt het donorgebied meestal geschoren (hoewel sommige chirurgen de techniek zonder scheren toepassen) en vindt genezing plaats in minder dan 5 dagen.

Lees ons rapport over haartransplantaties zonder scheren in Turkije

Wat is een graft?

Een transplantaat is een stukje levend weefsel dat operatief van het ene lichaamsdeel naar het andere wordt verplaatst. Nadat het in het doelgebied is geplaatst, zal zich een nieuwe bloedverbinding ontwikkelen om de bol te voeden.

Haarfollikels ontwikkelen zich van nature in groepjes van 1 tot 4 haren, folliculaire eenheden genoemd. Chirurgen die gespecialiseerd zijn in FUE haartransplantatie zullen proberen om de haren in hun natuurlijke groepen te oogsten en te transplanteren om een uniforme haargroei te bevorderen. De chirurg zal elke folliculaire eenheid (graft) oogsten met een holle naald met een diameter tussen 0,6 mm en 1,0 mm. De chirurg gebruikt vervolgens micromesjes (“Sapphire” mesjes laten geen littekens achter) en fijne naalden om de grafts in de doelgebieden in te brengen, waarbij de grafts in een consistent patroon georiënteerd worden voor een natuurlijke look en dichtheid.

Haartransplantatie in het buitenland met Sapphire behandeling

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

De duur van de procedure zelf varieert afhankelijk van het aantal benodigde haartransplantaties en de grootte van het chirurgische team, maar is meestal tussen de 4 en 8 uur. Aangezien de operatie onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, is de patiënt volledig wakker en kan hij of zij tijdens deze periode lezen, televisie kijken, gesprekken voeren, eten, enz.

Zie ook: Prijs van een vrouwelijke haartransplantatie in Turkije

Onmiddellijk na de operatie kunnen patiënten rondlopen en de meeste van hun normale dagelijkse activiteiten hervatten. Het getransplanteerde gebied zal 3 tot 5 dagen gezwollen en gevoelig zijn, maar patiënten kunnen binnen 2 tot 3 dagen na de haartransplantatie weer aan het werk. Er is meestal wat roodheid en korstvorming gedurende 10 tot 14 dagen na de procedure.

Bij sommige patiënten kan het nodig zijn om de haartransplantatie in meerdere sessies uit te voeren, met een tussenpoos van een paar maanden, om het gewenste resultaat te bereiken. Dit kan vóór de operatie door de chirurg worden bepaald.

Welke resultaten kan ik verwachten van een haartransplantatie?

In de eerste 2 tot 3 weken na de haartransplantatie zal al het getransplanteerde haar uitvallen. Dit staat bekend als “shock loss” en is het normale gevolg van trauma aan de verplaatste haarzakjes. Sommige patiënten kunnen ook haar verliezen in gebieden die niet door de transplantatie getroffen zijn, wat tijdelijk en normaal is.

Binnen 6-8 weken na de operatie zou 85-95% van de getransplanteerde follikels nieuwe haargroei moeten beginnen te produceren, met meer haar en dikkere groei na elke groeicyclus (elke groeicyclus duurt ongeveer 6 weken, afhankelijk van het individu). Hoewel de resultaten na zes maanden zichtbaar zijn, zal de haartransplantatie twaalf maanden na de procedure volledig voltooid zijn.

Voor optimale resultaten worden patiënten aangemoedigd om de instructies van de chirurg voor postoperatieve zorg nauwgezet op te volgen, inclusief het beschermen van het gebied tegen blootstelling aan de zon, niet krabben aan de hoofdhuid en regelmatig wassen om korstvorming rond de haarschacht te voorkomen. De meeste chirurgen raden ook aan om het gebruik van alcohol en tabak tot een minimum te beperken in de weken na de operatie, omdat dit kan bijdragen tot een slechte overleving van het transplantaat.

Zie ook: Haartransplantaties voor sterren

Is een enkele haartransplantatie genoeg om een volledige bedekking te krijgen?

Er worden meestal tot 5.000 grafts geoogst in één enkele sessie. Een enkele graft is over het algemeen ontworpen als een op zichzelf staande procedure, maar een tweede procedure kan de resultaten van de eerste verbeteren. Patiënten kiezen meestal voor een tweede haartransplantatie om een grotere dichtheid of een betere bedekking te krijgen. Naar schatting één op de twee mensen ondergaat een tweede operatie een jaar na de eerste.

Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie?

Haartransplantatie is een eenvoudige, minimaal invasieve en relatief risicoloze medische procedure. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er echter potentiële risico’s en bijwerkingen, zoals bloedingen, infecties, zwelling van de hoofdhuid en/of het voorhoofd, littekens en ongelijke haargroei. Meer dan 95% van de haartransplantatie patiënten hebben geen postoperatieve problemen.

Om postoperatieve complicaties tot een minimum te beperken, wordt patiënten aangeraden een ervaren haartransplantatie chirurg te kiezen en alle aanbevolen zorg te volgen. De meeste chirurgen schrijven antibiotica of ontstekingsremmers voor om infectie na de operatie te voorkomen en raden aan om verbandkompressen te dragen om de gevoeligheid van de hoofdhuid te verminderen.

Zijn er andere delen van het lichaam waar haartransplantaties kunnen worden uitgevoerd?

Ja, haartransplantaties kunnen worden uitgevoerd op de baard, wenkbrauwen, wimpers, borst, buik en schaamstreek. Haartransplantaties kunnen ook gebruikt worden om littekens op te vullen.

Voor een gezichts- of lichaamshaartransplantatie zal de chirurg de consistentie van het haar in het ontvangende gebied moeten beoordelen en het afstemmen op een lichaamsdeel met een geschikte donorplaats om een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te krijgen.

Hoeveel kost een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie hangen af van het aantal grafts dat voor elk individu nodig is en waar de procedure wordt uitgevoerd. Het verschil in kosten tussen landen is meestal te wijten aan verschillen in de kosten van levensonderhoud en de arbeidskosten, en niet zozeer aan de kwaliteit.

Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen tussen landen voor een haartransplantatie met 2000 grafts volgens de FUE methode in een kwaliteitsziekenhuis.

Lees ook: Hoeveel kost een haartransplantatie in het buitenland?

Ik wil een haartransplantatie – Wat is de volgende stap?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij BesteKlinieken.com zijn uw gezondheid en geluk onze topprioriteiten, en dat willen we u bewijzen.

De volgende stap is om contact met ons op te nemen voor een gratis consult, waarbij we uw doelen en geschiktheid voor de procedure zullen bepalen. We vragen u om foto’s van uw hoofd, zodat onze medische experts u het aantal grafts kunnen aanbevelen dat nodig is om een natuurlijke look te krijgen. Zodra u besloten hebt waar u uw haar wilt laten transplanteren, zullen wij ervoor zorgen dat u de best mogelijke prijs krijgt bij de beste haartransplantatiecentra ter wereld.

Wie wij zijn

Met BesteKlinieken.com kunt u er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit krijgt tegen de meest betaalbare prijzen.

Wij zijn een onafhankelijk bedrijf dat de markt door en door kent en wij bieden u volledige transparantie omdat wij, in tegenstelling tot andere medisch toerisme platforms, voor u werken en niet voor de ziekenhuizen. Wij tonen u alleen ziekenhuizen die wij zorgvuldig hebben geselecteerd op basis van strenge kwaliteitscriteria, zodat u geen enorme hoeveelheden informatie hoeft door te spitten om het beste ziekenhuis voor uw behandeling te vinden.

Welk ziekenhuis of welke behandeling u ook kiest, wij begeleiden u bij elke stap: wanneer u boekt, wanneer u het ziekenhuis bezoekt en tijdens uw herstel. En dat allemaal gratis.

Nog niet beslist?

Hebt u nog vragen? Vraagt u zich af of een haartransplantatie de juiste oplossing voor u is? Is uw donorgebied voldoende? Is een volledige bedekking van de schedel mogelijk? Hoeveel grafts hebt u nodig?

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Disclaimer: De informatie in deze gids is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg altijd uw arts voordat u met een behandeling begint.

Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️