In-vitrofertilisatie in Turkije

in-vitrofertilisatie prijs e16166019275 1
Geschreven door Manuella

IVF (in-vitrofertilisatie) is een geassisteerde voortplantingstechniek die in Turkije wordt gebruikt om onvruchtbaarheid te behandelen door middel van bevruchting buiten het lichaam van de vrouw en het overbrengen van één of meer embryo’s naar de baarmoeder.

BesteKlinieken.com informeert u over In Vitro Fertilisatie in Turkije en helpt u een operatie te boeken bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost In Vitro Fertilisatie in Turkije?

De gemiddelde kosten van IVF in Turkije in Istanbul zijn €2.200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 2.000 euro tot 2.700 euro.

ProcedureKosten Turkije
In Vitro Bevruchting2200 €

De moeilijkheid om zich voort te planten leidt ertoe dat veel koppels hun toevlucht nemen tot MAP (Medisch Ondersteunde Voortplanting) om hun kinderwens te vervullen. De onbetaalbare prijzen in Europa en de steeds langere wachttijden zetten toekomstige ouders ertoe aan om op zoek te gaan naar snellere, meer toegankelijke oplossingen.

Vandaag de dag is IVF in Turkije (In Vitro Fertilisatie) de voorkeursoptie, dankzij de onmiskenbare voordelen.

Wat is In Vitro Fertilisatie?

In Vitro Fertilisatie (IVF) wordt gebruikt om onvruchtbaarheid in Turkije te behandelen. Het is een hulptechnologie die onvruchtbare stellen in staat stelt ouders te worden van een gezond kind. Turkse IVF-klinieken staan wereldwijd bekend om hun onberispelijke service en hoge kwaliteit van onvruchtbaarheidsbehandeling.

Waarom kiezen voor IVF in Turkije?

Er zijn veel redenen:

  • Turkse artsen werken in moderne faciliteiten, met succespercentages tot 75%;
  • Er zijn meer dan 140 IVF-klinieken in Turkije, met name in Istanboel, Ankara, Izmir en Antalya;
  • Deze klinieken zijn uitgerust met de nieuwste technologie en voldoen aan gezondheids- en veiligheidsnormen. Ze zijn ISO 9001-gecertificeerd en JCI (Joint Commission International) geaccrediteerd;
  • Snelle doorlooptijden. Een paar weken, vergeleken met gemiddeld anderhalf jaar in Europa;
  • De administratieve formaliteiten zijn ongecompliceerd, omdat ze hetzelfde zijn als voor toeristen;
  • De kosten van IVF in Turkije zijn 60% lager dan in Europa.

IVF succespercentage in Turkije

Het succespercentage voor natuurlijke voortplanting is 25% voor een jong koppel tussen 20 en 30 jaar. Het gemiddelde succespercentage voor IVF in Europa is lager, namelijk 20,3% per poging.

In Turkije is het succespercentage :

  • 40-50% voor paren onder de 40, oplopend tot 65% en zelfs 71% voor vrouwen onder de 35;
  • 25-30% voor paren ouder dan 40, oplopend tot 54% voor vrouwen tussen 40 en 45 jaar.

Welke IVF in Turkije moet ik kiezen?

Er zijn verschillende MAP-procedures. Het is aan de arts om de methode te kiezen die voor u geschikt is, op basis van uw leeftijdscriteria en de resultaten van de onderzoeken naar de oorzaken van de onvruchtbaarheid van het koppel.

Voor wie is IVF geschikt?

IVF in Turkije is een zeer doeltreffend medisch antwoord op onvruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen ouder dan 40 en/of met bepaalde kenmerken: verminderde functie van de eierstokken, beschadigde of verstopte eileiders, baarmoederfibromen, baarmoederpoliepen, enz. IVF kan ook gebruikt worden om het zwakke of onvoldoende aantal zaadcellen van een vader te compenseren.

Net als elders wordt IVF in Turkije – en alle andere MAP-procedures – uitgevoerd door een multidisciplinair team van artsen, waaronder een gynaecoloog, psycholoog, embryoloog, biomedische specialisten en natuurlijk een team van verpleegkundigen en verzorgers.

Het concept van IVF

“In vitro” is Latijn voor “in het glas”, wat betekent “in een reageerbuis” voor de bevruchting. Daarom werden de eerste geboortes na IVF beschouwd als “reageerbuisbaby’s”. Het concept is om het proces van bevruchting “in vivo”, d.w.z. “binnen levende organismen”, in het laboratorium te reproduceren.

Om de kans op succes te vergroten, verzamelt de arts na een hormoonbehandeling meerdere vrouwelijke geslachtscellen – oöcyten. Deze behandeling is bedoeld om de eierstokken te stimuleren, waardoor de productie van eicellen toeneemt. Tegelijkertijd verzamelt de aanstaande vader zijn sperma (de mannelijke geslachtscellen) door masturbatie in de kliniek.

De eicellen worden in een incubator geplaatst, een petrischaal genaamd, omringd door ongeveer 100.000 spermatozoa. Deze omgeving reproduceert de natuurlijke temperatuur en de aanwezigheid en druk van zuurstof en kooldioxide. Er wordt een camera gebruikt om de interacties tussen de gameten en hun ontwikkeling te volgen.

Na een dag identificeren de artsen welke eicellen bevrucht zijn. Ze blijven 2 tot 5 dagen in de incubator voordat ze in de baarmoeder worden geïmplanteerd wanneer de embryoloog de tijd rijp acht.

Lees ons speciale verslag: IVF PGD met selectie van het geslacht van de baby in Turkije

Andere methoden van medisch geassisteerde voortplanting

Omdat de Turkse geneeskunde voorop loopt met onderzoek, zijn alle soorten MAP-procedures mogelijk in Turkije.

Intracytoplasmatische sperma-injectie – ICSI

Intracytoplasmatische sperma-injectie is bijzonder geschikt voor vaders die lijden aan onvoldoende spermaproductie en/of verminderde beweeglijkheid.

De injectie vindt plaats onder een krachtige microscoop. De embryoloog bootst de natuurlijke penetratie van een spermatozoïde in het cytoplasma rond de chromosomen van de eicel na. Hiervoor moet het door de follikelcellen, de zona pellucida en vervolgens door het plasmamembraan dat de eicel beschermt. De mannelijke gameet wordt geselecteerd uit de beste elementen om de kans op succes te vergroten.

Vergrote sperma-injectie – IMSI

Magnified sperm injection staat ook bekend als Scored Intra Cytoplasmic Sperm Injection (SICSI). Deze nieuwste MAP-methode is nog effectiever dan ICSI voor vaders met ernstige spermaschade. Het maakt gebruik van hetzelfde principe, maar met een nog krachtigere microscoop, waardoor het sperma nog zorgvuldiger geselecteerd kan worden.

IMSI kan met name worden gebruikt om sperma met vacuolen op de kop uit te sluiten. Deze kleine kraters zijn namelijk een teken van overmatig gefragmenteerd DNA, wat de levensvatbaarheid van het embryo belemmert.

Intra-uteriene inseminatie – IUI

Bij intra-uteriene inseminatie vindt de in-vitrofertilisatie niet plaats, maar wordt de inseminatie rechtstreeks in de baarmoeder geïnjecteerd. De spermatozoïden worden geselecteerd en geïnjecteerd op het ideale moment voor de bevruchting.

Deze techniek is vooral gericht op vrouwen jonger dan 35 jaar, aangezien het succespercentage na deze leeftijd daalt tot minder dan 12%.

Hoe wordt IVF in Turkije uitgevoerd?

IVF in Turkije verloopt in verschillende fasen.

1 – Pre-IVF tests in Turkije

De eerste taak van de artsen is het identificeren van de oorzaken van de onvruchtbaarheid, om de meest geschikte MAP-methode te bepalen. Afhankelijk van de resultaten van de verschillende tests kan de arts naast een specifiek dieet ook een medicijnkuur voorschrijven.

Spermaonderzoek

De spermawaarderingstest wordt gebruikt om te bepalen of het sperma van de vader verantwoordelijk is voor het voorkomen dat de vrouw zwanger wordt. De tests zijn bedoeld om de dichtheid en beweeglijkheid van het sperma te beoordelen.

Progesterontest

Progesteron is een essentieel hormoon voor een gezonde zwangerschap. De test controleert of het tijdens de tweede helft van de menstruatiecyclus na de eisprong wordt aangemaakt.

De prolactinetest

Prolactine is een essentieel hormoon voor de melkproductie. Als het echter in overmaat aanwezig is, kan het de ontwikkeling van de foetus verstoren.

Test van de eierstokreserve

Bij de eierstokreserveltest wordt een bloedmonster genomen waarbij hormonen worden geanalyseerd om het aantal eicellen te bepalen dat door de eierstokken wordt geproduceerd.

Test op eileiders

De eileidertest richt zich op de doorgankelijkheid van de eileiders, die tijdens een echoscopie worden onderzocht.

Screening op infectieziekten

Tot slot is screening op verschillende infectieziekten essentieel om complicaties voor zowel moeder als kind te voorkomen. Deze omvatten screening op hepatitis B, rode hond, chlamydia, waterpokken en HIV.

2 – Ovariële stimulatie

Ovariële stimulatie helpt de organen om meerdere eicellen te produceren, in plaats van de gebruikelijke één. De behandeling moet gevolgd worden vanaf het begin van de menstruatiecyclus totdat de oöcyten aangeprikt worden.

3 – Eicelpunctie

De eicellen worden 36 uur na de injectie van de hormonen GnRH of hCG, op het moment van de eisprong, aangeprikt. Dit gebeurt via de vagina, onder echogeleiding, en duurt gemiddeld vijftien minuten.

De gynaecoloog verwijdert het follikelvocht en geeft het door aan een bioloog, die de oöcyten eruit haalt en ze in de incubator plaatst.

4 – Inseminatie

De spermatozoïden worden in de incubator geplaatst. In het geval van ICSI of IMSI wordt slechts één mannelijke gameet rechtstreeks in de oöcyt ingebracht.

5 – Embryotransplantatie

Na 2 tot 5 dagen haalt de embryoloog de door in-vitrofertilisatie verkregen embryo’s eruit. Het aantal embryo’s dat wordt teruggeplaatst, hangt af van de keuze van de ouders. Embryo’s die niet worden geïmplanteerd, kunnen worden ingevroren of verglaasd en opgeslagen in vloeibare stikstof bij -196 °C. De ouders kunnen een nieuwe terugplaatsing overwegen in geval van mislukking of voor een nieuwe zwangerschap.

6 – Zwangerschap

De zwangerschap hervat haar normale verloop. In de twee weken na de embryotransfer zullen één of meer embryo’s uitkomen en het baarmoederslijmvlies binnendringen. Er wordt dan een bloedtest gedaan om te bevestigen dat het proces geslaagd is.

De zwangere vrouw krijgt dan een behandeling voorgeschreven die tot de achtste week van de zwangerschap duurt. Tijdens de hele zwangerschap ondergaat de aanstaande moeder bloedtests en echografieën om te controleren of de foetus zich goed ontwikkelt.

Als de zwangerschap mislukt, wordt de hormoonbehandeling gestopt. Het is aan de gynaecoloog om de datum voor een nieuwe implantatie te bepalen, waarbij ingevroren of verglaasde restembryo’s worden gebruikt.


Als u moeite hebt met beslissen, kunnen wij u helpen om uw procedure te laten slagen, tegen lagere kosten.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️