Prijzen voor in-vitrofertilisatie in Spanje

laboratorium voor in-vitrofertilisatie 1
Geschreven door Laurence

Alles wat u moet weten over in-vitrofertilisatie in Spanje! Wat is de gemiddelde prijs in Barcelona? Ons advies voor een succesvolle IVF in Spanje.

BesteKlinieken.com informeert u over IVF in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde artsen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van in-vitrofertilisatie in Spanje

De gemiddelde kosten van in-vitrofertilisatie in Spanje in Barcelona zijn €4.500. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 4300 euro tot 9300 euro.

KAARTKosten in Spanje
IVF ICSI4400 euro
IVF ICSI PGD6400 euro
IVF ICSI Eiceldonatie5900 euro
IVF ICSI PGD Eiceldonatie9300 euro
IVF ICSI PGD Spermadonatie5700 euro
Spermadonatie390 euro
Eicelvitrificatie2900 euro
Kunstmatige inseminatie1000 euro
ROPA techniek5000 euro

Wat is in-vitrofertilisatie?

In-vitrofertilisatie (IVF ) is een complexe reeks procedures die gebruikt wordt om de vruchtbaarheid te bevorderen of genetische problemen te voorkomen en te helpen bij het verwekken van een kind.

Tijdens IVF worden rijpe eicellen uit de eierstokken gehaald en in een laboratorium met sperma bevrucht. De bevruchte eicel (embryo) of eicellen (embryo’s) worden dan naar de baarmoeder overgebracht. Een volledige IVF-cyclus duurt ongeveer drie weken. Soms worden deze fasen in verschillende delen opgesplitst en kan het proces langer duren.

Vruchtbaarheidscentra in Spanje

De vruchtbaarheidscentra in Spanje in Barcelona hebben een wereldberoemd programma voor in-vitrofertilisatie (IVF) dat bekend staat om zijn hoge succespercentage bij zwangerschap. IVF is de meest effectieve manier voor koppels om zwanger te worden als ze moeite hebben met zwanger worden.

Om op natuurlijke wijze zwanger te worden, moeten de zaadcellen door de baarmoeder naar een van de eileiders reizen, waar ze een eicel bevruchten. Het resulterende embryo moet van goede kwaliteit zijn om geïmplanteerd te kunnen worden.

Hoewel het proces rechttoe rechtaan lijkt, kunnen veel factoren ervoor zorgen dat deze stappen niet plaatsvinden, zoals een laag aantal zaadcellen, een beschadigde of verstopte eileider, een beschadigde of zieke baarmoeder of een suboptimale eicelproductie of -kwaliteit. Als sperma en eicel elkaar niet zelfstandig kunnen vinden, of als de kwaliteit van de eicel of het sperma minder is dan gewenst, kan IVF een optie zijn.

Tijdens IVF worden eicellen uit de eierstokken gehaald – of er kunnen donoreicellen worden gebruikt – en bevrucht met sperma van de partner of van een donor. Het resulterende embryo wordt in de baarmoeder ingebracht, waar het idealiter implanteert en een zwangerschap creëert.

Mensen die IVF ondergaan, moeten een oriëntatiesessie op locatie bijwonen onder leiding van ons verplegend personeel voordat ze met de behandeling beginnen. Partners worden ook aangemoedigd om deze sessie bij te wonen. Naast het bijwonen van een persoonlijke sessie, kunt u ook ons oriëntatieprogramma raadplegen.

BehandelingPrijzen
In Vitro Fertilisatie (eigen eicellen)4400 euro
Eiceldonatie (exclusieve donor)5900 euro
Embryoscoop360 euro
Eerste consult (aftrekbaar)130 euro
Invriezen van sperma200 euro

Dit zijn de stappen die nodig zijn voor IVF in Spanje:

1. De eisprong op gang brengen

In een typische menstruatiecyclus laten de eierstokken elke maand een eicel los. Ter voorbereiding op IVF worden dagelijks vruchtbaarheidsmedicijnen, gonadotropines genaamd, toegediend om de eierstokken te stimuleren om veel eicellen te laten rijpen tijdens de maand van de behandelingscyclus. Als er meer eicellen rijpen, kunnen er meer worden geoogst en gebruikt. Vaker wel dan niet verbetert dit de kans op bevruchting en uiteindelijk op zwangerschap.

2. eicelpluk (eicelpluk)

Wanneer de eicellen, ook wel oöcyten genoemd, klaar zijn om uit het lichaam gehaald te worden, wordt er in het Fertiliteitscentrum een procedure uitgevoerd onder lichte sedatie. Met behulp van echografie leidt de arts een naald door de wand van de vagina tot in de eierstokken. Bij alle procedures is een anesthesist aanwezig

Zodra de eicellen zijn opgehaald, worden ze in het embryologielaboratorium met sperma bevrucht. Het succespercentage varieert afhankelijk van de leeftijd van de patiënt, de reactie op de medicatie en de kwaliteit van de geproduceerde eicellen en embryo’s.

Zoals bij alle chirurgische ingrepen in Spanje, zijn er aan het terughalen van eicellen risico’s verbonden die met uw arts besproken moeten worden.

3. Bevruchting in het laboratorium

Wanneer de eicellen in het embryologielaboratorium aankomen, analyseren de laboranten ze om hun rijpheid te bepalen en plaatsen ze ze vervolgens in een incubator met een omgeving die lijkt op die van het lichaam. In de meeste gevallen worden de spermatozoïden met de eicellen gecombineerd en vindt de bevruchting op natuurlijke wijze plaats.

In situaties waar een laag aantal zaadcellen of een lage beweeglijkheid (beweging) van de zaadcellen een factor is, wordt één zaadcel direct in elke rijpe eicel geïnjecteerd in een proces dat intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) wordt genoemd.

Zodra de eicel en het sperma zijn samengekomen, duurt het ongeveer 18 uur om te bepalen of er bevruchting heeft plaatsgevonden en nog eens 2 tot 4 dagen om vast te stellen of het embryo zich optimaal ontwikkelt. Embryo’s blijven meestal in totaal vijf dagen in het laboratorium.

In 80% van de gevallen wordt in dit stadium een pre-implantatie genetische screening (PGS) van de gecreëerde embryo’s uitgevoerd om de chromosomale integriteit van de embryo’s te beoordelen.

4. Embryotransplantatie

Ter voorbereiding op de embryotransplantatie bespreekt de arts het aantal geproduceerde embryo’s en de kwaliteit van elk embryo. Classificatie is een hulpmiddel dat artsen en embryologen gebruiken om te bepalen welke embryo’s wanneer moeten worden teruggeplaatst. Een van de doelstellingen van het Fertiliteitscentrum is om het aantal teruggeplaatste embryo’s te beperken om het aantal meerlingen te beperken. Bij meer dan 60% van de embryotransfers wordt één embryo in de baarmoeder geplaatst.

Embryotransplantatie in Barcelona is een eenvoudige techniek en verdoving of sedatie is zelden nodig. Een lange, dunne katheter die het afgesproken aantal embryo’s bevat, wordt samen met een kleine hoeveelheid vloeistof via de baarmoederhals in de baarmoeder gebracht, waar het embryo of de embryo’s vrijkomen. Tegelijkertijd wordt er een buikechografie uitgevoerd om zeker te zijn van een optimale plaatsing in de baarmoeder.

Na de embryotransplantatie is het raadzaam om zware lichamelijke activiteiten gedurende enkele dagen te beperken.

Na een embryotransplantatie

Zodra de blastocyst embryotransplantatie voltooid is, duurt het ongeveer negen dagen voordat een zwangerschap kan worden vastgesteld. In de dagen na de terugplaatsing ondergaat het embryo de volgende gebeurtenissen

  • Dag 1: De blastocyste begint uit zijn omhulsel te komen.
  • Dag 2: De blastocyste blijft uit zijn omhulsel komen en begint zich aan de baarmoeder vast te hechten.
  • Dag 3: De blastocyste hecht zich dieper in de baarmoederwand en begint met innestelen.
  • Dag 4: De implantatie gaat verder.
  • Dag 5: De implantatie is voltooid. De cellen die uiteindelijk de placenta en de foetus zullen worden, zijn begonnen zich te ontwikkelen.
  • Dag 6: Humaan choriongonadotrofine (hCG), het hormoon dat een zwangerschap signaleert, begint in de bloedbaan te komen.
  • Dagen 7 en 8: De foetus blijft zich ontwikkelen en hCG wordt verder afgescheiden.
  • Dag 9: Het hCG-gehalte in het bloed van de moeder is nu zo hoog dat de zwangerschap met een bloedtest kan worden vastgesteld.

Invriezen of cryopreservatie van embryo’s

Embryo’s worden om verschillende redenen gecryopreserveerd, of ingevroren. Het traditionele IVF-proces resulteert vaak in meer embryo’s dan er in één cyclus in de baarmoeder kunnen worden teruggeplaatst. Als de niet-overgebrachte embryo’s van acceptabele kwaliteit zijn, kunnen ze worden ingevroren en opgeslagen voor later gebruik. Embryo’s worden ook ingevroren nadat ze een pre-implantatie genetische screening hebben ondergaan. Daarnaast is het invriezen van embryo’s een manier voor mensen om het krijgen van kinderen uit te stellen tot een geschikter moment in hun leven.

Embryocryopreservatie vermindert de noodzaak voor herhaalde stimulatie van de eierstokken. In plaats van IVF kunnen toekomstige cycli embryotransfers zijn, die zowel fysiek als financieel minder moeilijk zijn.

Complexe vormen van IVF in Barcelona

Vruchtbaarheidscentra in Barcelona beschouwen IVF als “complex” als eerdere pogingen mislukt zijn, als het aantal zaadcellen of de beweeglijkheid erg laag is, of als de kwaliteit van de resulterende embryo’s slecht is. Deze laatste reden kan aan veel factoren te wijten zijn; meestal houdt het verband met de hoge leeftijd van de moeder, maar het kan ook te wijten zijn aan endocriene aandoeningen, zoals polycysteus ovariumsyndroom. Wanneer voor zeer ernstige mannelijke onvruchtbaarheid een chirurgische extractie van sperma nodig is, wordt dit ook als een complexe vorm van IVF beschouwd.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️