Prijs van een tandkroon in Hongarije

tandkroon hongarije1 1
Geschreven door Manuella

Alles wat u moet weten over tandkronen in Hongarije! Wat is de gemiddelde prijs in Boedapest? Ons advies voor een geslaagde tandheelkundige kroon in Hongarije.

BesteKlinieken.com informeert u over tandkronen in Hongarije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een tandkroon in Hongarije

De gemiddelde prijs van een tandkroon in Boedapest, Hongarije is €200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 150 euro tot 250 euro.

ProcedureKosten Hongarije
Tandkroon200 €

Wat is een tandkroon?

Een tandkroon in Hongarije in Boedapest is een laagje dat over een tand of kies wordt geplaatst om een verzwakte tand of kies te beschermen tegen breuk of verdere achteruitgang. Een tandkroon in Hongarije kan ook worden gebruikt om een verkleurde of misvormde tand te vervangen of om een tand te beschermen. Tot slot is een nieuwe kroon nodig om een oude, versleten of defecte kroon te vervangen.

Tandkronen in Hongarije

Normaal gesproken heeft uw tandarts twee afspraken nodig om uw kroon te plaatsen. Bij de eerste afspraak vormt en prepareert de tandarts de tand zodat de kroon correct kan worden geplaatst.

Vervolgens wordt er een afdruk van de tand gemaakt en wordt er een tijdelijke kroon geplaatst om de geprepareerde tand te beschermen. Deze afdruk wordt vervolgens naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar een op maat gemaakte permanente kroon wordt gemaakt.
Bij uw tweede afspraak wordt de permanente kroon geplaatst. Als de pasvorm, vorm en kleur van de kroon bevredigend zijn, zal uw tandarts overgaan tot het permanent vastzetten van de kroon.

4 soorten tandkronen in Hongarije

Porselein op metaal gesmolten (PFM) kronen

Een porselein-fused-to-metal kroon is een kroon met een metalen basis maar een porseleinen coating, zodat hij net zo wit is als uw tanden. De prijs van een porselein-gesmolten kroon in Hongarije is €150.

Zirkonium kronen

Een zirkonium kroon wordt vervaardigd met behulp van CAD/CAM-technologie voor een geslaagd uiterlijk en een perfecte pasvorm. Hij wordt meestal om esthetische redenen gebruikt. Zirkonium kronen worden meer gebruikt voor het frontale gebied. De prijs van een zirkonium kroon in Hongarije is €200.

E-max porseleinen kronen in Hongarije

Volledig porseleinen (geperst keramiek) kronen zijn de beste keuze als de kronen aan uitzonderlijke esthetische eisen voldoen, omdat dit materiaal het natuurlijke tandglazuur zo natuurlijk mogelijk kan imiteren. Het wordt alleen voor kronen gebruikt. Het materiaal van de kroon is iets dikker dan zirkonium, dus er moet iets meer tandmateriaal worden weggevijld tijdens de voorbereiding. De prijs van een e.max porseleinen kroon is €300.

Gouden kronen zijn op aanvraag verkrijgbaar, maar de prijs hiervan hangt af van de reële goudprijs en de grootte van de tand die moet worden afgedekt.

Welk type kroon u ook kiest, er wordt een tijdelijke kroon geplaatst om uw geprepareerde tand te beschermen en te zorgen voor normale spraak- en kauwfuncties totdat u uw permanente kroon krijgt.

Welke kroon is de meest effectieve oplossing?

Overweeg factoren zoals

 • Hoeveel geld wilt u uitgeven aan kronen?
 • Welke tand of kies moet worden gekroond?
 • Wat is de status van de tanden naast de tand die gekroond moet worden?
 • Hoe is uw algemene mondhygiëne?

Vergeet niet uw tandarts in Boedapest, Hongarije te raadplegen voordat u een beslissing neemt, maar we zullen proberen u te helpen door u een paar tips te geven:

Volledig porseleinen kronen zijn de mooiste, maar ook de duurste en meest kwetsbare. Ze zijn een uitstekende oplossing voor voortanden. Ze kunnen echter niet gebruikt worden om ontbrekende tanden te vervangen, omdat er geen brug van gemaakt kan worden. Ze zijn metaalvrij, dus als u allergisch bent voor metaal, kunnen ze de perfecte keuze voor u zijn. Ze zijn iets kwetsbaarder dan porseleinen kronen die met metaal versmolten zijn, dus kieskronen worden niet aanbevolen. Kronen moeten iets dikker zijn, dus er moet meer tandmateriaal worden verwijderd terwijl de tand wordt voorbereid op een kroon.

Zirkonium kronen zijn biocompatibel en zeer duurzaam. Ze zijn daarom ideaal voor alle tanden, zowel in het front als in het molaire gebied. Voor dit type kroon hoeven zo min mogelijk tanden getrokken te worden. Het is een zeer hard materiaal, dus het werkt zelfs goed in dunnere lagen. Omdat het een hard materiaal is, kunnen er langere bruggen mee gemaakt worden. Het is minder duur dan porseleinen kronen, maar duurder dan kronen van porselein versmolten met metaal.

Met metaal versmolten porseleinen kronen zijn een goede oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een voordeligere oplossing dan zirkonium en massief porseleinen kronen en die geen metaalallergie hebben. Het grootste voordeel van deze kroon is de duurzaamheid, omdat het metalen of nikkelvrije goudlegering frame lange tijd gebruikt kan worden. De porseleinen coating op het frame maakt hem esthetisch aantrekkelijk, maar ziet er minder natuurlijk uit dan zirkoon. Daarom wordt het vaker gebruikt in de molaarstreek. Dankzij het metalen frame passen ze zich perfect aan een geprepareerde tand aan.

Gouden kronen gaan van alle soorten kronen het langst mee als u een goede mondhygiëne in acht neemt. Gouden kronen hebben een gouden frame en zijn bedekt met een laagje porselein. Het is 100% allergievrij en past perfect in een geprepareerde tand, dus er is geen risico op tandbederf.

Tandheelkundige facings of kronen in Hongarije?

Als u zich afvraagt of u porseleinen kronen of facings nodig heeft voor uw voortanden, dan wilt u natuurlijk een nieuwe glimlach. Het is niet zo eenvoudig om u te vertellen wat de ideale oplossing is zonder een medisch onderzoek, maar er zijn een paar richtlijnen die u kunnen helpen. Als het gaat om kronen voor voortanden voor een perfecte look, worden zirkonium of porseleinen materialen aanbevolen. De eenvoudigste manier om te beslissen is echter om een gratis en vrijblijvend consult te boeken bij een kliniek in Boedapest in Hongarije.

In de volgende gevallen worden kronen aanbevolen:

 1. Tanden zijn ernstig verkleurd.
 2. Als u grotere vullingen in uw tand heeft.
 3. Als u veel tandglazuur heeft verloren.
 4. Als u al kronen heeft, die alleen door kronen vervangen kunnen worden.
 5. Als u grotere openingen tussen uw tanden wilt opvullen.
 6. Uw tanden staan erg scheef.
 7. U knarst met uw tanden.
 8. Uw tand een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan
 9. De vorm of stand van de tand moet aanzienlijk gecorrigeerd worden.

Het is goed nieuws dat facings en kronen gecombineerd kunnen worden, maar niet op dezelfde tand of kies. Het is bekend dat kronen een invasievere procedure zijn dan facings, en daarom geven maar weinig mensen de voorkeur aan kronen. Porseleinen kronen en facings kunnen gecombineerd worden omdat ze van dezelfde keramische grondstof gemaakt zijn, wat betekent dat als iemand één of twee wortelkanaalbehandelde tanden heeft, deze tanden gekroond moeten worden, maar dat de aangrenzende gezonde tanden facings kunnen krijgen en niemand het verschil zal merken!

Gebruikte materialen

 • Kroon- en brugmateriaal :
 • Metaallegering met porseleinen coating
 • Goudlegering met porseleinlaag
 • Nikkel-titaniumlegering met keramische coating
 • Zirkonium, aluminiumdioxide met keramische coating

Postoperatieve problemen

 1. Het oppervlak van tijdelijke inlays, bruggen of kronen kan ruw of niet glad genoeg zijn.
 2. De tand kan gevoeliger zijn
 3. Het tandvlees kan een paar dagen gevoelig zijn
 4. Tijdelijke inlays, bruggen of kronen kunnen door overbelasting uitvallen.
 5. Na de behandeling kan de tand gevoelig zijn voor kou of warmte en kan de occlusale functie verminderd zijn.

Postoperatieve follow-up

Wennen aan kronen of bruggen kan weken of zelfs maanden duren. Aanpassing en hoogtecorrectie kunnen meerdere keren nodig zijn. Na het plaatsen kunnen vitale tanden gevoelig zijn voor kou en warmte en kan de kauwfunctie afnemen, maar dit gaat na een tijdje weer over. Deze periode hangt af van het individu. Het kan een half jaar duren voordat de symptomen verdwenen zijn.

Dit kan komen door de vorming van een beschermend laagje tandbeen rond de pulpa, waardoor uw lichaam uw tanden beschermt. Aangezien dit enkele maanden kan duren, vragen wij u om geduld te hebben.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️